16 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ;

Γράφει η Μαίρη Καρά 

Αυτό το ερώτημα είναι το κύριο θέμα ατέρμονων συζητήσεων των νεόφτωχων Ελλήνων. Οι εύκολες απαντήσεις πολλές, από αυτούς που εκτοξεύουν την οργή τους προς κάθε κατεύθυνση. ΄Η κατά την συνήθη τακτική να υποδεικνύουν άλλους για φταίχτες… ή να φορτώνονται ενοχές. Όμως για την ουσιαστική απάντηση γεννιέται ο προβληματισμός: Ποιοι Έλληνες; Ποιους Έλληνες εννοούμε;

Αυτούς που σαν ένα ενωμένο ΕΘΝΟΣ κατοικεί στην ένδοξη Ελληνική Χώρα…  ή μια τυχαία συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων μεταξύ τους, που τους ενώνει μόνο μια κοινή αντίληψη των δεδομένων; Αν εννοούμε τους Έλληνες μόνο σαν κατοίκους ενός απλού γεωγραφικού τόπου, αυτόματα οδηγούμαστε στην απλοϊκή και εύκολη απάντησή «του γιατί δεν ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ». 

Δηλαδή, αν διαφαίνονται μεγάλες κοινωνικές διαφορές ανάμεσά τους… η έλλειψη κοινού ιστορικού παρελθόντος, δεν τους προτρέπει να αναπτύξουν κοινές δράσεις Αντίστασης. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν επιτυχία, την αποκατάσταση της οικονομικής αφαίμαξής τους.

Κάποιοι άλλοι μπορεί να ψάχνουν ευκαιρίες για μπίζνες μέσα στην ΚΡΙΣΗ. Άλλοι μπορεί να οραματίζονται Ανατροπές κι Επαναστάσεις απέναντι στο άδικο αντιλαϊκό σύστημα. Μια άλλη μερίδα μπορεί να είναι παντελώς αδιάφορη για τα Εθνικά θέματα και να ενδιαφέρεται μόνο το τομάρι της και την επιβίωσή της. Κάποιοι άλλοι μπορεί να φαντάζονται πως είναι απόγονοι του Λεωνίδα ή κάποιοι άλλοι απόγονοι των ηγεμόνων του Βυζαντίου.

Ένας τόπος κατοικείται από πολίτες ποτισμένους με πολιτικές ιδεολογίες και θρησκευτικές αντιλήψεις, που βολεύουν το σύστημα. ΄Η από άτομα που άγονται και να φέρονται μόνο από οικονομικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες. Για να λειτουργήσει όμως συνολικά ένας λαός απέναντι σε έναν κοινό εχθρό, που θέλει να σκλαβώσει ή και να αφανίσει την πατρίδα του, πρέπει να έχει δημιουργήσει μέσα του κάτι σημαντικότερο από τα προσωπικά συμφέροντα των επί μέρους μονάδων. Να έχει ένα απόθεμα κοινών βιωμάτων, που είναι ΙΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ, τις οποίες δεν επιτρέπει να παραβιάζει και να επιβουλεύεται κανένας επίδοξος κατακτητής.

Φυσικά για να αγαπάει  ο λαός την πατρίδα του και να σέβεται την Ιστορία της και τους προγόνους του, πρέπει να έχει πάρει την ανάλογη ΠΑΙΔΕΙΑ με Ιστορικά διδάγματα και να διαφυλάττει τις εθνικές και λαογραφικές παραδόσεις σαν "εθνική του ταυτότητα".

Όμως τα κατέχουν αυτά οι σημερινοί ΕΛΛΗΝΕΣ;  Η Ελλάδα που επικαλούμαστε υπερήφανοι και την βάζουμε μπροστά από την πνευματική μας ένδεια και την υποταγή μας στο παρανοϊκό σύστημα που βιώνουμε, είναι κάτι το αφηρημένο; Όχι. Είναι ένα Κράτος με καθορισμένα σύνορα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι μια ευλογημένη και πλούσια χώρα με παρθένους ακόμα θησαυρούς, την οποία φθονούν και επιβουλεύονται οι πρώην βάρβαροι λαοί του πλανήτη, οι εξημερωμένοι από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ! 

