7 Ιανουαρίου 2015

Μακελειό στο Παρίσι. Γάζωσαν με καλάσνικοφ γραφεία εφημερίδας - 12 νεκροί.

Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί η Γαλλία μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Πολίτες και δημοσιογράφοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μετά την σημερινή εισβολή τριών ενόπλων στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» στη γαλλική πρωτεύουσα. Οι δράστες, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ!» άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας πολύ σοβαρά τουλάχιστον άλλους τέσσερις. Ανάμεσα στα θύματα είναι 4 σκιτσογράφοι και δυο αστυνομικοί. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Figaro, οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ στην είσοδο των γραφείων και δεν ανέβηκαν στους ορόφους, ενώ όπως γράφει η Parisien, η επίθεση φαίνεται ότι ήταν καλά σχεδιασμένη, αφού έγινε την ώρα που ήταν παρόντες όλοι οι δημοσιογράφοι. Μάλιστα οι δράστες φέρεται να φώναξαν τα θύματα με τα ονόματά τους πριν την εκτέλεση. 

Έντρομοι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να ανέβουν στην ταράτσα του κτιρίου για να γλιτώσουν.

Έχοντας τραυματίσει θανάσιμα πολλούς ανθρώπους, μεταξύ αυτών τέσσερις σκιτσογράφους, τους Charb (47 ετών), Tignous (47 ετών), Cabu (76 ετών) Wolinski (80 ετών) και τον 68χρονο οικονομολόγο Μπερνάρ Μαρί, απομακρύνθηκαν με όχημα το οποίο και εγκατέλειψαν στο βόρειο Παρίσι. Στη συνέχεια έκλεψαν και δεύτερο αυτοκίνητο.

Δυο αστυνομικοί έχασαν επίσης την ζωή τους. Σε σοκαριστικό βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα, οι δράστες εκτελούν εξ επαφής τον έναν εξ αυτών και διαφεύγουν φωνάζοντας: «Πήραμε εκδίκηση για τον προφήτη Μωάμεθ! Σκοτώσαμε την Charlie Hebdo».

«Δημοσιογράφοι και αστυνομικοί δολοφονήθηκαν. Υπάρχουν 11 νεκροί και 4 μεταξύ ζωής και θανάτου. Υπάρχουν 40 άτομα υπό προστασία αυτή τη στιγμή» είπε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ που έσπευσε στο σημείο, τονίζοντας ότι το ανθρωποκυνηγητό δεν θα σταματήσει μέχρι να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Η Γαλλία βρίσκεται σε σοκ. Γιατί πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, δίχως αμφιβολία. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε μια χώρα ενωμένη» υπογράμμισε.

Για «εθνική τραγωδία που βύθισε την Γαλλία στο πένθος και απειλεί την Δημοκρατία», γι' αυτό και χρήζει «άμεσης, αποφασιστικής απάντησης», έκανε λόγο ο πρώην Πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί.

Γραφεία εφημερίδων και τόποι λατρείας βρίσκονται υπό αστυνομική προστασία. Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έθεσε σε κόκκινο συναγερμό όλη την περιφέρεια Ιλ ντε Φρανς όπου ανήκει το Παρίσι, ενεργοποιώντας το σχέδιο Vigipirate. Το εν λόγω σχέδιο- το οποίο τίθεται σε εφαρμογή σε περίπτωση σοβαρών απειλών- είχε ενεργοποιηθεί και μετά το πρόσφατο μπαράζ αιματηρών επιθέσεων εναντίον πολιτών και αστυνομικών σε διάφορες γαλλικές πόλεις, κατά τις οποίες ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και περίπου 30 τραυματίστηκαν.

Την τρομοκρατική επίθεση καταδίκασαν με δηλώσεις τους, πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες, όπως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας μηνύματα στήριξης στην Γαλλία.

«Τσουνάμι» τα μηνύματα συμπαράστασης και στο διαδίκτυο από συναδέλφους, πολιτικούς και απλούς πολίτες, οι οποίοι εκφράζουν τον τρόμο και τον αποτροπιασμό τους για την βάρβαρη επίθεση. 

