5 Ιουλίου 2014

Fast track απονομή ¨ Δικαιοσύνης …¨

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ανακήρυξη Κουρδιστάν… τέλος τα ψέματα.
Ανακήρυξη ΑΟΖ… ενώπιον αληθειών;
Δύο ανακηρύξεις  άμεσα συνδεμένες μεταξύ τους;
This is the Voice of America;;

Ο πρόεδρος της αυτόνομης βόρειας κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ ζήτησε από το κοινοβούλιο της περιφέρειας να προετοιμάσει το δρόμο για τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, σύμφωνα με βουλευτές που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

«Ο πρόεδρος μας ζήτησε να σχηματίσουμε μια ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή για να πραγματοποιήσει το δημοψήφισμα στην περιφέρεια του Κουρδιστάν και να καθορίσει την πορεία προς τα εμπρός», δήλωσε ο βουλευτής Φαράντ Σόφι, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Ο πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί δεν ανακοίνωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη διοργάνωση του προτεινόμενου δημοψηφίσματος από την επιτροπή, είπαν στο πρακτορείο Reuters αρκετοί Kούρδοι βουλευτές. Πρόσθεσαν πως ο κ. Μπαρζανί ζήτησε από το κοινοβούλιο να επιλέξει μια ημερομηνία για την ψηφοφορία. http://infognomonpolitics.blogspot.gr/ 3/7/14 

Έφτασε η στιγμή που τα ψέματα τελειώνουν για τους Κούρδους αρχής γενομένης από το Ιράκ.

Αυτό που πάει να γίνει εκεί λέγεται ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ με τα όλα της.

Όμως και  εδώ σε εμάς τους τελευταίους χρόνους και ειδικότερα τους μνημονιακούς μας απασχολεί μια άλλου είδους Ανακήρυξη… 

Δυο μήνες πριν αρχίσει η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ιανουάριο του 2014, μια μερίδα του ελληνικού τύπου είχε αρχίσει να θριαμβολογεί για την επερχόμενη προεδρία και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο επίκεντρό της θα είναι η Θαλάσσια Πολιτική. 

Αυτή η θαλάσσια πολιτική θα αφορούσε στην ανάπτυξη, στον τουρισμό, στην αλιεία, στην ενέργεια, στην ασφάλεια, καθώς και στις θαλάσσιες ζώνες. Στόχος της ελληνικής προεδρίας θα ήταν η ανάδειξη της χρησιμότητας του καθορισμού των θαλασσίων ζωνών, ώστε να μπορέσει να γίνει πιο αποτελεσματική η οικονομική εκμετάλλευση. Τελικά, έγιναν κάποιες ενέργειες στα θέματα της αλιείας και της ενέργειας αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα στο θέμα των θαλασσίων ζωνών.

Όταν μιλάμε για θαλάσσιες ζώνες, μιλάμε ουσιαστικά για την πιο σημαντική θαλάσσια ζώνη που είναι αυτή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.  

Η ΑΟΖ είναι ένα κυριαρχικό δικαίωμα κάθε παραθαλάσσιου κράτους αλλά το μοναδικό κράτος-μέλος της ΕΕ στη Μεσόγειο που έχει ανακηρύξει ΑΟΖ είναι η Κύπρος. 

Η ελληνική κυβέρνηση πριν καν αρχίσει η Προεδρία μιλούσε για Ευρωπαϊκή ΑΟΖ και έδινε την εντύπωση ότι η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ θα γίνει κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2014. 

Δυστυχώς, μετά από 181 ημέρες στην Προεδρία της ΕΕ, για άλλη μια φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια η ανακήρυξη της ΑΟΖ μπήκε πάλι στο συρτάρι. http://www.logiastarata.gr http://www.mignatiou.com 3/7/14 Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ

Και τώρα αρχίζουν τα ερωτηματικά, δηλ πάνω σε  αυτά που ζήσαμε χθες , που ζούμε σήμερα και που πρόκειται να ζήσουμε αύριο. 

Α. Ακολουθούμε την αμερικανική πολιτική και όχι μόνο στο Αιγαίο, χάριν της ειρηνικής συμβίωσης των δυο λαών Ελλάδος – Τουρκίας;
B.   Ακολουθούμε την ¨πολιτική κατευνασμού¨ της Άγκυρας;
Γ. Ποιος μας υπαγορεύει την παραπάνω πολιτική και σε τελική ανάλυση ποιόν τελικά εξυπηρετεί αυτή η στρατηγική;
Δ. Ποιο συμφέρον υπερτερεί του άλλου;

Εθνικό συμφέρον; Κοινό συμφέρον ΗΠΑ- Ελλάδος; Κοινό συμφέρον ΗΠΑ- Ελλάδος- Τουρκίας; Κοινό συμφέρον ΗΠΑ – ΕΕ- Ελλάδος;

Διάλεξε και πάρε κόσμε…

Όμως πριν από εμάς  διαλέγουν άλλοι τα ¨εκλεκτά ενεργειακά φρούτα της Μεσογείου¨ !!!