Σήμερα όταν λέμε Ελλάδα, αυτό που φέρνουμε στην επιφάνεια και ελπίζουμε να μας σώσει, είναι το δοξασμένο παρελθόν μας με το βαρύ όνομά μας. Μπορεί όμως το όνομα αυτό να είναι βαρύ, αλλά οι κάτοικοι αυτής της χώρας έγιναν πειραματόζωα ενός παγκόσμιου συστήματος παραγωγής ηθικής διαφθοράς και οικονομικής εξαθλίωσης των εθνικών λαών.

Πορεύονται με τα πρότυπα αυτού του δόλιου συστήματος, παρασυρμένοι από τις σκόπιμα φανταχτερές  υλικές απολαύσεις, που του προσφέρουν άπλετα οι διαφθορείς του. Αυτοί που δημιούργησαν τις ΑΝΑΓΚΕΣ άνετης διαβίωσης και τις προτείνουν σαν ΑΞΙΕΣ, μέσα από τηλεοπτικές και τεχνολογικές διαφημίσεις συσκευών αποβλάκωσης. Αυτές που οδηγούν με σχεδιασμένη ακρίβεια στην παρακμή των ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ και την εξαφάνιση της ανθρώπινης ΦΥΛΗΣ.

Ο αφελής Έλληνας καταναλωτής των πολυεθνικών, ο θαυμαστής των τηλεοπτικών ριάλιτυ, ο ασυνείδητος και εύκολα παρασυρμένος πελάτης της κάθε φτηνής προσφοράς νέας τεχνολογίας, του ακριβού αυτοκινήτου, ο υποταγμένος στις επιταγές της κάθε τυχαίας μόδας, ο διψασμένος για χρήμα και καλοπέραση, ο εύκολος μιμητής-αντιγραφέας συμπεριφορών ξεδιάντροπων τηλεπερσόνων… σε τίποτα δεν διαφέρει από τον εθισμένο ευρωπαίο ή αμερικανό καταναλωτή. Με την ίδια ευκολία υπακούει σ’ αυτές τις σειρήνες της «κοσμοπολίτικης ζωής», η οποία όμως σκόπιμα επινοήθηκε από διεστραμμένους εγκεφάλους των επικυρίαρχων και δεν αποβλέπει παρά μόνο στην εξαφάνιση των φυσικών κατοίκων του ΠΛΑΝΗΤΗ! 

Ο μέσος Έλληνας δεν είναι με ένα βιβλίο στο χέρι, να μελετάει Αρχαίους Φιλόσοφους, ούτε φοράει την φουστανέλα του Κολοκοτρώνη, ούτε πολεμάει στα βουνά της Πίνδου με κρυοπαγήματα στα πόδια. Ο μέσος Έλληνας στο χέρι του κρατάει ένα τάμπλετ, φοράει μια ξένη επώνυμη φίρμα και πολεμάει για μια πρόσληψη σε κάποιο πολυεθνικό κολοσσό ή για έναν διορισμό, για να εξασφαλίσει χρήμα, για να μπορεί να αγοράσει κι άλλα από αυτά τα "αγαθά", που είναι και η κεντρική ΙΔΕΑ της ζωής του και της κοσμοαντίληψής του. Το αν χορεύει ζεϊμπέκικο και τσιφτετέλια ενώ οι συγγενείς του Ευρωπαίοι χορεύουν ταραντέλες, βαλς και καντρίλιες δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το αν ξημεροβραδιάζεται μανιωδώς σ’ ένα χαζοκούτι, με ελληνικούς υπότιτλους ακριβές καρμπόν με τα εκτός συνόρων κατοίκων χαζοκούτια, είναι η ΟΥΣΙΑ. 