«Συνήθης ύποπτος»

Η «Charlie Hebdo» έχει γίνει πολλές φορές «κόκκινο πανί» για τους τζιχαντιστές, εξαιτίας των σατιρικών σκίτσων με θέμα το Ισλάμ που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς. Μάλιστα τον Νοέμβριο του 2011, στα γραφεία της είχε σημειωθεί επίθεση με μολότοφ, μετά τη δημοσίευση εξώφυλλου με σατιρικό σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ ο οποίος εμφανιζόταν να λέει «100 μαστιγώματα αν δεν πεθάνετε από τα γέλια». Για την συγκεκριμένη έκδοση η εφημερίδα είχε μάλιστα αλλάξει το όνομά της από «Charlie Hebdo» σε «Charia (σαρία) Hebdo». 

Το 2012 επανήλθε με νέα σειρά σατιρικών σκίτσων για το Ισλάμ, πυροδοτώντας κύμα αντιδράσεων.

Επιμέλεια: Δήμητρα Ράγια www.ethnos.gr - πηγές: Le Figaro, Le Monde, Le Parisien, FranceTV, Reuters 

Με μια επίθεση που όπως φαίνεται ήταν καλά σχεδιασμένη, οι τρομοκράτες που αιματοκύλησαν τα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» στο Παρίσι, αποδεκάτισαν την συντακτική ομάδα του εντύπου, σκοτώνοντας μεταξύ άλλων τέσσερις σκιτσογράφους τους οποίους φέρεται να φώναξαν με τα ονόματά τους πριν την εκτέλεση. Οι τέσσερις άνδρες προφανώς μπήκαν στο στόχαστρο ακριβώς λόγω της ιδιότητάς τους, αφού τα εμπρηστικά σκίτσα της εφημερίδας για το Ισλάμ ήταν αυτά που την είχαν μετατρέψει σε στόχο για τους τζιχαντιστές. 

«Αν πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το πλαίσιο, το παγκόσμιο πλαίσιο δεν θα είναι ποτέ ευνοϊκό για να αστειευόμαστε με το ριζοσπαστικό ισλάμ ή τις θρησκείες γενικότερα, αν λάβουμε υπόψη το πλαίσιο, δεν θα μιλάμε πια για τίποτα, ποτέ, ο σατιρικός τύπος είναι καταδικασμένος, καταστράφηκε» δήλωνε το 2012 ο Σαρμπ, ή όπως ήταν το κανονικό του όνομα, Στεφάν Σαρμπονιέ, σκιτσογράφος και διευθυντής σύνταξης της «Charlie Hebdo», από τον Μάιο του 2009. 

Το 2012 ήταν από εκείνους που βγήκαν μπροστά για να καταγγείλουν την απόπειρα φίμωσης της εφημερίδας που είχε ήδη δεχθεί επίθεση με μολότοφ, καθώς και επίθεση στην ιστοσελίδα της από χάκερ, καλώντας τον τότε πρωθυπουργό της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό «να στηρίξει την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία αντί να εντυπωσιάζεται από μια ομάδα γελοίων παλιάτσων που διαδηλώνουν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ» αναφερόμενος σε διαμαρτυρία στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Παρίσι. 

«Εδώ και ένα χρόνο προστατευόμαστε από την αστυνομία, μετά τον εμπρησμό των γραφείων (το 2011). Αν αυτός είναι ο όρος για να εκφραζόμαστε ελεύθερα στη Γαλλία, τότε θα προστατευόμαστε από την αστυνομία, όπως η αστυνομία προστατεύει την ελευθερία των Γάλλων», τόνιζε ο Σαρμπ, σημειώνοντας ότι διαθέτει δύο αστυνομικούς φρουρούς. 

Σήμερα έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών. Το ίδιο και δυο αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του 47χρονου.

Ο σκιτσογράφος πλήρωσε με την ζωή του την αγάπη του για την ελευθεροτυπία και την σάτιρα, όπως και άλλοι τρεις συνάδελφοί του: Ο 47χρονος Μπερνάρ Βερλάκ (Tignous), ο 76χρονος Ζαν Καμπύ (Cabu) και ο 80χρονος Ζορζ Βολίνσκι (Wolinski). Ανάμεσα στα θύματα και ο 68χρονος οικονομολόγος Μπερνάρ Μαρί. 

Όπως γράφει η Parisien, οι δράστες φαίνεται να είχαν σχεδιάσει καλά την επίθεση, αφού φέρεται να φώναξαν τα θύματα με τα ονόματά τους πριν την εκτέλεση, ενώ την ώρα που διέφευγαν, πανηγύριζαν φωνάζοντας: «Εκδικηθήκαμε για τον Προφήτη Μωάμεθ. Σκοτώσαμε την Charlie Hebdo!».

