28 Ιουλίου 2014

Στους 15 οι Θάνατοι των Τραπεζιτών – Διευθύνων Σύμβουλος της Γκόλντμαν Σακς Βρέθηκε Νεκρός (Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ)

Ένα άρθρο της Melissa Melton από το Activist Post 

Άλλο ένα υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος βρέθηκε νεκρό.

Ο Nicholas Valtz, 39 ετών, διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Group Inc στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής στο λιμάνι Napeague όπου φέρεται να είχε πάει νωρίτερα εκείνη τη μέρα για σέρφιν με αλεξίπτωτο. Το σώμα του Valtz ήταν ακόμα δεμένο στο αλεξίπτωτο.

Το σέρφιν με αλεξίπτωτο συνδυάζει στοιχεία από την ιστιοσανίδα και το αλεξίπτωτο πλαγιάς που συγκεντρώνουν ταχύτητες μέχρι και 40 μίλια την ώρα. Ο αδελφός του δήλωσε στο Bloomberg ότι o Valtz ήταν ακόμη νέος στο άθλημα.

To Bloomberg ανέφερε ότι «Ως στέλεχος πωλήσεων πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων, βοηθούσε στη διαχείριση των παραγγελιών των πελατών και τους προωθούσε προϊόντα και ιδέες διαφορετικών τύπων αξιογράφων. Η σύζυγός του, Sashi Valtz, εργάζεται επίσης στην Goldman Sachs ως επικεφαλής της παγκόσμιας έρευνας πωλήσεων σε τρίτους, σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn.» [σημ. ιστοχώρος επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης]

Ενώ η πλειοψηφία των δημοσιευμάτων έχουν καταστήσει σαφές ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά το περιστατικό και ότι η αιτία του θανάτου είναι ακόμα άγνωστη, η Daily Mail ήδη κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, 39, βρέθηκε νεκρός μετά από ατύχημα σε σέρφιν με αλεξίπτωτο.»

Το περιστατικό σηματοδοτεί την 15η αναφορά θανάτου ανώτερου υπαλλήλου στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα τους τελευταίους μήνες, καθώς μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της JP Morgan Julian Knott πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα του Alita με ένα κυνηγετικό όπλο πριν το στρέψει στον εαυτό του.

Το Zero Hedge δημοσίευσε την ανακεφαλαίωση των πρόσφατων θανάτων τραπεζιτών μετά από το περιστατικό της 52αχρονης γυναίκας που πήδηξε από τον 14ο όροφο των κεντρικών γραφείων της Γαλλικής τράπεζας που εργαζόταν (Bred-Banque-Populaire) στο Παρίσι τον περασμένο Απρίλιο: 

* Σημείωση: Ο αριθμός δεν είναι στην πραγματικότητα 16, αφού το # 2 της λίστας, ο Karl Slym, δεν ήταν στην πραγματικότητα τραπεζίτης αλλά ο διευθύνων σύμβουλος μιας μεγάλης εταιρείας αυτοκινήτων. 