Γιατί το να λες "εμείς είμαστε Έλληνες ρε" χωρίς να έχεις να παρουσιάσεις κάτι διαφορετικό, που να αλλάξει τα δεδομένα, αλλά κυκλοφορείς μέσα στα ίδια σκουπίδια με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, γίνεσαι γραφικός. Όταν οι πολιτικοί που επέλεξες να σε κυβερνούν είναι κλώνοι άλλων Κρατών κυβερνώντων… όταν οι κατευθύνσεις που μεγαλώνεις τα παιδιά σου είναι κλωνοποιημένες των άλλων γονιών εκτός συνόρων… όταν οι ΑΞΙΕΣ που έχεις στην ζωή σου και η αντίληψή σου για τον κόσμο και για τον άνθρωπο είναι καρμπόν, με τις αντιλήψεις ενός παγκόσμιου συστήματος, με τι τρόπο δηλαδή αποδεικνύεις την ιδιαίτερη ταυτότητα, που υποτίθεται πως έχεις;

Άρα οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν αντιδρούν, γιατί απλά δεν μπορούν να βρουν κάτι, για το οποίο να πολεμήσουν, τόσο ισχυρό, τόσο σπουδαίο, ώστε να θυσιάσουν την προσωπική τους ασφάλεια ο καθένας, για ένα μεγάλο ΙΔΑΝΙΚΟ. Ένα κοινό όνειρο που αγωνιούν για να το πραγματοποιήσουν, για να το μεταδώσουν και πέρα από τα σύνορα. Ένα μήνυμα για όλη την ανθρωπότητα. Μια διαφορετική πρόταση απεγκλωβισμού των ανθρώπων από την παγκόσμια φυλακή τους. Αυτό το μήνυμα έδωσαν οι πρόγονοι μας στην ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ και γι’ αυτό σε κάθε γωνιά της γης, ανεξάρτητα από χρώμα, ράτσα, τόπο, χρόνο, υπάρχουν ακόμα τα ίχνη τους. Ένα μήνυμα που δεν έχει καμιά σχέση με ό,τι εμείς σήμερα δίνουμε στα παιδιά μας.

Γι’ αυτό και φοβόμαστε όλο και περισσότερο τα σύνορα. Τους κακούς εχθρούς που θα μας κατασπαράξουν. Γιατί δεν έχουμε κάτι τόσο δυνατό, ώστε να είναι από μόνο του όπλο, που κανείς να μην μπορεί να νικήσει. Δεν έχουμε κοινή αντίληψη μιας ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, που είναι φτιαγμένη όχι από λόγια αλλά από έργα, που οι άλλοι θα επιθυμήσουν να αντιγράψουν κι όχι να καταστρέψουν. Δεν έχουμε ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά για να στηρίξουμε την ελληνικότητά μας, γιατί έχει ατονήσει. Γίναμε κακέκτυπα αντίγραφα των άλλων λαών, που θεωρούμε ξένους. Γινόμαστε εν δυνάμει προδότες των ΑΞΙΩΝ και των ΙΔΑΝΙΚΩΝ των προγόνων μας.

Γι’ αυτό και εκλέγουμε ανάλογους με την αντίληψή μας πολιτικούς να μας εξουσιάζουν, γι’ αυτό φοβόμαστε τόσο μήπως καταλήξουμε απελπισμένοι και ζητιάνοι. Γι’ αυτό συγκεντρώνουμε τρόφιμα σε περίπτωση καταστροφής. Γι’ αυτό άλλοι γίνονται λιποτάκτες για να στήσουν νέα ζωή αλλού κι άλλοι θυμόνται αιματηρές εκκαθαρίσεις και νέα στρατόπεδα. Γιατί φοβούνται να διεκδικήσουν την αληθινή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 

Αυτοί που δεν αντιδρούν λοιπόν δεν είναι οι Έλληνες αλλά οι κλώνοι του δυτικού μοντέλου ζωής, οι εγκλωβισμένοι στα ίδια αδιέξοδα, στους ίδιους εφιάλτες με τους κατακτητές τους. Και γι’ αυτό κι όλος ο πόλεμος που γίνεται σήμερα γύρω μας, ποντάρει ακριβώς σ’ αυτό. Να μην αποκτήσουμε με κανένα τρόπο συνείδηση του τρόπου, που θα μπορούσαμε να γκρεμίσουμε αυτό το μοντέλο ζωής σε 24 ώρες. Γιατί οι έστω και λίγοι εναπομείναντες σκεφτόμενοι Έλληνες γνωρίζουν, πως μέσα μας υπάρχει ένα ανυπότακτο ΠΝΕΥΜΑ, μια ιερή τρέλα που λειτουργεί σε διαφορετικό επίπεδο.

