3 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΓΥΑΛΙΟΥ.

Γράφει η Μαίρη Καρά

Ο,ΤΙ ΛΑΜΠΕΙ δεν είναι χρυσός; Κι όμως είναι! Με την ανεξέλεγκτη κατρακύλα των εκπομπών της τηλεθέασής μας,  συνέβη κι αυτό. Γίναμε δέκτες κι αποδέκτες μιας τηλεμανίας, που χρυσώνει το χάπι σ’ ο,τι προβάλλεται κι…επιβάλλεται. Κι εμείς, με την σιωπηρή αποδοχή μας, το κατοχυρώνουμε! Μα ευτυχώς που υπάρχουν και σκεπτόμενα όντα. Αλλιώς θα ήμασταν όλοι... κινούμενα σχέδια. Και ζουν ΑΥΤΟΙ καλά προβαλλόμενοι και δοξαζόμενοι κι εμείς, φοβεροί τηλεθεατές, παίρνουμε μια γεύση και ζούμε μέσα απ’ τη δράση τους. Κι ύστερα ξυπνήσαμε. Και ίδωμεν το φως το αληθινό κι από χωρίου εις χωρίον τρέχουμε για να μην καούμε απ’ την λάμψη των τυχάρπαστων γυαλιστερών «ταλέντων» αμφιβόλου προελεύσεως κι εύπεπτης χρήσης. Που ξεκίνησαν την «ευφυέστατη διασπορά ρύπων τους» απ’ τα  ασήμαντα καναλάκια της πλάκας και συνέχισαν στα ισχυρά φρούρια της προυραλιστικής ενημέρωσης.

Όλοι μας μπούκωσαν με φτηνά υποπροϊόντα καταναλωτικής τρέλας, υπό μορφή βιντεοκλίπ, ριάλιτυ, τηλεπαιχνιδιών, σαπουνόπερας, χαρτομαντείας, ζωδιακών προβλέψεων, τηλεμάρκετιγκ κλπ. κλπ. Μη βρίσκοντας όμως αντίδραση απ’ το αγοραίο κοινό, που τρώει (νομίζουν) ό,τι του δώσεις, (κατά το κοινό βλακώδες), συνέχισαν ανενόχλητοι την «τηλεοπτική» τους σοδειά. Πρωινάδικες παρεϊστικες (δημόσιες σχέσεις γαρ) αηδίες, από επίδοξες «σταρ», μας καλημερίζουν αναιδέστατα, πουλώντας μας ανούσια «τηλεοπτικά αγαθά». Χιλιάδες «νούμερα» δήθεν καλλιτεχνικής δημιουργίας, ξεπουλάνε ξεδιάντροπα στο καναλοπάζαρο, κάθε ίχνος αξιοπρέπειας!

ΟΛΟΙ. γυναίκες, άνδρες, ή κάτι ανάμεσα, νέοι, γέροι ή κάτι ανάμεσα, (εκπρόσωποι τινών σωματείων), κοριτσάκια κι αγοράκια ή κάτι ανάμεσα, (εκκολαπτόμενα αιφνιδίως), περιφέρονται αενάως σαν μαϊντανοί (κοινώς γλάστρες) στους διαδρόμους των «στούντιο» (ψωνίζοντας ή ψωνιζόμενοι), ελπίζοντας σε μια καλλιτεχνική (δήθεν) συμμετοχή…. ευρέως παραγομένων και εκπεμπομένων ή σε προδιαφημιζόμενα Δελτία παραπόνων (ειδήσεων). Μη συναντώντας καμιά αντίσταση στον «κοινωφελή δημιουργικό τους αγώνα», τα παρασιτικώς «ζώντα» ωάρια υποκουλτούρας, έφτασαν στο θλιβερό φαινόμενο της εκπομπής «υπνωτικών εκπομπών» προς ενημέρωση του αδηφάγου κοινού.

