28 Δεκεμβρίου 2014

Θρίλερ με το φλεγόμενο Norman Atlantic.

Εφιαλτικές στιγμές ζουν οι επιβάτες και το πλήρωμα του επιβατηγού πλοίου «Νόρμαν Ατλάντικ» στο οποίο σήμερα το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα από τα γκαράζ, 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας, Νίκο Λαγκαδιανό, οι διασωθέντες μέχρι στιγμής ανέρχονται στους 156, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια σε παραπλέοντα πλοία και τις ιταλικές ακτές. Σημειώνεται ότι από τους 478 επιβαίνοντες οι 268 είναι Έλληνες.

Πρόκειται, σημείωσε, για επιχείρηση τεράστιας δυσκολίας η οποία αναμένεται να συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, αν χρειαστεί.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι 47 έχουν επιβιβαστεί στο παραπλέον πλοίο «spirit of Piraeus», άλλοι 51 στο πλοίο Cruise Europa ενώ επτά βρίσκονται ήδη στην ιταλική πόλη Λέτσε. Πληροφορίες για έναν νεκρό μεταδίδει η ιταλική Corriere Della Sera και η Rai.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η επιχείρηση αερομεταφοράς επιβατών μέσω έξι ιταλικών ελικοπτέρων Super Puma, που τους μεταφέρουν δυο-δυο στο παραπλέον πλοίο Cruise Europa. Η επιχείρηση, που έχει επισπευσθεί, αναμένεται να διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες. Δείτε εδώ live εικόνα από την επιχείρηση, από την ιταλική Rainews.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν και ελληνικά Super Puma ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν 4 ακόμη ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Στην περιοχή βρίσκεται ένα ρυμουλκό το οποίο και καταβρέχει το κατάστρωμα του πλοίου, ενώ σπεύδει ακόμη ένα ρυμουλκό, αν και το σχέδιο για ρυμούλκηση του οχηματαγωγού δείχνει να έχει εγκαταλειφθεί. 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά στο πλοίο έχει τεθεί υπό έλεγχο και συνεχίζει να φλέγεται μόνον η γέφυρα νούμερο πέντε. Όλα τα λιμάνια της Κάτω Ιταλίας (Μπάρι, Μπρίντιζι, Σάντα Μαρία Ντι Λέουκα και Λέτσε) είναι σε ετοιμότητα, για να υποδεχθούν τους διασωθέντες.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, ένας πενηνταοκτάχρονος Ιταλός επιβάτης μεταφέρθηκε στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Πρίντεζι. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Το τηλεοπτικό δίκτυο Rai News, επίσης, μετέδωσε ότι το πλοίο, το οποίο είναι ακυβέρνητο, εισήλθε σε αλβανικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας Νίκος Λαγκαδιανός το πλοίο βρίσκεται σε ιταλικά χωρικά ύδατα και το ιταλικό λιμενικό είναι αυτό που έχει αναλάβει την διαχείριση της κατάστασης. Όπως ανακοίνωσε ο ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντζι, ιταλικά ελικόπτερα ήδη επιχειρούν στην περιοχή, περισυλλέγοντας επιβάτες, έναν εκ των οποίων από τη θάλασσα, όπως μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Στην περιοχή βρίσκονται 8 παραπλέοντα πλοία και δύο ρυμουλκά. 

πηγή 

Σε πλήρη εξέλιξη υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες βρίσκεται η γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic, με σημαία Ιταλίας, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε γκαράζ στις τέσσερις τα ξημερώματα, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν διασωθεί συνολικά 134 άτομα.

Οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονται σε παραπλέοντα πλοία ενώ ορισμένοι έχουν μεταφερθεί στο Λέτσε. Συγκεκριμένα, 40 βρίσκονται στο φορτηγό πλοίο «Aby Jeanette», 14 στο επιβατηγό πλοίο «Cruise Europa» και 49, εκ των οποίων 25 Έλληνες, στο πλοίο «Spirit of Piraeus».

Η φωτιά φέρεται να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι το γεγονός ότι ενώ νωρίτερα το απόγευμα οι άνεμοι είχαν κοπάσει και τα μποφόρ έφταναν τα 5 πλέον φαίνεται πως έχει επανέλθει η θαλασσοταραχή καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ. Πριν από λίγα λεπτά δόθηκε εντολή στο ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που ίπταται της περιοχής να αρχίσει επιχείρηση αερομεταφοράς επιβατών του ιταλικού επιβατηγού πλοίου.

Σε ετοιμότητα να συμμετάσχουν στην επιχείρηση, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, είναι άλλα 4 ελικόπτερα, μεταξύ των οποίων μεταφορικά ελικόπτερα του Στρατού Σινουκ, που βρίσκονται στην Κέρκυρα.