Γνωρίζουν πως, αν μας έπιανε το πείσμα μας και κατορθώναμε - όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στην ΙΣΤΟΡΙΑ μας - να βάλουμε πάνω από τους ατομικούς μας φόβους, τα συλλογικά μας όπλα, θα φέρναμε ανάποδα το ντουνιά, όπως έλεγε κι ο ποιητής. Γνωρίζουν πως έχουμε ΙΕΡΟΥΣ δεσμούς με τις ρίζες της Φυλής μας… που ενεργοποιούνται αυτόματα όταν γίνεται εμφανής ο κίνδυνος… τότε μόνο ενισχύονται από το πατριωτικό φίλτρο και ξεθάβουμε από μέσα μας το ΜΕΓΑΛΕΙΟ,  που τώρα κρατάμε κρυμμένο κάτω από τόνους σκουπιδιών, ασύμβατων με την πραγματική μας φύση.

Αυτός είναι ο λόγος που αυτοί που γνωρίζουν τις κρυφές δυνάμεις του ΕΛΛΗΝΑ, φροντίζουν αργά και σταθερά να εξαφανίσουν όλους αυτούς τους δεσμούς. Και το κάνουν πολύ εύκολα, γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του τόπου έχει ξεχάσει, ποιοι είναι αυτοί οι δεσμοί και τι δύναμη έχουν. Είναι τυχαίο που οι Έλληνες διασκορπισμένοι στα πέρατα της Οικουμένης, ξεχωρίζουν και κάνουν θαύματα; Είναι τυχαίο που έχουν τέτοιους μηχανισμούς μέσα τους, ώστε να είναι όποτε και όπου θελήσουν παγκόσμιοι πολίτες, χωρίς σύνορα, χωρίς κανένα εμπόδιο να προσαρμόζονται άμεσα ακόμα και στους πιο αφιλόξενους τόπους και να διαπρέπουν ο καθένας στον επιστημονικό του τομέα; Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Δυστυχώς εμείς οι εντός των πυλών Ελληνες είμασε που λοξοδρομήσαμε και δεν ιεραρχήσαμε σωστά τα ενδιαφέροντά μας, με αποτέλεσμα να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα την μετατροπή μας σε ανδρείκελα μιας παγκόσμιας παράνοιας. Κανένας κομματικός μηχανισμός δεν ήταν πατριωτικός στην Ελλάδα ποτέ, καμιά κυβέρνηση δεν λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και του λαού. Οι ηγέτες μας και τα κόμματα μας ούτε μεγαλείο είχαν, ούτε στελέχη που να ασπάζονται το ελληνικό μοντέλο ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ. Όλα ξενόφερτα ήταν και είναι. Προσαρμοσμένα στα διεθνή πρότυπα με σκοπό να τα επιβάλλουν και στους πολίτες. Κατοίκους που αγοράζουν αδιάφορα από τα σούπερ μάρκετ λεμόνια από την Αργεντινή, φιστίκια Αιγίνης από την Τουρκία και λάδι από την Γερμανία!

Κατοίκους που διαβάζουν εισαγόμενα άχρηστα βιβλία ενώ τους γνήσιους Ελληνες συγραφείς, ποιητές, φιλοσόφους, ζωγράφους, καλλιτέχνες τους θεωρούν κουραστικούς ή ντεμοντέ. Κατοίκους που κάνουν οικονομίες για να πάνε σ’ ένα μοδάτο θέρετρο και δεν έχουν μπει στο κόπο ν’ ανέβουν ούτε μέχρι τον Παρθενώνα, να τον δουν από κοντά.

Κατοίκους που ο ζωτικός τους χώρος καταλαμβάνεται από ό,τι πιο άχρηστο, τους πουλήσει κάθε απατεώνας. Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι και Ιρλανδοί που πρέπει ντε και καλά να συμμορφωθούν στην εντέλεια στη νέα αποικιοκρατική μανία των αγγλοσαξώνων, της ενωμένης και τρανής Γερμανίας, της Αμερικής των οίκων αξιολόγησης και την παγκόσμια τραπεζική κυριαρχία των ψυχασθενών... 

