23 Δεκεμβρίου 2014

Τόν κόσμον μόνον ὁ πόλεμος θά τόν διορθώσῃ ὅπου ἤδη θά ἔλθῃ ἤ καί ἔρχεται μετά καλπασμοῦ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φώτο από http://www.pemptousia.gr/

Εδώ γίνονται εκλογές προεδρικές, αύριο πιθανώς πολιτικές , κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.
Πιο εκεί κάποιοι με λόγια πασχίζουν να σώσουν τον κόσμο!!

Και στις αρχές της δεκαετίας του 50 ένας Γέροντας που πήρε το προσωνύμιο ¨ο Ησυχαστής¨ μας υποδεικνύει πως θα κατευθυνθούν τα πράγματα από τότε…
¨ Ἡ Ἐκκλησία, ὁ κόσμος, δέν θά διορθωθῇ ἀπό ἐσένα.
Ἐνῶ ἐσύ θά διορθωθῇς, θά τελειωθῇς, θά φωτισθῇς, διά νά φωτίσῃς τούς θέλοντας.
Τόν κόσμον μόνον ὁ πόλεμος θά τόν διορθώσῃ ὅπου ἤδη θά ἔλθῃ ἤ καί ἔρχεται μετά καλπασμοῦ.
Ἡ δυστυχία θά φέρῃ πολλούς εἰς συναίσθησιν· οἱ δέ ἀμετανόητοι, ἀναπολόγητοι!¨
Γέρων Ἰωσήφ ὁ Ἡσυχαστής (Ἐπιστολή ΜΗ΄)

ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ http://agiosioannisprodromos.blogspot.gr/

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ Ο ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ έβλεπε την ανησυχία των ημερών από τότε και αυτό που έρχεται μετα καλπασμού.

Πριν πέσουν τα πυρηνικά, πρώτα πέφτουν τα ¨διπλωματικά πυρηνικά¨ για να προθερμάνουν την γεωπολιτική ατμόσφαιρα.

ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Α. Ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντρ Λουκασένκο, διέταξε την κυβέρνησή του να σταματήσει τις συναλλαγές με τη Ρωσία σε ρούβλια, αλλά μόνο σε δολάρια και ευρώ, όπως ισχύει για τις συναλλαγές στον τομέα των υδρογονανθράκων!

Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη για τη Ρωσία, αφού η Λευκορωσία ουσιαστικά εξαρτάται από τη Μόσχα, σχεδόν για τα πάντα. Αυτό μάλιστα συμβαίνει λίγες μέρες πριν ξεκινήσει τη λειτουργία της η Ευρασιατική Ένωση που θα ενώσει τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν, τα πρώτα βήματα της οποίας φαντάζουν ιδιαιτέρως δύσκολα.

Το δικτατορικό – επί της ουσίας – καθεστώς Λουκασένκο είναι διεθνώς απομονωμένο, οπότε η πιθανότητα να χρησιμοποιεί τη συγκυρία για να «κλείσει το μάτι» προς τη Δύση, κυρίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ισχυρή. http://www.defence-point.gr/news 20/12/2014 03:09 

Β. Δύο άρθρα του ειδικού ρώσου αναλυτή διεθνών σχέσεων, Andrew Korybko για τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ  ΗΠΑ και  Κούβας σε sputnik και global research   διοχετεύουν  τις σοβαρές ανησυχίες της Μόσχας  μεταφέροντας συγχρόνως την αίσθηση της προδοσίας για την αμερικανοκουβανική συμφωνία.  Ο τίτλος του άρθρου στο global research  «Μήπως ο Ραούλ Κάστρο Ανατρέπει ολόκληρη την Κουβανική Επανάσταση;» εκφράζει την άποψη ότι ο Ραούλ Κάστρο γίνεται ο Γιανούκοβιτς της Κούβας: Δ Πορφύρης/Π Σταφυλάhttp://dimpenews.com/22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Γ. ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
Σήμερα συναντήθηκε με τον Ποροσένκο και ο Πρόεδρος του Καζακστάν , Νουσουρλτάν Ναζαρμπάγιεφ, ακολουθώντας το παράδειγμα του Λουκασένκο. Οι δυο Πρόεδροι  χαρακτήρισαν τις συνομιλίες στο Κίεβο,  ως «αναθέρμανση των σχέσεων».

