28 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕΤΡΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ Η SIEMENS.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του είχαν προεκλογικά ως μια εκ των βασικών εξαγγελιών του την αναμόχλευση του ζητήματος των “μαύρων ταμείων” της Siemens. Ενός διαχρονικού σκανδάλου της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας που επί δεκαετίες δηλητηρίασε όλο σχεδόν το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Και σήμερα η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει άμεσα σ΄ αυτό το πολύκροτο και πολύμορφο σκάνδαλο, προκειμένου να εκπληρώσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της έναντι του λαού μας. Προκειμένου, από την άλλη μεριά να εξευρεθεί μέρος των ισοδύναμων οικονομικών πόρων – μέτρων εξοικονόμησης κόστους κατά Βαρουφάκη - της δέσμευσης της κυβέρνησης για μη περεταίρω περικοπή μισθών και συντάξεων.

Από πλευράς μας, επί σειρά ετών έχουμε σε όλες τις μορφές αναδείξει το σκάνδαλο Siemens με ατράνταχτα στοιχεία. Και δεν θέλουμε σε καμιά των περιπτώσεων να πιστέψουμε ή να αμφισβητήσουμε τη διάθεση της παρούσας κυβέρνησης, πως θα δημιουργήσει ομάδα κρούσης για να στείλει στο εδώλιο των δικαστηρίων όλους εκείνους που παρανόμησαν εις βάρος του Δημοσίου. Όποιοι και να είναι αυτοί. Είτε πολιτικά πρόσωπα που έβαλαν με ιδιοτέλεια το δάχτυλό τους στο βάζο με το μέλι, εκμεταλλευόμενοι την πολιτική τους ιδιότητα, είτε υπάλληλοι της Siemens και του ΟΤΕ που λάδωσαν εκ της θέσεώς τους ή λαδώθηκαν!! Είτε επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε δικαστικοί λειτουργοί επιλήσμονες του όρκου και του καθήκοντός τους. Και αυτό θα γίνει με Σύσταση Νέας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που θα διερευνήσει σε βάθος παλαιές και νέες παραμέτρους του σκανδάλου Siemens. 

ΣΥΝΑΨΗ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ 

Η μοναδική ομόφωνη απόφαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που επιδίκαζε οικονομική αποζημίωση της γερμανικής εταιρείας προς το Ελληνικό Δημόσιο 2 δις ευρώ, καταστρατηγήθηκε από τις Μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά και μετατράπηκε σε αποζημίωση περί των 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά και που σε όλα του τα σημεία και αυτός ο κολοβός συμβιβασμός Ελληνικού Δημοσίου και Siemens έχει κατάφορα παραβιαστεί.

Όπως, το σημείο όπου η Siemens δεσμεύτηκε πως θα απασχολεί 600 άτομα και σήμερα μετά βίας διατηρεί περί τα 270 (οι άλλοι απολύθηκαν και κάποιοι εξ αυτών έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη). Όπως επίσης, δεσμεύτηκε για την κατασκευή εργοστασίου που θα απασχολούσε 700 άτομα και ποτέ δεν ξεκίνησε αυτή η κατασκευή!!!

Ωστόσο, σήμερα με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ, την ηγεσία της Siemens έχει κυριεύσει έντονος πανικός. Προσπαθεί λοιπόν – αυτό λένε αδιάσειστες πληροφορίες μας – να ολοκληρώσει συμψηφισμούς με το Δημόσιο (80 εκ. ευρώ) που αφορούν τιμολόγια που προκύπτουν από συμβάσεις με τα ελληνικά νοσοκομεία. Ήταν εκείνη η θλιβερή περίοδος όπου η Siemens σε “αγαστή συνεργασία” με εντεταλμένους πολιτικών προσώπων “φόρτωσε” όλη την Ελλάδα με μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους, χωρίς να υπάρχει καμιά ουσιαστική υποδομή, τόσο σε επιστημονικό προσωπικό, όσο και σε κτηριακές εγκαταστάσεις, προκειμένου να λειτουργήσουν αυτά τα μηχανήματα προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος!!

Όπως, προσπαθεί την απορρόφηση των 90 εκ. ευρώ της δέσμευσης των υποτροφιών. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αφήνουν να διαρρεύσει πως η Siemens στα 2,5 χρόνια από την υπογραφή του εξωδικαστικού συμβιβασμού, έχει διαθέσει για το σκοπό αυτό, ένα ποσό που μετά βίας αγγίζει τα 6 εκ. ευρώ!! Εάν αυτή η πληροφορία είναι αληθής, τότε εγείρονται σοβαρότατα ερωτηματικά ως προς τον ρόλο της Προέδρου του ΔΣ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Έφης Μπάσδρα, που όλως τυχαίως είναι επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας. Όπως επίσης, πρέπει να αναζητηθούν οι τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής Εταιρικής Συμμόρφωσης του Υπουργείου Οικονομικών, που ορίσθηκε από τον υπουργό Οικονομικών στις 27 Σεπτεμβρίου 2012, με επικεφαλής την κ. Πηνελόπη Παγώνη - προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών - η οποία συστάθηκε προκειμένου να παρακολουθεί και να φροντίζει την υλοποίηση αυτού του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Γιατί δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος «Διαύγεια»; 

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΟΤΕ 

Πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο που παραμένει ανοικτό πολλές δεκαετίες τώρα, μη τολμώντας καμιά κυβέρνηση να το αγγίξει!! Θα θυμίσουμε, στη νέα κυβέρνηση το πόρισμα Ζορμπά τη δεκαετία του ΄90, την υπόθεση των Προγραμματικών Συμφωνιών στα τέλη του ΄90 και το χρηματισμό πολιτικών προσώπων και όχι μόνο, από τα “μαύρα ταμεία” της Siemens. Επίσης, θα θυμίσουμε το παρασκήνιο του διαγωνισμού  ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το ΄93. Και βέβαια τις σημερινές αγωγές του ΟΤΕ – σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μπροστά στην καταιγίδα που έρχεται – κατά της Siemens. Όπως, τις ευθύνες πολιτικών προσώπων που φρόντισαν επιμελώς να «εξάγουν» στο εξωτερικό το Γενικό Διευθυντή της Siemens, Μάκη Χριστοφοράκο, ο οποίος χαίρει της πολιτικής ασυλίας της Μέρκελ, απολαμβάνοντας την ελευθερία του στο φιλόξενο γι΄ αυτόν Μόναχο και του Οικονομικού Διευθυντού Επικοινωνιών (βλέπε συμβάσεις με ΟΤΕ), Χρήστου Καραβέλα, τον οποίο έχει καταπιεί η γη και δεν μπορούν να τον βρουν η CIA, η Interpol και όλες οι άλλες μυστικές υπηρεσίες της υφηλίου.

Συμπερασματικά, η μακροημέρευση αυτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνάει και από το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της Siemens. Η 10η Μαρτίου 2015 είναι ουσιαστική ημερομηνία, γιατί εκδικάζεται στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens, που κατέθεσαν “οι Έλληνες Φορολογούμενοι”. Μια συζήτηση που αναβλήθηκε τρεις φορές (17/9/2013, 14/6/2014 και 23/9/2014). Αναβλήθηκε γιατί, άκουσον-άκουσον: Το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν κατέθετε προτάσεις και δεν προσερχόταν στο Δικαστήριο!!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.