7 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ ΣΑΤΑΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΡΙΚΑΣ ΒΑΓΙΑΝΗ.

Του Παναγιώτη Νούνη 

“Η ψυχανάλυση είναι μια θεραπεία εναντίον της άγνοιας. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα επάνω στη βλακεία.” 
(Jacques Lacan, 1901-1981, Γάλλος ψυχίατρος)

 
Είναι σαν να λέμε "έμοιαζε σαν άνθρωπος"...!
Γιατί καλέ σουσουραδίτσα μας, δεν συνέχισες να παίζεις "σαν ηθοποιός";
Είσουνα ατάλαντη στην υποκριτική;
Α μάλιστα! Αυτό να μας πείς!!!
Γράφει η καλή(;) μας περιστέρα, κ. Ρίκα Βαγιάνη, στο πρόσφατο άρθρο της (Μαλάκ Τάους: Συγχωρώντας τον Σατανά) αρκετά ενδιαφέροντα, θρησκειολογικά πράγματα, σχετικά με τους Γιαζίντι, τα οποία αντλεί απο την Βικιπαίδεια!
Εις το όνομα της «αγίας Βικιπαίδειας» γίνανε άπαντες θεολόγοι και θρησκειολόγοι(sic)!

Φαίνεται όμως ο «περιστερώνας» της, και συγκεκριμένα το ιστολόγιο που αρθρογραφεί, να είναι αρκετά βρόμικος απο τις αθεϊστικές κουτσουλιές των, γι΄αυτό θερμή παράκλησηκάντε ένα απλό καθαρισμό με νερό και χλωρίνη, στα του διαδικτυακού οίκου σας διότι οι «περιστεροτροφές» σας όζουσιν, ανά την υφήλιο!!! Για Αγιασμό(;), ούτε που να το σκέφτεστε(!) εκεί μέσα, μια και αρθρογραφεί και ο έτερος «καππαδόκης», ο αποτυχημένος Νιρβανιστής, κ. Νίκος Δήμου! 

Αυτό που με έκανε προσωπικά εντύπωση, στον συγκεκριμένο «περιστερώνα» και στο αυτόανούσιο άρθρο της, είναι η συγκεκριμένη ατυχέστατη αναφορά της κοκόνας, προς Το Άγιο Πνεύμα, καθώς γράφει: «Η θρησκεία στην οποία βαπτίστηκα προσεύχεται σ' ένα περιστέρι.»!!!!!!

Τι έγραψε η κυρία κοκονίτσα;
Αποκαλεί το Άγιο Πνεύμα, όχι βέβαια καθώς εφάνη Αυτό... «ως περιστέρι» αλλά, το αποκαλεί ξεκάθαρα πτηνό, πουλάκι..., λές και η θρησκεία που της έλαχε να βαπτιστεί, είναι ο περιστερώνας της γειτονιάς της(;!) 

Για το μυαλό της κυράς κοκόνας, ο περιστερώνας με κουτσουλιές και η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πράγματα ομοούσια και ταυτόσημα!
Είτε σε περιστέρι προσευχηθεί κανείς, είτε στο Άγιο Πνεύμα, το ίδιο και το αυτό,  με την ηλίθια αντιχριστιανική λογική της! 

Απορώ πώς τέτοιοι άνθρωποι έχουν προοδεύσει επιχειρηματικά και επαγγελματικά στην ζωή τους με τέτοια ηλίθια μυαλά(;!)... Απλά απορώ και προβληματίζομαι!
Τέτοια «λαμπρά μυαλά» φαίνεται να είχε υπόψην του και ο αρχαίος ημών πρόγονος, Σιμωνίδης ο Κείος, όταν είπε το αξέχαστο: “Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα.”!
Αν είναι ποτέ δυνατόν! 

Μα τόσο “γκάπ και σβούμ” αυτό το κοριτσάκι;
Οο.. Sancta simplicitas!
Ωωω..., ανίερη ηλιθιότης! 

