9 Φεβρουαρίου 2015

Το παρελθόν της Γερμανίδας καγκελάριου και οι νεοναζί.

Την Άνγκελα Μέρκελ, όπως είχαν προαναγγείλει, βάζουν στο στόχαστρό τους οι Anonymous και φαίνεται πως πλέον υλοποιούν τη... δέσμευσή τους.

Στη σελίδα των Γερμανών «Anοnymous» στο Facebook δημοσιεύονται φωτογραφίες από τα νεανικά χρόνια της Γερμανίδας καγκελάριου, όταν βρισκόταν στο ανατολικό Βερολίνο.

Οι εν λόγω φωτογραφίες δεν βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, ωστόσο οι Anonymous, παρατηρώντας ότι σε αυτές η νεαρή Άνγκελα εμφανίζεται μαζί με νεαρούς σκίνχεντ, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν σε νεοναζιστικά κινήματα της Γερμανίας, τονίζουν: «Πρώτα μέλος των FDJ, μετά κατάσκοπος του Ανατολικού Βερολίνου, στη συνέχεια παρέα με τους skinheads και τώρα καγκελάριος της Γερμανίας. Αυτό που λέμε μετεωρική καριέρα, κυρία Μέρκελ».

Αξίζει να επισημανθεί, ωστόσο, ότι οι φωτογραφίες αυτές είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τη Γερμανία.

Το υλικό προέρχεται από μια επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ, το 1992, με την ιδιότητα της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων, μαζί με την υφυπουργό Εσωτερικών, Σαμπίνε Λετέουζερ, σε ένα Κέντρο Νεότητας στο Έλμπτερ-Άσσεν, το οποίο τοπικές αντιφασιστικές οργανώσεις χαρακτήριζαν «κλαμπ ακροδεξιών».

Προφανώς, επιχειρώντας να πλήξουν την καγκελάριο της Γερμανίας, οι Anonymoys επαναφέρουν την υπόθεση στο προσκήνιο, δίνοντάς της ευρύτερες διαστάσεις...

Δεν είναι η πρώτη φορά που φωτογραφίες σχετικά με το παρελθόν της Γερμανίδας καγκελάριου βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Στο παρελθόν, η γερμανική εφημερίδα Bild είχε δημοσιεύσει φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η Άνγκελα Μέρκελ σε ηλικία 17 ετών με στολή και πηλίκιο της πολιτοφυλακής της DDR να περπατά χαμογελαστή δίπλα σε έναν αξιωματικό του Λαϊκού Στρατού.

«Η καγκελάριος έχει τα προηγούμενα χρόνια κατ' επανάληψη εκφραστεί, τόσο σε βιβλία όσο και σε συνεντεύξεις, σχετικά με την ζωή της στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Απαντούσε και απαντά πάντα ανοιχτά και με βάση τις ειλικρινείς αναμνήσεις της», είχε δηλώσει το 2013 ο κ. Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος τύπου της Καγκελαρίας προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις . Ήταν η εποχή που και το περιοδικό Focus ασχολήθηκε με την Άνγκελα Μέρκελ. 

Αφορμή είχε σταθεί η κυκλοφορία βιβλίου των δημοσιογράφων Γκίντερ Λάχμαν από την Die Welt και Ραλφ Γκέοργκ Ρόιτ από την Bild, στο οποίο γινόταν ακριβέστατη περιγραφή για το πως η Καγκελάριος υπήρξε γραμματέας προπαγάνδας της νεολαίας στην Ακαδημία Φυσικών Επιστημών του Βερολίνου.

Η Άνγκελα Δωροθέα (Κάσνερ) Μέρκελ, όπως είναι το όνομά της είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δεν ήμουν ηρωίδα. Προσαρμόστηκα». Η κόρη του Λουθηρανού πάστορα Χορστ Κάσνερ και της δασκάλας Χέρλιντ Κάσνερ είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας από την ίδρυση του Ομοσπονδιακού Κράτους το 1871. Επίσης είναι η πρώτη πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε ηγέτης της επανενωμένης Γερμανίας. Το πραγματικό της επίθετο είναι Κάσνερ, το Μέρκελ είναι το επίθετο του πρώτου της συζύγου,Ούλριχ Μέρκελ. Παντρεύτηκαν το 1977 και ο γάμος κράτησε μέχρι το 1982. Αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι κράτησε το επίθετο του πρώτου συζύγου της κι όχι το δικό της για να μην την συνδέει τίποτα με το παρελθόν της στην Ανατολική Γερμανία. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έχει πλέον την αποδοχή που είχε ούτε μέσα στην ίδια της τη χώρα.

Κάποιοι θεωρούν ότι ετοιμάζεται κιόλας η διάδοχος της που δεν είναι άλλη από την  Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, υπουργός Άμυνας της χώρας. 

Επιμέλεια: Geopolitics Editorial Team



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.