11 Νοεμβρίου 2014

Αναμένοντας Τούρκους και Τοκογλύφους..

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τον Σεπτέμβριο αρθρογραφήσαμε με τον τίτλο ¨Τούρκοι και Τοκογλύφοι προθερμαίνονται¨. Σήμερα ο Νοέμβριος βρίσκει τον Έλληνα μέσα στα ¨χαρακώματα¨ της ζωής απέναντι σε αυτούς που θέλουν να του την στερήσουν. 

Τι αφουγκράζονται λοιπόν οι Έλληνες μέσα στα χαρακώματα; 
Α. ¨Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Η Ευρώπη έχει αποφασίσει να μην αφήσει άλλα περιθώρια υπεκφυγών στην Αθήνα και απαιτεί να εκπληρώσει η χώρα τις υποχρεώσεις της. 

Το ωραίο παραμύθι της σωτηρίας λαμβάνει τέλος. Οι οπαδοί του κρατισμού είναι αποφασισμένοι να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Θα πουν όχι σε όλα! Κακά τα ψέματα, το grexit είναι κάθε μέρα όλο και πιο κοντά...¨ 

¨Η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι έξω από την ΕΕ.
Έτσι ή αλλιώς! Εκτός κι αν βρεθεί κάποιος που θα αποφασίσει να γυρίσει εντελώς το τιμόνι του καραβιού για να αποφύγει αυτό την σύγκρουση με το παγόβουνο. Κάποιος που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του πληρώματος, επενδύοντας στην μόνη συνταγή που δεν έχουμε μέχρι τώρα δοκιμάσει: Λιγότερο κράτος, λιγότερους φόρους, εμπιστοσύνη στην δημιουργική δύναμη του Έλληνα.¨ Θανάσης Μαυρίδης, kourdistoportocali.com/ 

Β. ¨Έντονο προβληματισμό για τον πολιτικό κίνδυνο που ελλοχεύει στην Ελλάδα εκφράζει η διεθνούς κύρους επενδυτική εταιρεία Calamos Investments, με έδρα το Naperville στο Illiinois των ΗΠΑ και συνολικά υπό διαχείριση assets ύψους 27,8 δισ. δολαρίων. "Οι συνεχιζόμενες πολιτικές στην Ελλάδα συνιστούν μια πραγματικά αρνητική σκιά στην Ευρωζώνη", υποστηρίζουν οι αναλυτές της Calamos. http://www.bankingnews.gr/ 07/11/2014 

Τι άλλο ακούνε οι κατατρεγμένοι των Βαλκανίων και αναρωτιούνται πως βρέθηκαν ¨επιστρατευμένοι¨ στης ζωής τα χαρακώματα; Η συνάντηση Αντώνη Σαμαρά και Αχμέτ Νταβούτογλου στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία στην Αθήνα, 5-6 Δεκεμβρίου, ελήφθη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του, αφού όμως προηγήθηκε συνεννόηση μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας. 

Αυτό δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. 

Στόχος της απόφασης της Αθήνας να έλθει και να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Συνεργασίας στην Αθήνα ο κ. Νταβούτογλου, είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι να μην "διαταραχθεί" το χρονοδιάγραμμα των θεσμοθετημένων επαφών με την Άγκυρα, καθώς η διατήρηση των διαύλων επικοινωνίας που είναι, όπως τόνισε, «προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Κύπρου». Είναι μία απόφαση, συμπλήρωσε, που πάρθηκε «έπειτα από πολλή σκέψη». www.sigmalive.com/news/politics/ 

Άντε λοιπόν και συναντιούνται οι πρωθυπουργοί στις αρχές Δεκεμβρίου. Αν όμως νωρίτερα ο Τούρκος κατά την προσφιλή τακτική του βλ Κύπρο στείλει κάποιο από τα ερευνητικά σκάφη του συνοδεία πολεμικών πλοίων στο Νότιο Αιγαίο (Καστελόριζο) ή ταυτόχρονα και στο Βόρειο Αιγαίο για ¨σεισμίκ έρευνες¨. Τότε τι γίνεται; Θα διακόψουμε τις προγραμματισμένες συνομιλίες στο ανώτατο επίπεδο; Ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη του Τούρκου μέσα στις επόμενες ημέρες την στιγμή μάλιστα που υλοποιείται άτυπα ¨ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος –Κύπρου-Ισραήλ¨ και δρομολογείται μάλιστα με συνάντηση λίγες μέρες πριν το ραντεβού με τον Αχμέτ. 

