15 Δεκεμβρίου 2014

ΓΕΛΑ ΠΑΛΙΑΤΣΟ !!!

Γράφει ο Χρίστος Γούδης

Η εξεύρεση του καταλλήλου όντος για την ανάδειξή του σε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συμβάλλει αναμφισβήτητα τόσο στην ευκολότερη υπερψήφισή του, όσο και στην περαιτέρω εκλάμπρυνση του θεσμού. 

Κάτω από αυτό το πρίσμα δεν επιτρέπονται «χρονοβόρες ολιγωρίες» και «μικροκομματικές μικροψυχίες», την στιγμή μάλιστα που η Ελλάς έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει πλειάδα πολιτικών γιγάντων, ορατών δια του μικροσκοπίου, με κάποια προσπάθεια ομολογουμένως, λόγω της ανεπιθύμητης παρουσίας – στο υδαρές κοινωνικό πεδίο του μεγεθυντικού αυτού οργάνου των δυνατοτήτων του ανθρωπίνου οφθαλμού – παρεμφερών αλλά παραπλανητικών έμβιων κυτταρικών οργανισμών υπό μορφή αμοιβάδων (εύπλαστων και στερουμένων σπονδυλικής στήλης γλοιωδών πολυμορφικών παρασίτων), πλασμωδίων του Λαβεράν (φορέων της ελονοσίας), βακίλλων του Χάνσεν (λέπρας), δονακίων (της χολέρας), κωλοβακτηριδίων, αλλά και ενός «εβραίως» χρωματικού φάσματος σπειροχαιτών (όπως για παράδειγμα της ωχράς σπειροχαίτης της «μάλα φράντσα» – γαλλικού κακού – κατά τους Ιταλούς, ή «μάλα ιταλιάνα» – ιταλικού κακού – κατά τους Γάλλους, της καθ’ ημάς δηλαδή αφροδίσιας σύφιλης).

Το «ξεσκαρτάρισμα» όμως μεταξύ αυτού του είδους των υποψηφιοτήτων, η απαιτούμενη δηλαδή ανίχνευση της πολιτικής διαφοροποίησής τους, είναι εφικτή, καθότι είναι προφανές ότι μια προοδευτική υποψηφιότητα τέτοιου επιδημικού σε στυλ Έμπολα μεγέθους, για να τύχει ευρύτερης κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αποδοχής θα πρέπει να συνδυάζει την κακοσμία του ενδόξου πασοκικού παρελθόντος, την κακοφωνία των τσιριγμάτων του σύριζα, την «ασκητική» του Καζαντζάκη, αλλά και μια φιλόζωη ευαισθησία (αγάπη για την ζωή πάσης της χλωρίδος και πανίδος της γης, των ανθρώπων και των ανθρωποειδών  συμπεριλαμβανομένων).

Τις τελευταίες ημέρες, ένα τέτοιο υποδειγματικό ον ανεδύθη μέσα από τον σκληρό και ευγενικό πειναλέο αγώνα του (άρχισε αυτοβούλως απεργία πείνας) όχι μόνον για την προάσπιση των Σύριων φυγάδων  από τα δεινά της πατρίδος τους (πολλοί εκ των οποίων είναι νέοι και εύρωστοι που αντί να κάτσουν εκεί να πολεμήσουν για να την διασώσουν προσέφυγαν στην «Ψωροκώσταινα» απαιτούντες τροφή και στέγη την οποία στερούνται σήμερα πλείστοι όσοι των Ελλήνων) αλλά και για την επίκλησή του για τα δικαιώματα τού ωσαύτως απεργούντος νεαρού Ρωμανού προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον οποίον αποκαλεί σε πρόσφατες δηλώσεις του «κύριο Ρουπακιώτη»!!! 

Ο εν λόγω εκπρόσωπος του λαού στο καθ’ ημάς Κοινοβούλιο, λίγο πριν την κοπανήσει από το πασόκ «συρίζοντας» αδιάφορα, είχε επίσης προτάξει τα στήθη του προς υπεράσπισιν του πίπτοντος τότε Γιώργου Παπανδρέου, δηλώνοντας στον τηλεοπτικό φακό και δι’ αυτού στο πανελλήνιο ότι: «ανδρός πεσούσης πας ανήρ ανδρεύεται»!!! 

Είναι εμφανές ότι παρά την λαϊκή θυμοσοφία κατά την οποία «σαρανταπέντε Γιάννηδες ενός κοκκόρου γνώση», ο περί ου ο λόγος, αν και γιαννάκης, «δεν χρωστάει της Μιχελούς» και συνακόλουθα δικαιούται να καταλάβει τον προεδρικό θώκο, που κατέλαβαν κατά το παρελθόν οι Κωνσταντίνος Καραμανλής και Κωνσταντίνος Τσάτσος, σύμφωνα με την εκφυλιστική αρχή: «Τι Γιάννης, τι Γιαννάκης». Κατά τα άλλα, όπως μας διδάσκει και ο Ρουτζιέρο Λεονκαβάλλο στο δημοφιλές μονόπρακτο μελλόδραμά του: Ridi, Pagliaccio ... e ognun applaudirà! (Γέλα παλιάτσο...κι όλοι θα σε χειροκροτήσουν). 

Χρίστος  Γούδης



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.