4 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 

«Πλεονεξίη τα πάντα λέγειν, μηδέν δε θέλειν ακούειν» (ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ)

Δεν έχω προσωπικά καμία σχέση με την επιστήμη της Οικονομίας, την μόνη εμπειρία που διαθέτω προσωπικά είναι, η χρησιμοποίηση του Δημοσίου Χρήματος απαιτεί ηθική και σεβασμό στον φορέα. Και! την οικιακή Οικονομία στην οποία πρέπει να επικρατεί το μέτρο, οι απαιτήσεις να είναι ανάλογες με τις δυνατότητες του οικογενειακού κορβανά και η διατήρηση της αξιοπρέπειας ως άτομο και ως οικογένεια.

Γι’ αυτό και δεν διαθέτω έστω και γνώμη, για την επίλυση του τεράστιου οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Διαβάζουμε όμως και βλέπουμε σε Μ.Μ.Ε. καταξιωμένους Έλληνες οικονομολόγους με διεθνές κύρος και Καθηγητές Πανεπιστήμιων, να προτείνουν λύσεις του μεγάλου προβλήματος του χρέους μας. Αυτό είναι πολύ παρήγορο, μπρος στην μαυρίλα που παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε. συναγωνιζόμενα την αντιπολίτευση, που πληγώνουν το φρόνημα και την πίστη του Έλληνα πολίτη, τον οποίο δεν αφήνουν καμία ελπίδα να ελπίζει.

Προ πενταετίας όπως γνωρίζουμε όλοι, η χώρα μας ευρέθη στο χείλος του γκρεμού με βάση την οικονομία, από την εγκληματική συμπεριφορά των Κυβερνήσεων της τελευταίας τριακονταετίας. Όπως:

- Το τεράστιο έλλειμμα του προϋπολογισμού
- Το τεράστιο χρέος, και
- Το έλλειμμα εθνικής συμπεριφοράς και πατριωτισμού των Κυβερνήσεων.
- Ένα τεράστιων διαστάσεων σπάταλο Κράτος. Και τέλος
- Την δημιουργία προϋποθέσεων καταλήστευσης του Δημοσίου, από τους ανθρώπους που έπρεπε να το υπηρετούν και να το υπερασπίζονται και από την άλλη η αισχροκέρδεια και ο παράνομος πλουτισμός, εις βάρος του Ελληνικού λαού παντού και κυριολεκτώ.

Αυτή ήταν η κατάσταση και αυτή συνεχίζει δυστυχώς να είναι, εν μέρει και σήμερα. Που οφείλεται!

- Κατά μεγάλο μέρος στις Κυβερνήσεις της Χώρας μας, οι οποίες δεν είχαν την δύναμη και την θέληση να επιβάλλουν τους Νόμους, δηλαδή την κορυφαία πράξη σε μια Δημοκρατική Χώρα.
- Στην συνεχώς δοκιμαζόμενη παιδεία των Νέων, εδώ και σαράντα χρόνια, υφισταμένη μοιραία δεινά, όπως:
· Κάθε νέα Κυβέρνηση, και μια μεταρρύθμιση, απεργίες,
· Απεργίες, καταλήψεις Σχολείων από μερίδα μαθητών υποκινούμενων εντέχνως από κομματικούς μηχανισμούς,
· ουσιαστικές αλλαγές στην διδακτέα ύλη, έξω ο Ελληνισμός, η ιστορία και η θρησκεία του Ελληνικού λαού και πολλά άλλα.

- Στην έλλειψη Ηγέτη στην πολιτική εξουσία της χώρας, παρά μόνον επικίνδυνων Λαϊκιστών και την ύπαρξη πλειάδος πολιτικών στα κόμματα πάντα κατώτεροι των περιστάσεων.

- Στην κακή εκτίμηση της ιδέας του Συνδικαλισμού στην Ελλάδα. Ο οποίος δεν διστάζει να καταστρέφει περιουσίες και να εκθέτει ακόμη και την χώρα, έναντι των συντεχνιακών συμφερόντων των.

