2 Οκτωβρίου 2014

5η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ».

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:
Των Δήμων της Μαραθώνιας διαδρομής 

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, μέσα σε μία από τις σκληρότερες περιόδους, της σύγχρονης ιστορίας, για την Ελλάδα και τον κόσμο, με προκλήσεις και ανατροπές σε όλα τα επίπεδα - κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό, ηθικό και πνευματικό – ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ, δίνει το δικό του συμβολικό παρόν.

Για άλλη μία φορά σαλπίζουμε ένα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ προς όλους όσους εξακολουθούν να συγκινούνται από τις πατρογονκές αρετές, προς όλους όσους αισθάνονται ακόμη ΖΩΝΤΑΝΟΙ, ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ, σε ένα αδυσώπητο κοσμικό αγώνα ...
Στις 4 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Σάββατο, θα διενεργήσουμε , όπως κάθε χρόνο, μία συμβολική νυκτερινή Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία (ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ) από την Αθήνα (Καλλιμάρμαρο) στο Μαραθώνα (Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου), με τη συνδρομή όλων των Δήμων της Μαραθώνιας διαδρομής, σωματείων εφέδρων από την Ελλάδα και Κύπρο και τη συμμετοχή μαθητών σε τμήματα της διαδρομής. Η συγκέντρωση των αθλητών θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο από 15.30 έως 16.45’ και η έναρξη της λαμπαδηδρομίας θα γίνει στις 17.00’.

Η Λαμπαδηδρομία οργανώνεται για πέμπτη φορά και αποτελεί ένα προσκλητήριο σάλπισμα των Βατραχανθρώπων προς τους Έλληνες και ενεργούς εν γένει ανθρώπους, για συλλογική άθληση, εκπαίδευση στα πρότυπα των ΟΥΚ, αναζήτηση και βίωση των ισχυρών προτύπων αρετής, που τόσο λείπουν σήμερα από την κοινωνία και συλλογικής δράσης για διεκδίκηση των αναγκαίων λύσεων εξόδου από κάθε κρίση, που αντιμετωπίζουμε.

Το «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ», θα διανύσει τη διαδρομή ως ομάδα, φέροντας, ως συμβολικό οπλισμό δάδες, σωματική ρώμη, ψυχικό σθένος και πνευματική αρετή και θα αποτελέσει τη δική μας συμβολή για να φωτίσουμε τη νύχτα, που σκεπάζει την Ελλάδα, την Κύπρο και τον Κόσμο, με ένα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΥΡΦΟΡΟ ΒΕΛΟΣ, που διασχίζοντας τα ιερά χώματα της ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΗΣ, θα αναπέμψει για άλλη μία φορά ΥΜΝΟ στις λησμονημένες πατρικές μας αρετές, καθώς κάθε βήμα του Αγήματος θα αποτελεί και μία νίκη κατά των δυνάμεων της «βαρύτητας», που θέλουν να μας διατηρήσουν παθητικούς παρατηρητές της ζωής.

Τερματίζοντας την τιμημένη αυτή διαδρομή, όλοι μαζί όπως κάθε χρόνο, αυτό που θα έχουμε κερδίσει είναι μία ανεπανάληπτη πνευματική και ψυχοσωματική εμπειρία, ικανή να μεταβάλει το Είναι μας, προς το καλλίτερο …! Μεταβολές που μόνο με Αγώνα και Θυσία επιτυγχάνονται!

Πληροφορίες:
1. Διενέργεια στις 4 Οκτωβρίου 2014: Έναρξη :17.00 – Λήξη: Περίπου 23.00.

2. Έναρξη: Παναθηναϊκό στάδιο (Καλλιμάρμαρο) – Τερματισμός: Δήμος Μαραθώνα (Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου).

3. Διαδρομή: Παναθηναϊκό Στάδιο – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – Λ. Βασ. Σοφίας, Λ. Μεσογείων, Λ. Μαραθώνος.

4. Συμμετέχοντες: Οι ενδιαφερόμενοι δρομείς θα τρέξουν σε άγημα, όλοι μαζί, με σταθερό κατά το δυνατόν ρυθμό προπόνησης, γύρω στα 7-8 χλμ/ώρα, σε δύο ή τρεις στίχους, αναλόγως της προσέλευσης.

5. Οι δρομείς, πρέπει να προσέλθουν στον τόπο έναρξης τουλάχιστον δύο (2) ώρες πριν την έναρξη της Λαμπαδηδρομίας.

6. Θα εξασφαλιστούν περιορισμένοι δαυλοί , οι δρομείς δε που θα τους φέρουν θα εναλλάσσονται σε κάθε χιλιόμετρο, ώστε όλοι να μεταφέρουν τη φλόγα σε κάποιο τμήμα της διαδρομής. Όποιος μπορεί να φέρει δικό του δαυλό, μπορεί να το πράξει και να εναλλάσσει αυτό με τα άτομα της σειράς του.

7. Προτιμώμενη ενδυμασία: Μαύρο σορτσάκι και μπλουζάκι. Για τους Βατραχανθρώπους , αντίσοιχα χακί ή μπλε για τις Ειδικές Δυνάμεις. Οι δρομείς ιδίως σωματείων εφέδρων θα ήταν καλό να φέρουν μπλουζάκι του σωματείου τους.

