4 Ιανουαρίου 2015

Η ανάγκη “μαύρου” σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η “λυτρωτική” διάσπαση του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ και η βεβαιότητα επιστροφής σε εθνικό νόμισμα…

Γράφει ο Νάσος Σκούρας

Καταρχήν, κάποια βασικά δεδομένα: Αυτή τη φορά, πιο ΞΕΚΑΘΑΡΑ από ποτέ, όποιος ψηφίσει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ (του Βενιζέλου…) ΞΕΡΕΙ …101% τι ακριβώς ψηφίζει! Όταν κάποιοι ψήφισαν το 2012 αυτά τα δυο κόμματα, αλλά κυρίως τη ΝΔ του Α. Σαμαρά, πιστεύοντας σε … επαναδιαπραγμάτευση (όπως ΦΩΝΑΖΕ συνέχεια τότε ο συγκεκριμένος), ή πιστεύοντας ότι μπορεί να γίνει κάτι και να μην συνεχιστεί η ήδη προδιαγεγραμμένη πορεία της φτωχοποίησης, μπορεί να είχαν κάποιο …ελαφρυντικό.

Κανονικά βέβαια ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ούτε τότε κάποιο τέτοιο. Γιατί ήδη είχαν γίνει οι …”χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες” κυβιστήσεις από τις διακηρύξεις των Ζαππείων, και ήδη από το Νοέμβριο του 2011 ο Α.Σαμαράς μεταλλάχθηκε εν μία νυκτί και έδωσε «γη και ύδωρ στους δανειστές-δυνάστες». Στήριξε την «μαύρη κυβέρνηση» Παπαδήμ(ι)ου και συνεργάστηκε ΑΠΟΛΥΤΑ και “εις σάρκαν μιαν” με το (εναπομείναν) ΠΑΣΟΚ που είχε φέρει την …καταστροφή.

Γιατί να έκανε κάτι διαφορετικό μετά τις εκλογές;
Αρα (και) οι πολίτες αυτοί, αν πραγματικά περίμεναν κάτι διαφορετικό και καλύτερο, δεν είχαν καμιά δικαιολογία ότι» Δεν γνώριζαν…», αλλά τελοσπάντων, άντε να τους τη δώσουμε (για τότε).


Τώρα όμως;;;
Τώρα, απλά ξέρουν και …παραξέρουν!!!
Ανεξαρτήτως λοιπόν, είτε φόβου (για τα …χειρότερα που μπορεί να φέρει η πτώση αυτού του καθεστώτος), είτε ραγιαδισμού, είτε συμφέροντος (υπάρχουν πάντα και τέτοιοι, ακόμα και σε τέτοιες κατασατάσεις), βιώνουν ΗΔΗ μια ζωή σε καθημερινή και συνεχή αναστάτωση, και χωρίς ελπίδα για ούτε έστω μια αχτίδα αισιοδοξίας.
Το ξέρουν αυτό. Όπως ξέρουν καλά, και “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” για τη … σταθερότητα που κέρδισε η χώρα και η οικονομία της (χαχαχα…). Όπου βέβαια, ακόμα και εκείνο το σενάριο “εξόδου από τα μνημόνια και από το ΔΝΤ” που πήγε να παρουσιάσει η κυβέρνηση από το φθινόπωρο, υπό την πίεση του αρνητικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, κατέρρευσε ΑΜΕΣΩΣ και με πάταγο.


Η …“Δημοκτατορία”, η τρομολαγνεία και οι εκβιασμοί!

Ο μέσος πολίτης που έζησε την διάψευση των προσδοκιών, έφαγε κατακούτελα αυτόν τον… ωραιότατο και… δικαιότατο φόρο τον ΕΝΦΙΑ, είδε τη σύνταξη των γονιών του να τσεκουρώνεται συνεχώς, τους φόρους του να αυξάνονται συνεχώς, την ανεργία να χτυπάει (και) την πόρτα του, το εισόδημά του να συρρικνώνεται συνεχώς, και τα χρέη να τον τραβάνε απ’ το μανίκι, συνεχώς.