Εάν τώρα που μεγάλωσες, περιστεράκι μου καλό(;) κατάλαβες, ότι ο Χριστιανισμός είναι πτηνοτροφείο και πολύ ειδικά, περιστερώνας, πλανάσαι πλάνην οικτρά, και φυσικά ουδείς σε εμποδίζει να ανατρέξεις στους Ζωροάστρες Γιαζίντι, που λατρεύουν την δαιμονική  μορφή του Σατανο-παγωνιού, του πατέρα σου (μετά λύπης μου το λέω!), του Εωσφόρου!

Στην τελική, τί είχες και τι έχασες;
Μια και η θρησκειολογική σκέψη σου εστιάζει στα διάφορα πουλιά ή και πουλερικά καλό θα ήταν για την ψυχούλα σου, να βρείς επι τέλους πιό πουλάκι σε εκφράζει!... 

Αν και ποντάρω και στοιχηματίζω όλα μου τα λεφτά, βάζοντας τον καλύτερο λογισμό μέχρι στιγμής..., ότι κοκόνες σαν και του λόγου σου, πιθανότατα να ήτο κατασταλαγμένες, στα «πουλάκια» του Μασονισμού, που καλύπτονται υπό των ανίερων ποδίτσων! 

Και ο Μασονισμός «πουλάκι» λατρεύει για θεό..., ας το λέμε ανοικτά και με ευθύτητα, δεν είναι ταμπού ή κρυφό μυστικό...!

Όλοι μας γνωρίζουμεν τον ρολο και την έννοια του θεού Βαάλ (=Βηήλ-ος) εις την εωσφορική λατρεία του Μασονισμού! που να ψάξει κανείς και την ρίζα της λέξεως...., ώ! πολύ θα εκπλαγεί! 

Μήπως κυρά κοκόνα μου, αυτός είναι ο εκλεκτός θεός της καρδιάς σας; 

Ξεκαθάρισε μας το κοκονίτσα, μιά και καλή αν αγαπάς, διότι, μας έβαλες σε ενείπωτη αγωνία: Σε ιντριγκάρει η ιδέα, να είσαι δούλη και φίλη του Εωσφόρου, του διαολεμένου παγωνιού των Γιαζίντι, της πέρδικας..., ή και κάποιου άλλου πουλιού τέλος πάντων, αντί δούλη και φίλη του Αγίου Πνεύματος;

Ναί ή ού;

Τα υπόλοιπα εκ του πονηρού...!

Θεωρούμεν ακράδαντα ότι οι επιλογές των ανθρώπων ανέκαθεν ήταν και είναι δύο: Αρετή-κακία, Θεός-διάβολος, περιστέρι-κοράκι, ανθρωπιά-απανθρωπιά, αγαθότης-κακότης..., διαλέγετε και παίρνετε αγαπητοί μας αναγνώστες!
Αυτεξούσιο δεν έχουμε; 

Ή, με Το Άγιο Πνεύμα θα είναι κανείς, ή με τον Βαάλ κυρία Βαγιάνη, και με τους δύο παιγνίδι δεν γίνεται, διότι, τα περί συνεργασίας Θεού και Εωσφόρου, είναι αποκυήματα της εωσφορίζουσας φαντασίας σας! Φυσικά είδος συνεργασίας, υφίσταται, ανεπαίσθητα και εν αγνοία φυσικά, του μεγίστου αλαζόνα, πρώην Αρχαγγέλου και Αρχι-υπερήφανου πασών των εποχών! 

Ωστόσο, απόλυτο κουμάντο, στα περι της δημιουργίας και κτίσεως, κάνει ο Θεάνθρωπος Παντοκράτωρ ενώ ο Αρχισατανίστ, κάνει κάκιστες ζαβολιές, εντός περιορισμένου πλαισίου...!

Μην αρχίσουμε τις δαιμονολογικές αναλύσεις και μπερδευθείς. Μια και έχεις διανοητική δυσκολία να διακρίνεις ένα περιστέρι απο Το Άγιο Πνεύμα!

