24 Οκτωβρίου 2014

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ.

Γράφει ο Γεώργιος Ευαγγελάτος

Μήπως βλέπετε κάποιες ομοιότητες του τότε με το σήμερα; Ας διδαχθούμε από το παρελθόν μας.

Από πολύ καιρό με απασχολούσε το ερώτημα,
«καλά εσύ γράφεις κάποια άρθρα και κάποια βιβλία, ακτιβιστικού τύπου κυρίως, πατριωτικού χαρακτήρα, και μυθιστορήματα που έχουν συμβολικό, και πολιτικό περιεχόμενο, είδες κάποια συμμετοχή, κάποιο ενδιαφέρον των αναγνωστών σου να συνεργαστούν μαζί σου, να πάρουν αυτοί οι αναγνώστες κάποια πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσουμε ομαδικά αυτό το κύμα παρακμής, αυτή την ολισθηρή πορεία που έχει πάρει η πατρίδα; Σε πλησίασε ή σου τηλεφώνησε κάποιος που να είχε μια ιδέα για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου που μας κάνει η Ευρώπη, οι τράπεζες, οι διεθνείς τοκογλύφοι, για την ανάσχεση της ηθικής παρακμής του Ελληνισμού ο οποίος μεταφράζεται και δημογραφικά με την υπογεννητικότητα και την αυξημένη διείσδυση λαθρομεταναστών στη χώρα;»

Η απάντησή μου φίλοι, είναι ελάχιστοι το έκαναν. Ακόμη και αυτοί που αγόρασαν βιβλία μου δεν έκαναν καν τον κόπο να μου στείλλουν μέσα από την ιστοσελίδα www.evaggelatos.com σχόλια ή μέσω του e-mail μου: evansgrp@hol.gr έστω ένα γράμμα που να αναφέρεται στην προσωπική τους απόφαση να κάνουμε σε συνεργασία κάτι.

Κάποιοι λίγοι με πήραν στα τηλέφωνά μου, 2610321374 και 6978305217 και μου έδωσαν υπόσχεση συνεργασίας και συμπαράστασης. Κάποιοι άλλοι φαντάζομαι επειδή δεν απάντησα με την πρώτη στα τηλέφωνα απογοητεύτηκαν. Πάλι όλα αυτά μου θυμίζουν την παραβολή του σπορέα. Δεν επέμειναν.

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε από γωνιά σε γωνιά ανά την Ελλάδα;

Να φτιάξουμε από μια ομάδα εργασίας και προβληματισμού για το πως
1) ο καθένας ατομικά και στη συνέχεια συλλογικά, θα αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον εαυτό του, τα παιδιά του και την πατρίδα,
2) πως θα γίνει κατορθωτό να συνεργαζόμαστε σε τοπικό επίπεδο χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, φτιάχνοντας ένα δίκτυο ομάδων συνειδητοποίησης σε όλη τη χώρα.
3) Πως θα ωριμάσουμε την ιδέα της άμεσης δημοκρατίας, ο λαός να εκλέγει τους αντιπροσώπους που κρίνει ικανούς σε τοπικό επίπεδο καταργώντας στην πράξη τα κόμματα, κάνοντας αρχή από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
4) Πως θα πετύχουμε να αποκαταστήσουμε τις παραδοσιακές αξίες του πατριωτισμού, της οικογένειας, της κοινωνικής συνεργασίας, αγάπης και αλληλεγγύης ακόμη και να προτείνουμε να εφαρμοσθεί μεταξύ μας, ανάμεσα στους συμμετέχοντες στο δίκτυο ανά την Ελλάδα, το ίσο κατά κεφαλή εισόδημα ανά Έλληνα, που είναι και η ουσιαστική και τελική λύση του οικονομικού προβλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Αφήστε τα αστικά οικονομικά τερτίπια και τα κομμουνιστικά φληναφήματα που το μόνο το οποίο πέτυχαν ήταν να μας οδήγησαν όλους καταχρεωμένους στα γόνατα των διεθνών αγορών.

Δεν είδα τέτοιους προβληματισμούς αδελφοί Συνέλληνες κι Ελληνίδες αναγνώστες και αναγνώστριες. Ούτε νομίζω ότι σημαίνει τίποτα για τον κτήτορα αυτής της ιστοσελίδας να του δίνουν μερικοί συγχαρητήρια για τα θέματα που παρουσιάζει, ή «το βιβλίο σου ήταν πολύ καλό». Η δική σου δράση φίλε και φίλη που είναι; Εσύ τι κάνεις;

Κινητοποιήσου, έλα μαζί μας να γίνουμε πολλοί. Χανόμαστε! Τ” ακούς; Δεν είμαι ο πρώτος που τα λέει αυτά. Εκατοντάδες τα λένε και τα γράφουν, εσύ όμως που τα ακούς , τα βλέπεις και τα νιώθεις στο πετσί σου, που είσαι; Αργοπεθαίνεις και μας αναγκάζεις και εμάς να αργοπεθαίνουμε με την αδράνειά σου, το ακούς;  Γράψε μου σχόλια, βρίσε με, βλαστήμισέ με, αλλά κάνε κάτι. Χανόμαστε και εσύ μαζί μας, μέσα στο κινούμενο τέλμα της παγκοσμιοποίησης, δεν το νίωθεις; Δεν το αισθάνεσαι;

