23 Φεβρουαρίου 2015

H Συμφωνία της Ήττας και του «Σε όλα Ναι».

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Αυτό που είδαμε ΔΕΝ ήτανε το «Κούγκι», ούτε ο  καλόγερος Σαμουήλ. Η «Δέσπω»  ήτανε όπου το δημώδες άσμα της παράδοσης τα λέει πιο… αναλυτικά.

« Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν…. Η Δέσπω κάνει πόλεμο με νύφες και μ' αγγόνια…. Αρβανιτιά την πλάκωσε στου Δημουλά τον πύργο…. Εδώ είσαι σκλάβα του πασά, σκλάβα των Αρβανίτων….  Σκλάβες Τούρκων μη ζήσωμε, παιδιά μ', μαζί μου ελάτε…. .και τα φυσέκια ανάψανε, κι όλοι φωτιά γενήκαν».

Όλα τάχει πει προ αιώνων η παράδοση. Και τις μεγάλες προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και τις «μαγκιές» του Βαρουφάκη και την «παρόλα» του Καμένου. Τι το θέλατε το Κούγκι; Βέβαια εδώ δεν υπήρχε Δέσπω. Τσίπρας υπήρχε, χωρίς «νύφες και αγγόνια» αλλά  με «αδέρφια συναγωνιστές». Δεν υπήρχε «του Δημουλά ο Πύργος» αλλά η Ελλάδα ολόκληρη. Δεν υπήρχε «Πασάς» αλλά Σόιμπλε, ούτε «Αρβανίτες» αλλά Γερμανο-Φινλανδο-Αυστριακο-Φράγκοι. Ούτε «σκλάβες Τούρκων» θα γίνουμε αλλά ευρωπαικών τραπεζών.

Κρίμα για όλη την αγωνία, την αναμονή, τις αναλύσεις, τις «μαγκιές», τις ελπίδες, τα Burberry, τις προβλέψεις, τις υποσχέσεις. Φάγαμε ήττα. Κι αν δεν σας αρέσει η λέξη, όπως θέλετε πείτε την.

1. Η κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων (κωλοτούμπα).
2. Οι μεταρρυθμίσεις αφού εγκριθούν και «περάσουν» από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, θα οδηγήσουν στη νέα τετράμηνη συμφωνία.(κωλοτούμπα)
3. Καμιά μονομερής ενέργεια. Δηλαδή παύση των προεκλογικών εξαγγελιών.(κωλοτούμπα)
4. Οι  «μεταρρυθμίσεις» (κωλοτούμπα)  για ληξιπρόθεσμες οφειλές και κόκκινα δάνεια  δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη δημοσιονομική σταθερότητα (κωλοτούμπα)
5. Δηλαδή το μνημόνιο συνεχίζεται (κωλοτούμπα)
6. Κάθε χρηματοδότηση της Ελλάδας θα τελεί υπό τον όρο της αξιολόγησης (κωλοτούμπα).
7. Εγκαταλείπεται η χρήση του όρου «τρόικα» λεκτικά αλλά αντικαθίσταται από «θεσμούς» (κωλοτούμπα)
8. Δεν θα εκταμιευτεί κανένα ποσό εάν δεν υπάρξει «επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος».
9. Εγκαταλείφθηκαν τα περί «σκληρής διαπραγμάτευσης» και του «δεν κάνουμε πίσω» στις αρχές των συζητήσεων με τους εταίρους (κωλοτούμπα).

Όχι μόνο κάναμε πίσω σε όλα. Είπαμε μεγαλόπρεπα Yes Sir. Να μας… ζήσουμε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.