8 Ιανουαρίου 2015

Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Γράφει η Μαίρη Καρά

Ο ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ άνθρωπος ελπίζει, πως τα γεγονότα που αφορούν την ΖΩΗ του, θα έχουν θετική έκβαση. Προσδοκά δηλαδή ευνοϊκή κατάληξη των θεμάτων, που τον απασχολούν. Άσχετα αν ενίοτε αντιμετωπίζει απρόβλεπτα δυσμενή γεγονότα, που τον υποχρεώνουν να αναπροσδιορίζει τις απόψεις του. Γνωρίζει όμως, πως και οι θετικές και οι αρνητικές εξελίξεις είναι μέσα στο Νόμο της Ζωής. Ωφελημένος είναι εκείνος που τα δέχεται όλα φυσιολογικά, διατηρώντας την ψυχολογική του ισορροπία. Δηλαδή λειτουργεί σε όλα με ΜΕΤΡΟ και ατενίζει την ζωή με πίστη, πως στο τέλος θα υπερισχύσει το ΚΑΛΟ.

Η λέξη ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ προέρχεται από το επίθετο αισιόδοξος (αίσιος = ευνοικός + δόξα = γνώμη) που σημαίνει τον άνθρωπο, που λόγω χαρακτήρα πιστεύει στην θετική κατάληξη των πραγμάτων. Η Αισιοδοξία είναι Φιλοσοφική αντίληψη, σύμφωνα με την οποία ο κόσμος όπως είναι, είναι ο καλύτερος δυνατός κόσμος. Αισιοδοξία δείχνει η θετική προδιάθεση, που στηρίζεται στην ΓΝΩΣΗ, ότι ο σημερινός κόσμος δεν είναι ο ιδανικός, αλλά βαίνει προς την βελτίωσή του. Σ' αυτή την περίπτωση η Αισιοδοξία εννοείται με την έννοια της προόδου.

Η Αισιοδοξία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο ψυχολογικό υπόβαθρο του ανθρώπου εκείνου, που έχει ανατραφεί σε κατάλληλο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. Αυτό που φρόντισε για την άριστη σωματική και ψυχική του υγεία. Αυτό που του καλλιέργησε την Αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη του προς τον ΕΑΥΤΟ του και τις δυνατότητές του και προς τον συνάνθρωπό του. Επίσης και την ΒΟΥΛΗΣΗ του ώστε να κάνει τις σωστές επιλογές, για να έχει θετική εξέλιξη στην ΖΩΗ.

Η Αισιοδοξία γίνεται εστία χαράς κι ελπίδας για τον άνθρωπο, όταν προέρχεται από ψύχραιμη και θετική σκέψη και βασίζεται στην ορθή εκτίμηση της πραγματικότητας. Τον πείθει πως το αύριο θα είναι καλύτερο, απορρίπτοντάς του την παθητικότητα και την μοιρολατρία, διατηρώντας του έτσι την  αγωνιστική διάθεση. Τον οδηγεί σε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ απέναντι στα απαισιόδοξα μηνύματα και γίνεται η αφετηρία για κάθε ΝΙΚΗ. Σαφώς η ΑΞΙΑ της αισιοδοξίας στην ζωή του κάθε ανθρώπου είναι πολύτιμη, αρκεί να μην φτάνει σε υπερβολές και ακρότητες, γιατί έτσι επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκόμενα.

Αν έχει τόσο μεγάλη αξία για έναν άνθρωπο… πόσο ανεκτίμητη μπορεί να είναι για το μέλλον ενός σκλαβωμένου ΛΑΟΥ; Αισιοδοξείτε λοιπόν συνέλληνές μου γιατί η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας πλησιάζει… δεν μυρίζετε στον αέρα το άρωμα της Σωτηρίας μας; H δύναμη των δυναστών μας πήρε την κατιούσα, αφού αναγκάστηκαν να παραδεχτούν την ΗΤΤΑ τους, με την προκήρυξη των ΕΚΛΟΓΩΝ. Αυτές  θα είναι το ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ των δοσίλογων πολιτικών, που από υπερβολική ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ξεπέρασαν κάθε όριο νομιμότητας εις βάρος του Κράτους και του λαού. Αυτή  είναι η δική μας ευκαιρία να τους καταψηφίσουμε και να τους στείλουμε κατηγορούμενους στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Έτσι θα απαλλαγούμε δια παντός από την αντισυνταγματική συγκυβέρνηση. Αρκεί να είμαστε αισιόδοξοι υπεύθυνοι πολίτες κι αποφασισμένοι  να διεκδικήσουμε, όσα μας στέρησαν οι δοσίλογοι υπηρέτες των ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ.