Κι αφού του έκαναν όλα αυτά, τώρα τον… απειλούν. Πως έρχεται ο …Γκοτζίλα(ς)!!! Καλπάζει ο …Αρμαγεδδώνας. Καταφτάνει η συντέλεια της χώρας!!!
Κι ότι μόνο ΑΥΤΟΙ, είναι η …σωτηρία της πατρίδας. ΜΟΝΟ…


Και επομένως, ότι δεν υφίσταται καν οποιαδήποτε δημοκρατική εναλλαγή εξουσίας!!!
Ότι δεν υπάρχει “εφεδρεία”. Κι επομένως, κυβέρνηση (πρέπει) να είναι ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ!!!
Χμμμμμμμμμ… Αυτό δεν είναι (από μόνο του) λίγο …”κάπως”;;;


Επομένως, αντί για δημοκρατία, έχουν φτιάξει στα μέτρα τους μια πρώτης τάξεως …Δημοκτατορία!

Αυτοί που έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ, αυτοί και οι … σωτήρες της!
Oι Άνθρωποι-Χαράτσι, οι άνθρωποι που σε αναγκάζουν να πουλάς το σπίτι σου 100 ευρώ το τετραγωνικό, αυτοί που λεηλάτησαν τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων με τους εξοντωτικούς και απάνθρωπους φόρους, συνδυαζόμενους με την ακρίβεια, με την ΣΥΝΕΧΗ και ΑΔΙΑΚΟΠΗ μείωση μισθών και συντάξεων, και με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ, σε …εκβιάζουν να τους ψηφίσεις!!!


Αυτοί, που ήδη με τις προηγούμενες πολιτικές τους, αλλά και με τις ΤΩΡΙΝΕΣ, κάνουν εκατομμύρια Έλληνες να μην έχουν δικαίωμα στην εργασία, άρα, να μην έχουν δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση. Κι ακόμα, να μην έχουν δικαίωμα σε ασφαλιστικό ταμείο, και κατ” επέκταση να μην έχουν δικαίωμα και σε μια αξιοπρεπή περίθαλψη (δεν τίθεται καν θέμα ΣΥΝΤΑΞΗΣ…).

Και τα λοιπά…

Αλλά (επίσης κατ” αυτούς) δεν έχεις δικαίωμα να ψηφίσεις ΑΛΛΟ κόμμα!!!
Και άρα, το μόνο δικαίωμα που έχεις είναι να ψηφίζεις και να στηρίζεις ΑΥΤΟΥΣ!!!
Οπότε, να ξαναρωτήσω (πολύ ευγενικά): Αυτό δεν είναι λίγο (ή και ΠΟΛΥ)…”κάπως”;;;


Η μόνη (ως τώρα) …βεβαιότητα

– Οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί που δέχθηκαν και στήριξαν τα Μνημόνια, και τις συνταγές που έδωσε η Τρόικα, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ και ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ένα πρόγραμμα υπερβολικών και ανέφικτων πλεονασμάτων, μέσω “εσωτερικής υποτίμησης” και σκληρής – παράλογης φορολογίας (π.χ. ΕΝΦΙΑ, μηδενικό αφορόλογητο για όλους, και πλήθος άλλων σχετικών).
Η οποία βέβαια οδηγεί σε ΑΔΥΝΑΜΙΑ όλο και περισσότερους πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις αυτές.
Που έτσι μετατρέπονται σε ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ του Δημοσίου. Και που η συνέχεια είναι να κατασχεθούν οι περιουσίες και τα σπίτια αυτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές…


Πράγματα που άλλωστε, είναι πλέον ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ!

– Οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί που δέχθηκαν και στήριξαν τα Μνημόνια, και τις συνταγές που έδωσε η Τρόικα, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ και ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ την τραγική εξέλιξη (αλλά και κατάληξη που πρόκειται να υπάρξει) στους μισθούς και τις συντάξεις. Τα έχουμε γράψει ήδη τόσες φορές. Εδώ και 4,5 πλέον χρόνια, είναι το μόνο που μειώνεται σταθερά και το μόνο που επιμένουν να μειώνεται συνέχεια. Φυσικά και έμπρακτα, δεν τους ενδιαφέρει το σπάταλο ή διεφθαρμένο κράτος. Τους ενδιαφέρει μόνο, οι μισθοί πόσο χαμηλοί θα γίνουν ώστε να αυξηθεί η ύφεση και να πιέσουν έτσι για …ακόμα μικρότερους μισθούς! Τόσο απλά! Και οι συντάξεις γιατί όσοι τις παίρνουν είναι “ανενεργός πληθυσμός”…

