21 Ιουλίου 2014

¨Οι τζιχαντιστές της οικονομίας και των δρόμων¨.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που ελέγχουν την επαρχία Ράκα της Συρίας λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου μία γυναίκα η οποία είχε κατηγορηθεί για… «μοιχεία», όπως ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, πρόκειται για την πρώτη «εκτέλεση» αυτού του είδους που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) το οποίο ίδρυσε πρόσφατα ένα «χαλιφάτο» στα εδάφη που ελέγχει, στην ανατολική Συρία και το δυτικό Ιράκ.

«Η κατάσταση εδώ ξεπερνάει κάθε φαντασία. Ο λιθοβολισμός είναι η χειρότερη τιμωρία στην Ιστορία. Η οικογένεια αυτής της γυναίκας δεν γνώριζε ότι επρόκειτο να την εκτελέσουν»  19 Ιουλίου 2014 http://ereunitiko.blogspot.gr/ 

Παράλληλη σκηνή από τους ¨τζιχαντιστές της οικονομίας¨. 

«Πώς οι Έλληνες ολιγάρχες λεηλατούν το κράτος τους», είναι ο τίτλος στο περιοδικό Focus που θεωρεί πως η επόμενη ωρολογιακή βόμβα εντός της ζώνης του ευρώ βρίσκεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. 

«Τα ελληνικά δημοσιοοικονομικά μεγέθη φαίνονται να καλυτερεύουν. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Πρόκειται όμως για την μισή αλήθεια. Έλληνες οικονομολόγοι δεν έχουν  κουραστεί να λένε πως η ελληνική κυβέρνηση χειραγωγεί τα στοιχεία του προϋπολογισμού», γράφει το Focus. 

Στο άρθρο γίνεται εκτενή αναφορά στα τραπεζικά χρέη που έχουν δημιουργήσει οι μεγάλοι μιντιακοί όμιλοι οι οποίοι αναφέρονται από το Focus ως ιδιοκτήτες των μεγάλων εφημερίδων, καθώς και ως μέτοχοι  ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει το άρθρο, όμως,  όλα τα λεφτά του κόσμου δεν αρκούν για να σώσουν τους Έλληνες ολιγάρχες. Γίνεται αναφορά ειδικότερα στη διαπλοκή ανάμεσα στα  μέσα ενημέρωσης  και  στις εργοληπτικές εταιρίες. Πηγή: capital.gr 18 Ιουλίου 2014

Ποια γυναίκα δέχεται την πετροβόλο οργή τους; 

Μα η Ελλάδα και ο καθημερινός Έλληνας  που ¨μοίχευσε¨ τόσα χρόνια με τον άκρατο καπιταλισμό, τα διακοπο-δάνεια και τις άλλες καταναλωτικές ορέξεις .

Τι μας ¨πετάνε¨τα τελευταία χρόνια τα ΜΜΕ; 

¨ Πέτρες εκφοβισμού, λίθους αποπροσανατολισμού και πλίνθους συμμόρφωσης¨ στις επιταγές της Τρόικας. 

Σε αυτά τα έξι χρόνια της ύφεσης και έχοντας όλο και μεγαλύτερα βάρη στην πλάτη τους, δεν ήταν λίγοι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Κάποιες επιχειρήσεις πληρώνουν τους υπαλλήλους τους με κουπόνια.
Άλλες χρωστούν τακτικά μισθούς σε διάστημα που κατά μέσο όρο φτάνει τους τρεις μήνες.

Την ίδια στιγμή, αναφέρει το δημοσίευμα, οι πολίτες που χρωστούν στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύουν με συλλήψεις.

Πλέον πολλά τραπεζικά δάνεια δεν εξυπηρετούνται. Μετριοπαθείς υπολογισμοί κάνουν λόγο για 75 έως 77 δισ. ευρώ. Πηγή: capital.gr 18 Ιουλίου 2014

Και όμως η πετροβόλος οργή θα πάρει ΤΕΛΟΣ. 

Μετά  τη  διανυκτέρευση  στο όρος  των  Ελαιών, πρωί πρωί ο Κύριος γύρισε στο ναό του Σολομώντα  στα Ιεροσόλυμα και δίδασκε σε πολυπληθές  ακροατήριο . Ξαφνικά οι δάσκαλοι του Νόμου και οι Φαρισαίοι φέρνουν μια γυναίκα που την είχαν πιάσει να διαπράττει μοιχεία και γεμάτοι εμπάθεια για το πρόσωπο του Χριστού και πονηρά σκεπτόμενοι Τον προκαλούν να πάρει θέση, ζητώντας να Τον παγιδέψουν, για να βρουν κατηγορία εναντίον Του. Προκειμένου να έχουν μάλλον και το λαό με το μέρος τους, προσποιούνται  τους  πιστούς  στο  Μωυσή  και επικαλούνται το  Νόμο του: ‘’ο Μωυσής στο νόμο  μάς έχει δώσει εντολή να λιθοβολούμε τέτοιου είδους  γυναίκες. Εσύ τι γνώμη έχεις;”. Ο Χριστός έκανε πως δεν έδινε σημασία. Στην επιμονή τους να πάρει θέση, τους είπε:” όποιος  ανάμεσά σας  είναι αναμάρτητος ας ρίξει πρώτος πέτρα πάνω της”. Και έκανε πάλι πως αδιαφορεί γράφοντας κάπως στην άμμο. Ο λόγος Του είχε απήχηση.  Άρχισαν όλοι να αφήνουν τις πέτρες και να αποχωρούν σιγά σιγά με πρώτους τους γεροντότερους, ώσπου έμεινε μόνη η γυναίκα και ο Χριστός, ο οποίος της λέει:

”Γυναίκα πού είναι οι κατήγοροι σου; Κανένας δε σε καταδίκασε;”. ”Κανένας, Κύριε” του απαντά. ”Ούτε  και εγώ σε καταδικάζω, αλλά πήγαινε κι από δω και πέρα μην αμαρτάνεις πια”, ήταν τα λόγια Του που έκλεισαν κιόλας αυτό το διδακτικότατο σκηνικό (Ιω. 8, 1-11)

Λέτε να ακούσουμε και εμείς; 

”ΕΛΛΑΔΑ πού είναι οι κατήγοροι σου; Κανένας δε σε καταδίκασε; ”Κανένας, Κύριε” του απαντά. ”Ούτε και εγώ σε καταδικάζω, αλλά πήγαινε κι από δω και πέρα μην αμαρτάνεις πια με τους τοκογλύφους”. 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.