Τελευταίες αναρτήσεις

24 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr

Στις ημέρες μας παρακολουθούμε να παίζονται ένθεν κι εκείθεν, πολλά και διάφορα  γεωστρατηγικά παιχνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την Παγκόσμια ειρήνη. Βλέπουμε αλλόφρονες ηγέτες να υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές που επιδιώκουν να ισλαμοποιήσουν την Ευρώπη και εμπόδιο στην ολοκλήρωση του σχεδίου τους δεν θα είναι ούτε εκατόμβες νεκρών, που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα των φρικαλέων σχεδίων τους.

Βλέπουμε, την καθημερινώς αυξανόμενη παράνοια του “Σουλτάνου” Ερντογάν που προσπαθεί αφ΄ ενός μεν να δημιουργήσει δεδομένο με την προσάρτηση των κατεχομένων της Κύπρου στην Τουρκία και αφ΄ ετέρου να δυναμιτίζει την ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, στέλνοντας στην περιοχή το ερευνητικό σκάφος Barbaros. Και μετά την συμφωνία του Καΐρου για την οριοθέτηση ΑΟΖ, μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου και Αιγύπτου, να δηλώνει με περίσσια θρασύτητα: “Δεν πρόκειται να κάνω πίσω στο θέμα του φυσικού αερίου στην Κύπρο”.

Ωστόσο, επίσης βλέπουμε ακραίους εθνικιστές που φαντασιώνονται μια «Μεγάλη Αλβανία» και κατ΄ αυτόν τον τρόπο υποδαυλίζουν την ειρήνη στα Βαλκάνια και με τις φασιστικές ενέργειές τους προσπαθούν να ανάψουν, για μια ακόμη φορά, το φυτίλι της καταστροφής σε όλη την περιοχή. Εκφραστής αυτών των εξτρεμιστικών σχεδίων, ο πολλά βαρύς, Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Ο Έντι Ράμα ανέλαβε καθήκοντα στις 9 Σεπτεμβρίου 2013, ηγούμενος από το 2005 του Σοσιαλιστικού Κόμματος της γείτονας χώρας. Σε αυτό το μικρό διάστημα κατάφερε με την αλυτρωτική και εξόχως επικίνδυνη προπαγάνδα του περί της «Μεγάλης Αλβανίας», να έχει επιτύχει την ευρύτερη αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Όμως, αυτός ο πολιτικά και θρησκευτικά μισαλλόδοξος Πρωθυπουργός της Αλβανίας, δεν έχει μείνει μόνο στην προπαγάνδα περί της «Μεγάλης Αλβανίας», αλλά έχει προχωρήσει και σε πολεμικές ενέργειες.

Επί της ουσίας υποκίνησε τα πολύ σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Βελιγράδι (14/10/2014) κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα των Εθνικών ομάδων Σερβίας και Αλβανίας, για τα προκριματικά του Euro 2016. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν στο γήπεδο εμφανίστηκε τηλεχειριζόμενο αεροπλανάκι και στο οποίο κρεμόταν σημαία της Αλβανίας που πάνω της είχε σκιαγραφηθεί ο χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας» και περιελάμβανε τη Σερβία, αλλά και την Κέρκυρα και την Ήπειρο!!

Αυτή η εξόχως πολιτική πρόκληση δεν ήταν δυνατόν να μην δημιουργήσει φοβερή αντιπαλότητα μεταξύ των δυο κρατών. Έτσι, ο προκλητικότατος Πρωθυπουργός της Αλβανίας δήλωσε: “Η Σερβία θα μπορέσει να γίνει μια κανονική χώρα, όταν καταλάβει ότι η «Μεγάλη Αλβανία» είναι δικός της εφιάλτης  και όχι δικό μας έργο”. Και ανταπάντησε ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούτσιτς: “Όσοι ισχυρίζονται ότι η «Μεγάλη Αλβανία» είναι εφιάλτης μας, έχουν απόλυτο δίκιο. Αλλά δεν είναι μόνο δικός μας εφιάλτης, αλλά και της Ευρώπης και ολόκληρης της ανθρωπότητας κι εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποτρέψουμε την πραγμάτωσή του.
Ελπίζουμε ότι οι λογικοί Αλβανοί θα κατανοήσουν αυτό το μήνυμα”.