H ουσία είναι πως τώρα που κατέφυγαν στις εκλογές για να παραιτηθούν με… αξιοπρέπεια… (πού την βρήκαν;) εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε κατάλληλα αυτό το ΟΠΛΟ, που μας έδωσαν, έστω κι άθελά τους. Να μην τους επιτρέψουμε άλλο να υποβιβάζουν την ζωή μας. Να μην απελπιζόμαστε που δεν έχουμε χρήματα ούτε για τις βασικές μας ανάγκες. Είναι κι αυτή μια απ' τις παγίδες τους, που τις έχουν καλά στημένες. Φοβόμαστε πως αν ξεσηκωθούμε, θα κάνουν πραξικόπημα; Φοβόμαστε πως αν αντιδράσουμε, θα μας βάλουν στην φυλακή; Όλους; Μην φοβάστε, αυτό δεν γίνεται. Γιατί αυτοί είναι οι παράνομοι. Δεν πρέπει να τους φοβάστε. Γιατί ακόμα και στις "στημένες" συμφωνίες τους οι "σωτήρες" μας είναι "μαλωμένοι" μεταξύ τους. Τώρα όμως έπεσε η θεατρική τους ΑΥΛΑΙΑ.

Πως λοιπόν τα Κόμματα της Βουλής αποδεικνύουν ότι σέβονται την ΕΝΤΟΛΗ του λαού; Μα…  εκτελώντας συνειδητά τις ΕΝΤΟΛΕΣ των επικυρίαρχων, φοβούμενοι πως ΑΝ… αντιδράσουν, θα χάσουν την ΕΞΟΥΣΙΑ, την οποία κατέλαβαν εξαπατώντας τους ψηφοφόρους. Και υπογράφοντας τα αντισυνταγματικά Νομοσχέδια, παρέτειναν την παραμονή τους στην ΕΞΟΥΣΙΑ, για να μην χάσουν την βουλευτική τους αποζημίωση. Σε τέτοιο υποβιβασμό βρίσκεται το βουλευτικό ΑΞΙΩΜΑ σήμερα, αυτό που κάποτε προκαλούσε τον σεβασμό στους ψηφοφόρους. Τώρα… μόνο ΝΤΡΟΠΗ!

Το θέατρο που παίζεται στα έδρανα της Βουλής, έχει μοιρασμένους τους ρόλους των… κομπάρσων. Άλλη μέρα ερμηνεύει το ένα ΚΟΜΜΑ, άλλη μέρα το άλλο. Το ΚΚΕ απουσιάζει… παίζοντας σωστά τον ρόλο, για τον οποίο το ανέχονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται να νομιμοποιήσει τα λάθρα, που εισέρχονται ανενόχλητα στην Χώρα. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με τις προσωπικές παραθέσεις της βάζει τα θεμέλια ενός νέου ΕΜΦΥΛΙΟΥ. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ το μόνο που κάνουν είναι να καταγγέλουν, λες και με τα “λόγια” θα βάλουν χειροπέδες. Και οι υποταγμένοι "συγκυβερνήτες" ανενόχλητοι εκτελούν τα παγκόσμια σχέδια για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Εσύ όμως Έλληνα πρέπει να είσαι ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ και να πιστεύεις πως οι ΕΝΟΧΟΙ σίγουρα θα τιμωρηθούν. Εσύ ο απλός πολίτης, εσύ που είσαι η Δημοκρατία και η Ελευθερία προσωποποιημένη. Εσύ που δεν έχεις ανάγκη από τα φασιστόμουτρα, για να αποδείξεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι απ’ τα κομμουνιστόμουτρα, για να αποδείξεις, πως σιχαίνεσαι τους τοκογλύφους. Εσύ που δεν έχεις ανάγκη ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Εσύ που είσαι ΝΕΟΣ, δεν έχεις ανάγκη από υπέργηρους, να παίρνουν αποφάσεις για την ΖΩΗ σου!

Εσύ που είσαι ΕΝΑ με τον ΘΕΟ και την ΕΛΛΑΔΑ, σταμάτα να κλαίγεσαι, όταν η μοίρα σου είναι στα χέρια σου! Πιες το τελευταίο ποτήρι της σκλαβιάς σου και σήκωσε το πρόσωπό σου στον Θεό λέγοντάς του: "Εγώ Θεέ μου θα ελευθερώσω την πατρίδα μου απ' τους εχθρούς της. Κι αν θες να Σου αξίζω… τότε φρόντισε να είσαι μαζί μου!" Πρέπει δηλαδή ο κάθε Έλληνας να πιστεύει μέσα του, πως ΑΥΤΟΣ πρέπει μα αγωνιστεί για να σώσει την Ελλάδα από τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ! 




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.