19 Σεπτεμβρίου 2014

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ, σημαντική ισοπαλία για τον Αστέρα Τρίπολης και ήττα για τον ΠΑΟ.

ΠΑΟΚ: Με 6-1 συνέτριψε την Ντιναμό Μινσκ

Με έναν τρομερό Στέφανο Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 6-1 την Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα μπαίνοντας επιβλητικά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Χατ-τρικ από τον Κλάους, από ασίστ του Ρατς!

Με χατ-τρικ μέσα σε 18’ λεπτά (11’, 16’, 28’) ο Στέφανος Αθανασιάδης σκόρπισε τον πανικό στην Ντιναμό Μινσκ και έκανε την Τούμπα να παραμιλάει!

Με μια εξαιρετική εμφάνιση του Κλάους και άξιο συμπαραστάτη τον Ράτσβαν Ρατς που είχε και τις τρεις ασίστ στα γκολ του Έλληνα επιθετικού, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 6-1 των Λευκορώσων που έγιναν παιχνιδάκι στα χέρια του ενώ τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο μιας και αποβλήθηκε ο Σίμοβιτς (63’) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο δρόμος για την ευρεία νίκη του «Δικέφαλου του Βορρά» άνοιξε από το αυτογκόλ του Νίκολιτς (4’), ο οποίος πέτυχε και το γκολ (80’) της τιμής για την ομάδα του. Τα άλλα γκολ των «ασπρόμαυρων» σημείωσαν οι Παπαδόπουλος (50’) και Τζανδάρης (90’).

Με γκολ από τα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση με την Ντιναμό Μινσκ. Ο κατοστάρης σήμερα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Ρατς εκτέλεσε το κόρνερ, και ο Νίκολιτς με αυτογκόλ έκανε «δώρο» το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

Αυτό ήταν το έναυσμα για το σόου του Αθανασιάδη, με όλα όμως να ξεκινούν από το μαγικό αριστερό πόδι του Ρατς και τον Κλάους να «εκτελεί» με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο: Εκμεταλλευόμενος λάθος της αντίπαλης άμυνας, με άπιαστη κεφαλιά, με εξ επαφής πλασέ. Και κάπως έτσι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη με 14 γκολ!

Η Ντιναμό Μινγκ έμοιαζε ανήμπορη ν’ αντιδράσει στις άγριες επιθετικές διαθέσεις των «ασπρόμαυρων». Κάθε επίθεσή μύριζε γκολ. Με το καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο φρόντισαν να καταθέσουν μια ακόμα απόδειξη γι' αυτό. Ο Σκόνδρας έκανε την κούρσα και την ασίστ στον (νεοεισελθών) Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία ανεβάζοντας στα ύψη τον δείκτη του σκορ.

Οι Λευκορώσοι έμειναν με παίκτη λιγότερο με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και κάπου εκεί οι Θεσσαλονικείς... άφησαν το πόδι από το γκάζι. Η (συνεπακόλουθη) χαλαρότητα επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να φύγουν έστω με το γκολ της τιμής από την Τούμπα. Η τελευταία λέξη όμως άνηκε στον Τζανδάρη, με τον νεαρό άσο να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς (72' Σπυρόπουλος), Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Μακ (46' Παπαδόπουλος) , Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (67' Γκολάσα)

Ντιναμό Μινσκ (Ζούραβελ): Γκούτορ, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Μπανγκουρά, Βερετίλο, Βορόνκοφ (57' Φιγκερέδο), Σίμοβιτς, Νίκολιτς, Ουντότζι (88' Ρασάντκιν), Στάσεβιτς, Ντζα Ντζεντζέ (33' Αντάμοβιτς).

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία).
Βοηθοί: Μάτι Χέινινεν, Μίκο Αλακάρε (Φινλανδία)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Άντι Μούνουκα, Ντένις Άνταμο (Φινλανδία) 

πηγή

Μπεσίκτας - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Ο Φακούντο Πάρα αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Στάικου Βεργέτη και στο 88' με ξερό βολέ ισοφάρισε το γκολ του Τερέ από το 33', χαρίζοντας μια παλικαρίσια ισοπαλία (1-1) στον Αστέρα Τρίπολης κόντρα στην Μπεσίκτας!

Εξ ορισμού δύσκολη ήταν η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Europa League, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας του Σλάβεν Μπίλιτς στο Ατατούρκ. 