…Και κάποτε ξύπνησεν απ’ τη λήθη της αδιαφορίας κι ο μπαμπούλας των σκουπιδιών αυτών (βλέπε αδρανή...) Απαίτησε τον περιορισμό «καλλιεργημένων σμαραγδιών», γιατί ποτιζόταν η νεολαία με τα δια(σ)τροφικά οποία εδέσματα (και όπια) του λαού, αλλά αντέδρασαν (εδώ γελάνε) οι διαφημιζόμενες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Έτσι μας έκοψαν πάνω στην απόλαυση του ηδονικότερου (ιδανικού) καταναλωτικού οργίου (διαφημιστικό μήνυμα). Ακούστε καλοί μου τηλεθεατές της διαφθοράς, τι θα χάνατε, αν δεν επενέβαινε ο καλός δαίμων της εξουσίας! Πίεσε εκείνον που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι στους παντοδύναμους καναλάρχες κι εκείνος υπαναχώρησε!

Θα χάνατε τα μύρια όσα εκπαιδευτικά προγράμματα, που εμπεδώνατε χορταίνοντας την ακόρεστη δίψα σας για μάθηση. Σας λυπήθηκαν όμως και δεν σας στέρησαν την «παραμόρφωσή σας», για να συνεχίσετε ανενόχλητοι να στήνεστε στους καναπέδες της αδράνειάς σας… Κι έτσι μείναμε όλοι ευχαριστημένοι, που δεν κόπηκε η μακάρια (και μακάβρια) προβολή των γυάλινων γυαλιστερών γελοίων (κέρινων) ομοιωμάτων στο γυαλί σας. Η στα γυαλιά του αόμματου (ανοιχτομάτη) κι απροστάτευτου λαού μας. Ψυχαγωγία τέλος γι απόψε κι αναμείνατε στο γυαλί σας την επόμενη φουρνιά στατικών επεισοδίων και ντέρμπυ μεταξύ χορηγών και χορηγουμένων γκλαμουριών και φανταιζί κομητών και διαττόντων αστέρων στον ουρανό της γυαλάδας τους!

ΟΝΕΙΡΑ γλυκά κι αγυάλιστα στον ωκεανό της αμάθειας, όπου επιπλέουν οι φελλοί ή οι αφελείς τηλεθεατές προς τέρψιν της ημιμάθειάς τους. Στους τυφλούς κυβερνάει ο πανίσχυρος μονόφθαλμος, που σας κάνει πλύση στον εγκέφαλό σας κατά το δοκούν και συμφέρον όλων μας! Χαίρε Καναλάρχη οι μελλοθάνατοι σε αναζητούν στο στρωμένο με τα διαμάντια των τηλεπαραγωγών ονειρεμένο δρόμο. Εδώ ολοκληρώθηκε το (απ’ όλα έχει) πρόγραμμά μας γι απόψε και σας αφήνουμε πανευτυχείς να χωνέψετε ό,τι σας ποτίσαμε με τόση αγάπη και φροντίδα για το καλό ΣΑΣ! 

Ραντεβού αύριο την ίδια ώρα στο αγαπημένο σας ΚΑΝΑΛΙ της λαμπερής ενημέρωσης κι αστραφτερής κιτσαρίας! Σας υποσχόμαστε όμως ότι αύριο, άλλος ήλιος θα λάμψει στο σκοτάδι του μυαλού σας κι όλα θα τα δείτε καθαρότερα και με αισιοδοξία μαγειρεμένα, για να μην βαρυστομαχιάσετε. Ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε και σήμερα με αφοσίωση και σας διαβεβαιώνουμε πως μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, γιατί ΕΜΕΙΣ φροντίζουμε για σας πριν από σας για καλύτερες ώρες ψυχαγωγίας κι ανεμελιάς. Καλόν ύπνο (ο νοών νοήτω) κι άμα ξυπνήσετε ποτέ, εμάς να μας γράψετε στο… ΙΝΤΕΡΝΕΤ της απαράδεκτης συνενοχής σας. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ!




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.