Περιστερά, καναρίνα και παπαγαλίνα είσαι, και όχι πανέξυπνη πελεκάνος και κουκουβάγια. Φυσικά, είναι γνωστό και σύνηθες γυναίκειο «ατού», η καλπάζουσα ανοητίζουσα φαντασία σας. 

Παρ΄όλα αυτά και δι΄αυτά, τις σας εμπόδιζε μια και ρίξατε αρκετές ματιές εις την Βίκιπαίδεια να ρίχνατε και κάποιες κλεφτές ματιές και στα περιΤου Αγίου Πνεύματος, για να διαπιστώσετε έτσι και εγκυκλοπαιδικά, εάν έχει αληθινή υπόσταση, η άκρα ανοησία και ασυναρτησία σας; 

Δυσκολεύεστε να γράψετε στο Google, την λέξη: Άγιο Πνεύμα;

Λογικό δεν είναι; 

Ο παραλογισμός θα ήταν, εάν το πράττατε και γράφατε όσα άστοχα γράψατε! 

Και μην διανοηθείτε να το πράξετε τώρα, που σας το επισημαίνομεν..., διότι το «πουλίν επέτασσεν», που λαλούμεν και στα χωριά μας.

Μόνο οι δαιμονόπληκτοι και δαιμονισμένοι άνθρωποι αρνούνται να αναφέρουν ή και να γράψουν το όνομα του Θεού. Μπορούμε να σας προτείνουμε, καλούς, αγίους και εξαιρετικούς εξορκιστές πάντως, εάν σε κάποια φάση της ζωής σας το θελήσετε! 

Και μια και είστε αρίστη παπαγαλίνα, μάθετε και αυτό το θεολογικό εύστοχο ποιηματάκι:

Θηριομορφισμός ή ζωομορφισμός ούκ υφίσταται στην Θεανθρώπινη Θεολογία και Φίλη Ορθοδοξία! 

Να σας διαβεβαιώσω επίσης, ότι η θρησκεία εις την οποία σας έλαχε ο κλήρος να σας βαφτίσουνε, δεν «προσεύχεται σε ενα περιστέρι»καθώς μας δηλώσατε από εωσφορική αμάθεια και αλαζονία αλλά, προσεύχετε στον μόνοαληθινό Τριαδικό Θεό, ο Οποίος μας απαλάττει πλήρως απο τις διάφορες μικρόψυχες ειδωλικές θεότητες του θηριομορφισμού και των διαφόρων πουλερικών και πουλιών όπως: πεζουνιών, παγωνιών, μπεκατσών, ορτυκιών καθώς και κοκοριών κ.α.! 

Λάβετε σοβαρά υπόψιν σας, ότι Το Άγιο Πνεύμα, που το αποκαλείτε με χλευαστικό τρόπο, πτηνό και περιστέρι, είναι: Το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος και είναι τέλειος Θεός! 
Ω ναί!

Μην μας υποκρίνεστε λοιπόν, την πάπια! 

Νομίζουμε, υπάρχει σαφέστατη διάκριση και διαφορά στις λέξεις, πρόσωπο, υπόσταση, πτηνό ή και περιστέρι! Καθότι νομίζουμε, με απόλυτη δόση σιγουριάς, ότι η Βίκιπαίδεια, το αναγνωρίζει και το έχει καταγεγραμμένο, χωρίς ωστόσο να αποκαλεί Αυτό (Το Άγιο Πνεύμα δηλαδή!), ως πουλερικό! Ενώ εάν, σερφάρω στην Βίκιπαίδεια για τα περιστέρια, δεν θα μου αναφέρει ποσώς, περι πνευματολογικών και θρησκειολογικών θεμάτων!!! 

Τι θέλω να πώ μ΄αυτό; 

Θέλω να πώ, ότι η κυρά Βικιπαίδεια εν σχέσει και συγκρίσει μαζί σας, έχει οξυνούστατη θρησκειολογική και λογική αντίληψη και φυσιολογική λογική χρειά και διάκριση, απο τις προσωπικές σας, τις εντελώς ιδιωτικές και αγκυλωμένες συνειδήσεις σας!

