6 Ιουλίου 2014

Η ελληνική κανονιοφόρος "Μαχητής" με τον στολίσκο του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα...

Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε πολεμικό πλοίο στο στόμα του… λύκου ή μάλλον της Ρωσικής Αρκούδας, στη Μαύρη Θάλασσα, τη στιγμή που αυτή βρυχάται και πραγματοποιεί μεγάλη αεροναυτική άσκηση με τη συμμετοχή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κόντρα στις ναυτικές δυνάμεις που συγκέντρωσε το ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή της άσκησης «Breeze 2014», από τις 4 έως 13 Ιουλίου.

Η κανονιοφόρος «Μαχητής» (P-266) θα βρεθεί με εντολή των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου στη «σύγκρουση» των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που εκτελεί την ίδια ακριβώς περίοδο ναυτικά γυμνάσια με αεροπορική και αντιαεροπορική-πυραυλική συνδρομή. 

Η αποστολή του ελληνικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα, όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία (ελήφθη στις 3 Ιουλίου, ενώ η κανονιοφόρος «Μαχητής» διέρχονταν τα Στενά του Βοσπόρου), ουδέποτε ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. 

Θέλουμε να πιστεύουμε με εντολή της κυβέρνησης και του υπουργού των Εξωτερικών Ε. Βενιζέλου, ο οποίος σε όλα τα φόρα που βρίσκεται δεν χάνει ευκαιρία να μην ταχθεί κατά της Ρωσίας και να προσφερθεί για στρατιωτική συμμετοχή σε οποιαδήποτε δράση του ΝΑΤΟ κατά της Μόσχας. 

Ευθύνες ωστόσο έχει και η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου που δέχεται τη στάση Βενιζέλου και στέλνει πότε αεροσκάφη και πότε πλοία απέναντι στη Ρωσία. Έχουν ήδη γίνει δύο ασκήσεις του ΝΑΤΟ με ελληνική αεροπορική συμμετοχή στις χώρες της Βαλτικής.

Τώρα στέλνουμε και κανονιοφόρο στη Μαύρη Θάλασσα, όταν στη «Breeze-2014» συμμετέχουν μόλις 7 χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Τουρκία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία), σε αντίθεση με την προηγούμενη άσκηση στην οποία συμμετείχαν 15 (Αζερμπαιτζάν, Βουλγαρία, Καναδάς, Γεωργία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Λιβύη, Λιθουανία, Κατάρ και ΗΑΕ). 

Φέτος περισσότερες από τις μισές χώρες αποστασιοποιήθηκαν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Η Ελλάδα όμως όχι. Συμμετέχει σε μία άσκηση με την οποία η Συμμαχία θέλει να δηλώσει την παρουσία της στην «αυλή» της Ρωσίας, στέλνοντας ναυτικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα και προκαλώντας σαφώς τη Μόσχα.

Η «Αρκούδα» απαντά στην πρόκληση και δεν αποκλείεται να στείλει ακόμη πιο σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ, όπως συνέβει πριν μερικούς μήνες με τις πτήσεις ρωσικού μαχητικού πάνω από το αμερικανικό αντιτορπιλικό που είχε μπει στη Μαύρη Θάλασσα. 

Βγάζει στη Μαύρη Θάλασσα διπλάσιο αριθμό πολεμικών πλοίων απ’ ότι το ΝΑΤΟ για τη «Breeze 2014».  

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, υπό την ηγεσία του ναυάρχου Alexander Vitko, διεξάγει γυμνάσια με τη συμμετοχή 20 πολεμικών πλοίων και αρκετών ακόμη βοηθητικών σκαφών.
Συμμετέχουν επίσης στην άσκηση περισσότερα από 20 μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα, ενώ έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για συνδρομή η αεροπορικά βάση των Su-24 του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και παράκτιες πυροβολαρχίες.

Το σενάριο της ρωσικής άσκησης προβλέπει καταστροφή των «εχθρικών» ναυτικών δυνάμεων επιφανείας με ενεργοποίηση των συστημάτων των πλοίων αλλά και των αντιαεροπορικών. Για το λόγο άλλωστε αυτό θα γίνουν και πέντε εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου Cruise.

Την ίδια στιγμή, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας θα επιχειρήσουν εντοπισμό και άμεσο πλήγμα κατά «εχθρικών» υποβρυχίων που θα πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα, με τη βύθιση και sonar. 

Όπου «εχθρικές» δυνάμεις είναι αυτές του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στην «Breeze-2014», μεταξύ των οποίων και η κανονιοφόρος «Μαχητής».

Συνολικά στην άσκηση της Συμμαχίας θα συμμετάσχουν περίπου 11 πλοία. Ναυραχίδα θα είναι η ιταλική φρεγάτα ITS Aviere, συνοδευόμενη από ένα ακόμη πλοίο, το Rimini, η Βρετανία θα συμμετάσχει με την HMS Chiddingfold, οι ΗΠΑ με τουλάχιστον μία φρεγάτα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, η Ελλάδα με το «Μαχητή» και η Τουρκία με έναν… στολίσκο.

Η Άγκυρα στέλνει στη Μαύρη Θάλασσα τη φρεγάτα TCG Akcay, δύο ή τρεις ΤΠΚ, ένα υποβρύχιο, ένα ναρκοθηρευτικό, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235. 

Πρόκειται δηλαδή για μία αντιπαράθεση ναυτικών δυνάμεων, στη Μαύρη Θάλασσα με πολιτικά χαρακτηριστικά. Γιατί αν κάναμε μία αναγωγή σε στρατιωτικό επίπεδο οι μονάδες του ΝΑΤΟ θα είχαν βυθιστεί πριν το καταλάβουν… 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Και τα έλεγα...
Να δεις που οι προδότες θα μας βάλουν να πολεμάμε με τους Τούρκους και τους άλλους φιλοναζί δυτικούς τα αδέρφια μας στην Ρωσία....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.