Το πρόβλημα της Πατρίδος μας δεν είναι μόνο οικονομικό, υπάρχει ακόμη έλλειψη Πατριωτισμού, ενιαίας εθνικής πολιτικής των κομμάτων και απομάκρυνση των Ελλήνων από τις αρχές και αξίες της χώρας μας, λόγω παιδείας, από την εντέχνως εισαγόμενη προπαγάνδα των υποστηρικτών, των ιδεών της Παγκοσμιοποίησης. Κατόπιν των ανωτέρω προτείνονται:

ΠΡΩΤΟΝ: Ο πρωθυπουργός της χώρας να ενημερώνει τον Ελληνικό λαό εγκαίρως, τους λόγους για κάθε διαρθρωτική αλλαγή. Ν’ απαλλαγεί από την πλειάδα των οικονομικών συμβούλων του και ν’ ακούει και τις φωνές καταξιωμένων επιστημόνων της Οικονομίας.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Να μειωθούν άμεσα οι βουλευτές του Κοινοβουλίου κάτω από 200. Εάν η Κίνα είχε βουλευτές σε αντιστοιχία με τον Ελλάδα, θα έφθαναν αυτοί τον αριθμό 36.000.

ΤΡΙΤΟΝ: Να οργανωθεί το δημόσιο επί νέας βάσεως, με ιεραρχία η οποία θα έχει ουσιαστικά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων όχι με απολύσεις, αλλά σταδιακά με συνταξιοδοτήσεις. Οι υπάλληλοι να εισέρχονται στο Δημόσιο με Πανελλαδικές εξετάσεις, μέχρι την ηλικία των 30 ετών. Και! τέλος να καταργηθεί ο Συνδικαλισμός από το Δημόσιο και κάθε χώρο του Δημοσίου. Διότι την εξουσία δεν ασκεί μόνο η νόμιμη Κυβέρνηση. Η ζωή των πολιτών επηρεάζεται βάναυσα και καθοριστικά, από την λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και τις αποφάσεις των Συνδικαλιστικών φορέων. Δυστυχώς! μια μεγάλη μερίδα αυτών, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα, οδηγούν φοιτητές σε απώλεια ακαδημαϊκού έτους, αποκλείουν λιμάνια ή αεροδρόμια, σταματούν συγκοινωνίες και αναστατώνουν συνεχώς την ζωή των πολιτών της χώρας. Όπως λέει και ο αξιότιμος κ. Χρηστίδης: Είναι οι σύγχρονες μορφές απολυταρχίας, εναντίον των οποίων πρέπει να αντισταθεί η κοινωνία.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Την κατανομή των οικονομικών βαρών, εξίσου σε αναλογία μεταξύ πλουσίων και φτωχών και αυστηρή δικαιοσύνη στην εφαρμογή των αντίστοιχων διατάξεων, προς πάσα κατεύθυνση, με μπροστάρηδες και παράδειγμα τις Ηγεσίες της χώρας μας, τους πολιτικούς και όλους τους παρατρεχάμενους και συμβούλους αυτών.

Οι αποφάσεις των ανεξάρτητων Δικαστηρίων της χώρας μας, αψευδής μάρτυς των αδικιών κατά την κατανομή των οικονομικών βαρών στις διάφορες κοινωνικές ομάδες της Πατρίδος μας.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Την ύπαρξη ισχυρού και εκπαιδευμένου Στρατού, με αύξηση της θητείας και ουσιαστική ενεργοποίηση των Στρατιωτικών Εργοστασίων.

Επίσης, την ύπαρξη οργανωμένης και καλά εκπαιδευμένης Αστυνομίας, είναι καλή να γίνει ακόμη καλύτερη. Ώστε αφ’ ενός ο Έλλην πολίτης και κάθε πολίτης στην χώρα μας, να νοιώθει ασφάλεια και κάθε επενδυτής ξένος και Έλληνας, ότι βρίσκεται σε χώρα όπου εφαρμόζονται οι νόμοι, με κοινή εθνική πολιτική των Κομμάτων, που δεν θα επηρεάζεται η κατάσταση στα βασικά αυτά θέματα, με αλλαγές Κυβερνήσεων.

Τέλος! Επειδή το πολιτικό μας πρόβλημα είναι κατά βάση ηθικό, και επιμένουμε δυστυχώς, όπως λέει και ο αξιότιμος κ. Καργάκος ως παιδιά του Οιδίποδος, να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας, πρέπει να βρούμε τα νήματα του χθες, για να υφάνουμε το πρόσωπο της Πατρίδας μας του σήμερα. Έτσι μόνο θα έχουμε δικό μας πρόσωπο στο μέλλον.

«Εκ της Ιστορίας προκύπτει ότι, αν οι Έλληνες δεν αλληλοσπαράσσονταν θα κατακτούσαν την υφήλιο» (ΒΙΣΜΑΡΚ ΦΟΝ ΟΘΩΝ).

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.