22 Φεβρουαρίου 2015

Τα… έψαλε στην Πρόεδρο της Βουλής και άλλους πολιτικούς ο Μητροπολίτης Γόρτυνος.

Την έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.Ιερεμία προκάλεσε η αργοπορία αρκετών πολιτικών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως. 

Ο Σεβασμιώτατος θα τελούσε το Μνημόσυνο των 212 πατριωτών των φονευθέντων υπό των βαρβάρων κατακτητών.

Με τα μεγάλης έκπληξης όμως, ο Σεβασμιώτατος πρόσεξε πως οι πολιτικοί που θα έδιναν το παρών δεν είχαν προσέλθει μέχρι και τις 10:00, οπότε ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει το μνημόσυνο. Μεταξύ των επισήμων ήταν και η νέα Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που επίσης ήταν μεταξύ αυτών που άργησαν και δεν έδωσαν το παρών στη Θεία Λειτουργία. 

Παρά τον αργό ρυθμό και τις διπλές ευχές που ειπώθηκαν στο Μνημόσυνο, ακόμη δεν είχαν εμφανιστεί οι επίσημοι και ήλθαν πιά όταν είχε τελειώσει το Μνημόσυνο. Σ᾽ αυτούς που προσήλθαν μετά το Μνημόσυνο, ο κ. Ιερεμίας τους είπε τα εξής: «Τετιμημένοι άρχοντες, σας βλέπουμε με τιμή και με σεβασμό, αλλά ως Επίσκοπος της επαρχίας αυτής έχω να σας πω με πόνο το εξής: Είστε παραβάτες του προγράμματός σας! Καθορίσατε το Μνημόσυνο ώρα 10:00, εμείς αρχίσαμε μετά τις 10:00, λέγαμε αργά την Ακολουθία, και όμως ήλθατε μετά το πέρας του Μνημοσύνου. Θα έλεγα ότι έπρεπε να έλθετε και πολύ πριν από το Μνημόσυνο, για να λειτουργηθείτε. Κυριακή σήμερα, που λειτουργηθήκατε σείς οι άρχοντές μας; Αλειτούργητοι άρχοντες; Tι προκοπή να δούμε τότε με αλειτούργητους άρχοντες; Τι κακό είναι αυτό που συμβαίνει με σας τους επισήμους;

Έχουμε επίσημες εορτές και έρχεστε μετά-μετά την Λειτουργία, στην Δοξολογία μόνο. Δεν είναι η Λειτουργία, κύριοι Επίσημοι, για τον αφελή λαό. Η Λειτουργία είναι αναγκαία προπαντός για σας, για να λάβετε την ευλογία του Θεού, για να κυβερνήσετε σωστά τον ματωμένο και αγιασμένο αυτό τόπο της πατρίδας μας». 

Τα λόγια αυτά ενόχλησαν αρκετούς επισήμους που αποχώρησαν νιώθοντας προσβεβλημένοι και μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Βουλής. Κάποιος από τους… αργοπορημένους, είπε: «μετά από αυτά που ειπώθηκαν, εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε και αποχωρούμε».

Έγινε και η για δεύτερη φορά επιμνημόσυνη δέηση και στο τέλος της δευτέρας αυτής δεήσεως ο δεσπότης Ιερεμίας είπε πάλι τα εξής στους εναπομείναντες άρχοντες, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης: «Τίμιοι άρχοντες, έχω την συνήθεια, όταν στενοχωρώ και προσβάλλω κάποιον να του ζητάω συγγνώμην στα γόνατα. Σήμερα όμως για τα όσα είπα δεν ζητώ συγγνώμην, αλλά αντίθετα ευχαριστώ τον Χριστό και την Παναγιά μου, που μου έδωσαν την δύναμη να σας πω αυτά που σας είπα. Μα τι κακό επί τέλους είναι αυτό με σας! Επίσημες μέρες, όπως του Ευαγγελισμού, για παράδειγμα, να μένετε αλειτούργητοι και να έρχεστε στην Δοξολογία μόνο. Σήμερα Κυριακή ημέρα δεν λειτουργηθήκατε. Ήλθατε για το Μνημόσυνο, αλλά και πολύ-πολύ μετά από την καθορισθείσα ώρα του Μνημοσύνου. Δεν μετανοώ για όσα σας είπα. Μού έδωσε ο Χριστός και η Παναγία την δύναμη να σας τα πω. Κύριε Περιφερειάρχα, αυτά τα χρόνια, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η Εκκλησία πρέπει να φανεί ότι είναι δυναμική και να ελέγχει τους παραβάτες, οποιοιδήποτε και αν είναι αυτοί. Εμείς οι Επίσκοποι πρέπει να είμαστε δυναμικοί και ηρωικοί, όπως οι άγιοι Πατέρες, μη φοβούμενοι την κοσμική εξουσία. Πάνω απ᾽ όλα η Εκκλησία του Χριστού». 

πηγή
ΠοσειδώναςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.