Ο Πρόεδρος του Καζακστάν δήλωσε: Θα επαναφέρουμε τις πολιτικές και οικονομικές μας σχέσεις με την Ουκρανία που είναι μια φιλική μας χώρα και ένας εταίρος μας στην πολιτική και στην οικονομία. Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
http://www.hellasforce.com/στις Δεκεμβρίου 22, 2014

Και τώρα πάμε στα πραγματικά ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Στις 25 Νοεμβρίου το αμερικανικό Right Side News δημοσίευσε ένα άρθρο από τον Michael Snyder που θέλει τη Ρωσία να προετοιμάζεται (και να κερδίζει) έναν πυρηνικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες. O Αμερικανός δημοσιογράφος προσπάθησε να αναλύσει την τρέχουσα κατάσταση και να εξάγει κάποια συμπεράσματα.

«10 σημάδια ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πολεμήσει και να κερδίσει μια πυρηνική σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

1. Η Ρωσία έχει επενδύσει πολλά χρήματα στο πρόγραμμα PAK DA. Το μελλοντικό στρατηγικό βομβαρδιστικό θα αντικαταστήσει στο μέλλον την υπάρχουσα τεχνολογία και θα αυξήσει τη χωρητικότητα των πυρηνικών πυρομαχικών στο πλαίσιο της πυρηνικής τριάδας.

2. Τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα εμφανίζονται τακτικά στη Βόρεια Ευρώπη και στην Αλάσκα. Φαίνεται ότι η Ρωσία δοκιμάζει την άμυνα του ΝΑΤΟ. Για παράδειγμα, στα μέσα Σεπτεμβρίου κοντά στην Αλάσκα παρατηρήθηκαν δύο Tu-95, δύο MiG-31 και δύο ιπτάμενα τάνκερ Il-78.

3. Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα της Ρωσίας διεξάγουν τακτικές περιπολίες στα δυτικά του Ατλαντικού και στις ανατολικές περιοχές του Ειρηνικού. Επιπλέον, εμφανίζονται πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού και την Καραϊβική Θάλασσα.

4. Η Ρωσία κατασκευάζει ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το τελευταίο πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα S-500 είναι σε θέση να να καταστρέψει όχι μόνο αεροπλάνα, αλλά και τις κεφαλές των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων. Το συγκρότημα θα είναι σε θέση να παρακολουθεί ανεξάρτητα τους στόχους αλλά και να λαμβάνει πληροφορίες στόχου από τρίτες πηγές.

5. Όχι πριν από πολύ καιρό, η Ρωσία διεξήγαγε άλλη μια επιτυχημένη δοκιμή ενός βαλλιστικού υποβρύχιου πυραύλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκαν και άλλες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίας γενιάς πυραύλου Bulava.

6. Η Ρωσία έχει «σούπερ-αθόρυβα» πυρηνοκίνητα υποβρύχια, τα οποία είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστούν. Για παράδειγμα, το 2012, για μερικές εβδομάδες στον Κόλπο του Μεξικού ένα ρωσικό υποβρύχιο εξοπλισμένο με πυραύλους κρουζ μεγάλης εμβέλειας παρακολουθούσε το Ναυτικό των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο, το Ρωσικό Ναυτικό έχει μια τεχνική που μπορεί να προσεγγίσει κρυφά τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών και να προβεί ανά πάσα στιγμή σε μια εκτόξευση πυραύλου.