Ασφαλώς το νιώθεις και το αισθάνεσαι και δεν είναι αποτέλεσμα οκνηρίας, λόγω εύκολου κέρδους που δεν υπάρχει, του βολέματος που έπαψε προ πολλού να ισχύει πλην ελαχίστων σφουγγοκολαρίων του συστήματος, ή της εξασφάλισης του εαυτού και των παιδιών και των εγγονών σου. Αυτοί πλεον είναι οι ελάχιστοι προνομιούχοι. Οι άλλοι γιατί αδρανούν, γιατί δεν κινητοποιούνται;

Δεν ξέρουν από το διαδίκτυο θα μου πει κανείς. ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ είναι η απάντηση. Ούτε το κράτος τους ρώτησε αν ξέρουν από Ιντερνετ και εκτύπωση όταν τους επέβαλε την ταυτότητα οφειλής και να πληρώνουν τον ΕΝΦΙΑ χωρίς να τους στέλνει καν μια ειδοποίηση. Πως συμμορφώθηκαν σε αυτό οι υπερήλικες; Έχουν όλοι οι συνταξιούχοι τόσα πολλά χρήματα για να πληρώνουν λογιστές;

Όλοι πια μπορούν να ανοίγουν έναν υπολογιστή και να διαβάζουν τα νέα από τους ιστοτόπους. Άλλωστε τι να μάθεις από τα ΜΜΕ; Την κυβερνητική άποψη; την ξέρεις. Την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ; Και αυτή την ξέρεις. Προεκλογικές υποσχέσεις τύπου ΣΑΜΑΡΑ και ΓΑΠ, μόνο που τώρα προέρχονται από τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και την παρέα του.

Περιμένετε να πραγματοποιήσει όσα σας υπόσχεται; Μα και οι άλλοι τα ίδια σας υπόσχονταν.

Μήπως έχουν άλλη πνευματική ωριμότητα και ηθική διάσταση τα λόγια τους; Άθεοι, υλιστές και κομφορμίστες είναι κι αυτοί σαν τους προηγούμενους. Ακόμη δεν κατάλαβες ότι εσύ πρέπει να αλλάξεις και να κινητοποιηθείς σε τοπικό επίπεδο, να αναλάβεις εσύ την ευθύνη της πατρίδας και του εαυτού σου;

Την έλλειψη δράσης, τη σύγχισή σου, την παθητικότητα και την μη συμμετοχή σου σε ένα πανελλήνιο ξεσηκωμό από τα κάτω μόνο σε δύο αιτίες την περιορίζω. Στον ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΟΥ που καταλήγει σε ξεροκεφαλιά, δεν παραδέχεσαι τα λάθη που έκανες τόσα χρόνια ψηφίζοντας κόμματα που σου επέβαλλε το αστικό σύστημα για να κάνουν   αυτοί τη δουλειά και συ να καταναλώνεις και να απαιτείς περισσότερα και δεύτερο, σ” αυτό που λέει ο Αριστοτέλης:

Σε έφτασαν να πληρώνεις βαρύτατους φόρους για να διατηρούν οι Τύραννοί σου ισχυρές δυνάμεις καταστολής. Έτσι τα ΜΑΤ σου σπέρνουν το φόβο, την απελπισία και την υποταγή στο αστικό, υλιστικό και άθεο οικονομικό-πολιτικό σύστημα και  τα ΕΝΦΙΑ, οι φόροι, οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ, σε κρατούν με το άγχος και την αγωνία στην τσίτα, πως να τα κουτσοβγάλεις σήμερα δουλεύοντας σαν είλωτας στα σουπερμάρκετ και στην Ιόνια οδό για 200 και 300 ευρώ. καθήκον και σκοπός τους να σε αρμέγουν καθημερινά ώστε να μην σου μένει ο ελάχιστος χρόνος να σκεφτείς, να αντιδράσεις και να τους στείλεις στο αγύριστο.

Τα ακούς νέε μου; Χάνε χρόνο εσύ με το facebook μήπως και σταυρώσεις καμιά γκόμενα.

Κι έλπιζε ότι όλα θα πάνε καλλίτερα αύριο, με το δεκάρικο του μπαμπά για καφέ, κτυπώντας μύγες στις καφετέριες και συζητώντας για το ποδόσφαιρό και άλλα πολλά και ανούσια. Τίποτα δεν θα σου δώσουν οι άθλιοι αν δεν το επιδιώξεις εσύ. Αν δεν αγωνιστείς έσβησες ή θα πάρεις το δρόμο της ξενητειάς… Τα θέλουν όλα για τον εαυτό τους. Ακόμη και το σπίτι του πατέρα σου.

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.