Δεν σας φταίμε εμείς, εάν πάσχετε απο εωσφορική αγκύλωση, και σατανική αμβλυωψία, αυτά είναι θέματα αυτεξουσιότητας και ελεύθερης βούλησης! 

“ Όστις θέλει…” μας διακηρύττει αιώνες τώρα, ο Θεάνθρωπός Κύριος μας, με το στανιό παντρειά(;)..., δεν γίνεται! Μεγάλη και έμπειρη περιστέρα είστε, διαλέγετε και παίρνετε!

Η ανοησία σας όμως, δεν έχει όρια διότι, γράφετε συν τις άλλοις και τα εξής: «Αυτό που με παραξένεψε, σχεδον με σόκαρε, ήταν το άλμα κοσμοθεωρίας: Η ιδέα του να συγχωρέσεις το Διάβολο,αφού κι εκείνος, σαν όλα τα πλάσματα του Θεού,δικαιούται να σφάλλει και εν συνεχεία να μετανοήσει. Οεκπεσών Άγγελος ανακτά πλήρως τη θεϊκή του υπόσταση: Είναι μάλιστα και ο πρώτος στην τάξη των προσευχών, γιατί ξέρει από αμαρτία: ‘Εκανε τις επιλογές του, πήρε την ευθύνη των πράξεών του. Ο Σαϊτάν, είναι το κομμάτι εκείνο του Θεού που δύναται να  κατανοήσει τον πειρασμό, του ανθρώπου τον αρχαίο σεβντά.»!

Απορώ, μια και αφού δεν σας παίρνει να θεολογείτε, γιατί το κάνετε;
Απο σαδομαζοχισμό;
Από εντεταλμένη, έμμισθη παρακρατική υπηρεσία; 

Για να ρεζιλεύετε εαυτόν και για να σας χειροκροτούν οι ανεγκέφαλοι, οπαδίσκοι σας; 

Ή μήπως, για να γραφτείτε στα βραβεία Νόμπελ της κουταμάρας και εξυπνοβλακείας;

Θα το πάρετε το βραβείο, να είστε απόλυτα βέβαιη και μάλιστα άνευ..., δηλώσεως συμμετοχής!!! 

Ζητήστε πρώτα απόλα απο τον Θεό συγχώρεση, για τις δαιμονικές αερολογίες και κακόδοξες ενέργειές και αμαρτίες σας. Ζητήστε συγχώρεση(για αρχή από τους συνανθρώπους σας, τους οποίους βλέπετε!) από όσους βλάψατε στην ζωή σας ή έστω, συγχωρέστε όσους βλάψανε προσωπικά εσάς, και αμέσως μετά βήμα-βήμα, δάκρυ-δάκρυ,προχωρείστε με κεκαθαρμένη καρδία καιλάμπουσα συνείδηση και συγχωρέστε και τα πονηρά πνεύματα καθώς και τον πατέρα αυτών... Εωσφόρο!

Βασική προϋπόθεση όμως, για να μπορέσει κανείς, να «συγχωρέσει» και να προσεύχεται για την μετάνοια των πονηρών πνευμάτων, είναι να βαπτιστεί στον μόνο Αληθινό, Τριαδικό Θεό (και όχι σε κοράκια και περιστέρια!) της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, μα κυρίως..., να ενεργοποιήσει βιωματικά και εμπειρικά, αυτήν την κληρονομιά του Αγίου Βαπτίσματος μας! Να ενεργοποιήσειεννοούμεν, το απενεργοποιημένο Άγιο Βάπτισμά του και να ασκήσει την περιπόθητη,κάθαρση της καρδίας του, για να γίνει οίκοςΤου Αγίου Πνεύματος..., και όχι οίκος περιστερώνα(sic)!

