16 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ: Οι Παγκόσμιες Κεντρικές Τράπεζες βρίσκονται σε απελπισία και το μακελειό πλησιάζει!

Χθες ο David Stockman, ο άνθρωπος που ο Πρόεδρος Ronald Reagan κάλεσε μαζί με τον Δρ Paul Craig Roberts για να σώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την καταστροφή το 1981, προειδοποίησε ότι οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες είναι πλέον στο χείλος της απελπισίας και το μακελειό είναι προ των πυλών. «Ο χρόνος κυλά αντίστροφα. Η εκατόμβη έρχεται σύντομα και δεν έχει να κάνει απλώς με το αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, ή όχι.».

Για να συνεχίσει: «Αλλά είναι συμπτωματικά αυτού που πιστεύω ότι είναι η συλλογική κρίση στον κόσμο, το οποίο είναι ότι το επί δύο-δεκαετίες μεγάλο πείραμά μας σε οικονομικές διασώσεις, μαζική εκτύπωση χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες παντού και το ασταμάτητο ερέθισμα χρέους, οδεύει προς τον τοίχο».

Διάλυση της ΕΕ και του ευρώ...

«Κοιτάξτε τι πλησιάζει. Μετά την Τετάρτη στην Ευρώπη, είναι αδιανόητο για μένα ότι θα υπάρξει μόνιμη συμφωνία για την Ελλάδα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τώρα βρισκόμαστε στο κατώφλι, ή διασχίζεται ο Ρουβίκωνας που θα οδηγήσει σε μια διάλυση της ΕΕ και του ευρώ. Υπάρχουν πάρα πολλές φυγόκεντρες δυνάμεις που ανατινάζουν αυτό το πείραμα, το οποίο ήταν μπάσταρδο από την αρχή».

Βροντερή παγκόσμια κρίση εμπιστοσύνης

«Αυτό στη συνέχεια θα καταλύσει μια βροντερή παγκόσμια κρίση εμπιστοσύνης στις κεντρικές τράπεζες, γενικά και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι αγώνες. Παντού βλέπουμε στον κόσμο, οι κεντρικές τράπεζες είναι στην άκρη της απελπισίας. Η Σουηδία (έχει τώρα) προσχωρήσει στην πομπή των αρνητικών επιτοκίων. Η Δανία ήταν ήδη εκεί και απεγνωσμένα αγωνίζεται για να αποκρούσει μια μαζική εισροή κεφαλαίων από την ΕΕ στην αγορά τους.

Είδαμε την καταστροφή πριν από λίγες εβδομάδες, όταν οι Ελβετοί τελικά έπρεπε να εγκαταλείψουν τη μάλλον φρενοβλαβή αξιολόγησή τους και η συναλλαγματική ισοτιμία αυξήθηκε εν μία νυκτί, δημιουργώντας τεράστιες απώλειες και μακελειό. Ο Draghi είναι σχεδόν έτοιμος να  ξεφορτώσει -και καλά- 1.3 τρισ. δολάρια, εκτυπωμένα χρήματα από αέρα στις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές και ομολογιακές αγορές.

Η τρέλα της Ιαπωνίας δεν έχει όρια. Οι κόκκινοι καπιταλιστές στο Πεκίνο πηδούν από χαρά τώρα, καθώς βλέπουν μια κατάρρευση παντού στις μαζικά υπερ-παρατεταμένες και υπερχρεωμένες αγορές τους, ιδιαίτερα των ακινήτων. Η Βραζιλία και η Τουρκία βρίσκονται σε τεράστια προβλήματα».

Ο Stockman προειδοποιεί:
«Υπάρχουν απεριόριστες αναφλέξεις - σημεία κατάρρευσης στην παγκόσμια οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η απορία είναι μόνο το τι θα γίνει ο καταλύτης για να πυροδοτήσει όλη αυτή την κατάσταση».


πηγή
Ποσειδώνας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.