14 Ιουνίου 2014

Διασυρμός της Ισπανίας από τους ιπτάμενους Ολλανδούς...

Μία εκπληκτική Ολλανδία διέλυσε με 5-1 την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με ανύπαρκτο πέναλτι. Δύο γκολ ο Ρόμπεν, αλλά δύο ο φαν Πέρσι, αποκάλυψη ο Μπλιντ.

Η εικόνα του αγώνα 

Οι Ισπανοί, με το αναμενόμενο 4-2-1-3 του Ντελ Μπόσκε έκανε το αυτονόητο για τη δική της κλάση. Πήρε την μπάλα στην κατοχή της και άρχισε να την κυκλοφορεί χωρίς όμως να φλυαρεί. Ο Σίλβα, με τη δραστηριότητά του μπροστά από τα στόπερ των Ολλανδών δημιουργούσε ρήγματα και σ' ένα από αυτά, στο 26', πήρε το πέναλτι-φάντασμα του Ντιέγο Κόστα. Επαφή υπήρξε, μόνο που την επιδίωξε ο πολιτογραφημένος Ισπανός φορ για να σωριαστεί στο έδαφος. Ο Τσάμπι Αλόνσο αδιαφόρησε για όλα αυτά και ευστόχησε από την άπρη βούλα.

Η Ολλανδία έτσι (με τριάδα πίσω που γινόταν όμως τετράδα σε φάση αμυνας) πήρε τη μεγάλη απόφαση να ανέβει περισσότερο στο γήπεδο για να πιέσει. Είχε χάσει, μόλις στο 8, τη μεγάλη ευκαιρία με τον Σνάιντερ όμως άλλη απειλή δεν είχε νιώσει η ισπανική άμυνα.

Το κυνηγούσαν όμως οι παίκτες του φαν Χάαλ που κινούνταν στην πλάτη των Ισπανών στόπερ. Σε μία τέτοια περίπτωση, η πάσα-διαβήτης του Μπλιντ βρήκε τον φαν Πέρσι και ο στράικερ της Γιουνάιτεντ πρόσφερε ένα γκολ-κόσμημα (με κεφαλιά ψαράκι) στο 43' για το 1-1. Μόλις δύο λεπτά πριν ο Σίλβα είχε χάσει ανεπανάληπτο τετ-α-τετ για το 2-0. Συγκυρίες.

Το δεύτερο μέρος είχε μόνο πορτοκαλί χρώμα. ΜΟΝΟ. Η ισπανική άμυνα την πάτησε εκ νέου σε βαθιά μπαλιά του Μπλιντ στο 53' και ο Ρόμπεν, σε κίνηση κρυφού φορ, κοντρόλαρε και έκανε με άνεση το 1-2 αλλάζοντας μια και καλή το μομέντουμ του αγώνα.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα η "ρόχα" δεν μπορούσε να αντιδράσει ενώ η Ολλανδία, οπλισμένη με αυτοπεποίθηση, κυνήγησε και άλλα τέρματα τα οποία και πέτυχε με στιλ.

Τι και αν έβαλε Τόρες και Πέδρο ο Ντελ Μπόσκε για να διορθώσει τα κακώς κείμενα; Οι "οράνιε" είχαν πια το πάνω χέρι σε όλους τους τομείς, και κυρίως στην ψυχολογία. Το 1-3 προήλθε από διαιτητικό λάθος (ο Ριτσόλι δεν καταλόγισε φάουλ υπέρ του Κασίγιας και ο Ντε Φράι σκόραρε στο 65'), το 1-4 όμως αποτύπωσε πλήρως το ψυχολογικό πρόβλημα των Ισπανών αφού ο Κασίγιας έκανε ολέθριο λάθος για να σκοράρει ο φαν Πέρσι.

Πλέον, δεν υπήρχαν ούτε συστήματα ούτε γραμμές, μόνο το ολλανδικό πάθος και η ισπανική απογοήτευση. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 80' όταν ο Ρόμπεν άρχισε κούρσα από το... σπίτι του, πήρε την μπάλα και σκόραρε με χαρακτηριστική άνεση. Θα μπορούσε και 6ο και 7ο η ομάδα του φαν Χάαλ αλλά και το 5-1 είναι άκρως θριαμβευτικό. 

MVP 
Για τον άτυπο τίτλο ερίζουν πολλοί. Ο  Μπλιντ είχε δύο ασίστ, ο φαν Πέρσι πέτυχε δύο όμορφα γκολ και είχε δοκάρι. Κανείς όμως δεν ήταν συγκλονιστικός όπως ο Ρόμπεν. Από το 1' μέχρι το 90' ο Ολλανδός άσος της Μπάγερν δεν σταμάτησε να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα. Τα δύο τέρματα που πέτυχε είναι μάλλον ένας μέτριος απολογισμός. 

Aδύναμος Κρίκος 
Αν η Ισπανία είχε κατακτήσει βαθμό σ' αυτό το παιχνίδι, το χρυσό βατόμουρο θα έπαιρνε ο Νίκολα Ριτσόλι για το πέναλτι που ανακάλυψε και χάρισε στη ρόχα. Μετά το 1-5 όμως τα...λουλούδια πάνε στην ισπανική άμυνα. Ράμος, Πικέ και Κασίγιας θα αργήσουν να ξεπεράσουν αυτό το σοκ. 

Σχόλιο 
Η νεανική Ολλανδία του φαν Χάαλ έκλεψε τις εντυπώσεις και πήρε το σκαλπ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας σε μία άτυπη ρεβάνς του τελικού του 2010. Ακόμα και το σύστημά του θα συζητείται για μέρες, 3-5-2, 4-3-1-2, όλα αυτά μαζί; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια. Η Ισπανία προδόθηκε από τις αμυντικές αρρυθμίες της, ουδείς πάντως θα πρέπει να την ξεγράψει. 

Οι συνθέσεις
Iσπανία: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο (63' Πέδρο), Νταβίντ Σίλβα (78' Φάμπρεγκας), Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα (63' Τόρες). 
Ολλανδία: Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Ντε Φράι (77' Φέλτμαν), Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (62' Βαϊνάλντουμ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (79' Λενς).

Δείτε πολλά στιγμιότυπα στην πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Ηταν η δεύτερη χειρότερη ήττα στην ιστορία της Εθνικής Ισπανίας....

Πάντως σαν γενικότερο σχόλιο να πω ότι στα μέχρι τώρα παιχνίδια έχει φανεί κάτι πρωτοφανές για Μουντιάλ...
Η ανικανότητα και τα τερατώδη λάθη των διαιτητών και των βοηθών...
Μούφα πέναλτυ στους Βραζιλιάνους... στην πρεμιέρα...
2 ακυρωμένα ολοκάθαρα γκόλ στους Μεξικάνους με το Καμερούν...
Μούφα πέναλτυ χθες στους Ισπανούς... και συνεχίζεται...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.