Ελληνας επιβάτης που διασώθηκε και βρίσκεται σε ασφαλές σημείο, αναφέρει ότι σύμφωνα με μαρτυρίες άλλων επιβατών, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου, προκλήθηκε ταυτόχρονα  από τρεις διαφορετικές εστίες. Επίσης, εξέφρασε φόβους ότι ενδεχομένως υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα στον χώρο αυτό, καθώς αρκετοί οδηγοί φορτηγών που δεν είχαν καμπίνες, κοιμόντουσαν εντός των οχημάτων τους.

Στελέχη της ANEK διαψεύδουν ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ, ενώ και από το υπουργείο Ναυτιλίας τονίζεται ότι δεν έχουν εικόνα για εγκλωβισμένους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή αγνοούμενους, ενώ σύμφωνα με νεότερο απολογισμό στο πλοίο εξακολουθούν να βρίσκονται 300 άτομα που έχουν συγκεντρωθεί στο κατάστρωμα κοντά στην πλώρη. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ, το Νorman Αtlantic δεν έχει πάρει καμιά επικίνδυνη κλίση. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι υπάρχει πιθανότητα επιβάτες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο πλοίο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος κ. Νίκος Λαγκαδιανός ανέφερε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη η αερομεταφορά των επιβατών με ιταλικό ελικόπτερο super puma, ωστόσο, όπως τόνισε, είναι εφικτή η μεταφορά μόνο δύο ατόμων τη φορά. Μέχρι στιγμής με αυτόν τον τρόπο έχουν μεταφερθεί 14 άτομα.

Ρυμουλκό πραγματοποιεί παράλληλα συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση της μεγάλη φωτιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο γκαράζ του πλοίου.

Η επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση όλων των επιβαινόντων (478 επιβάτες - πλήρωμα) του πλοίου Νorman Αtlantic έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, ενώ στο σημείο βρίσκονται ήδη 8 παραπλέοντα πλοία μεταξύ των οποίων το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Cruise Europa» και ιταλικό ρυμουλκό.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ σε συνδυασμό με χαλάζι και βροχή, ενώ τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε ναυαγοσωστικό βαρελάκι του «Νorman Αtlantic» που είχε παρασυρθεί απο τους ισχυρούς ανέμους εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν απο παραπλέον πλοίο.

Την ίδια ώρα δεν υπάρχει νεότερη ενημέρωση σχετικά με τους δύο ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στη γλίστρα του πλοίου που οδηγεί στη σωστική λέμβο και οι οποίοι εντοπίστηκαν από σούπερ πούμα.

Στο πλοίο που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ανκόνα μέσω Ηγουμενίτσας, επέβαιναν συνολικά 478 άτομα, εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες, επιβάτες και μέλη πληρώματος. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες με το Norman Atlantic ταξίδευαν επίσης Τούρκοι, Ουκρανοί, Ιταλοί, καθώς και Ασιάτες. Στο γκαράζ βρίσκονταν 222 αυτοκίνητα.

«Το πλοίο είναι ακυβέρνητο και κατευθύνεται προς τις αλβανικές ακτές. Η φωτιά δεν έχει σβηστεί, αλλά έχει συγκρατηθεί» τόνισε ο ιταλός καπετάνιος του πλοίου στα ΜΜΕ της γείτονος.

Όπως έκανε επίσης γνωστό ο κ. Λαγκαδιανός, «το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Νorman Αtlantic, βρίσκεται εντός θαλάσσιας περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της ιταλικής ακτοφυλακής και ως εκ τούτου η διαχείριση του περιστατικού έχει περάσει πλέον στο αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ρώμης, ενώ από το ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης τα δεσμευμένα πλοία παραμένουν για παροχή συνδρομής σε συνεργασία με την ιταλική ακτοφυλακή».

«Σε απόλυτο συντονισμό βρίσκονται ελληνικές και ιταλικές αρχές, τα ρυμουλκά κατάφεραν να προσεγγίσουν το πλοίο έτσι ώστε να το κατευθύνουν σε ασφαλή περιοχή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Σύμβουλος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, Γιώργος Μάμαλος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για μια από τις πιο επικίνδυνες και περίπλοκες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν γίνει έως σήμερα επισημαίνοντας ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 10 μποφόρ, με ταχύτητα ανέμου 50 μίλια, με ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι, που δυσκολεύουν κατά πολύ τις επιχειρήσεις από αέρος.

«Εργαζόμαστε για τη σωτηρία όλων των επιβαινόντων και βεβαίως προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας μα κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα και για το οποίο χρειάζεται η συνδρομή πολλαπλών δυνάμεων. Ευτυχώς τα παραπλέοντα πλοία είναι αρκετά, πράγμα που μας δίνει την αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε στο σημείο αυτό να έχουμε αρκετές δυνάμεις για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θέσουμε σε μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτόν που βρίσκονται τώρα», δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Δίπλα στο «Νorman Αtlantic» βρίσκονται συνολικά οκτώ παραπλέοντα πλοία, ενώ έχουν ξεκινήσει δύο ρυμουλκά από την Πύλο και την Κέρκυρα, δύο πυροσβεστικά πλοιάρια από την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα και ένα ρυμουλκό από την Ιταλία. Στην περιοχή βρίσκεται επίσης ένα αεροσκάφος C-130 ενώ πέντε ελικόπτερα βρίσκονται σε ετοιμότητα στην Κέρκυρα και στο Άκτιο, προκειμένου να συνδράμουν αν απαιτηθεί.

Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου η κατάσταση είναι υπο έλεγχο, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι πολλά σωσίβια έχουν καταστραφεί από τις φλόγες.

«Οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, κατά συνέπεια έχουμε να κάνουμε με μια δύσκολη κατάσταση, κάνουμε ό,τι μπορούμε, ελπίζω να πάει καλά» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο κ. Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα, επιβάτης του πλοίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλε ότι οι βάρκες δεν επαρκούν και ότι ορισμένοι από τους επιβάτες έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν και περισυνελέγησαν, ενώ άλλος ότι το πλήρωμα, που είναι ιταλικής καταγωγής, δεν γνωρίζει ξένες γλώσσες, και υπάρχει κακός συντονισμός της επιχείρησης εκκένωσης.

Το πλοίο ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ από ιταλικό όμιλο. 

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ 

Επίσημη ανακοίνωση για τις δραματικές στιγμές στο φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic» εξέδωσε η ΑΝΕΚ.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο «NORMAN ATLANTIC» της εταιρείας "VISEMAR di Navigazione S.R.l.", ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε την δρομολόγια γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα.

Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές. Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεότερη πληροφορία».

Παράλληλαν, δόθηκαν στη δημοσιότητα τηλέφωνα επικοινωνίας για συγγενείς των επιβαινόντων: 210 4191714 - 210 4191316

πηγή 

Νεώτερη ενημέρωση

Στους 156 οι διασωθέντες από τους 478 επιβάτες του οχηματαγωγού. Πληροφορίες για έναν νεκρό. Στην περιοχή επιχειρούν Super Puma και δυο ρυμουλκά. Δυσχαιρένουν την επιχείρηση διάσωσης οι καιρικές συνθήκες. Η λίστα με τους πρώτους Έλληνες διασωθέντες. Σε ανοιχτή γραμμή Σαμαράς-Ρέντζι.

Δείτε σχετικό βιντεο ΕΔΩ 

Η λίστα με τους πρώτους Έλληνες που διασώθηκαν

Το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε το μεσημέρι την πρώτη λίστα με τα ονόμα των Ελλήνων διασωθέντων που επέβαιναν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.

1. Πατούνας Νίκος
2. Πατούνα Αλεξάνδρα
3. Πατούνας Γιάννης
4. Βραβορίτη Ματίνα
5. Τουζλούδης Γεώργιος
6. Νάνος Βασίλης
7. Τσαντακίδης Φώτιος
8. Θεοδωρίδης Αντώνιος
9. Κενανίδης Μάκης
10. Τσούκης Ευάγγελος
11. Νατσιοπούλου Ευαγγελία
12. Τσιλιόπουλος Κωνσταντίνος
13. Καλογεράκης Ιωάννης
14. Μαυραγάνης Βασίλειος
15. Σταμπολίτης Σωτήριος
16. Κωνσταντινίδης Ιωάννης
17. Ευτηριάδης Νικόλαος
18. Μέσκας Μιχαήλ
19. Κωνσταντινίδης Λεωνίδας
20. Σούφης Παναγιώτης
21. Τσόνας Αθανάσιος
22. Τσόνας Δημήτριος
23. Τσόνας Σεβαστιανός
24. Μάμιλλος Πετράκης
25. Φερμαντζής Αθανάσιος

ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟ LECCE ΙΤΑΛΙΑΣ :

26. Μπονάρου Μαρία
27. Ταβριζέλου Βασιλική
28. Κεραμά Νεφέλη
 

Τα ονόματα των επιβατών του «Norman Atlantic»

To Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έδωσε στη δημοσιότητα των λίστα των επιβατών και του πληρώματος του Norman Atlantic. Στο πλοίο βρίσκονται συνολικά 478 άτομα: 422 άτομα και 56μελές πλήρωμα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ
Οι εθνικότητες των επιβατών: 1 Ρουμάνος, 2 Ρώσοι, 6 Αυστριακοί, 2 Ούγγροι, 10 Ελβετοί, 1 Κροάτης, 8 Γεωργιανοί, 5 Σύροι, 1 Σουηδός, 1 Καναδός, 2 Ουκρανοί, 1 Αιγύπτιος, 18 Γερμανοί, 54 Τούρκοι, 2 Αφγανοί, 22 Αλβανοί, 1 Μαλτέζος, 7 Βούλγαροι, 3 από την ΠΓΔΜ, 2 Βρετανοί, 22 Ιταλοί, 3 Ολλανδοί, 3 Βέλγοι, 9 Γάλλοι, 2 Ιρακινοί, 234 Έλληνες.

Από το πλήρωμα: 22 Ιταλοί και 34 Έλληνες.




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.