23 Φεβρουαρίου 2015

Ο Τσίπρας «την έχει βάψει» αν δεν πάρει αποφάσεις ΤΩΡΑ.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Πολλοί μπορούν να λένε πολλά, να δημιουργούν κάποιο θόρυβο και κάποιες εντυπώσεις και μετά να …αναδιπλώνονται. Να τα «παίρνουν πίσω». Και στη συνέχεια, να κρύβονται για να …περάσει οι κουρνιαχτός.

Μητρόπουλος, Γλέζος, Λαφαζάνης και Κατρούγκαλος, δεν ανήκουν σ αυτή την κατηγορία.

Ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής που ως ακραιφνής –τότε- ΠΑΣόκος στο κομματικό-επαγγελματικό του παρελθόν είχε αποκληθεί  (από άσπονδους φίλους του βέβαια) ως «ο εργατολόγος που έγινε πλούσιος απ΄τους φτωχούς», άσκησε πολύ σκληρή κριτική στο κείμενο της συμφωνίας με τους «εταίρους», τονίζοντας ότι αν εφαρμοστεί κατά γράμμα, ο λαός δεν θα αντέξει τα νέα μέτρα.

Δέχτηκε πολλά χτυπήματα σε λίγο χρόνο ο Τσίπρας.  Θα μπορούσανα να το χαρακτηριστούν- με όρους «ευ αγωνίζεσθαι» - ως «κάτω απ ΄τη μέση». Προφανώς Κατρούγκαλος, Μητρόπουλος, Γλέζος και Λαφαζάνης δεν είναι «οι πιο καλοί οι μαθητές» που θά παιρναν …άδεια πριν μιλήσουν.

Ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας το πρωί στο MEGA, χαρακτήρισε τη συμφωνία, προσύμφωνο χωρίς δεσμευτικότητα, «με πολλές δεσμεύσεις, πολύ σαφείς για την ελληνική πλευρά και πολλές επιφυλάξεις από την πλευρά των δανειστών», σημειώνοντας τους όρους του κειμένου για το ζήτημα του χρέους, την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον προσβλητικό, όπως τον χαρακτήρισε, όρο για τα 11 δισ. τα οποία «ούτε καν λογιστικά δεν θα είναι εδώ πλέον».

Ο  Κατρούγκαλος απείλησε με άμεση παραίτηση αν δεν επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες και έφτασε στα άκρα  λέγοντας ότι «Αν παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές, εγώ φεύγω».

Το χειρότερο ήταν το ξεσπάθωμα του Μανώλη Γλέζου: «Βαφτίσαμε το κρέας ψάρι με τη συμφωνία στο Eurogroup. Ζητάω συγγνώμη από τον λαό γιατί συνήργησα στην ψευδαίσθηση».

Μηνύματα; Ξεσπάσματα; Εσωτερική ανωμαλία; Έλλειψη συντονισμού; Αξεκαθάριστες «συμφωνίες»; Κυβέρνηση-σουρωτήρι;

Προσθέτω  το ανακοινωθέν της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζει «υποταγή» τη συμφωνία στο Eurogroup ζητώντας Συνέδριο του κόμματος, αλλά και αλλαγή ηγεσίας. Προσθέτω την «κορώνα» Λαφαζάνη ότι «δεν πρόκειται να συνομολογήσουμε μια συμφωνία η οποία θα σκοπεύει να ακυρώσει τον πυρήνα του ριζοσπαστικού προοδευτικού μας προγράμματος».

Ο Τσίπρας δείχνει να «την έχει βάψει» αν δεν πάρει αποφάσεις. Τώρα. Όχι αύριο. ΤΩΡΑ.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.