Το έργο των παικτών του Στάικου Βεργέτη έγινε ακόμη πιο δύσκολο από την στιγμή που ο Τερέ με ένα "ξερό" σουτ εκτός περιοχής έβαλε μπροστά στο σκορ την Μπεσίκτας στο 33ο λεπτό, με το 1-0 να προσθέτει κι άλλο βάρος στα πόδια των Αρκάδων που είχαν να αντιμετωπίσουν -όπως και οι γηπεδούχοι βέβαια- και τον κακό αγωνιστικό χώρο.

Στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης μαρτυρούσε πως δύσκολα θα αλλάξει κάτι, καθώς ο Αστέρας δυσκολευόταν στην δημιουργία φάσεων. Όμως ο Φακούντο Πάρα είχε άλλη γνώμη. Ο Αργεντίνος επιθετικός πήρε την θέση του αρνητικού Μπαντιμπανγκά στο 69' και δύο λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90' κάρφωσε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ζενγίν για το τελικό 1-1! Παλικαρίσιος βαθμός για τον Αστέρα, τον Βεργέτη και τους παίκτες του. 

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Ατατούρκ" 
Διαιτητής: Μίροσλαβ Ζελίνκα (Τσεχία) 
Βοηθοί: Γίρι Μολάτσεκ (Τσεχία), Οντρέι Πελίκαν (Τσεχία) 

Μπεσίκτας (Μπίλιτς): Ζενγίν, Ουισάλ, Σίβοκ, Φράνκο, Μότα, Χάτσινσον, Καβλάκ, Τερέ, Σαχάν (84' Κερίμ), Εζιακούπ (69' Σόσα), Πεκτεμέκ (30' Τοσούν). 

Αστέρας Τρ. (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Παντελιάδης (76' Μουνάφο), Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ρόλε, Μάτσα, Μπαντιμπανγκά (69' Πάρα), Μπαράλες (84' Γιαννιώτας). 

Γκολ: 33' Τερέ / 88' Πάρα 
Κάρτες: 90+2' Καβλάκ / 73' Γκοϊάν

πηγή 

Ο Παναθηναϊκός αν και προσπάθησε έχασε τελικά από την ανώτερή του Δυναμό Μόσχας.
Μεγάλη νίκη και για τον Απόλλωνα Λεμεσού με σκόρ 3-2 απέναντι στην ελβετική Ζυρίχη.

Τα αποτελέσματα του Europa League

1ος όμιλος Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος)-Ζυρίχη (Ελβετία) 3-2, 
Γκλάντμπαχ (Γερμανία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-1

2ος όμιλος
Κοπεγχάγη (Δανία)-Ελσίνκι (Φινλανδία) 2-0, 
Μπριζ (Βέλγιο)-Τορίνο (Ιταλία) 0-0

3ος όμιλος
Μπεσίκτας (Τουρκία)-Αστέρας Τρίπολης (Ελλάδα) 1-1, 
Παρτιζάν (Σερβία)-Τότεναμ (Αγγλία) 0-0

4ος όμιλος
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Σέλτικ (Σκοτία) 2-2. 
Ντ.Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Άστρα (Ρουμανία) 5-1

5ος όμιλος
Παναθηναϊκός (Ελλάδα)-Ντινάμο Μόσχας (Ρωσία) 1-2,
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Εστορίλ (Πορτογαλία) 1-0

6ος όμιλος
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 0-0, 
Ντνίπρο (Ουκρανία)-Ίντερ (Ιταλία) 0-1

7ος όμιλος
Σεβίλη (Ισπανία)-Φέγενορντ (Ολλανδία) 2-0, 
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)-Ριέκα (Κροατία) 2-0

8ος όμιλος
Λιλ (Γαλλία)-Κράσνονταρ (Ρωσία) 1-1, 
Έβερτον (Αγγλία)-Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 4-1

9ος όμιλος
Νάπολι (Ιταλία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) 3-1, 
Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)-Σ. Μπρατισλάβας (Σλοβακία) 5-0

10ος όμιλος
Ρίο Άβε (Πορτογαλία)-Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) 0-3, 
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)-Ααλμποργκ (Δανία) 6-0

11ος όμιλος
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)-Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) 6-1, 
Φιορεντίνα (Ιταλία)-Γκινγκάμπ (Γαλλία) 3-0

12ος όμιλος
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Λόκερεν (Βέλγιο) 1-0, 
Μέταλιστ (Ουκρανία)-Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) 1-2 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.