17 Νοεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση φέρνει το νέο Σύνταγμα που επιβάλει η τρόϊκα.

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης

Αν είναι αυτές οι αλλαγές στο Σύνταγμα που σύμφωνα με πληροφορίες στα ΜΜΕ σκοπεύει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, τότε είναι προφανές ότι πρόκειται για αλλαγές που επιβάλουν οι δανειστές, προκειμένου να ελέγχουν την Ελλάδα απρόσκοπτα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση, με πρωτοβουλία της ΝΔ, σκοπεύει να φέρει, μεταξύ των άλλων και τις εξής συνταγματικές αλλαγές:

1) Εκλογή του ΠτΔ από το λαό. Αυτό, εκ πρώτης όψεως ακούγεται καλό. Όμως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να φέρει την απευθείας εκλογή του ΠτΔ από το λαό. Σκοπεύει να φέρει την εκλογή μόνο αν αποτυγχάνει η εκλογή στη Βουλή και μόνο μεταξύ των υποψηφίων που θα προτείνουν τα κόμματα και όχι και μεταξύ υποψηφίων που θα προτείνουν και οι πολίτες. Ο στόχος της τρόϊκας εδώ είναι να εκβιάζεται η Βουλή για να εκλέγει τον αρεστό στο σύστημα και στους δανειστές ΠτΔ, προκειμένου να αποφεύγει την ανάμιξη του λαού.

2) Σταθερό εκλογικό σύστημα που θα δίνει σταθερές κυβερνήσεις. Δηλαδή κατοχύρωση στο Σύνταγμα της ενισχυμένης αναλογικής και του bonus των εδρών. Όμως, άλλο εκλογικό σύστημα πέραν αυτού της απλής αναλογικής και της κατάργησης του φασιστικού 3%, που αποκλείει την ανανέωση της πολιτικής ζωής, δεν πρέπει να εισαχθεί στο Σύνταγμα ως πάγιο εκλογικό σύστημα.

3) Επιβάλλεται η θεσμοθέτηση τριών Μόνιμων Υπηρεσιακών Υφυπουργών – Εξωτερικών, Άμυνας και επί του Προϋπολογισμού – με 5ετή θητεία, προκειμένου προφανώς να υπάρχουν μόνιμοι μνημονιακοί κυβερνητικοί παράγοντες, αρεστοί στην τρόϊκα, ανεξαρτήτως του κόμματος που θα είναι στην κυβέρνηση.

4) Αναθεώρηση της διάταξης που προσδιορίζει την ποινική ευθύνη των υπουργών. Εδώ δηλαδή δεν καταργεί εντελώς την ποινική προστασία των υπουργών, αλλά απλά την αναθεωρεί, που σημαίνει νέες διατάξεις προστασίας των μνημονιακών υπουργών.

5) Αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των Βουλευτών και περιορισμός της αποκλειστικά στα όρια της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων. Δηλαδή δεν καταργεί εντελώς την ασυλία των βουλευτών, αλλά δίνει και πάλι στη Βουλή τη δυνατότητα να αποφαίνεται τι αποτελεί άσκηση καθηκόντων και τι όχι. Κάτι που σημαίνει και πάλι πλήρη ατιμωρησία.

6) Ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου. Το Συνταγματικό Δικαστήριο είναι κάτι που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε. Όμως εξαρτάται από το από ποιους θα συγκροτείται αυτό το δικαστήριο. Θα είναι άραγε ανώτατοι δικαστές τους οποίους θα επιλέγει το πολιτικό προσωπικό, ώστε να μην έχουν πρόβλημα συνταγματικότητας τα συμφέροντα των δανειστών ή θα είναι ένα δικαστήριο που θα συγκροτείται με κλήρωση μεταξύ ανωτάτων δικαστών, καθηγητών νομικών και δικηγόρων; Προφανώς θα θεσπιστεί το πρώτο.

7) Μείωση του αριθμού των βουλευτών. Η τρόϊκα επιβάλει τη μείωση του αριθμού των βουλευτών ώστε να γίνει το υπάρχον πολιτικό σύστημα πιο κλειστό. Να περιοριστεί δηλαδή μόνο στο σκληρό πυρήνα των πολιτικών οικογενειών που στηρίζουν τα συμφέροντα των δανειστών και να αποβληθούν από το Κοινοβούλιο διάφοροι περιφερειακοί βουλευτές που δημιουργούν προβλήματα στις μνημονιακές ψηφοφορίες.

Αντί δηλαδή να περιοριστούν οι αμοιβές των βουλευτών, ώστε να πέσουν παράλληλα και οι αμοιβές των δικαστών και άλλων κυβερνητικών παραγόντων, αντίθετα περιορίζονται οι βουλευτές και αυξάνονται τα προνόμια της κλειστής οικογενειοκρατίας.

8) Ίδρυση ειδικού τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων. Η τρόϊκα δεν θέλει αργοπορίες και συνταγματικά προσκόμματα στο ξεπούλημα της χώρας.

9) Κατοχύρωση του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στην εργασία όλων. Ο στόχος εδώ της τρόϊκας είναι η διευκόλυνση της επέλασης της παγκοσμιοποίησης στη χώρα μας και η προστασία των συμφερόντων των εργοδοτών, χωρίς να διαταράσσονται από απεργίες ή την διαμαρτυρία ατόμων ή ομάδων.

10) Αν και δεν το έχουμε πληροφορηθεί από κάποιο ΜΜΕ, εντούτοις προβλέπουμε ότι θα εισαχθεί και ο δημοσιονομικός περιορισμός των δημοσίων ελλειμμάτων που επιβάλει η Γερμανία.

Αλήθεια δεν βλέπουμε πουθενά κάποια πρόταση για την κατάργηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου ή έστω τον περιορισμό τους.

Αυτές είναι οι βασικότερες νέες αλλαγές που θα εισαχθούν στο Σύνταγμα με πρωτοβουλία της ΝΔ. Αυτό το νέο Σύνταγμα, όπως και το υπάρχον που επιτρέπει αυτές τις αλλαγές, θα ονομάζεται φυσικά Σύνταγμα των Ελλήνων και όλοι μας θα οφείλουμε κατά το άρθρο 120 να το υπερασπιζόμαστε.

Το έχουμε πει πολλές φορές πως αυτό το Σύνταγμα που έχουμε δεν αφορά τον ελληνικό λαό, τον οποίο θεωρεί υποτελή στο πολιτικό προσωπικό. Το ελληνικό Σύνταγμα είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πολιτικού προσωπικού και φυσικά αφορά τα συμφέροντά του. Ο λαός δεν συμμετείχε ούτε στην κατάρτισή του ούτε στις αναθεωρήσεις του.

Μόνο όταν το Σύνταγμα περάσει στην αρμοδιότητα του ελληνικού λαού, τόσο κατά την κατάρτισή του όσο και κατά τις αναθεωρήσεις του, μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ανεξάρτητο και ελεύθερο λαό, αφεντικό στον τόπο του.

Πέτρος Χασάπης

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.