10 Δεκεμβρίου 2014

Νίκος Ρωμανός: Η "καλύτερη" διαφήμιση για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι...

Σχόλιο ID-ont: Η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού έληξε με την επέκταση του μέτρου του ηλεκτρονικού βραχιολιού και στην περίπτωσή του. Πήρε τόσο μεγάλη δημοσιότητα η απεργία πείνας του (το "πρόβλημα"), που στη συνέχεια αντίστοιχη δημοσιότητα θα λάβει και το μέτρο του ηλεκτρονικού βραχιολιού (η "λύση" του "προβλήματος"). Πως γίνεται και σε όλα τα προβλήματα η λύση να είναι η επέκταση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.
 
Εμείς πάντως επιμένουμε στις απόψεις που είχαμε εκφράσει σε παλαιότερα κείμενά μας για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Δείτε επίσης και μερικά σχόλια αναγνωστών για το θέμα που βρήκαμε στο διαδίκτυο και μας εκφράζουν:
 
 
 

 
Τέλος εκφράζουμε την απορία μας, πως ένας άνθρωπος που λέει ότι αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσφέρεται ως "πειραματόζωο" για να δοκιμαστούν επάνω του τα πλέον φρικτά μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης του ανθρώπου (το τσιπάκι), δηλ ενός συστήματος με το οποίο επιτυγχάνεται δραστικός περιορισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ... 
 
Ο Ρωμανός κέρδισε - Με βραχιολάκι θα παρακολουθεί μαθήματα 
 
Συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου για το ζήτημα του Νίκου Ρωμανού και κάλεσε τον 21χρονο να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας που κάνει. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για νίκη του Νίκου Ρωμανού, νίκη της δημοκρατίας, αλλά και του κοινοβουλευτισμού. 
 
Οι επικοινωνίες Τσίπρα-Βενιζέλου-Παπούλια-Σαμαρά 
 
Λίγο πριν ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία για την εξ αποστάσεως φοίτηση των κρατουμένων, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ζητώντας τους να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσης. Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον κ. Παπούλια: «Κύριε Πρόεδρε, αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή. Πρέπει να βρεθεί λύση». 
 
Ο Κάρολος Παπούλιας είχε επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό, στον οποίο, σύμωνα με πληροφορίες, είπε πως «πρέπει να βρεθεί λύση για τον Ρωμανό με τρόπο ικανοποιητικό». 
 
Η τροπολογία Αθανασίου 
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια σήμερα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, κατέθεσε τροπολογία η οποία προβλέπει τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι), με την προϋπόθεση να έχουν ολοκληρώσει εξ αποστάσεως την επιτυχή παρακολούθηση του 1/3 των μαθημάτων ανά εξάμηνο. 
 
Με απλά λόγια, προβλέπει την παρακολούθηση του εξαμήνου επί ένα δίμηνο εξ αποστάσεως και το υπόλοιπο τετράμηνο, αν τα έχει πάει καλά το προηγούμενο διάστημα, να λαμβάνει εκπαιδευτική άδεια, να φορά βραχιολάκι και να πηγαίνει στο πανεπιστήμιό του. 
 
Μετά την κατάθεση της τροπολογίας ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε διακοπή της συνεδρίασης επί ένα τέταρτο για να μελετήσει την τροπολογία και μόλις ξεκίνησε ξανά ανακοίνωσε ότι συμφωνεί. Η τροπολογία πέρασε και τελικά δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία. 
 
Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας. 
 
Αυτή είναι η τροπολογία που κατέθεσε ο Αθανασίου στη Βουλή:
 
το άρθρο από εδώ
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
Τελικά είμαστε συνομωσιολόγοι όταν λέμε ότι όλα γίνονται επίτηδες και με αλλότριους σκοπούς;
Αναμένονται πλέον όλοι οι κρατούμενοι να αρχίσουν απεργίες πείνας....
Περάστε κόσμε κανείς δεν χάνει....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.