8. Στη διαδρομή θα γίνουν περιορισμένες στάσεις σε κόμβους των δήμων, που θα διατρέξουμε για ενυδάτωση: 

1η: Στην έναρξη, Παναθηναϊκό στάδιο, Δήμος Αθηναίων.
2η: Λ. Μεσογείων, έμπροσθεν Πενταγώνου, Δήμος Χολαργού. 
3η: Λ. Μεσογείων, έμπροσθεν αγάλματος Περικλή, Δήμος Χολαργού. 
4η: Λ. Μεσογείων, έμπροσθεν πλατείας Αγ. Παρασκευής, Δήμος Αγ. Παρασκευής. 
5η: Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας Γέρακα, Δήμος Παλλήνης. 
6η: Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, Δήμος Παλλήνης. 
7η: Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας και ΙΝ Αγ. Χριστοφόρου, Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου. 
8η: Λ. Μαραθώνος, στη διασταύρωση Ραφήνας, Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου. 
9η: Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας Ν. Μάκρης, Δήμος Μαραθώνα. 
10η: Στο τέρμα, στάδιο Μαραθώνα, Δήμος Μαραθώνα.

9. Στη διαδρομή και στους κόμβους θα παρέχονται νερά και ενεργειακά ποτά. Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να μεριμνήσει να φέρει μαζί του πρόσθετα υγρά και ενεργειακές τροφές, ανάλογα με τις ανάγκες του.

10. Στον τερματισμό θα παραδοθούν σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς, που έτρεξαν όλη τη διαδρομή, αναμνηστικά και βεβαίωση συμμετοχής. Για την επάνοδο στην Αθήνα, όσων επιθυμούν, θα υπάρξει λεωφορείο, που θα αναχωρήσει μετά το πέρας της τελετής λήξης της Λαμπαδηδρομίας.

Για τους φίλους, που θα περιμένουν στο Μαραθώνα, ο Δήμος Μαραθώνα θα διαθέσει το Μουσείο του, με προβολές, ξεναγό και σπάνια εκθέματα των Μαραθωνίων και Μαραθωνοδρόμων και ελεύθερη είσοδο. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψετε μέσα στην ιστορική και αθλητική μας παράδοση διαδίδοντας έτσι ακόμη περισσότερο το πνεύμα του Μαραθώνα.

Διαδικαστικά:

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν οφείλουν να αποστείλουν σε οποιοδήποτε από τα fax, που ακολουθούν (210 4287838 και 210 6664219) , συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την ακόλουθη έντυπη αίτηση και δήλωσή τους, με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία τους.
Επίσης οφείλουν να καταθέσουν στον τραπεζικό λογαριασμό του Συνδέσμου (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 0560400300675 ΟΨΕΩΣ), το ποσό συμμετοχής των 10 €. Η υποχρέωση αυτή δεν ισχύει για παιδιά και εφήβους που θα τρέξουν μαζί μας μικρό μέρος της διαδρομής.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν εγγραφή, να υπογράψουν τη δήλωση και να κάνουν την καταβολή προ της έναρξης.
 

«ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ 5ης ΜΑΡΑΘΩΝΙΑΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ
ΠΛΑΖ ΦΡΕΑΤΥΔΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ 
 
ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Του/Της ………………………………………………….. του ……………….. και της …………………, επάγγελμα ………………………………., διεύθυνση κατοικίας ………………………………………………………………………….., τηλέφωνο ………………………………….. , e-mail ……………………………..…
Ο/Η υπογράφων/ουσα την παρούσα αιτούμαι όπως με περιλάβετε στο ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, το οποίο θα διενεργήσει την 5η Μαραθώνια Νυχτερινή Λαμπαδηδρομία, στις 4-10-2014.
Δηλώνω υπεύθυνα ότι τυγχάνω δρομέας αποστάσεων, ευρίσκομαι σε άριστη κατάσταση υγείας, έχω διενεργήσει τους επιβεβλημένους για το άθλημα που ασκώ ιατρικούς ελέγχους και ότι συμμετέχω στην 5η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ με ιδία αποκλειστικά ευθύνη, έχοντας πλήρη γνώση και αντίληψη των συνθηκών , δυσκολιών και κινδύνων, που συνδέονται με αυτήν και επομένως παραιτούμενος κάθε σχετικής αξίωσης για συμβάντα , που ενδεχομένως λάβουν χώρα κατά τη διάρκειά της, κατά της οργανωτικής επιτροπής και του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Δηλώνω ότι κατέθεσα το ποσό συμμετοχής μου στον υποδειχθέντα λογαριασμό του ΣΕΒ , στις ……………………, με αριθμό ………………………., ως χορηγία μου για τις ανάγκες και τα έξοδα οργάνωσης του Μαραθωνίου.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ………………… 2014
Ο/Η ΑΙΤΩΝ/ΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝ/ΟΥΣΑ
……………………………………………»

Αν υπάρξουν αλλαγές θα ενημερωθείτε εγκαίρως. 
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. του Συνδέσμου: 210 4287838 και με τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ και υπεύθυνο οργάνωσης κ. Κυριάκο Κόκκινο στο τηλ. 6973022722 και το μέλος του ΔΣ. κ. Σάββα Βαρελίδη στο τηλ. 6973204269.

Όσοι εμπνέονται από το μήνυμα του ΑΓΗΜΑΤΟΣ καλούνται να ενωθούν μαζί με τους ΟΥΚ, για να μεγαλώσουν τη δύναμη του Ελληνικού φωτός!
 
(ευχαριστώ την φίλη Μαίρη Καρά)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.