29 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μετά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η “Ελλήνων Πολιτεία” το μεσημέρι της 28ης Δεκεμβρίου και τα αμείλικτα ερωτηματικά που απευθύναμε στην επικίνδυνη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, σήμερα θέτουμε νέα ερωτηματικά, από στοιχεία που συλλέξαμε από έγκυρη και έγκριτη πηγή, και η οποία μας ενημέρωσε πως:


Στις 19 Δεκεμβρίου 2014 το συγκεκριμένο πλοίο είχε περάσει από έλεγχο πλεύσης και στον οποίο εντοπίστηκαν τρεις βασικές ελλείψεις.


1ον = Ελλιπής-δυσλειτουργία του συστήματος πυρασφάλειας

2ον  = Προβλήματα στις εξόδους κινδύνου
3ον = Έλλειψη σωστικών μέσων

Από τις τρεις παραπάνω ελλείψεις, όπως μας ενημέρωσε η πηγή μας, πιο σπουδαίο είναι το ζήτημα της πυρασφάλειας που θεωρείται θεμελιώδες ζήτημα και από το Ναυτικό Δίκαιο.


Ωστόσο από μαρτυρίες του πληρώματος, αναφέρεται πως ο πλοίαρχος ενημερώθηκε άμεσα. Όμως, με ποιο τρόπο ενημερώνεται ο πλοίαρχος για εκδήλωση πυρκαγιάς στο πλοίο του;

Τα πλοία έχουν στο σύστημα πυρόσβεσης τα λεγόμενα SPRINKLERS, τα οποία κατατάσσονται σε δυο κατηγορίες:

1. Ανιχνευτές καπνού (Smoke Detectors) και
2. Ανιχνευτές θερμότητας ( Heat Detectors)   


 

Και οι δυο παραπάνω κατηγορίες ενεργοποιούνται  όταν ξεσπάσει φωτιά και ταυτόχρονα ενημερώνεται ο πλοίαρχος του πλοίου. Εάν λοιπόν, ενημερώθηκε ο πλοίαρχος από το αυτόματο σύστημα πυρασφάλειας του πλοίου, γιατί δεν έσβησε η φωτιά;

Μήπως γιατί δεν λειτούργησε το σύστημα πυρασφάλειας;

Επιπρόσθετα, εάν είχε λειτουργήσει το σύστημα πυρόσβεσης θα αντλούσε νερό από τις δεξαμενές νερού του πλοίου. Όμως, διαπιστώσαμε να προσπαθείται η κατάσβεση με νερό από τη θάλασσα!

Έτσι, στα προηγούμενα αμείλικτα ερωτήματα προστίθενται και τα νέα και στα οποία πρέπει άμεσα να απαντήσει η απερχόμενη δικομματική κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  

Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.