11 Δεκεμβρίου 2014

¨Πολλαπλασιαστές¨ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φώτο από sgalatas.blogspot.com 

Μπόρα είναι και θα περάσει…

Ενώ ο Λαός εδώ και 5 ολάκερα χρόνια ξέρει τι θα πει αβεβαιότητα, αίφνης οι πολιτικοί μας την ανακαλύπτουν για το μέλλον της πολιτικής διαδρομής τους.

Δεν μπλοφάρουν πλέον… γιατί την αβεβαιότητα αυτή  την  αισθάνονται καλά στο πετσί τους.

Μια φράση στοιχειώνει πλέον την ζωή του τόπου…

¨δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται ¨

Και τα ερωτήματα…..

Γιατί πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που μιλούν για έξοδο- παραίτηση του Σαμαρά τις επόμενες μέρες;
Ποιοι θέλουν να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές;
Η επανάληψη κυβέρνησης έκτατης ανάγκης  στην σημερινή συγκυρία  θα μοιάζει με το  περιβόητο πείραμα της Φιλαδέλφειας.

Γνώριζε ο Σαμαράς τις τρικλοποδιές ξένων και επίσπευσε τις προεδρικές εκλογές;

Και αν ο κ. W. Schaeuble διεμήνυσε ότι γνώριζε από το απόγευμα της Δευτέρας τις προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού , ο κ. Νταβούντογλου από το προηγούμενο Σάββατο τι γνώριζε ότι θα παίξει στην Ελλάδα;

Μέσα σε λίγες ώρες η μικρή Ελλάδα έγινε η αγαπημένη των ξένων δημοσιευμάτων.
Άραγε τι φοβούνται οι ξένοι;

¨Έπρεπε η ΕΕ να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά ή τον άφησε έκθετο με αποτέλεσμα εκείνος να οδηγηθεί στη λύση της πρόωρης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ίσως με πρόωρες εκλογές;

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung απαντάει κατηγορηματικό στο ερώτημα: Η απάντηση θα πρέπει να είναι, φυσικά όχι. Η Ελλάδα πρέπει να λύσει και όχι να κουκουλώσει τα προβλήματά της. Αυτό ισχύει για κάθε κυβέρνηση, είτε αυτή καθοδηγείται από τον Σαμαρά είτε από κάποιον άλλο»…..

Εκλογές σημαίνουν καταρχήν αβεβαιότητα, όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά και για τα προγράμματα βοήθειας και το ευρώ. Ξεκινά ένας νέος φαύλος κύκλος; Εν μέρει το δίλημμα οφείλεται στον ίδιο τον Σαμαρά».

Εξηγεί το άρθρο: «Υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του να απαλλάξει μέχρι το τέλος του χρόνου τη χώρα από την σκληρή εποπτεία της τρόικας. Με την καλή αυτή είδηση θα είχε έστω και μια μικρή ευκαιρία να επανεκλεγεί. Πλέον όμως δεν μπορεί να τηρήσει την υπόσχεσή του. Η τρόικα έχει σοβαρούς λόγους να μην παίξει το παιχνίδι αυτό, ο προϋπολογισμός στην Αθήνα παρουσιάζει προβλήματα. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη μια ελληνική αυταπάτη. (…) Εάν ο υποψήφιός του χάσει την προεδρική εκλογή, τότε θα γίνουν εκλογές εντός τεσσάρων εβδομάδων. Οι δημοσκοπήσεις δεν ευνοούν τον Σαμαρά.

Το ερώτημα είναι, έπρεπε η ΕΕ να παίξει το παιχνίδι του για χάριν της πολιτικής ειρήνης;» http://www.iefimerida.gr/10|12|2014 16:27

"Αναταραχή στην Ελλάδα, όπως τις... παλιές καλές ημέρες", σχολιάζει ο Economist, αποτιμώντας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται επί Ελληνικού εδάφους το τελευταίο 24ωρο. Οι αγορές αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, προτείνοντας μάλιστα ως υποψήφιο τον Σταύρο Δήμα.

"Μπορεί η Προεδρία της Δημοκρατίας αυτή κάθε αυτή να μην έχει τεράστια σημασία, ωστόσο οι συνέπειες μιας ήττας της κυβέρνησης στην προεδρική εκλογή θα είναι τεράστιες", εκτιμά ο Economist.

"Εάν υπάρξει αποτυχία στην προεδρική εκλογή, τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, αναδεικνύοντας νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ", προσθέτει.

"Αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ξεκάθαρο, όμως ο κίνδυνος να επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία με τους πιστωτές εξηγεί τις σημερινές αναταράξεις στις αγορές", καταλήγει το περιοδικό. http://www.bankingnews.gr/10/12/2014 - 17:16
Και πριν από λίγο o μέντορας μας κ. W. Schaeuble διεμήνυσε. "Είμαστε έτοιμοι να χορηγήσουμε στην Ελλάδα μια προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης".

Ωστόσο, έσπευσε να εξηγήσει πως η χορήγηση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής στήριξης θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση του προγράμματος της Ελλάδας.

Και ποιος κ. W. Schaeuble θα ολοκληρώσει την μετά την ¨εκτέλεση¨ της Ελλάδος ¨χαριστική βολή της ¨ όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι η προληπτική πιστωτική γραμμή συνοδεύεται με σκληρή εποπτεία;

Πριν 2 χρόνια ακούγαμε για τους πολλαπλασιαστές ανάπτυξης  και θαυμάζαμε για το πλούσιο Ελληνικό λεξιλόγιο. Σήμερα η ανάπτυξη έγινε αβεβαιότητα με αποτέλεσμα να επιταχυνθούν οι εξελίξεις.

Φυσικά όλα αυτά ενώ συνυπάρχει  και η αβεβαιότητα για την διευθέτηση των εκκρεμών μας γεωπολιτικών θεμάτων.

Ενώ όπως είπαμε για πρώτη φορά το πολιτικό δυναμικό μας βιώνει την αίσθηση της αβεβαιότητας,  ο Ελληνικός Λαός έχει μια αίσθηση ότι οι τοκογλύφοι και τα παραμάγαζα τους έριξαν την μπάλα ¨εκτός γηπέδου¨.

Η μπάλα είναι η δημοκρατική ψήφος του Έλληνα.
Ας την ξαναβάλουμε μέσα στο γήπεδο της Ελλάδος  όταν ¨ξεκουμπιστούν¨ οι ξένοι προπονητές της δυστυχίας μας.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.