Και από μία άποψη, οι έξω, τη δουλειά τους κάνουν. Φυσικά και θέλουν φτηνά εργατικά χέρια στην Ευρώπη. Φυσικά και δεν τους ενδιαφέρει τι θα συμβεί στους πολίτες αυτής της χώρας. Και θέλουν μόνο να διασφαλίσουν, την παράδοση όλων των δανεικών, συν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο της χώρας!

* * * Και την ίδια ώρα, το χρέος, είναι και θα είναι, εκεί… ΟΛΟΚΛΗΡΟ – αλλά και ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ κιόλας – και βέβαια ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ!!!

Το ακολουθούμενο πρόγραμμα λοιπόν, ΔΕΝ είναι σωτήριο…
Αυτό ισχύει ΟΠΟΙΟΣ κι αν είναι κυβέρνηση! Τόσο απλά!!!
Και βέβαια, αν συνεχιστεί το ακολουθούμενο προγραμμα, θα έχει σαν συνέπεια, πάλι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να πάμε σε εθνικό νόμισμα. ΟΠΟΙΟΣ κι αν είναι κυβέρνηση…
Αφού, ΔΕΝ θα μπορούμε συνεχώς να ανταποκρινόμαστε στα παράλογα και ανέφικτα πλεονάσματα (που ήδη ζητούνται και θα ζητούνται ακόμα μεγαλύτερα από αυτή τη χρονιά και μετά), κι ούτε θα μπορούμε να ανταποκριθούμε (ειδικά στα αμέσως επόμενα χρόνια) στην υπερβολική καταβολή χρεολύσιων και τόκων, ενω στην πορεία τα περιουσιακα στοιχεια θα μειώνονται διαρκώς.


Άρα, ή το πρόγραμμα θα αλλάξει ή το νόμισμα! Και τα δυο μαζί, δεν πάνε!!!
Κι αν δεν αλλάξει το πρόγραμμα, τότε, και το εθνικό νόμισμα δεν θα αποφύγουμε (με οποιαδήποτε κυβέρνηση), αλλά κι όταν έρθει η …ώρα του θα είμαστε στον ΑΣΣΟ.


Οι εκλογές και οι επιλογές

* * * Απο κει και πέρα (κι ενόψει της 25ης Ιανουαρίου – Εκλογές)
Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η λύση; ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ (ανεξαρτήτως άλλης απάντησης στο ερώτημα)!!! 

– Η διάσπαση της ψήφου, οι επιλογές και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (ούτε στα οικονομικά, ούτε και στα περισσότερα από τα υπόλοιπα) δεν είναι και το πιο …δυνατό του σημείο, καθώς οι παλινωδίες και οι ανατροπές των θέσεων από στελέχη είναι μια …καθημερινότητα.


* * * Ο δε Εθνομηδενισμός του (τόσο της πλειοψηφίας των στελεχών του, όσο και πολλών κεντρικών θέσεων του), είναι μια άλλη …πονεμένη ιστορία!!!
Που σηκώνει πολλή και ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα!


* * * Γενικότερα, οι φερόμενοι ως «καθαρόαιμοι σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν ακόμα, να κατανοήσουν ότι πλέον δεν είναι το κόμμα του 3%, αλλά ένας πολιτικός φορέας που – εκ των πραγμάτων – διεκδικεί άμεσα την εξουσία! Και άρα, πρέπει να ξεπεράσουν και ως προς τις επιλογές και ως προς τη νοοτροπία, τα στενά κομματικά τείχη.

Ο φόβος του …παραγκωνισμού από «ξενόφερτους», διαμορφώνει συνθήκες πολιτικού αυτισμού,παθογένεια που απομακρύνει πολλούς που προσβλέπουν προς την Κουμουνδούρου.

