Τελευταίες αναρτήσεις

30 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΣΧΟΡΕΤΣΑΝΙΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΑΝΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ!!!

xartis
Στις δώδεκα Νοεμβρίου κυκλοφόρησε στο internet χάρτης της Καναδικής Ακτοφυλακής όπου έθετε υπό αμφισβήτηση τα ελληνικά και κυπριακά θαλάσσια σύνορα. Με άλλα λόγια όταν εκπέμπει SOS ένα πλοίο στην αμφισβητούμενη ζώνη, εξυπηρετείται από τους Τουρκικούς σταθμούς Διάσωσης και όχι από τους αντίστοιχους Ελληνικούς. Ουσιαστικά ο χάρτης γρίζαρε το μισό Αιγαίο στην 25η παράλληλο. Ιδού ο χάρτης τη 12η Νοεμβρίου 2014 (ανω)

Το θέμα είναι σοβαρό, καθώς αμφισβητούνται τα σύνορα της Ελλάδας από την Κρατική Ακτοφυλακή μιας χώρας φίλα προσκείμενης και συμμάχου στο ΝΑΤΟ. Μετά από διασταύρωση της πληροφορίας μέσα από τους επίσημους χάρτες του «Search and Rescue Contacts», προχώρησα σε αποστολή ηλεκτρονικής επιστολής (e-mail) στους διαχειριστές της ιστοσελίδας, ενημερώνοντας παράλληλα την Καναδική πρεσβεία των Αθηνών. Το e-mail που απέστειλα (μεταφρασμένο στα ελληνικά):

«Αξιότιμε κύριε,
Θα ήθελα να σας θέσω ένα ερώτημα που αφορά το Αιγαίο Πέλαγος στην Ελλάδα. Γιατί έχετε σκιαγραφήσει με βαθύ μπλε χρώμα μια θαλάσσια ζώνη η οποία περιλαμβάνει ελληνικά νησιά (Ρόδος, Χίος, Μυτιλήνη κλπ); Ο χάρτης σας δείχνει ότι τα νησιά και η θάλασσα περί αυτών πιθανόν να ανήκει στην Τουρκία. Υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο στο οποίο στηρίζεστε για να δημοσιοποιήσετε αυτόν το χάρτη; Η Καναδική κυβέρνηση υιοθετεί μία τέτοια προσέγγιση; Σας ευχαριστώ για το χρόνο και την καλή διάθεση.

Με τιμή,
Ηλίας Σχορετσανίτης»

Την 28η Νοεμβρίου έλαβα το εξής e-mail από το «Search and Rescue Contacts» (οργανισμός πληροφοριών έρευνας-διάσωσης που υπάγεται στην Καναδική Ακτοφυλακή):

email
«Σας ευχαριστούμε για την πληροφόρηση. Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε διορθώσει τα όρια SAR (έρευνας και διάσωσης) στον ιστότοπό μας, ώστε να αντικατοπτρίζουν το σύμφωνο ICAO (Οργανισμός Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας).

Πράγματι, ο χάρτης μετά την παρέμβαση, την 28η Νοεμβρίου 2014:

χαρτης
Έπρεπε ένας δημοτικός σύμβουλος από την Καρδίτσα να κινηθεί αυτοβούλως για αρμοδιότητες που αφορούν το Υπουργείο Εξωτερικών; Απλά έπραξα αυτό που λέγει το 120ο άρθρο του Συντάγματος, παρ. 4: «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». Το άρθρο έχει ενεργοποιηθεί και η τήρηση του Συντάγματος και κατ’ επέκταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος επαφίεται πλέον στον πατριωτισμό μας και μόνον. Ήταν καθήκον μου να αντιδράσω.

Αξιότιμοι συμπολίτες μην περιμένετε κανένα χέρι να έρθει να σας σηκώσει. Μην περιμένετε βοήθεια από καμία Ευρώπη και καμία Κυβέρνηση. Μόνοι μας θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσχέρειες και ανωμαλίες που έρχονται και γι΄ αυτό πρέπει να ενωθούμε πέρα από κόμματα και ουτοπικές ιδεολογίες που χειραγωγούν τους ημιμαθείς και τους ιδιοτελείς. Στο Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ δεν υπάρχουν χρώματα, αλλά Έλληνες που έχουν αντιληφθεί ότι συν Θεώ, η πατρίδα πρέπει να προετοιμαστεί για να σηκώσει το βάρος της ανθρωπότητας την επόμενη μέρα. Αυτός είναι ο φυσικός ρόλος των Ελλήνων διαχρονικά και αυτή η επίγνωση δε χωράει μιζέρια, αλλά ανδρεία και Πίστη στο φαινομενικά αδύνατο. «Τα αδύνατα παρά τοις ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν» (Λουκ. ιη’22-27).

Το παρόν κοινοποιείται στο διπλωματικό γραφείο του πρόεδρου της ελληνικής δημοκρατίας, στο διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού της ελληνικής κυβέρνησης, στο διπλωματικό γραφείο του υπουργού εξωτερικών και αντιπρόεδρου της ελληνικής κυβέρνησης και στο γραφείο διεθνών σχέσεων της βουλής των ελλήνων, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες. 

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ
Θερμά συγχαρητήρια στον κ Σχορετσανίτη.
Αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για όλους μας.
Μην περιμένετε τα εθνικά μας δίκαια να τα εξυπηρετήσουν οι ξεπουλημένοι πολιτικοί.
Θα τα υπερασπίσουμε εμείς οι ίδιοι....
Οι Ελληνες είναι η δύναμη της Ελλάδας.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.