Αλλοιώς, εάν δεν γίνει εν ζωή η ενεργοποίηση της εν Χριστώ Θεαρχικής Κληρονομιάς και Υιοθεσίας μας, για να μπορούμε να συχνάζουμε νύν αλλά και αεί στον «περιστερώνα» του Θεού, μας βλέπω ομοθυμαδόν, σε αιωνόβια «χοιροστάσια»..., ζώντας με τα ξυλοκέρατα και τις δυσωδίες, απο του νύν και έως του αιώνως, ενώ εδώ δεν χωρεί, το αμήν! Διότι είναι πασιφανές την σήμερον, μόνο ένας βλάξ θα χάσει την ψυχούλα του, για τις κατα φαντασία προσευχητικές «περιστεροφάνειες» του!

Καλό θα σας έκανε, κυρά κοκόνα μου, πρώτιστανα βρείτε, έναν άγιο και φωτισμένο πνευματικό, κληρικό, μοναχό ή και λαϊκό και μετά..., να ασχοληθείτε με την Αγγελολογία και δαιμονολογία, διότι υπάρχει διαφορά μεγίστη απο την Αγγελολογία και Δαιμονολογία, καθώς φαίνεται κραυγαλέα εκ των γραπτών σας, ότι πάσχουσιν από «αγγελολόγια αλληθωρίασην» ή και με αρίστην θρησκειολογίζουσα επιστημονικήν ακρίβεια, πάσχουν αυτά, από την«θρησκειολογικήν αλληθωρίαση»! 

Ενώ η άστοχη ταύτιση σας, του Σατάν με την“θεϊκή υπόσταση” και άλλες..., συγκεχυμένες,Γνωστικίζουσες, αρλουμπο-θεολογίεςέχουν λυθεί, ως θεολογικοί προβληματισμοί εδώ και 2.000 χρόνια από την Ορθόδοξη Θεολογία, της Εκκλησία μας!

Ο εκπεσών άγγελος κυρά μου, ΔΕΝ έχει “θεϊκή υπόσταση”, διότι είναι κτίσμα και δημιούργημα του Δημιουργού και Άκτιστου Θεού! 

Ο Εωσφόρος, μπορεί να «δικαιούται» να είναι τρεπτός πλέον, μια και ελεύθερα, αλλά και αβίαστα το επέλεξε ο ίδιος, αλλά, ποιός σας το λέει, ότι θέλει ή θα ήθελε να μετανοήσει;

Έχετε επικοινωνία μαζί του; Και εάν ναι, με ποιόν τρόπο, μπορείτε να μας τον περιγράψετε; 

Εάν ήθελε να το πράξει, γιατί δεν το έπραξε ή δεν το πράττει τόσους αιώνες;
 Εσάς ανάμενε, να γίνετε η advocatus diaboli? (= η συνήγορος του Βελίαλ!) 

Αλλά ξέχασα, ότι αναμέναμεν την περίφημη κυρά περιστερά μας, αυτήν την τρανή κοκόνα, να μας το εμπνεύσει, διότι την έπιασε ο πόνος και η συμπόνια(;) για τους Εωσφοριστές Γιαζίντι, χωρίς να υπονοώ ότι σώνει και καλά: «καλά τους κάνανε» οι έτεροι εωσφοριστές Αγαρηνοί! 

Τέτοια υπάνθρωπη υπόνοια βρίσκεται μόνο στην σφαίρα των ηλιθίων εικασιών, εντός των ηλιθίων νόων αυτών, που τις εικάζουν, εκτός και εάν μπορούν οι διάφορες κοκονίτσες και κοκόνοι, να διαβάζουσιν «νεφρούς και καρδίες»..., εκεί τότε αλάζει το πράγμα...!

Ανέκαθεν οι Αγαρηνοί,  δεν σφάζανε εις το όνομα του ψευδο-Αλλάχ και ψευδο-προφήτη τους; 

Υπήρξε χρονική στιγμή, στην Ισλαμική ιστορία, που δεν έσταξε αίμα «απίστων», για την επιβολή του τρισκατάρατου και Αντίχριστου ισλαμισμού και του ανίερου Κορανίου των;

Ελπίζουμε μόνον να τα διαβάζουσιν αυτά οι άγιοι Επίσκοποι μας, που υποκρίνονται τους Ιεροκορανιστές και να τους ενοχλούν την συνείδηση, διότι «ιερόν κοράνιο» δεν υπάρχει! 