Είναι άλλωστε παλιά και προσφιλής τακτική της Αριστεράς (ΚΑΙ της κομουνιστικής εννοείται…) η περιχαράκωση στα τείχη του “μικρού, καθαρού και ελεγχόμενου” κόμματος…

Βέβαια, οι συνιστώσες και η “νοοτροπία ΣΥΡΙΖΑ” είχαν, έχουν και ΘΑ ΕΧΟΥΝ στην κοινωνία, όση απήχηση είχαν και στις εκλογές π.χ. του 2009 ή και παλιότερα. Δηλαδή: Απειροελάχιστη…

Και με τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον να βρίσκεται μια ανάσα από την εξουσία (έστω κι ως βασικός κορμός μιας κυβέρνησης συνεργασίας, μια αποχώρηση των περισσότερων από τους παραπάνω, θα είναι ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ! Πρώτα από όλα, για τον ίδιο τον Τσίπρα (που ως τώρα δείχνει να είναι αρκετά ΜΠΡΟΣΤΑ από το κόμμα του), κι έπειτα για το ίδιο αυτό το κόμμα και τον καθοριστικό ρόλο του στα πράγματα, από εδώ και πέρα…
Ο ΜΟΝΟΣ δρόμος ήταν οι εκλογές εδώ που έχουμε φτάσει!

Δεν παραβλέπω ότι με αυτούς που είναι στη Βουλή σήμερα ως πολιτικό προσωπικό, ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ χωρίς μάλιστα πολύ μεγάλη …δυσκολία, να ΒΡΕΘΟΥΝ 180 και να έβγαζαν Πρόεδρο Δημοκρατίας, ΑΝ πίεζαν ΠΟΛΥ οι ξένοι – δανειστές, κ.τ.λ., που όμως για δικούς τους λόγους ΔΕΝ το έκαναν τώρα αυτό, δηλαδή το να πιέσουν ΠΟΛΥ. Αυτό ήταν το ΜΟΝΟ κριτήριο αν έβγαινε τώρα ή δεν έβγαινε Πρόεδρος, και ΚΑΝΕΝΑ άλλο!

Πάμε λοιπόν στις εκλογές. Και μόνο μια (δυστυχώς…) η επιλογή σε αυτές!
Έστω και ΜΟΝΟ σε αυτές…


Αφού είναι “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”, πως να ψηφίσεις αυτούς που και κατέστρεψαν τη χώρα κι εμάς, και συνεχίζουν τα όσα συνεχίζουν;;;
Και ακόμα, ΠΩΣ να επιτρέψεις αυτή τη διάσπαση των ψήφων (που πάλι ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ βολεύει);;; Με το 20% (!!!) που τελικά παίρνουν όπως αποδεικνύεται (τόσο πήραν και στις πρόσφατες Ευρωεκλογές), τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής;
Στην τελική, τα υπόλοιπα κόμματα, και αυτά που θα μπουν στη Βουλή, κι αυτά που δεν θα μπουν, ας πάρουν κάτι λιγότερο ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ!


Έτσι κι αλλιώς, ΠΑΛΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ από τέσσερα χρόνια θα γίνουν ΚΑΙ οι ΕΠΟΜΕΝΕΣ εκλογές…

Πρέπει ΤΩΡΑ να γίνει η …”ανατάραξη των υδάτων” ως το επόμενο μεγάλο βήμα! Και πιθανόν η απαρχή για το όποιο ΝΕΟ (ακόμα και αμέσως μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτός δεν κάνει τα βασικά, κι όσο αυτό το ΝΕΟ μπορεί και πρέπει να υπάρξει)!
 

Κλείνοντας (και μην ξεχνάμε):
*** Ζούμε ήδη σε μια χώρα (ευρωπαική κατά τ” άλλα, κ.τ.λ., κ.τ.λ.), όπου οι κάτοικοι της:

α. Τα σπίτια τους, ΔΕΝ είναι δικά τους, αφού πληρώνουν φόρο – ενοίκιο στο όποιο κράτος (όλο και αυξανόμενο…)!

β. Τα αυτοκίνητά τους ΔΕΝ είναι δικά τους, αφού πληρώνουν για αυτά φόρους κάθε χρόνο στο κράτος (όλο και αυξανόμενο, με κάθε τρόπο και σχετικό είδος…)!

