16 Ιανουαρίου 2015

Μια άλλη άποψη για τη Γερμανία που προσκυνούσε δουλοπρεπώς ο τέως, οριστικά κι αμετάκλητα, πρωθυπουργός Σαμαράς και κείνο το λεβεντόπαιδο, ο σαγόνιας, υπουργός εξωτερικών του, ο Βενιζέλος.

Νομίζει ότι είναι το επίκεντρο της προσοχής όλων ο δικτατορίσκος του προλεταριάτου της Κορτογουάης.
Πρόκειται για την πιο σωστή άποψη και θεώρηση της Γερμανίας και των Γερμανών.

Μοιάζει αφάνταστα με την μελέτη μας που ετοιμάζεται για έκδοση. «Η  Αιτιοψυχοπαθογένεια του Φασισμού-Ναζισμού». Γράφτηκε σαν σχόλιο στο άρθρο του defencenet με τον τίτλο:«Η Ρωσία στην Ε.Ε., στην ουσία στους Γερμανούς, ξεχάστε την Ουκρανία και τον αγωγό της φ.α. Από δω και στο εξής θα το προμηθεύεστε το φ.α. από την Τουρκία και Ελλάδα». Σ.γ.: Φασιστιλίκια δεν θέλατε;

Το σχόλιο κάποιου Alexander, υποθέτουμε πρόκειται για ψευδώνυμο, λέγει τόσο σοβαρές και σημαντικές αλήθειες που θεωρούμε πως θα ήταν παράλειψή μας να μην το αναδημοσιεύσουμε.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που βλέπουν πως οι κυβερνώντας, έχουν καταντήσει υποτακτικοί των Γερμαναράδων με πρώτους τους Σαμαροβενιζέλους, θα τους απαντήσουν δεόντως στις 25 του Γενάρη. Ιδίως στο σωτήρα της Ελλάδος Βενιζέλο, τον μέγα Πασόκο, καθηγητή συνταγματολόγο που έδωσε άφεση αμαρτιών σε όλα τα πολιτικά λαμόγια ως νέος Μωϋσής.

Θα δώσουν ένα γερό χαστούκι σε όσους γονατίζουν δουλικά στα γελοία πρόσωπα κάποιων Φούχτελ, Ράιχενμπαχ, Σόϊμπλε και μιας Αγγέλας Μέρκελ μαθήτριας του δήθεν χριστιανοδημοκράτη Κολ. (πλατύσβερκου αστού, υλιστή της συμφοράς, κάθε άλλο παρά χριστιανοδημοκράτη με τον όρο και την έννοια που έχουμε επανειλημμένως εξηγήσει, στα χνάρια του οποίου βαδίζει και ο γνωστός πατρινός πολιτικός, ιδρυτής του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδας που συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ).

Διαβάστε λοιπόν τι εισί Γερμανοί. Τι επιπέδου άθλιου και σφετεριστές της αλήθειας και τις πραγματικότητας είναι τόσο οι Γερμανοι, όσο και όσοι υποστηρίζουν ότι μεταπολεμικά δημιούργησαν το βιομηχανικό θαύμα της Δυτικής Γερμανίας. Κι αν έγινε κάτι τέτοιο που οφείλεται.

Ο νέος Μωϋσής της Ελλάδος θα μας οδηγήσει από τις 25 του Γενάρη δια της Εξόδου από την σκλαβιά των μνημονίων, στην γη της Επαγγελίας!
Διαβάστε το σχόλιο του Alexander και τα συμπεράσματα δικά σας:
www.defence net.gr 15/1/14

Το γερμανικό «Βατερλό» βρίσκεται πάντα μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Η κατάρα του Ανατολικού Μετώπου απειλεί ξανά τη Γερμανία…..
Δεν έχουν περάσει μερικές δεκαετίες από την εποχή που ολόκληρος ο γερμανικός λαός κοιτούσε ικετευτικά στα μάτια τον Ρώσο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Ζητούσε το έλεός του, για του χαρίσει την ελευθερία …Να του χαρίσει από μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία το υπέρτατο αγαθό για έναν άνθρωπο και πολύ περισσότερο για έναν λαό.