Φυσικά ο Τούρκος θα το ¨παίξει τρελός¨ και θα επικαλεσθεί τα δήθεν κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο: Ο τούρκος γνωρίζει ότι η στρατηγική συγκυρία είναι με το ¨μέρος¨ του. Και το έχει τονίσει επανειλημμένως ότι η συγκυρία αυτή είναι η οικονομική καχεξία της Ελλάδος και του Έλληνα που τον έχουν ¨γονατίσει¨ από τα δυσβάστακτα βάρη. 

Είναι άραγε ο Έλληνας μέσα στα χαρακώματα της ζωής ή τον βάλανε εξ επίτηδες μέσα σε Συμπληγάδες –Μυλόπετρες Τούρκοι και Τοκογλύφοι; Και τώρα εδώ που φτάσαμε μια κρίσιμη ερώτηση προς το εγχώριο πολιτικό δυναμικό. Για να ικανοποιηθεί ο Τούρκος πρέπει ¨νόμιμα¨ να σουλατσάρει μέχρι τον 25ο μεσημβρινό. Αυτό το δείχνει καθημερινά όταν τον υπερβαίνει και στέλνει φρεγάτες μέχρι τα Στενά του Καφηρέα. 

Φυσικά με αυτό το πλευρό να κοιμάται ο τούρκος πασάς. Τέτοια σενάρια είναι αποδυναμωμένα στο να πραγματοποιηθούν. Αλλά και κάποιοι που ονειρευόταν την Φιλανδοποίηση της χώρας στην ιδιοφυία των ¨μηδενικών προβλημάτων¨ του στρατηγικού βάθους του στυλ Αχμέτ και Ερντογάν η σημερινή πραγματικότητα τους προσγειώνει στα αγκάθια της τούρκικης πονηριάς. 

Αν η Ελληνική Διπλωματία εξαντλήσει όλα τα όπλα της και δεν ικανοποιηθεί ως ανωτέρω ο Τούρκος, τότε το σενάριο ¨θερμού επεισοδίου¨, ¨εμπλοκής δυνάμεων¨ ίσως και σύγκρουσης ισχυροποιείται και μάλιστα βάσει των καθημερινών προκλήσεων που δεχόμαστε σαν χώρα. 

Ο Τούρκος παζαρεύει με δυνατούς, όταν κάποιον τον θεωρεί αδύνατο τον τσαλαπατάει βλ. Συρία. 

Στο χρονικό αυτό διάστημα μέχρι τον Δεκέμβριο τι πληροφόρηση από τους τοκογλύφους θα έχει ο Τούρκος για την οικονομική εξέλιξη της χώρας; 

Λοιπόν κ. πολιτικοί σκεφτείτε να χρειαστεί να καλέσετε τον Έλληνα μάχιμο – Έφεδρο στα όπλα για την προάσπιση της φιλτάτης Πατρίδας και αυτός να αφήσει πίσω του οικογένεια που πεινάει από τις δίχως σπλάγχνα οικτιρμών μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόσατε;

Τι θα κάνει κ . Πολιτικοί ο Έλληνας Επίστρατος; Στο ένα χέρι θα κρατάει το όπλο και στο άλλο τις δόσεις από τα δυσβάστακτα χρέη των κλεμμένων της μεταπολίτευσης; Αυτό θα έπρεπε να το αντιληφτείτε όταν ψηφίζατε ΝΑΙ σε όλα, την στιγμή μάλιστα που έπρεπε να γνωρίζεται ποίον γείτονα έχετε δίπλα σας. Τώρα ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ. 

Ορίστε τι θα έχουμε από εδώ και πέρα στο Αιγαίο μέχρι την συνάντηση του Δεκεμβρίου.

¨Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η άσκηση «Mavi Balina», δηλαδή, «Γαλάζια Φάλαινα», με 3 φρεγάτες, 2 κορβέτες, 4 υποβρύχια, 3 καινούργια υπερσύχρονα πλοία καταδίωξης, 2 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα του Ναυτικού, 1 πλοίο λογιστικής υποστήριξης, 2 πλοία του αρχηγείου της Τουρκικής Ακτοφυλακής και 3 ΑΦΝΣ τα οποία κινούνται αυτή την στιγμή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου κι έχουν "περισφίξει" το σύμπλεγμα της Μεγίστης.¨ 22:41 10/11/2014 defencenet.gr 

Aν η Πατρίδα όμως καλέσει τον Έλληνα θα παρουσιαστεί έστω και αν πεινάει. Αυτό θα είναι και η έκπληξη για τους Τούρκους και τους Τοκογλύφους ανθρωποκτόνους των λαών. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.