1 – William Broeksmit, 58 ετών, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Deutsche Bank AG, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο South Kensington του κεντρικού Λονδίνου στις 26 Ιανουαρίου. Φαίνεται πως αυτοκτόνησε. 
* 2 – Karl Slym, 51 ετών, διευθύνων σύμβουλος της Tata Motors, βρέθηκε νεκρός στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου Shangri-La στην Μπανγκόκ στις 27 Ιανουαρίου.
3 – Gabriel Magee, 39 ετών, υπαλληλος της JP Morgan, πέθανε μετά από πτώση από την οροφή των ευρωπαϊκών κεντρικών γραφείων της JP Morgan με έδρα στο Λονδίνο, στις 27 Ιανουαρίου.
4 – Mike Dueker, 50 ετών, επικεφαλής οικονομολόγος μίας επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ, βρέθηκε νεκρός κοντά στην γέφυρα Tacoma Narrows στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον.
5 – Richard Talley, 57 ετών, ιδρυτής της American Title Services στην πόλη Centennial του Κολοράντο, βρέθηκε νεκρός νωρίτερα αυτό το μήνα. Πιστεύεται ότι πυροβόλησε τον εαυτόν του με ένα καρφωτικό πιστόλι.
6 – Tim Dickenson, διευθυντής επικοινωνιών στη Swiss Re AG με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, πέθανε επίσης τον περασμένο μήνα. Οι συνθήκες γύρω από το θάνατο του είναι ακόμα άγνωστες.
7 – Ryan Henry Crane, 37 ετών, στέλεχος της JP Morgan, πέθανε σε μια φημολογούμενη αυτοκτονία μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Πέρα από μία μικρή ανακοίνωση νεκρολογία στη Στάμφορντ Daily Voice καμία άλλη πληροφορία δεν έχει δημοσιοποιηθεί σχετικά με τον θάνατό του.
8 – Li Junjie, 33 ετών, τραπεζίτης στο Χονγκ Κονγκ, πήδηξε από τα εκεί κεντρικά γραφεία της JP Morgan.
9 – James Stuart Jr, πρώην διευθύνων σύμβουλος της National Bank of Commerce, βρέθηκε νεκρός στο Scottsdale της Αριζόνα το πρωί της 19ης Φεβρουαρίου. Ο εκπρόσωπος της οικογένειας δεν ανέφερε την αιτία θανάτου.
10 – Edmund (Eddie) Reilly, 47 ετών, χρηματιστής στην Vertical Group στο Midtown, αυτοκτόνησε πηδώντας μπροστά σε τραίνο της LIRR..
11 – Kenneth Bellando, 28 ετών, χρηματιστής στην Levy Capital, πρώην αναλυτής τραπεζικών επενδύσεων της JP Morgan, πήδηξε στο θάνατο από τον 6ο όροφο του διαμερίσματός του στο East Side.
12 – Jan Peter Schmittmann, 57 ετών, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ολλανδικής τράπεζας ABN Amro, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του κοντά στο Άμστερνταμ με τη σύζυγό του και την κόρη του.
13 – Li Jianhua, 49 ετών, διευθυντής της Κινεζικής Τραπεζικής Ρυθμιστικής Επιτροπής (Banking Regulatory Commission), πέθανε αιφνιδίως από καρδιακή προσβολή.
14 – Lydia _____ 52 ετών, αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 14ο όροφο της τράπεζας Bred-Banque Populaire στο Παρίσι. 

Στις υπόλοιπες ειδήσεις, ο δισεκατομμυριούχος Jeremy Grantham, συνιδρυτής και επικεφαλής στρατηγικός επενδυτής μιας εταιρείας που εδρεύει στη Βοστώνη με περιουσιακά στοιχεία 117 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπό διαχείριση, δηλώνει πως είναι σίγουρος ότι έρχεται ένα τρομακτικό χρηματιστηρακό κραχ που όμοιό του ο σύγχρονος κόσμος δεν έχει ξαναδεί.

Η Newsmax Money News ανέφερε χθες:

«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να εκπλαγούμε από μια απότομη και επικείμενη κατάρρευση του χρηματιστηρίου,» εξηγεί ο Mark Spitznagel, διαχειριστής αντισταθμιστικών αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου (hedge funds) και διαβόητα γνωστός για το τεράστιο και εξαιρετικά κερδοφόρο στοίχημα δισεκατομμυρίων δολαρίων του στην κρίση του 2008. «Για του λόγου το αληθές, πρέπει οπωσδήποτε να το περιμένουμε.»

Ο επενδυτής δισεκατομμυρίων δολαρίων Warren Buffett φημολογείται ότι επίσης προετοιμάζεται για μία κατάρρευση. Ο «Δείκτης Warren Buffett,» γνωστός και ως «Συνολική Κεφαλαιοποίηση της Αγοράς σε σχέση με το ΑΕΠ» [Total-Market-Cap to GDP Ratio,] εισέρχεται σε κατάσταση «συναγερμού πωλήσεων» και η κατάρρευση μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. 

Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ
ACTIVIST POST

το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ
Αν και επειδή πρόκειται για ανθρώπους πρέπει να δείχνουμε τουλάχιστον συμπάθεια, οι συγκεκριμένοι ανήκουν στα χειρότερα αποβράσματα της υφηλίου και σίγουρα ευθύνονται σε γενικές γραμμές για πολλούς άλλους θανάτους συνανθρώπων μας....

Εστιν δίκης οφθαλμός...

Το θέμα είναι ότι όπως φαίνεται άλλοι αυτοκτόνησαν, άλλους τους "'έφαγαν" κι άλλοι έπεσαν θύματα ατυχήματος....
Και όλα αυτά μέσα σε λίγους μήνες....
Περίεργο....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.