Αυτό, το οποίο άλλοι γενναίοι λαοί το έχουν κατακτήσει με το αίμα της ψυχής τους, οι Γερμανοί το ζητούσαν «τζάμπα» και από λύπηση. Ποτέ και κανένας λαός δεν ανέκτησε την ελευθερία του με τόσο ελεεινό τρόπο …Ούτε μία πιστολιά δεν έχει πέσει για την ελευθερία της Γερμανίας……Το μόνο αίμα που χύθηκε ήταν αυτό κάποιων φυγάδων, οι οποίοι πηδούσαν φράχτες και σύρματα, για να εγκαταλείψουν την πατρίδα και να σωθούν οι ίδιοι.

Κανένας Γερμανός δεν αγωνίστηκε ποτέ εναντίον κανενός Ρώσου
κατακτητή. Αυτό το έθνος των «εμποδιστών» τελικά κατάφερε κι «απελευθερώθηκε» χωρίς κανέναν αγώνα. Τα όσα ακολούθησαν είναι λίγο-πολύ γνωστά, εφόσον έγιναν στα χρόνια της γενιάς μας. Δεν πέρασαν παρά μόνον λίγες δεκαετίες και αυτοί, οι οποίοι ζήτησαν έλεος από τους Ρώσους για την ελευθερία τους, «προόδευσαν» …»Προόδευσαν» αφύσικα πολύ…


…»Προόδευσαν» τρόπος του λέγειν …Όπως «απελευθερώθηκαν», έτσι «προόδευσαν» κιόλας …»Προόδευσαν» χάρη στις ευγενικές «χορηγίες» των ισχυρών και την «ανοχή» των υπολοίπων …»Προόδευσαν» με χάρες και γλειψίματα. Οι Ρώσοι τούς χάρισαν την ελευθερία, οι Αμερικανοί τούς «έπνιξαν» στα φτηνά δάνεια και οι λαοί της Ευρώπης τούς «χάρισαν» τα χρέη από τις πολεμικές αποζημιώσεις …Χρέη, τα οποία έπρεπε να «ενεργοποιηθούν» την επομένη της ενοποίησης και χάρη στα «αφεντικά» αυτό δεν έγινε ποτέ …

Το αποτέλεσμα; …Στην Γερμανία συσσωρεύτηκε τεράστιος πλούτος …Πλούτος, οποίος επενδύθηκε στην παραγωγή …Μια παραγωγή, η οποία έπρεπε να βρει
αγορά, για να μεταφραστεί σε «πρόοδο». Κανένα πρόβλημα για το έθνος τού «Τζάμπα» που «ζει».


Οι προστάτες τους έβαλαν ολόκληρη την Ευρώπη να παραγγέλνει γερμανικά προϊόντα και άρχισαν να γίνονται οι «αποσβέσεις» των επενδύσεων των τοκογλύφων.

Ξαναγίναμε μάρτυρες στο ίδιο έργο δηλαδή. Η Γερμανία κατέκτησε την απόλυτη
ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και πάλι «τζάμπα». Όπως τότε με τον Χίτλερ και τα δάνεια του Ροκφέλερ και του Μπους. «Μα…» – θα πει κάποιος καλοπροαίρετος – «οι Γερμανοί εκτός από «φίλοι» μας …είναι μεθοδικοί …είναι εργατικοί …είναι οργανωτικοί.


Φτιάχνουν τα καλύτερα αυτοκίνητα. Φτιάχνουν τα πιο γυαλιστερά ψυγεία. Φτιάχνουν τα πιο ισχυρά απορρυπαντικά με τους πιο «φανταχτερούς» μπλε και πράσινους κόκκους.
Φτιάχνουν τα πιο ποιοτικά προϊόντα.
Αυτό δεν είναι «απόδειξη» των ικανοτήτων τους;» …Θα ήταν …αν δεν υπήρχε η Κορέα …Η Νότιος Κορέα, συγκεκριμένα.