Κορανικό και Οθωμανικό μανιφέστο και εγχειρίδιο δολοφονιών και σφαγών υπάρχει, πώς δεν υπάρχει(;!) μια και οι Ισλαμιστές, ακολουθούν ρητά και τυφλά, ως ανόητοι οπαδίσκοι, τις γραπτές οδηγίες, του ανυπάρκτου ψευδο-θεού τους, επί κοιλιόπνευστη ή και δαιμονόπνευστη  επίνευση του παιδεραστού Μαχμούτη των! 

Ωστόσο κυρία σουσουράδα ή κωλοσούσα μου(μαζί σου μάλλον θα πρέπει να σπουδάσουμε και ορνιθολογία;)αποσαφήνισε μέσα σου, ότι ο Σατανάς δεν είναι κομμάτι του Θεού, πολλώ δε μάλλον, ο άνθρωπος και η λοιπή φύσις! Διότι απλά ο Θεός, δεν διεσκόρπισε την Ουσία Του, δεξιά και αριστερά, σε κομμάτια! Ούτε είναι κολλητοί με τον Σατανά αλλά ούτε και συνεργάτες, πράγμα που εάν άνοιγες στην ζωή σου, έστω και μίαν (όχι πολλές!) σελίδα του Ευαγγελίου, θα το εντόπιζες εξόφθαλμα!

Εάν όντως, ήταν συνεργάτες  ο Θεός και ο Σατάν, τότε, προς τι ο λόγος για το γιο βάπτισμά;

Ποιός ο λόγος και ο ρόλος των αφορκισμών/ εξορκισμών πρό του βαπτίσματος;
Ποιός ο λόγος και ο ρόλος των «απεταξάμην» και των «εμπτυσμάτων»;
Λέτε να ήταν, θεατρική παράσταση; 

Στην δική σας περίπτωση, καθόλου παράξενοκαι παράδοξο! 

Μια και νομίζετε μετά από τοσα χρόνια, ότι προσεύχεστε σε περιστέρια και πεταλούδες..., ενώ συγχίσατε (σκόπιμα και πονηρά βέβαια!) την Ορθόδοξη Χριστιανική αγία Πίστη μας, με τον Νεοπαγανισμό και Νεοσαμανισμό, οι οποίοι, έχουν τέτοιες τάσεις..., ειδωλολατρίας, λατρείας προς τα πτηνά, ζώα, πέτρες, ποτάμια και ξόανα!

Και όταν γράφω λατρεία, εννοώ, λατρεία και θεοποίηση της κτίσης(!!!) και των κτισμάτων Αυτού, αντί της Θεαρέστου και Θεαρχικής λατρείας του Ακτίστου Δημιουργού αυτής!

Ουδεμία σχέση έχει ο Άκτιστος Θεός η απρόσιτη Ουσία Του, με τον κτιστό κόσμο!
Ενώ, η μοναδική σχέση που έχουμε με τον Αληθινό Θεό μας, είναι οι άπειρες Άκτιστες Ενέργειές Του! 

Πράγμα που εσείς οι άθεοι, αλλά και οι θεούσοι πολυθεϊστές ή και μονοθεϊστές, αδυνατείτε να διακρίνετε ως την πλέον απαράβατη και ακλόνητη βεβαίως, διάκριση και Αγιοπνευματική Αρχή, ίνα μη πέσητε σε υποκρισίαν και ειδωλολατρίαν!

Ανοίξτε και κανένα σοβαρό, Θεολογικό βιβλίο, λόγου χάρην των αγίων Πατέρων, ίσως λάβετε συγκριτικά, καλύτερες πληροφορίες εν σχέσει με την Βίκιπαίδεια, διότι πολύ αμφιβάλω, εάν αυτή, είχε ή έχει εμπειρία και γεύση Του Αγίου Πνεύματος, πολλώ δε μάλλον γεύση περιστεριού...! 

