Τελευταίες αναρτήσεις

23 Δεκεμβρίου 2014

Το καρκίνωμα της Ελλάδος και οι μεταστάσεις του.

-η βεβήλωση του Παρθενώνα και του πολιτισμού μας-

Γράφει ο Γεώργιος Δημητράκης

Παρά τις μεγάλες θυσίες και ανείπωτες στερήσεις που υφιστάμεθα την τελευταία 6-ετία και την αυξανόμενη φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, παρακολουθούμε ως Λαός με απερίγραπτη απάθεια και αδιαφορία τα τεκταινόμενα εις την Πατρίδα μας. Προφανώς διότι δεν μας ενδιαφέρουν πια ούτε τα αποτελέσματα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ούτε οι εθνικές εκλογές, αλλά ούτε ο ανταγωνισμός των Μεγαλο-Καναλιών  με τις προσκλήσεις και παρουσιάσεις εις τα παραθυράκια, ποίων;  Όλων εκείνων που ευθύνονται για την καταστροφή του Έθνους. Από τα οποία απουσιάζει μόνο ο χειμαζόμενος Ελληνικός Λαός.

Έχω τονίσει επανειλημμένως ότι η Ιστορία είναι η μνήμη και ο καθρέπτης της ανθρωπότητας, ότι η σωστή γνώση και ο σεβασμός αυτής προστατεύει τα έθνη από τις συγχύσεις και τις δυνάμεις του σκότους και της καταστροφής. Η Ιστορία καταγράφει την πορεία του Έθνους, και είναι σημαντική, διότι ως πυξίδα καθοδηγεί τον Λαό.

Οι αρχαίοι πρόγονοί μας ήσαν πτωχοί, απλοί, προσγειωμένοι, για τον λόγο αυτόν πολύ φιλοσοφημένοι άνθρωποι. Τα συγγράμματά των, διαχρονικά και  κατανοητά για κάθε άνθρωπο, και τα μεγαλειώδη έργα τους, χάραξαν την πορεία και τον μέλλον της ανθρωπότητας. Το μεγαλείο των προγόνων μας εκλείπει, δυστυχώς,  από τους σύγχρονους Έλληνες, πολίτες και πολιτικούς. Ακόμη και από την πνευματική ηγεσία, με τους χρυσοκεντημένους τηβέννους, τις πολλές περγαμηνές συγγραμμάτων, τα οποία όμως δυστυχώς ουδείς πλέον καταλαβαίνει. Η οποία πνευματική ηγεσία εις το σύνολο της εδώ και 4 δεκαετίες «λάμπει» δια της απουσίας της από την δύσκολη περίοδο που διέρχεται το Έθνος μας. Προφανώς, διότι την έχει καταπιεί και αυτήν ο βόθρος του ασυνείδητου και αδηφάγου υλισμού.

Η Πατρίδα μας είναι τώρα μόνη, και ο Λαός μας εκτεθειμένος εις τις απειλές των κερδοσκόπων και των εχθρών του. Για όλη αυτήν την τραγική κατάσταση ευθύνεται όλη η πολιτική ηγεσία της χώρας. Η οποία μετά την μεταπολίτευση δεν φρόντισε να αλλάξει συμπεριφορά και να επωφεληθεί, προς όφελος της Πατρίδος,  από την ένταξη της χώρας εις τους νέους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και τα Όργανα της π.χ. ΕΟΚ, Ε.Ε. Ευρωζώνη, Ευρωκοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κ.λ.π.

Το 1978 ο Γάλλος Πρόεδρος Giscard d´Estaing και ο Γερμανός Καγκελάριος Helmut Schmidt είχαν σοβαρές ενστάσεις για την ένταξη της Ελλάδος εις την Ε.Ο.Κ. Όμως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τους εξεβίασε, κυρίως τον Helmut Schmidt, με το επιχείρημα, ότι δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα με την μεγαλύτερη πολιτιστική συνεισφορά και τον Παρθενώνα να είναι εκτός αυτής της διαδικασίας της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, και οι χώρες εκείνες που ευθύνονται για τους Παγκοσμίους Πολέμους, υπονοώντας κυρίως την Γερμανία, να είναι εντός της ΕΟΚ.