Η Κορέα είναι ο κουβάς με το «κρύο νερό», που «ξυπνάει» τη Γερμανία …Ο «μαρτυριάρης» που την απειλεί. Πριν λίγες δεκαετίες οι Κορεάτες δεν ήξεραν να βάλουν δεύτερο παξιμάδι σε μια βίδα. Σήμερα κατασκευάζουν τα πάντα σε απόλυτα ανταγωνιστικά επίπεδα. Έχουν ίσως τα κορυφαία ναυπηγεία του κόσμου. Κατασκευάζουν ανταγωνιστικά αυτοκίνητα αιχμής. Καμαρώνουν για τον ισχυρότερο ανταγωνιστή τού iPhone. Κάνουν επίδειξη τεχνολογίας με την κυρτή οθόνη τής Samsung. Αποδεικνύουν τίποτε όλα αυτά; …Όχι βέβαια.

Λίγα μέτρα πιο βόρεια οι όμοιοί τους Βορειοκορεάτες γιατί δεν έχουν «προοδεύσει»;

Αδέρφια τους δεν είναι αυτοί; …Φυσικά τους αδέρφια, εφόσον οι περισσότερες οικογένειες είναι χωρισμένες για ιδεολογικούς λόγους. Γιατί λοιπόν οι αξιωματικοί τους
παίζουν τα «μήλα», για να διασκεδάσουν τον ηγέτη τους; Γιατί ο λαός τους βγαίνει και μοιρολογά «ομαδικά» ένα νεκρό σταλινικό τενεκέ;


Η Νότιος Κορέα, όμως, ποτέ δεν την κατηγόρησε. Ποτέ δεν είπε ότι ο λαός τής Βόρειας Κορέας είναι τεμπέλης ή άχρηστος. Ποτέ δεν πίστεψε πως, αν της έστελνε έναν Νοτιοκορεάτη «Ράιχενμπαχ», θα την «έσωνε». Γιατί; …Γιατί κατανοούσε ότι ήταν όμοιός του. Κατανοούσε ότι το πρόβλημα της υπανάπτυξής του δεν ήταν θέμα αδυναμίας ή ελαττωματικού DNA, αλλά θέμα σχεδιασμού …Θέμα παγκόσμιου σχεδιασμού, που δίνει στους λαούς «ρόλους».

…Ρόλους καλούς και ρόλους κακούς …Ρόλους, οι οποίοι φέρνουν χρήματα στα νοικοκυριά και ρόλους, οι οποίοι φέρνουν κλάματα στα νοικοκυριά.

Κάποιοι διεθνείς «επενδυτές» έμαθαν στους Νοτιοκορεάτες να κατασκευάζουν πράγματα, τα οποία δεν τα έμαθαν στους Βορειοκορεάτες αδερφούς τους. Κάποιοι επένδυσαν στην πατρίδα τους άπειρα χρήματα και τους μετέφεραν τεχνογνωσία παραγωγής.

Θέμα χρημάτων ήταν δηλαδή ήταν η «πρόοδός» τους και όχι αποτέλεσμα κάποιας «επιφοίτησης» ή «ανωτερότητας» της φυλής. Η Κορέα, δηλαδή, με την περίπτωσή της δίνει στο παγκόσμιο κοινό ένα «μάθημα» ισότητας …Ένα μάθημα, το οποίο έλλειπε επί αιώνες …Ένα μάθημα, το οποίο οι Προτεστάντες απαγόρευαν δια «ροπάλου» στους άλλους λαούς.

Με την περίπτωσή της «αποδεικνύει» ότι η οποιαδήποτε ανθρώπινη φυλή και ο οποιοσδήποτε λαός μπορεί μέσα σε ελάχιστα χρόνια – αν γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις – να «ανέβει» στην κορυφή της παραγωγής. Δεν είναι ούτε θέμα ειδικών ικανοτήτων ούτε θέμα «ανωτερότητας» …Θέμα χρημάτων και σχεδιασμού είναι.

Αυτά, τα οποία καταλαβαίνουν οι Κορεάτες, κάποιοι στην Ευρώπη δεν τα κατανοούν …Μπερδεύονται …Αυτοί οι «κάποιοι» είναι μονίμως οι Γερμανοί …Οι σκληρότεροι των Προτεσταντών. Οι Γερμανοί νομίζουν ότι «προόδευσαν» με το «σπαθί» τους, γιατί είναι οι «ανταγωνιστικότεροι» …Νομίζουν ότι όλος ο κόσμος τους «μισεί», γιατί είναι πολύ «ικανοί»