Δυστυχώς όμως, οι Σέρβοι δεν ακύρωσαν την προγραμματισμένη επίσκεψη του Έντι Ράμα στην Σερβία, την πρώτη Αλβανού Πρωθυπουργού μετά από 68 χρόνια, δηλαδή από της εποχής του τυραννικού καθεστώτος του Χότζα. Έτσι, το φασιστοειδές Έντι Ράμα – ήταν σίγουρο - δεν σεβάστηκε την απλόχερη φιλοξενία μιας χώρας που στο πλαίσιο χτισίματος καλών διακρατικών σχέσεων, άφησε κατά μέρος την μέγιστη προσβολή με το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι. Αλλά, άνθρωπος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι!! Και ο Έντι Ράμα με θρασύτητα και προκλητικότητα δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του: “Το Κόσσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος και αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα που δεν αλλάζει”. Παρ΄ ότι αυτή η προκλητικότητα σε άλλες εποχές ήταν αφορμή κηρύξεως πολέμου, εν τούτοις ο Σέρβος Πρωθυπουργός αρκέστηκε να πει: “Το Κόσσοβο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας και δεν επιτρέπω σε κανέναν να μας ταπεινώνει μέσα στο Βελιγράδι”. (το βίντεο ΕΔΩ)
(Δείτε και σχετική ανάρτησή μας ΕΔΩ)

Όταν δε, ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου, επιδεικτικότατα ο Σέρβος Πρωθυπουργός αποχώρησε χωρίς να περιμένει τον ομόλογό του. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έντι Ράμα, δηλώνοντας: “Η Αλβανία δε θα μπορέσει να βρει θέση στη Ευρώπη αν δεν εγκαταλείψει το όνειρο της «Μεγάλης Αλβανίας»”. Παρ΄ όλα ταύτα και χωρίς διόλου να ταραχτεί ο Έντι Ράμα, την επομένη επισκέφτηκε την νότια Σερβία και συγκεκριμένα την κοιλάδα του Πρέσοβο, όπου το αλβανικό στοιχείο αποτελεί πλειοψηφία.

Και για τον λόγο αυτό ο αμετροεπής Αλβανός Πρωθυπουργός, εισέπραξε θερμή υποδοχή.
Ήταν όμως, αυτό το ταξίδι άλλη μια σπίθα γενικής ανάφλεξης της περιοχής, με απρόβλεπτες συνέπειες και για την Ελλάδα.

Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως η αλβανική πλευρά ανεβάζει συνέχεια τους τόνους στο ανύπαρκτο ζήτημα της Τσαμουριάς. Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάει ο απανταχού Ελληνισμός, πως η Αλβανία δεν τιμά τα συμφωνηθέντα και υπογραφέντα και από την ίδια που ορίζονται στο «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας» της 17η Μαΐου 1914 (εγγυήτριες οι 6 μεγάλες δυνάμεις της εποχής). Όπου, καθιερωνόταν επίσημα ως “Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός”, ο Ελληνισμός της περιοχής και η Αυτόνομη Πολιτεία, αναγνωριζόταν ως “Βόρειος Ήπειρος”. Παραχωρείτο δε, πλήρες καθεστώς Αυτονομίας, δηλαδή, διοικητικής, δικαστικής, εκπαιδευτικής και θρησκευτικής.

Οσονούπω, το «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας» το αγνοούν οι Αλβανοί, κάνουν πως το έχουν ξεχάσει οι κυβερνώντες ετούτο το Έθνος, που ενώ νοιάζονται για τα δικαιώματα κάθε καρυδιάς καρύδι, εν τούτοις ξεχνούν τα δικαιώματα των αδελφών μας Βορειο-Ηπειρωτών. Επιτρέπεται όμως, να ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους, απέναντι  στην Πατρίδα, Βορειοηπειρώτες που ήλθαν στην Ελλάδα και εκείνη και ο λαός της τους αγκάλιασε με μεγαλοσύνη;

Και πιο συγκεκριμένα: Ο Πύρρος Δήμας, εντάχθηκε στην Εθνική Ελλάδος στην Άρση Βαρών και σήκωσε στις πλάτες του όλο τον Ελληνισμό με τις τιτάνιες νίκες του σε συνεχείς Ολυμπιάδες. Αγαπήθηκε όσο λίγοι αθλητές και απήλαυσε αγαθά, όσα λίγοι άλλοι έχουν απολαύσει! Ουδείς διαμαρτυρήθηκε!

Ωστόσο, ο άνθρωπος όλων των Ελλήνων, θέλησε ξαφνικά να γίνει ο άνθρωπος μιας μικρής μερίδας πολιτών που ψηφίζουν το προδοτικό (εκ της ιστορίας του πλέον) και εφιαλτικό ΠΑΣΟΚ (πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του εμπλέκονται σε κακουργηματικές πράξεις). Έτσι, ως βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012, συντάχθηκε με εκείνους που διαχρονικά εξαθλίωσαν τον λαό μας. Συντάχθηκε συνειδητά με την ψήφο του, με τα Μνημόνια των τοκογλύφων δανειστών μας. (Δείτε σχετικό άρθρο μας ΕΔΩ)

Ήταν όμως, μια προδιαγεγραμμένη πορεία. Από τη στιγμή που στα τέλη του Ιανουαρίου 2012, παραβρέθηκε στην εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του τότε αρχηγού της αλβανικής αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα!!!

Αλήθεια, κύριοι Δήμα και Σαμπάνη, ακόμη και σήμερα τρέφετε τα ίδια αισθήματα φιλίας με το φασιστοειδές Έντι Ράμα;;;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.