Ο αείμνηστος δογματολόγος της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας μας και καθηγητής της Ιεράς Θεολογίας μας, Παναγιώτης Τρεμπέλας,σε ειδικό κεφάλαιο περι της φύσεως των δαιμόνων [2] αναφέρει τα εξής: “Ἅπαξ ὅμως ἐπενόησε τὸ κακὸν καὶ ἐξέπεσε τῆς τάξεως αὐτοῦ ἰσχύει πολλῷ μᾶλλον περὶ αὐτοῦ ὅ,τι ὁ Κύριος εἶπε περὶ τῶν ἐξ αὐτοῦ παραπλανωμένων: «ὁ ποιῶν τὴν ἁμαρτίαν δοῦλός ἐστι τῆς ἁμαρτίας». Δὲν κατέστη μόνον πηγή καὶ ζῶσα ἀρχὴ τοῦ κακοῦ, ἀλλὰ καὶ αἰχμάλωτος αὐτοῦ εἰς τὸ διηνεκές.” 

Εάν έχετε δυσκολία να κατανοήσετε το συγκεκριμένο σημείο, λάβετε την βοήθεια, του συναδέλφου σας εις την εκκλησιομαχία, κ. Δήμου, είναι μανούλα σε αυτές τις Γιαχωβίστικες (ή μάλλον κατ΄ακρίβειαν Βουδιστικές;) παρερμηνείες! 

Τελικά ο άνθρωπος είναι Γιαχβιστής, ή Βουδιστής;
Έλα λέγε, μεταξύ μας θα μείνει!

Συνοψίζουμεν γράφοντας λοιπόν και ξεκαθαρίζοντας, βασικά πράγματα περί της Αγγελολογίας: Οι πονηροί άγγελοι πλασθήκασιν απο τον Θεό καλοί, δίοτι τα πάντα εποίησεν και εδημιούργησεν λίαν καλώς! Τα ταγκαλάκια, (=δαίμονες) με την ελεύθερη βούληση τους εγενήκασιν (=έγιναν) κακοί!...

Κυρία Βαγιάνη, αυτή είναι η αλφαβήτα του Ορθόδοξου Χριστιανικού «περιστερώνα»  μας, ενώ ακόμα προσπαθούμεν να μάθουμε τα περι του Άλφα (Α), εξού και τα περί Αγγελολογίας ή και περι Του  Άκτιστου, Άγιου, Αχώρητου, Άναρχου, Άχρονου,  Απερινόητου, Αόρατου,Άτρεπτου, Άπειρου…, Τριαδικού Θεού! 

Φυσικά μελετάμε και τις πολύτιμες λέξεις: “ασυναρτησία, αρλούμπα, ανοησία, άνομος, αμαρτία, αστοχία, ανίερος, ανίδεος, ανίκανος,ανιμισμός…” κ.α. πολλά, μια και εμπίπτει εις την «αλφαβήτα» μας! 

Γι΄αυτό λοιπόν, ας διδαχθώμεν απο του Ιερού Ευαγγελίου να συγχωρούμεν αυτούς που βλέπομεν καθημερινά και συχνά, δηλαδή, τους πλησίον, συγγενείς και γείτονες μας, και μετά μεταβαίνουμεν ως άνθρωποι της συγχωρήσεως, σε προσευχή και συγχώρεση των πονηρών πνευμάτων...!

Και πάλι, οι άγιοι Πατέρες μας, μας διδάσκουσιν εις μάτην θα είναι η προσπάθειά μας! Και ο λόγος βρίσκεται, στα Θεόπνευστα και ιερά κείμενα τών...! 

Γι΄αυτό τζάμπα Εωσφορολογίες μας γράφεις και μας πουλάς, κοκόνα μου σεισοπυγίς, διότι δεν προβληματίζεις, τους έχοντας κρίσην αλλά και καλήν γνώση του θέματος!