…Νομίζουν ότι όλα τα έκαναν, επειδή είναι «ανώτεροι» …Νομίζουν ότι οι άλλοι δεν τα έκαναν, επειδή δεν τους «κόβει» – σαν «κατώτεροι» που είναι – …Νομίζουν ότι δεν το έκαναν, επειδή δεν είχαν έναν Σόιμπλε ή έναν Ράιχενμπαχ, για να τους «οργανώσει» και να τους «μαστιγώσει», ώστε να τους μετατρέψει από τεμπέληδες σε «εργατικούς» …Να τους κάνει όμοιους με τους Γερμανούς …Να κάνει όλα τα κράτη όμοια με τη Γερμανία …Τη Γερμανία, που κατά την άποψή τους όλα «περήφανα» τα έκανε …Που προόδευσε με την ικανότητα των Γερμανών. (Σ.γ.: Τρίχες κατσαρές, μπεκροπότες μπύρας στις ταβέρνες τα βράδυα είναι οι άνθρωποι και πρωί ξεκινούν για κάνουν άλλη μια μέρα metro-boullot και τέλος dodo).

Τα επιτεύγματά τους κατά την άποψή τους δεν είχαν σχέση με τους τόνους χρημάτων που πήραν από τους Αμερικανούς …Δεν είχαν σχέση με τους τόνους χρημάτων που δεν απέδωσαν ποτέ στα θύματά τους (σ.γ.:όπως την Ελλάδα που της πήραν το χρυσό, τα χρήματα με δάνειο που ποτέ δεν επέστρεψαν, συν τα 9.000 κινητά αρχαία που έκλεψαν συν τις χιλιάδες αρχαία βιβλία που λαφυραγώγησαν από τις βιβλιοθήκες μας. Ξεχάσανε και τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές τις σφαγές, τις λεηκλασίες και τους βιασμούς που έκαναν).

…Δεν είχαν σχέση με τη διαφθορά της Ευρώπης, που οι ίδιοι προκάλεσαν, προκειμένου να μπουν στη γερμανική αγορά «ποταμοί» χρήματος και να επενδυθούν εκ νέου στην παραγωγή της …Δεν είχαν σχέση με τον έλεγχο της ΕΚΤ, η οποία έλεγχε την ανταγωνιστικότητα των Ευρωπαίων «εταίρων», ευνοώντας συστηματικά τη Γερμανία....

Δεν είχαν σχέση με το αιματοκύλισμα όλων όσων θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν τη Γερμανία.

Κάθε λίγο και λιγάκι τολμάνε και «μαλώνουν» τους «τιποτένιους» της Μεσογείου.

«Τιποτένιους» θεωρούν τους θεμελιωτές του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού αυτοί, οι οποίοι ανά λίγες δεκαετίες ισοπεδώνουν κάθε ίχνος αυτού του πολιτισμού στην Ευρώπη.
«Τεμπέληδες» κατά την γνώμη τους είναι αυτοί, οι οποίοι έχτισαν Παρθενώνες και «νοικοκύρηδες» είναι αυτοί, οι οποίοι έφτιαξαν «ξενώνες» φιλοξενίας «πρόθυμων» εργαζομένων στο Νταχάου….

«Βλάκες» είναι αυτοί, οι οποίοι «εφεύραν» τη δημοκρατία και «έξυπνοι» αυτοί που «εφεύραν» τον Ναζισμό. «Άχρηστοι» είναι αυτοί, οι οποίοι ξαναέχτισαν μόνοι τους – και όχι με αμερικανικές χορηγίες – τις πατρίδες τους, τις οποίες τις καταστρέψανε οι Γερμανοί. «Απατεώνες» είναι αυτοί, οι οποίοι έφαγαν το μεγαλύτερο «φέσι» της ιστορίας από τους απατεώνες Γερμανούς. Λαοί κατηγορούνται, ότι ζούσαν πέρα από τις δυνατότητες τους, από τους Γερμανούς, οι οποίοι και μόνον που ζουν είναι πέρα από τις δυνατότητές τους.

…Δυνατότητες, τις οποίες είχαν εξαντλήσει, όταν «μπάζωναν» τα χαντάκια της Ευρώπης με πτώματα.

