29 Ιουλίου 2014

ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟΝ… ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ Ο MEHMET MÜEZZİNOĞLU.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

«Άρεσε η γριά τη σύκα τώρα θέλει και τα... συκόφυλλα», είναι μια χαρακτηριστική λαϊκή παροιμία που ανταποκρίνεται τέλεια στις προκλητικότατες δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Mehmet Müezzinoğlu, εν μέσω της μεγάλης περιοδείας που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αρχίζοντας από την δυτική Θράκη. Το θράσος του Τούρκου υπουργού, ο οποίος έγινε δεκτός μετά βαΐων και κλάδων από τον τουρκολαγνο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο γνωστός καθεδρικός ναός του πολιούχου της Πόλης, του Αγίου Δημητρίου, μετατράπηκε το 1917 σε χριστιανική εκκλησία ενώ ήταν το μεγάλο και ονομαστό Kasımiye Cami, για το οποίο κάνει πολλές και λαμπρές αναφορές ο γνωστός Οθωμανός περιηγητής του δεκάτου πέμπτου αιώνα, Ελβιά Τσελεμπή, με αποτέλεσμα να… στερηθεί το μουσουλμανικό ποίμνιο αυτό το μέρος για τις προσευχές του!!! Ακούτε τουρκολανοι και μουσουλμανολάγνοι δήμαρχοι;;;

Ο κύριος αυτός ανενόχλητος και με περισσό θράσος άρχισε πριν από μέρες με τη ευκαιρία της μεγάλης μουσουλμανικής εορτής του Μπαϊραμίου, μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα.

Όπου πήγαινε ανακινούσε θέμα επαναλειτουργίας μουσουλμανικών τζαμιών για να μπορεί, όπως υποστήριξε, η μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα της Ελλάδας, (;;;), να έχει επιτελούς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τόπους λατρείας και προσευχής κάτι που σήμερα το στερείται με παράνομο τρόπο από τις ελληνικές αρχές. Έτσι ο θρασύτατος κ Mehmet Müezzinoğlu, επισκέφτηκε κατ’ αρχή τις πόλεις της Δυτικής Θράκης όπου καλούσε την μουσουλμανική μειονότητα να θυμηθεί πως είναι τουρκική και να διεκδικήσει την ταυτότητα της. Από εκεί συνεχίζοντας την «ιστορική» περιοδεία του, ήρθε στην Θεσσαλονίκη, όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές από τον γνωστό και μη εξαιρετέο τουρκολάγνο δήμαρχο, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι η πόλη σύντομα θα ξαναθυμίζει τις ένδοξες μέρες της… οθωμανικής κυριαρχίας της.

Αλλά ο Τούρκος υπουργός δεν αρκέστηκε στην Θεσσαλονίκη.  Συνεχίζοντας ακάθεκτος την περιοδεία του έφτασε στην Βέροια, την οποία οι Τούρκοι την ονομάζουν Karaferye. Εκεί απαίτησε να ανοίξει για τους μουσουλμάνους το Eminzade Havı Ahmet Ağa τζαμί, που κτίστηκε το 1716, ενώ και το κοντινό, πάλι μέσα στην Βέροια Musalla Namazgah τζαμί, θα πρέπει και αυτό να αποδοθεί στην μουσουλμανική λατρεία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «μακάρι και σε αυτά τα δυο τζαμιά σήμερα να τελούνταν namaz», δηλαδή η μουσουλμανική προσευχή καθώς και στην περιοχή αυτή, όπως υποστήριξε, υπάρχει μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα η οποία ζητά απεγνωσμένα τρόπο να τελέσει τα θρησκευτικά της καθήκοντα. Ο Τούρκος υπουργός ισχυρίστηκε πως στην περιοχή υπάρχει μια μουσουλμανική μειονότητα αποτελούμενη από τρεις χιλιάδες μουσουλμάνους (;;;)), και είναι… ντροπή που δεν υπάρχει ένα τζαμί σε λειτουργία.

Στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού που δημοσιεύτηκαν στην τουρκική εφημερίδα Star, γίνεται και μεγάλη αναφορά για το θέμα του μουσουλμανικού τεμένους στην ελληνική πρωτεύουσα. Και εδώ ο Mehmet Müezzinoğlu έσπευσε να κατηγορήσει την ελληνική πλευρά ότι διακατέχεται από.. μεγάλο  κόμπλεξ και γι’ αυτό δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην ανέγερση του τζαμιού. Δεν έχασε και την ευκαιρία να δηλώσει πως αν εμείς θέλουμε να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, το μεγάλο αυτό τουρκικό παραμύθι που διαρκεί εδώ και εικοσιπέντε χρόνια, τότε δεν έχουμε παρά να… γεμίσουμε την χώρα με μιναρέδες και μουσουλμανικά τζαμιά. Αμ πως!

Όλα αυτά τα «υπέροχα» δείχνουν μια πρωτοφανή κατάσταση στην οποία οδηγείται αυτή η χώρα η οποία δυο αιώνες σχεδόν μετά την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού και εκατό χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, βλέπει να ξαναγυρίζουν οι οθωμανικοί και μουσουλμανικοί εφιάλτες και τούτο εξ’ αιτίας μιας πραγματικά ασυγχώρητα μειοδοτικής και ουσιαστικά κατοχικής κυβέρνησης. Να μην ξεχνάμε ότι εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι με τις ευλογίες της Τουρκίας και των εντόπιων «προοδευτικών»  εισέρχονται καθημερινά στο ελληνικό έδαφος. Μπράβο μας, ή καλύτερα… Aferin!!!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος



Share

1 σχόλιο:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Προσοχή στήν τράμπα μέ τήν Χάλκη, πού τά τελευταῖα χρόνια ἔχει γίνει καραμέλα. Εἶναι βέβαιον ὅτι ἡ Σχολή τῆς Χάλκης, ἄν αὐτή ἀνοίξῃ, θά λειτουργήσῃ ὡς φυτώριον οἰκουμενιστῶν "ἐπισκόπων," οἱ ὁποῖοι κάποια μέρα (ὅλα δείχνουν ὅτι δέν εἶναι μακρυά αὐτή ἡ ἡμέρα) διά "οἰκουμενικῆς συνόδου" θά καταργήσουν τήν Ὀρθοδοξία, ὅπως ἀκριβῶς προεφήτευσε τό 1840 ὁ γνωστός ἀγωνιστής Κοσμᾶς Φλαμιάτης, ὁ ὁποῖος ἔγραψε στά ἀπομνημονεύματά του τά ἑξῆς (σελ. 99-100): "Τούτου τοῦ νεωστί δι' ἐνεργείας τῆς ἐπιβουλῆς [σ.σ. ἐννοεῖ τήν ἐξ Ἀγγλίας Μασσωνία], καθιδρυθέντος Σεμιναρίου, εἰς τήν Χάλκην τῆς Κωνσταντινουπόλεως, σκοπός πρός τοῖς ἄλλοις πολλοῖς, ὑπάρχει, ἵνα νοθεύσῃ κατά τό πνεῦμα τῆς διαφθορᾶς καί τῆς πλάνης, καί κατά τόν προσηλυτισμόν τῆς Ἀγγλίας, ὅλους τούς ἐσομένους Πατριάρχας, καί ὅλην ἐν γένει τήν Ἱεραρχίαν τῆς Ἀνατολῆς, ὅπως μίαν ἡμέραν νομοθετηθῇ [διά] Οἰκουμενικῆς συνόδου ἡ κατάργησις τῆς ὀρθοδοξίας, καί ἡ ἀντεισαγωγή τῆς Λουθηρο-Καλβινικῆς αἱρέσεως." Ὑπενθυμίζω ὅτι ἔντονο ἐνδιαφέρον ν’ ἀνοίξῃ ἡ Σχολή τῆς Χάλκης ἔχουν δείξει ἐπίλεκτα ὄργανα τοῦ Σιωνισμοῦ, ὅπως τό ζεῦγος Κλίντον, ἡ Κοντολίζα Ράϊς, ὁ Ὀμπάμα κ.ἄ. Λέτε οἱ Σιωνισταί νά ἐνδιαφέρωνται γιά τό καλό τῆς Ὀρθοδοξίας; Μᾶλλον γιά τήν κατάργησίν της ἐνδιαφέρονται!!! Δημήτριος Χατζηνικολάου.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.