Κατάλαβες μοτακίλλα μου; 
Κατάλαβες τσιλιβήθρα και κιναίδιον μου; 

Πόσο άλλο περιστερόμυαλη (= κοκορόμυαλη)μπορεί να γίνεις δια των κιναιδο-γραπτών σου, με λές; 

Κόκκο σινάπεως..., μυαλού να είχες, θα έγραφες τέτοιες μπουρδολογίες σουσουράδα μου; 

Δοκίμασε τώρα, μιας και το έφερε η κουβέντα σου, και ένα κοκορετσάκι απο εντόσθια περιστεριού και τα ξαναλέμε..., και πού είσαι..., πρωτού το φάς, κάνε και μία προσευχή στον “Μαλάκ(α) Τάους”, ίνα μη σου σταθεί μοτακίλλα μου! Ωκέως; 

Εικάζουμεν, ότι ασκόπως γράφουμε προς εσάς σεβαστή μας κυρία Ρίκκα Βαγιάννη, αλλά έχουμεν κρύφιαν ελπίδα, ότι θα μας αναγνώσουν κάποιοι σοβαροί και καλοπροαίρετοι αναγνώστες, αλλοιώς δεν θα εμπαίναμεν στην φιλότιμη και έμπονη προσπάθεια, να σας ασκήσουμεν σφοδρήν, όξινην και οξυγάλακτην κριτικήν, εις τα γραφθέντα σας! 

Με αυτόν τον τρόπο, ευελπιστούμεν και προσδοκούμεν πλέον, εις την αρίστην αμβλύνοιαν  και ευστοφία σας στα περι θρησκειολογικών και θεολογικών θεμάτων, αλλοιώς παραιτηθείτε από των άστοχων, άτσαλων και ασυλλόγιστων  προσπαθειών σας! 

Ως εκ τούτου, θα αναμένουμεν εναγώνια να συνεχίσουμεν την δημόσια  «θεολογική ορνιθολογία» ή και «θρησκειολογική σουσουρολογία», διότι τα μέχρι στιγμής δια-κοσμητικά επίθετα, προέρχονταν απο ένας είδος πουλιού!...

Σκεφθείτε, εάν σε περίπτωση θελήσετε να δώσετε συνέχεια, εάν λέμε, μπορούμε να ανασύρουμε, τα στρουθιόμορφα πτηνά που περιλαμβάνουν 5.000 είδη!!! 

Ή για να είμαστε πιό ακριβοδίκαιοι, επειδή μας θυμίζετε την Μελεαγρίδα (=φραγκόκοτα), επιβάλλεται για αισθητικούς λόγους, να αρχίσουμε με τα  ορνιθόμορφα πτηνά, τα οποίαπεριλαμβάνουν 263 είδη(!), ανάμεσα σε αυτά και το πανέμορφο παγώνι...! 

Τί λέτε, είστε για μια δοκιμή;
 
Όταν μάθεις να στιγγλίζεις και στην Κυπριακήν διάλεκτον, ξαναμιλάμεν κυρία καρακάξα;
Σιγά μην πιάνουν οι κατάρες της σουσουράδας!
Έχεις καμιά συγγένεια με την μάγισσα, την Κίρκη;
Για την "Δεύτερη ζωή" θα εκπλαγείς τα μέγιστα..., εις την Δευτέρα Παρουσία...!
“Να ‘χαν οι κουρούνες γνώση, να μας δάνειζαν καμπόση.”
(Ελληνική παροιμία)


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:


[2] Παναγιώτη Ν. Τρεμπέλα, ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ (Της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας), Τόμος Πρώτος, Έκδοσις Τρίτη, Αδελφότης Θεολόγων Ο ΣΩΤΗΡ, ΑΘΗΝΑΙ, 1997, σελ. 437-456.


ΠΗΓΗ: http://theanthropinigonimopiisi.blogspot.com/2014/09/blog-post_4.html



Share

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Ευχαριστούμεν για την δημοσιεύσην!

Δυστυχώς τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα μας "αγρόν ηγόρασαν" στα περι της Συρίας...!

Εδώ κοτζάμ Κύπρο, δεν βοηθήσαν όταν έπρεπε να την βοηθήσουν και θα τρέξουν προς βοήθειαν τον Ρωμηών της Συρίας;

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.