Αυτοί, λοιπόν, οι «αξιοθαύμαστοι» σε «ολόκληρη» την Ευρώπη Γερμανοί, κάπου μπερδεύτηκαν. Βλέποντας το «δέος» που προκαλούν σε κάποιους Αλβανούς, κάποιους Βούλγαρους και στους κομπλεξικότερους των Ελλήνων, «μέθυσαν».

Όταν όμως παίζεις με τη φωτιά «μεθυσμένος», θα «καείς». Κάπου παρασύρθηκαν και ανάμεσα στους άλλους «γκασταρμπάιτερ» είδαν σαν «κατώτερους» και τους πρώην αφέντες τους. «Κατακτώντας» το Βερολίνο με τοκογλυφικές «πορδές», νόμισαν ότι ανέκτησαν τα παλαιά τους «μεγαλεία».
…Τότε άρχισαν τα λάθη τους.

Είδαν σαν «αφελείς» όχι μόνον τους μεσογειακούς «εταίρους», αλλά και τους Ρώσους.
Παρασυρμένοι από τη «μέθη» τους, έφτασαν έξω από την «πόρτα» τους. Θέλοντας τη σημερινή τους «υπεροχή» στην ΕΕ να τη μεταφράσουν σε «κατοχή» της Ευρώπης με αιώνια χαρακτηριστικά, άρχισαν να σκέφτονται με τον τρόπο του Χίτλερ. Ήθελαν να εξασφαλίσουν εκείνα τα δεδομένα, τα οποία θα έδιναν αιωνιότητα στην υπεροχή τους και άρα την ενεργειακή τους αυτάρκεια …Μια αυτάρκεια, την οποία μπορούσε να τους την προσφέρει μόνον η ρωσική αφθονία.

Έφτασαν απειλητικά έξω από τη Ρωσία, όπως είχαν φτάσει (σ.γ.: με τα τανκς) τότε που ηττήθηκαν. Έφτασαν με τους ίδιους στόχους και για τους ίδιους λόγους……Έφτασαν με στόχο να εδραιώσουν την ευρωπαϊκή τους κυριαρχία, εξασφαλίζοντας – εις βάρος των Ρώσων – τις ενεργειακές πηγές της Ρωσίας …Έφτασαν φουριόζοι να «νικήσουν» αυτούς, τους οποίους λίγα χρόνια πριν εκλιπαρούσαν να τους λυπηθούν και να τους απελευθερώσουν.

Αυτό όμως από τη φύση του είναι επικίνδυνο.
Η Ρωσία δεν είναι μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα και οι Ρώσοι δεν είναι μια χούφτα Ελλήνων. Η Ρωσία είναι ένας κράτος-θηρίο και οι Ρώσοι ένας τεράστιος λαός …Ένας λαός, τον οποίο δεν μπορείς να τον προσβάλεις ή να τον υποτιμάς ή να τον προσβάλεις, χωρίς να το σκεφτείς καλά …Ειδικά οι Γερμανοί, οι οποίοι τους Ρώσους τούς έχουν γνωρίζει καί από την «καλή» καί από την «ανάποδη». Τους γνώρισαν όταν τούς είχαν στις καρπαζιές μέσα στην ίδια τους την πατρίδα.

Η μισή Γερμανία ήταν υπό ρωσική κατοχή επί Σοβιετικής Ενώσεως …Υπό ταπεινωτική κατοχή (σ.γ.: με έναν αχρείο, αιμοσταγή δικτάτορα τον Χόνεγκερ, να τους διαφεντεύει για τα συμφέροντα της Σοβιετίας…Εθελουσία υποταγή και κατοχή για την επιβίωση, που είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν λαό. Οι Ρώσοι πάντα αισθάνονταν «ελίτ» σε αυτήν την αυτοκρατορία και έβλεπαν τους Γερμανούς σαν τους τελευταίους αυτής της αυτοκρατορίας …

Τους απολύτως τελευταίους, που με κλάματα και παρακάλια απέκτησαν τη δυνατότητα επιβίωσης. Οι Ρώσοι είδανε τους Γερμανούς όπως δεν τους έχει δει κανένας …Τους είδαν νικημένους, ταπεινωμένους, παραδομένους, τρομοκρατημένους, πεσμένους στα τέσσερα.