Επιμέλεια: Δήμητρα Ράγια 

πηγή ΕΘΝΟΣ

Δείτε σχετικά βίντεο


 

ΣΧΟΛΙΟ
Είναι τραγικό συμβάν αλλά δείχνει τι συμβαίνει όταν φτιάξουμε ένα μίγμα τρελών και φανατικών δολοφόνων ισλαμιστών κοντά σε μια προοδευτικο-κουλτουριάρικη ομάδα της Νέας Τάξης.....
Λοιδωρούσαν τα ιερά και τα όσια ενός ολόκληρου κόσμου και βρέθηκαν μερικοί φανατικοί (που υπάρχουν σε αφθονία στο Ισλάμ) και τους εκτέλεσαν...

Ο λαός μας λέει: Που πας ξυπόλητος στα αγκάθια;

Οι νεοταξίτικες ξεπουλημένες γαλλικές κυβερνήσεις (σαν τις ελληνικές αντίστοιχες) πιστές στα πολυπολιτισμικά οράματα και τις εντολές της παγκοσμιοποίησης και των λεσχών, έχουν γεμίσει την Γαλλία με εκατομμύρια ισλαμιστές μετανάστες, λαθραίους και μη, με αποτέλεσμα να έχουν μόνοι τους ανάψει την φωτιά που θα τους κάψει...

(Αλλωστε αυτός είναι ο στόχος των σιωνιστικών μυστικών λεσχών και των στοών.
Να αναμίξουν θρησκείες και κουλτούρες σε ολόκληρο τον κόσμο και μετά από ένα τρομακτικό θρησκευτικό και πολιτισμικό πόλεμο που θα ξεσπάσει με λίγο σπρώξιμο, θα επιχειρήσουν να φέρουν σαν έσχατη λύση την πανθρησκεία που θα αντικαταστήσει όλες τις θρησκείες....
Μερικά από τα πρώτα επεισόδια του "νέου κόσμου" και της "νέας εποχής" που μας ετοιμάζουν ζούμε ήδη.... )

Επανερχόμενοι στο γαλλικό συμβαν...

Κρίμα διότι μαζί με αυτούς που τους "έτρωγε η πλάτη τους" και το ήξεραν οτι κινδυνεύουν σκοτώθηκαν κι άνθρωποι αθώοι από τους ψυχασθενείς ισλαμοφασίστες...

Πρέπει κάποτε να το χωνέψουμε...
Είναι άλλο να υποστηρίζεις με δημοκρατικά μέσα την ελευθερία του λόγου και να προσπαθείς να φέρνεις ειρήνη και δικαιοσύνη στον κόσμο...
Κι άλλο με ασυδοσία (κι όχι ελευθερία του λόγου) να προσβάλεις τα ιερά και τα όσια των ανθρώπων επειδή εσύ δεν τα καταλαβαίνεις και δεν τα πιστεύεις...

Ολοι μας (οι Ελληνες πατριώτες αντινεοταξίτες ιστολόγοι) καταφερόμαστε καθημερινά με δεκάδες άρθρα κατά των δολοφόνων ισλαμοφασιστών αλλά δεν χλευάζουμε την πίστη τους...
Υπερασπιζόμαστε την Αλήθεια του Θεού όπως την διδαχθήκαμε από τον Υιό Του και προσπαθούμε να αντιπαρατεθούμε με θρησκευτικά, θεολογικά και κοινωνικά επιχειρήματα στα λάθη του Κορανίου, αλλά ποτέ δεν χλευάσαμε και δεν χλευάζουμε πρόσωπα που οι Ισλαμιστές θεωρούν ιερά... 

Δεν θα αργήσει η ώρα που παρόμοιες τραγικές εικόνες μπορεί να δούμε και στην πατρίδα μας....

Φρόντισαν γι αυτό εδώ και δεκαετίες τσα αποκτηνωμένα αποβράσματα που λιμαίνονται την εξουσία και λαμβάνουν εντολές από τα ξένα ανθελληνικά κέντρα...  

Θα τους αφήσουμε;



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
Βίντεο ΣΟΚ για την μετανάστευση! ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 1.5 ΛΕΠΤΟ
Αφιερωμένο στους απανταχού "αριστερο-προοδευτικούς" λάτρεις της πολυπολιτισμικότητας και του πολυφυλετισμού που μας λένε οτι πρέπει να δεχθούμε την εισβολή των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη και την πατρίδα μας γιατί είναι θύματα του καπιταλισμού και είναι σωστό απο ανθρωπιστικής άποψης.
http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4370.html

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.