Οι δύο ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας είχαν τότε δίκαιο, ότι η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη για να ενταχθεί εις τον Όμιλο των Ισχυρών. Ενέδωσαν όμως εις τον εκβιασμό του Έλληνα Πρωθυπουργού μόνον από σεβασμό προς τον Ελληνικό Πολιτισμό και τον Παρθενώνα, εις το οποίον, κατά κοινή ομολογία όλων,  οφείλει η Ευρώπη την ύπαρξή της. Με την υποχώρησή τους αυτή ήθελαν να δώσουν σε εμάς τους Έλληνες μία ευκαιρία να αποδείξουμε τις ικανότητες μας, έχοντες ως πυξίδα τους αρχαίους προγόνους μας, τον πολιτισμό τους και τα έργα τους.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε δίκαιο με την κατάθεση του αιτήματός του. Άδικο όμως, διότι ούτε αυτός, αλλά ούτε και οι επόμενοί του εις την Διακυβέρνησή της χώρας, με όλο το πολιτικό σύστημα και τα Θεσμοθετημένα Όργανα του, δεν σεβάστηκαν το πνεύμα και τους όρους αυτής της ευρωπαϊκής προσπάθειας. Η οποία θα άλλαζε την πορεία της χώρας και τον μέλλον του Ελληνικού Λαού.

Ουδείς σήμερα μπορεί να αμφισβητήσει τα τεράστια λάθη που διέπραξε τον Πολιτικό Σύστημα και όλοι οι Θεσμοί του από την ημερομηνία ένταξης της χώρας μας εις την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τις τεράστιες καταχρήσεις και κατασπαταλήσεις των κοινοτικών κονδυλίων και των εθνικών δανεισμών, την διόγκωση του κρατικού τομέα και της διαφθοράς, με τις χιλιάδες αθετήσεις εφαρμογής των κοινοτικών κανόνων και τα εκατοντάδες εκατομμύρια πρόστιμα, και τέλος η εναντίωσή μας για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες επί δεκαετίες δεν έχουν καν ξεκινήσει.

Οι Ευρωπαϊκοί Λαοί επί εκατονταετίες καθοδηγούμενοι από το πνεύμα του Ελληνικού Πολιτισμού και του Παρθενώνα εργάζονταν για την αναπτυξιακή τους πορεία προς το μέλλον, σεβόμενοι παράλληλα τον Λαό μας και αποδεχόμενοι αυτόν τώρα ως ισότιμο εις το πλευρό τους εταίρο τους.

Αντιθέτως εμείς, αντί να εκμεταλλευτούμε αυτήν την μοναδική και μεγάλη ευκαιρία, εδώ και 35 χρόνια χρησιμοποιούσαμε την κληρονομιά των προγόνων μας, τον Πολιτισμό και τον Παρθενώνα, ως χαλί για να θάβουμε κάτω από αυτό όλες τις ατασθαλίες, τις ασυνέπειες, αθετήσεις, όλα τα σφάλματα και τις μπαγαποντιές μας,  που είχαν ως συνέπεια  αφενός μεν την οπισθοχώρηση και την κατάρρευση της χώρας μας, αφετέρου τον διασυρμό αυτής διεθνώς και την επικίνδυνη τώρα έκθεση της σε εθνικούς κινδύνους.

Ο κοινός άνθρωπος ο οποίος έχει αίσθηση της εθνικής ευθύνης απέναντι του Λαού οφείλει να παραδεχθεί, ότι το σώμα της Ελλάδος έχει προσβληθεί από το καρκίνωμα του πολιτικού συστήματος, το οποίο με τις μεταστάσεις του π.χ. τους αναδυόμενους κάθε τόσο νέους δήθεν πολιτικούς και κομματικούς σχηματισμούς οδηγεί την Πατρίδα μας εις τον θάνατο. Διότι έχει μετατρέψει την χώρα μας σε ένα άγριο, ακαλλιέργητο αγρό, ο οποίος τώρα επί δεκαετίες καλύπτεται από ζημιογόνα ζιζάνια, τα οποία εμποδίζουν την ανάπτυξη καρποφόρων φυτών  π.χ. την ανάδειξη νέων εθνικών ηγετών και υγιών πολιτικών δυνάμεων οι οποίες θα αναλάμβαναν την σωτηρία της Ελλάδος.

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος σπούδασε Πολιτικές, Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά εις την Αθήνα. Απασχολήθηκε επί 5 χρόνια εις την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.