Σ.γ.: Ολόγυρα από το καμμένο πτώμα του μοιραίου για την ανθρωπότητα ηγέτη τους που από το 1935 έως το 1944 χειροκροτούσαν και υπερηφανεύονταν γι” αυτόν, τον πατερούλη του Έθνους. Μετά τον καταριούνταν).

Ανθρώπους, σαν τους «σκληρούς» Μέρκελ και Σόιμπλε, κάποιοι Ρώσοι τούς είχαν στην κυριολεξία για να σκουπίζουν τους κώλους τους …Τους ξεβράκωναν, για να παίζουν σκοποβολή με τα βελάκια.

Οι Ρώσοι είναι ίσως ο μοναδικός λαός στην Ευρώπη, που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τίποτε απολύτως στους Γερμανούς …Ούτε καν σε αυτά που όλοι οι λαοί τής υπόλοιπης Ευρώπης τούς εκτιμάνε. Αν, για παράδειγμα, τους θαυμάζουν κάποιοι Ευρωπαίοι (σ.γ.:σαν τα σαμαροβενιζελικά θρασίμια που έχουν ακόμη το θράσος μετά από όσα μας έκαναν επί μια πενταετία οι δοσίλογοι, γερμανοτσολιάδες, να ζητούν την ψήφο μας) για τα Μερσεντές ή τα Άουντι που κατασκευάζουν, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους Ρώσους.
…Δεν συμβαίνει το ίδιο μ” αυτούς, που έχουν κατασκευάσει διαστημικούς σταθμούς ή
διηπειρωτικούς πυραύλους. Το γερμανικό «δέος», δηλαδή, δεν ήταν ποτέ ικανό να πλησιάσει τους Ρώσους πέρα από τον Δνείπερο….


Όλα αυτά προφανώς τα ξέχασαν οι Γερμανοί. «Μεθυσμένοι» όπως ήταν από την αναπάντεχη ολική «επαναφορά» τους – μετά την ολοκληρωτική τους ήττα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο – , άρχισαν πάλι να σκέφτονται «γερμανικά» και άρα κουτοπόνηρα.

Γι” αυτόν τον λόγο οι πρώην υποταγμένοι πήγαν στην Ουκρανία, για να παίξουν (σ.γ.: φασιστοναζιστικά) παιχνίδια ιμπεριαλισμού εις βάρος των πρώην αφεντικών τους……

Σ.γ:Βρήκαν λοιπόν το δάσκαλό τους. Πήραν την αρμόζουσα απάντηση από τον Αλεξέι Μίλερ: 

Ρωσία προς ΕΕ: «Ουκρανία τέλος για την μεταφορά φ.α. – Από την Ελλάδα θα φορτώνετε πλέον φυσικό αέριο»! 

Με μια δήλωση-βόμβα ο ισχυρός άνδρας της Gazprom  Αλεξέι Μίλερ διαγράφει από τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης την Ουκρανία ως κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου και δηλώνει ότι οι αγωγοί μεταφοράς φ/α που περνούν από αυτή θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από τον ελληνοτουρκικό αγωγό φ/α! 

Στη δήλωση του ο Α. Μίλερ «ενημερώνει» την Ε.Ε.  ότι πλέον θα παραλαμβάνει από την Ελλάδα το φυσικό αέριο που διέρχεται αυτή τη στιγμή από την Ουκρανία και τους καλεί να προχωρήσουν στη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για την παραλαβή του αερίου και μάλιστα με αυστηρό χρονοδιάγραμμα εντός των «επόμενων ετών». 

«Οι όγκοι του ρωσικού φυσικού αερίου, που περνούν μέσα από την Ουκρανία, θα στραφούν προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα  και η Ευρώπη πρέπει να βιαστεί να κατασκευάσει υποδομές διακίνησης του φυσικού αυτού αερίου στην Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να το παραλάβει στο νέο «σημείο παράδοσης-παραλαβής» από τα σύνορα με την Τουρκία», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι ΜίλερΑυτό πρακτικά σημαίνει ότι και ανεξάρτητα από την κάθετη αναβάθμιση της Τουρκίας η οποία μεταμορφώνεται στο μεγαλύτερο κόσμο φ/α όχι μόνο της Ευρώπης αλλά του κόσμου αφού όλοι οι αγωγοί θα περνούν από αυτή (TAP, Μπακού- Τσεϊχάν, Turkish stream κ.α.) η Ελλάδα αποκτά κρίσιμη στρατηγική σημασία σε ότι αφορά τον ενεργειακό σχεδιασμό της Ε.Ε.Ουσιαστικά επιστρέφουμε στο South Stream αλλά με αντικατάσταση της Βουλγαρίας προς όφελος της Τουρκίας. 

