13 Δεκεμβρίου 2014

Το ¨οικονομικό τζιχάντ¨ της Ελλάδος.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Η Σφαγή της Χίου (Scène des massacres de Scio), 1824. ΕυγένιοςΝτελακρουά (Eugène Ferdinand Victor Delacroix) (1798 – 1863). Παρίσι,Μουσείο Λούβρου.
https://antexoume.wordpress.com/ 

Ωραίες οι εκλογές προεδρικές ή πολιτικές αλλά τολμήστε εδώ και τώρα ένα δημοψήφισμα με τα καινούργια δεδομένα, τώρα που ο λαός πήρε πρώτη  γεύση της μνημονιακής δυστυχίας και  θέστε ευθέως  το ερώτημα  ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο οικονομικό τζιχάντ που εφαρμόζεται στην Ελλάδα για την ¨διάσωση¨της; 

¨Aπό τη Σκύλλα στη Χάρυβδη οδηγείται η χώρα με τις δύο νέες αυστηρές γραμμές χρηματοδότησης, ECCL και EFF, που ετοιμάζουν οι δανειστές και θα ανακοινωθούν το νέο έτος.

Πριν καλά ακόμη προλάβει να ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό στην Αθήνα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αποκάλυψε το Χριστουγεννιάτικο του δώρο που κομίζει στα ελληνικά νοικοκυριά.

Πρόκειται για την αλλαγή της υφιστάμενης δανειακής σχέσης της Ελλάδας με το ΔΝΤ που θα μετεξελιχθεί σε προληπτική γραμμή στήριξης και θα συζητηθεί από τον Ιανουάριο του 2015, όταν κλιμάκιο του Ταμείου με επικεφαλής τον Ρίσι Γκογιάλ θα επιστρέψει στην Αθήνα.
Την πρώτη επίσημη αναφορά για το θέμα αυτό έκανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Ουάσινγκτον.¨

Τελικά τι είμαστε τρελοί ή αγανακτισμένοι ή εξοργισμένοι όπως μας καταλογίζουν;
¨Με άρθρο του o γνωστός οικονομολόγος  Πολ Κρούγκμαν  στους New York Times, σημειώνει πως οι πραγματικές συνέπειες της ελληνικής κρίσης βρίσκονται πέραν των γνωστών και παραδεδεγμένων.¨ 

Όπως αναφέρει: «Η πραγματική καταστροφική επίπτωση της ελληνικής κρίσης ήταν ο τρόπος με τον οποίο αλλοίωσε την οικονομική πολιτική, καθώς σοβαροί -υποτίθεται- άνθρωποι ανά τον κόσμο έσπευσαν να μάθουν τα λάθος συμπεράσματα. Τώρα η Ελλάδα φαίνεται να είναι ξανά σε κρίση. Θα μάθουμε τα σωστά μαθήματα αυτή τη φορά;». 

Κατά τον Κρούγκμαν οι Έλληνες έδειξαν προθυμία να τα περάσουν όλα αυτά, να δεχθούν δηλαδή τον πόνο των σκληρών μέτρων, έτσι ώστε να φτάσουν στην ανάκαμψη. «Και τα νέα που φτάνουν τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι οι Έλληνες μπορεί να έχουν φτάσει στα όριά τους. Οι πληροφορίες είναι περίπλοκες, αλλά ουσιαστικά η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί έναν αρκετά απελπισμένο πολιτικό ελιγμό για να αναβάλει τις γενικές εκλογές.
Και εάν αποτύχει, ο πιθανός νικητής των εκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα της αριστεράς που έχει ζητήσει μια επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας, και που μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαράθεση με τη Γερμανία και έξοδο από το ευρώ». 

¨Όπως εκτιμά ο Κρούγκμαν, το σημαντικό σημείο είναι πως δεν είναι μόνο οι Έλληνες που είναι τρελοί (και κάνει ένα λογοπαίγνιο με το όνομα της χώρας, δηλαδή «Mad as Hellas») και δεν μπορούν να αντέξουν άλλο…..¨ 

¨Δεν έχω ιδέα πως τα εξελιχθούν τα γεγονότα στην Ελλάδα…...¨ http://www.iefimerida.gr/12|12|2014 15:48 

Η Ελλάδα οφείλει να βρει τον μεγάλο ηγέτη που θα πει το μεγάλο ΟΧΙ στην οικονομική σφαγή της και το μεγάλο ΝΑΙ στην πρόοδο και την πραγματική ανάπτυξη της. 

Και αν δεν υπάρχει στην σημερινή συγκυρία αυτός ο ηγέτης οφείλει να τον ανακαλύψει  επιτελώντας το χρέος της  στις επόμενες γενιές. Και οφείλει να βρει κάποιον που δεν θα είναι τόσο¨ οικείος¨ στους γνωστούς κύκλους. 

Το παράδειγμα της το έδωσε ο ΘΕΟΣ πριν λίγα χρόνια…
http://youtu.be/UvP8eVJk1tE Τάσσος Παπαδόπουλος / Το μεγάλο ΟΧΙ
¨θα αποφασίσετε για την δικιά σας γενιά και τις επόμενες γενιές που έρχονται…. 

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ¨  
Και έτσι τελείωσε την μνημειώδη ομιλία του. 

Τι μας  είπε  εν ολίγοις ο Τάσσος; 
Κυττάξτε να μην καταντήσετε εσείς και τα παιδιά σας αξιοθρήνητες φιγούρες σε πίνακα ένος σύγχρονου Delacroix.  

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.