Τυχαίο; Δε νομίζω. Μη τυχόν και θυμηθούν τα μυστικά της συγγένειας... Μη πάρουμε χαμπάρι πως έχουμε βαπτιστεί με δικό μας όνομα, μήπως αναγνωρίσουμε τους εμπόρους της δυστυχίας μας. Βήμα-βήμα και με πολύ μεθοδευμένες κινήσεις ο νότος της Ευρώπης αλώθηκε. Με βοήθεια από κάθε πιθανή πηγή της Δύσης και της Ανατολής. Κι οι λαοί μας πρέπει να νοιώσουν ένοχοι, τιποτένιοι, ανάξιοι να διεκδικήσουν πίσω την ΙΣΤΟΡΙΑ τους.

Όπως οι λαοί της άλλης Ανατολής, εκείνοι που πατάνε στα χώματα, που άλλαξαν με την σειρά τους την ιστορία της ανθρωπότητας σε πανάρχαιους χρόνους και πάνω στα βομβαρδισμένα ερείπια των εκατομμυρίων χρόνων ιστορίας χτίζουν τους ουρανοξύστες του μίσους και του σκοταδισμού, για να κρατήσουν τους ανθρώπους μαριονέτες. Όλοι αυτοί οι λαοί αναφέρονται στα σημειωματάρια της Κούφιας Τάξης Πραγμάτων σαν τιποτένιοι, ανάξιοι, που έχουν ανάγκη από συμμόρφωση και βούρδουλα... τι μεγαλύτερο θράσος να περιγράψει κανείς.. Όλα μελετημένα στην παραμικρή λεπτομέρεια. Με ποιο τρόπο έγινε αυτή η ΑΛΩΣΗ; Με ποιους μηχανισμούς συμβαίνει τώρα και θα γίνει ακόμα πιο θλιβερή; Όποιος έχει την ικανότητα ακόμα ας κοιτάξει βαθειά μέσα του και γύρω του κι ας απαντήσει...

Με χαρά όμως βλέπω πως πίσω από όλο αυτό το σκοτεινό τοπίο, πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο βολικά, για όσους τα έχουν σχεδιάσει. Ξεπετάγονται σιγά-σιγά διάφοροι ναυαγοί και φτιάχνουν σχεδίες για την επιστροφή στην πατρίδα. Βλέπουμε ανάμεσα στους δήθεν κοιμισμένους πολίτες να ξεπετάγονται από το πουθενά νεολαίοι και ηλικιωμένοι Έλληνες  υπερβολικά αφυπνισμένοι, που μας προκαλούν εντύπωση. Δεν έχει σημασία ο αριθμός.

Το ότι συμβαίνει έχει σημασία και η ενέργειά του. Κι ό,τι συμβαίνει... έχει κι αποτέλεσμα.

Φυσικά θετικό για την κατεχόμενη πατρίδα μας... Ποιός δεν το ελπίζει; Ποιός δεν το περιμένει; Αρκεί να μην καθυστερήσει κι άλλο... γιατί οι ταλαιπωρημένοι πολίτες δεν θα αντέξουν κι άλλες στερήσεις... έφτασαν στα όριά τους πλέον...  ή θα εκραγούν απότομα... ή θα σιωπήσουν για πάντα. Η ύπαρξη του αστάθμητου παράγοντα. Αυτή είναι που θα κάνει την διαφορά και το αναμενόμενο ΜΠΑΜ. Η απρόσμενη πατριωτική έκρηξη κι ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ του ταπεινωμένου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!



Share

1 σχόλιο:

No name είπε...

Σεβαστε ιδιοκτητα του site , στη photo διακρίνεται γαλανόλευκη σημαία , οι δ ι ε θ ν ε ι ς N τ α β α τ ζ η δ ε ς διαμαρτυρονται ότι π ρ ο ω θ ο υ μ ε το ρατσισμο .

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.