Μέχρι τώρα μας μιλούσαν για ¨ανατολίτικα παζάρια ¨στην ΑΟΖ και στην υφαλοκρηπίδα  του Αιγαίου.

Και όμως τίποτε από αυτά δεν γινόταν για να καταλήξει σε κάτι μόνιμο και καθοριστικό εξ ου και οι προαναφερθείσες πολιτικές ειρηνικής συμβίωσης και κατευνασμού.

Τώρα ήρθε η ώρα του πραγματικού παζαριού, ακριβώς μετά την πρόθεση των Κούρδων του Ιράκ  να ανακηρύξουν κράτος με τις ευλογίες των μεγάλων.
Και γιατί τώρα αρχίζει το παζάρι;

Γιατί αυτός που κρατάει το μαχαίρι έχει μπροστά του ολόκληρη την ¨ενεργειακή πίτα¨ της ευρύτερης περιοχής βλ. Αν Μεσόγειο, Κύπρο Αιγαίο, Κιρκούκ. Μοσούλη και μπορεί να την μοιράσει κατά το δοκούν.

Ήγγικεν η ώρα που αρχίζουν τα  δύσκολα  σε επίπεδο διαχείρισης προβλημάτων γιατί κάποιος άλλος Νατοϊκός ¨γείτονας και σύμμαχος¨  στην Καθ ημάς Ανατολή θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο….

Ήδη αυτός ο γείτονας μιλάει για μειονότητα Τουρκμένων στην πάλαι ποτέ περιοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πάνω στα ενεργειακά κοιτάσματα του Κιρκούκ και της Μοσούλης. 

Ήδη το ανώτατο δικαστήριο της Τουρκίας, αποφάνθηκε ότι δεν κατανοεί τη χρήση της λέξης ‘Κουρδιστάν’ στο όνομα του νέου κόμματος που κατέθεσε δικαιολογητικά για την αναγνώρισή του προκειμένου να κατέβει στις προεδρικές εκλογές . 

¨Επίσης, τονίζει ότι η λέξη 'Κουρδιστάν'  προσκρούει σε άρθρο του τουρκικού συντάγματος για την ασφάλεια της χώρας.

Η γενική εισαγγελία βάσει της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου της Τουρκίας καθορίζει ως αμφιλεγόμενη τη λέξη «Κουρδιστάν» στην ονομασία του νέου κόμματος  των Κούρδων της Τουρκίας και θεωρεί ότι  γίνεται μια συσχέτιση της σύγκρουσης του τουρκικού κράτους και των τρομοκρατικών ομάδων που προσπαθούν να αποκτήσουν, εδώ και τριάντα χρόνια,  ένα ανεξάρτητο «Κουρδιστάν» στην τουρκική επικράτεια και αυτή η διαδικασία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 40 χιλιάδες άτομα¨.

Ήδη ο σουλτάνος  μετά την  συνηγορία των συμμάχων να ανακηρυχθεί  Ιρακινό Κουρδιστάν βρίσκεται σε κινητικότητα τηλεφωνικών επαφών σε Ανατολή και  Δύση για να προλάβει να μην του ¨φάνε¨ την ενεργειακή πίτα.

Το 1919 οι  Εγγλέζοι και οι Γάλλοι με την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έστειλαν τα στρατεύματα  τους .. που αλλού;
Στα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα του σημερινού Ιράκ, κυρίως στις περιοχές του Κιρκούκ και της Μοσούλης.

Έτσι έδωσαν άνετα το ΟΚ στο Ελευθέριο Βενιζέλο να αποβιβαστεί στις  αλησμόνητες πατρίδες της Μ. ΑΣΙΑΣ για να απασχολήσουν τους Τούρκους με ένα άλλο Δυτ. Μέτωπο.

Μήπως σήμερα   κατ αντιστοιχία οι σύμμαχοι απασχολημένοι με την μοιρασιά στα ενεργειακά πεδία του Κουρδιστάν στείλουν ¨κατά λάθος¨ τον Τούρκο στα γαλάζια νερά του Αιγαίου, του Καστελόριζου και της Κύπρου;

Λέμε τώρα….

Άραγε βρε παιδιά έμαθε ο λύκος κολύμπι στα βαθειά νερά;
Αν δεν έμαθε .. θα μάθει αυτός και αυτοί που του πετάνε σωσίβιο για να επιπλεύσει τι σημαίνει..fast track απονομή Δικαιοσύνης ΘΕΟΥ. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.