γ. Οι οικονομίες τους στις τράπεζες ΔΕΝ είναι δικές τους, αφού ανά πάσα στιγμή γίνεται ένα …μπαμ και τους τα παίρνουν όλα!

Στην μετέπειτα εξέλιξη, η επιλογή μιας νέας κυβέρνησης, είτε πάει καλά, είτε δεν πάει καλά, θα έχει σίγουρα (κάποια) θετικά στοιχεία.

Αν πάει καλά η διαπραγμάτευση και πετύχει, και μειωθεί το χρέος, ή π.χ. πάρουμε ρήτρα ανάπτυξης, περίοδο χάριτος. κ.τ.λ., ή συνδυασμό αυτών, θα είναι κάτι πολύ θετικό.

Αν παλι δεν πετύχει η Διαπραγμάτευση (που θα σημαίνει ότι οι ξένοι έχουν πάρει ΤΕΛΙΚΕΣ αποφάσεις – λύσεις τους…), θα επιταχυνθούν οι όποιες εξελίξεις. Με ΕΠΙΛΟΓΕΣ (έστω περιορισμένες, αλλά ΕΠΙΛΟΓΕΣ, κι ΟΧΙ ΑΠΕΙΛΕΣ…), για το τι άλλο μπορεί να γίνει, πέραν του ανέφικτου και παράλογου προγράμματος.

Για μένα πάντως, η πιο κακή επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας, θα είναι ΑΝ κάνει μεγάλη …κυβίστηση και παραμείνουμε στο ΙΔΙΟ ακριβώς αυτό, ακολουθούμενο πρόγραμμα.

Αυτη θα ειναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

* * * Σε ότι αφορά τα θέματα νομίσματος (με ΑΥΤΟ το πρόγραμμα κι αυτή την κατάσταση) ΔΕΙΤΕ και μια ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ – ΕΔΩ  

Επίσης προσωπικά:

Δεν με ενδιαφέρει (και πολύ) τι λένε τα κόμματα γενικότερα, διότι άλλωστε, δεν πιστεύω πλέον στους πολιτικούς (ΓΕΝΙΚΑ).

Ζούμε σε μια χώρα η οποία φτιάχνει νόμους όποτε κι όπως βολεύει τους εκάστοτε κυβερνώντες. Όταν έχεις δικτατορία, ξέρεις ότι έχεις δικτατορία. Τώρα έχουμε μια …καλυμμένη δημοκρατία. Όταν βιώνεις όσα βιώνεις, όταν δεν μπορείς να βρεις το δίκιο σου, όταν νιώθεις ξένος στον τόπο σου, δεν νιώθεις ότι ζεις σε δημοκρατία.

Μόνο στην Ελλάδα, είναι τόσο ατιμώρητοι ότι κι αν κάνουν οι πολιτικοί (και οι ευνοούμενοι από αυτούς) με τη Δικαιοσύνη να …παραείναι ΤΥΦΛΗ (πιθανόν και κουφή, και μουγκή…).

Και μόνο στην Ελλάδα, το…εφεύρημα που επιλέγει το βασικό πολιτικό σύστημα, για την απαλλαγή του από την Οικονομική Τραγωδία που ΤΟ ΙΔΙΟ δημιούργησε, εξαντλείται για άλλη μια φορά σε τόσο φθηνές και ανέξοδες ρητορείες, όπως:

«Κάναμε λάθη», «Συγνώμη», «Αρχίζουμε», «Υπευθυνότητα», «Ανάπτυξη», «Αξιοποίηση», και άλλα τέτοια κωμικοτραγικά! Κενά περιεχομένου εννοείται!

Όλα, εκτός από αυτό που περιμένει να ακούσει κάθε Έλληνας και Ελληνίδα!
Όλα, εκτός από τις «απαγορευμένες» λέξεις «Κάθαρση και ΤΙΜΩΡΙΑ», όλων των ενόχων για το έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος μιας χώρας κι ενός ολόκληρου λαού!!!


Η μετατροπή της Ελλάδας σε …Νοτιοαμερικανική ή «τριτοκοσμική» χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξελίσσεται – δυστυχώς – ολοταχώς!

* * * Υγεία να έχουμε και καλή λευτεριά!!!

Νάσος Σκούρας – Πύργος

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.