7. Σύμφωνα με αναφορές των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, το 2016 οι στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις θα έχουν αναβαθμιστεί κατά 60%. Μέχρι το 2021 το ποσοστό των νέων συστημάτων θα αυξηθεί σε 98%. Τα νέα συστήματα έχουν και θα έχουν ποιοτική υπεροχή σε σχέση με τα υπάρχοντα.

8. Για πρώτη φορά στην ιστορία η Ρωσία ξεπέρασε τις Ηνωμένες Πολιτείες στον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει 1.643 κεφαλές που μεταφέρονται από τους βαλλιστικούς πυραύλους, αεροσκάφη και υποβρύχια. Οι ΗΠΑ 1.642 κεφαλές. Σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεση που δημοσιεύτηκε στις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, υπήρξε αύξηση του αριθμού των όπλων που έχουν αναπτυχθεί. Για τη Ρωσία η αύξηση ήταν 131 κεφαλές και για τις Ηνωμένες Πολιτείες - 57.

9. Η Ρωσία έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τις χώρες του ΝΑΤΟ στον αριθμό των τακτικών πυρηνικών όπλων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τον Snyder, στις ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ σήμερα υπάρχουν μόνο 260 τακτικά πυρηνικά όπλα. Σε αμερικανικές βάσεις στη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, Ολλανδία και Τουρκία υπάρχει μια συνολική χωρητικότητα 200 όπλων ισχύοςε 20 μεγατόνων. Επιπλέον, στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν περίπου 300 βόμβες και άλλα πυρηνικά πολεμοφόδια. Η Ρωσία, με τη σειρά της, έχει περίπου 5.000 μονάδες αυτών των όπλων των διαφόρων κατηγοριών. Ανάλογα με την τακτική ανάγκη του ρωσικού στρατού θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει οβίδες πυροβολικού, βόμβες και τακτικούς πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.

10. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε περίπου 540 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το 2016-2025. Στόχος του είναι η δημιουργία νέων επιθετικών όπλων που προορίζονται για τα νέα στρατηγικά αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς, την αναβάθμιση των στρατευμάτων αεροδιαστημικής άμυνας και την ανάπτυξη υψηλής ακρίβειας συμβατικών όπλων. Όλα αυτά τα μέτρα λαμβάνονται για να εξασφαλιστεί μια εγγυημένη πυρηνική αποτροπή πιθανών αντιπάλων.

Το άρθρο του Snyder ολοκληρώνεται με αρκετές ενδιαφέρουσες δηλώσεις. Οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο πυρηνικός πόλεμος είναι απλά αδύνατος. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, η πρώτη επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τώρα πιο δυνατή από ποτέ. Ως εκ τούτου, ελπίζει ότι ο αμερικανικός λαός θα κατανοήσει την πολυπλοκότητα της υφιστάμενης κατάστασης, πριν να είναι πολύ αργά. http://www.defencenews.gr/ 08 Δεκεμβρίου 2014 13:10

Όλη η συσσωρευμένη κακία των προηγούμενων δεκαετιών στοιβάζεται στο τέλος του 2014 μ.χ  και στην απαρχή του 2015 μ.χ.

Τα φετινά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ γίνονται τα πιο ΑΝΗΣΥΧΑ Χριστούγεννα της ζωής μας και όμως θα συνεχίζουμε να ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ…

Ο ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟΣ, ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ  Κύριος μας Ιησούς Χριστός, το αντιλεγόμενο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας γεννιέται για να μας σώσει όχι από τον καλπασμό του πολέμου που έρχεται αλλά από τον καλπασμό της αμαρτίας που κατέκλυσε το πλάσμα του.

Ας ψηφίσουμε για ¨ΠΡΟΕΔΡΟ της ζωής¨ μας τον ΧΡΙΣΤΟ και όχι την αμαρτία που μας διαφημίζουν.

Έστω και μέσα σε αυτά τα ανήσυχα Χριστούγεννα η ευχή ¨Καλά Χριστούγεννα ¨πιάνει τόπο στις πονεμένες ψυχές.

Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.