Με δεδομένο όμως ότι την Βουλγαρία η Μόσχα «ούτε θέλει να την ακούει» η Ελλάδα πλέον γίνεται μονόδρομος για τη μεταφορά του ρωσικού φ/α στην υπόλοιπη Ε.Ε. πλην των βόρειων χωρών (Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Γαλλία) οι οποίες εξυπηρετούνται από τον North Stream.Στις δηλώσεις του ο κ. Μίλερ επανέλαβε γι” άλλη μια φορά ότι ο αγωγός South Stream είναι παρελθόν, τονίζοντας ότι «O νέος αγωγός φυσικού αερίου που θα περνά από την Τουρκία και θα καταλήγει στην ΕΕ μέσω Ελλάδας είναι η μοναδική διαδρομή, μέσω της οποίας είναι δυνατή η μεταφορά των 63 δισ. κυβικών μέτρων ρωσικού αερίου, που διακινούνται σήμερα μέσω της Ουκρανίας. 

Άλλες επιλογές δεν υπάρχουν. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν ενημερωθεί γι” αυτό και τώρα είναι αποστολή τους να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές μεταφοράς φυσικού αερίου από τα σύνορα της Τουρκίας και της Ελλάδας» δήλωσε ο Α. Μίλερ.Κατά τον κ. Μίλερ, η ΕΕ «έχει χρόνο μερικών ετών το μέγιστο», καθώς χαρακτήρισε «πάρα πολύ αυστηρό το χρονοδιάγραμμα», εκτιμώντας ότι για να συμβαδίσουν οι ευρωπαϊκές χώρες με αυτό θα πρέπει, η κατασκευή νέων αγωγών «να ξεκινήσει ήδη από σήμερα».

Διαφορετικά, υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος, «αυτοί οι όγκοι φυσικού αερίου μπορούν να βρεθούν σε άλλες αγορές», υπονοώντας προφανώς τις αγορές της Ασίας και δη της Κίνας, όπου διαρκώς αυξάνεται η ζήτηση για ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο επικεφαλής της Gazprom δήλωσε επίσης ότι διαμορφώνει τη διαπραγματευτική του θέση με την ΕΕ έχοντας ως αφετηρία την ιδέα του «ενιαίου αγοραστή», την οποία ανακήρυξαν «οι νέοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών», σύμφωνα με το Ιντερφάξ. 

«Διαμορφώνουμε τη στρατηγική και τις περαιτέρω ενέργειές μας με αφετηρία τα σχέδια δημιουργίας στην ΕΕ μιας ενεργειακής ένωσης. Για μας πρόκειται για νέες προκλήσεις και δυνατότητες. Ελπίζουμε ότι η δημιουργία της ενεργειακής ένωσης ουδόλως θα οδηγήσει σε μείωση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας των εξαγωγών φυσικού αερίου» παρατήρησε ο Α. Μίλερ, που θεωρείται από τους πλέον αξιόπιστους διαμορφωτές και εκφραστές της ενεργειακής πολιτικής του Κρεμλίνου.

Βέβαια η αναβάθμιση αυτή της Τουρκίας στον ενεργειακό χάρτη έχει προκαλέσει την δυσφορία της Ουάσιγκτον καθώς έτσι η γειτονική χώρα αναβιβάζεται σε κύριο εταίρο του ρωσικού φ/α τη στιγμή που οι ΗΠΑ επιθυμούν αποδέσμευση της Ευρώπης από το ρωσικό φ/α.

Ταυτόχρονα η απόφαση της Μόσχας να διαγράψει το Κίεβο από την γεωπολιτική της μεταφοράς φ/α προκαλεί ρήγμα τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και την Ε.Ε. η οποία συμπεριλαμβάνει την Ουκρανία στους σχεδιασμούς της. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
το είδαμε ΕΔΩ 
(ευχαριστώ την φίλη Σαλογραία)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.