8 Οκτωβρίου 2014

Σκηνικό πολέμου έστησαν οι Τούρκοι στην Κύπρο!

Σε επιφυλακή ο κυπριακός στρατός από τον τουρκικό ναυτικό αποκλεισμό 

Σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο σήμερα, ο κυπριακός στρατός ευρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των τουρκικών επιθετικών ενεργειών. Το ίδιο πιθανότατα  βρίσκεται και η ΕΛΔΥΚ, αν και δεν έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το ελληνικό πεντάγωνο. 

Όπως επισημαίνει συνέχεια με άρθρα του το pentapostagma.gr, οι  καθημερινές κινήσεις των δύο τουρκικών πολεμικών σκαφών καταγράφονται σε συστηματική βάση και διαβιβάζονται απευθείας στο κυπριακό Υπουργείο Άμυνας. Χθες, η κορβέτα του τουρκικού στρατού συνέχισε την ίδια πρακτική, όπως και τις προηγούμενες ημέρες, «μπαινοβγαίνοντας» στην ουσία στη ζώνη επικινδυνότητας, δηλαδή τον χώρο που δέσμευσε με ΝΟΤΑΜ η Κυπριακή Δημοκρατία, ενόψει της γεώτρησης από την ΕΝΙ/KOGAS στο κοίτασμα «Ονασαγόρας».

Οι χειρισμοί που γίνονται είναι διακριτικοί, καθώς υπάρχει  κίνδυνος, να αυξηθεί περεταίρω η τουρκική προκλητικότητα και να οδεύσουμε σε νέα περίπτωση παρόμοια με τα Ίμια. Άλλωστε πιθανότατα κάτι τέτοιο να επιδιώκουν και οι Τούρκοι που λόγω Συρίας διαβλέπουν να έχουν το «πάνω χέρι»!

Σύμφωνα με το ΓΕΕΦ, η τουρκική επιδίωξη κινείται σε δύο άξονες:

– Διακοπή των εργασιών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, μέσω της αύξησης του φόβου για περαιτέρω επικίνδυνες εξελίξεις.

– Παρέμβαση τρίτων προς διευθέτηση της επίπλαστης διαφοράς σε επίπεδο πολιτικό, κάτι που θα σύρει την Κυπριακή Δημοκρατία στη διαχρονικά απαράδεκτη και απορριφθείσα θέση, για διαπραγμάτευση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Επισημαίνεται ότι σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, το SAIPEM 10000 στον Ονασαγόρα, παρακολουθείτε στενά από την κορβέτα «Μπάφρα» του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Η ανακοίνωση δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας, η κορβέτα «Μπάφρα» διαθέτει σύστημα εξοπλισμού, με το οποίο μπορεί να κάνει εναέριες και υποβρύχιες επιθέσεις καθώς και να αναλάβει αμυντικές δραστηριότητες. Είναι φορτωμένη με ολμοβόλα και τορπίλες για υποβρύχιες επιθέσεις. 

Σε ό,τι αφορά τη ΝΟΤΑΜ, η οποία αφορά περιορισμένη θαλάσσια έκταση, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε διέλευση πλωτού ή αεροπορικού μέσου, σε διάμετρο πέντε ναυτικών μιλίων από τον χώρο διεξαγωγής της γεώτρησης. Στη δε οδηγία Navtex δεσμεύεται μεν περιοχή, αλλά δεν απαγορεύεται η διέλευση. Παρά ταύτα, η δέσμευση με Navtex περιοχής που εμπίπτει σε ΑΟΖ άλλου κράτους θεωρείται διεθνώς απαράδεκτη, αναφέρει κυπριακή εφημερίδα. 

Η Κύπρος αξιολογεί ως μείζον το περιστατικό με την τουρκική Navtex, για τον εξής πολύ σημαντικό λόγο, αναφέρει ο κυπριακός τύπος στο σύνολο του.

Η τουρκική κορβέτα TCG Bafra έχει επανειλημμένα παραβιάσει το απαγορευτικό σημείο της ΝΟΤΑΜ και έχει προσεγγίσει το γεωτρύπανο της ΕΝΙ Saipem 10000 σε κοντινή απόσταση  για τα ναυτικά δεδομένα (τρία ναυτικά μίλια), γεγονός απαράδεκτο για τους ναυτιλιακούς κανόνες και ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ασφάλεια των εργαζομένων στην πλατφόρμα. Αυτή, λοιπόν, η πρακτική του τουρκικού πολεμικού σκάφους αξιολογείται ως άκρως επικίνδυνη.

«Ο λύκος πάντα στην αναμπουμπούλα χαίρεται» , μην το ξεχνάμε αυτό ποτέ, και όπου λύκος βάλτε το όνομα Τουρκία. 

με πληροφορίες από την εφημερίδα σημερινή και το κυπριακό τύπο
pentapostagma.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Τώρα για να πούμε την αλήθεια η Κύπρος δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα δεδομένου ότι στερείται Πολεμικού Ναυτικού... (Αγνωστο γιατί)...

Θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει ότι οι Ελληνες της Κύπρου θεωρούν ότι σε περίπτωση συρράξεως τα τουρκικά μαχητικά θα βυθίσουν τα τυχόν κυπριακά πλοία, όπως έγινε το 1974 με τις "αρχαίες" τορπιλακάτους που διέθετε τότε η Κύπρος... κι έτσι δεν επιθυμούν την δημιουργία έστω και υποτυπώδους πολεμικού ναυτικού...

Ομως μέχρι να γίνει πόλεμος και να βυθιστούν (αν βυθιστούν) η Κύπρος χρειάζεται γι αυτόν ακριβώς τον λόγο πολεμικά πλοία (και αεροπλάνα) για να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της...

Κι όταν φυσικά μιλάμε για πολεμικά πλοία φυσικά και δεν εννοούμε φρεγάτες κλπ...
Τορπιλακάτους και κορβέττες υπερσύγχρονες με νέα οπλικά συστήματα που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλους πονοκεφάλους στους Τούρκους...
 
Ειδάλλως ας κλείσει μια συμφωνία αμυντική να στείλουμε δικά μας πλοία να υπερασπιστούν τα αδέρφια μας... 
Μολις κατέβουν μια δυό φρεγάτες στην Κυπριακή ΑΟΖ όλα θα τελειώσουν...
Γιατί μην ξεχνάμε ότι οι Τουρκομογγόλοι είναι και θρασύδειλοι...
Κάνουν τσαμπουκάδες στα ξένα χωράφια μέχρι εκεί που τους παίρνει...

Ενα είναι σίγουρο ότι διαμαρτυρίες και διαβήματα οι Τούρκοι τα αντιμετωπίζουν με πλήρη αδιαφορία....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.