30 Μαΐου 2014

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Ένας νέος Σύλλογος, ο Εθνικός Σύλλογος ‘’Βόρειος Ήπειρος 1914’’ [Ε.Σ.Β.Η.1914] δημιούργησε την εκδήλωση "17 Μαΐου 1914 - 17 Μαΐου 2014: 100 χρόνια από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας", που  πραγματοποιηθηκε το Σάββατο 17 Μαΐου 2014 και ώρα 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Νovus City Hotel" Καρόλου 23, Αθήνα (πλησίον σταθμού μετρό Μεταξουργείο). 

Στο πάνελ των οργανωτών ήταν ο εκπρόσωπος του Ε.Σ.Β.Η.1914  ΛΕΥΤΕΡΗΣ  ΠΡΙΦΤΗΣ και ο δημοσιογράφος ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από 2 νεαρά κορίτσια. Με την έναρξη, οι δύο παρουσιάστριες αναφέρθηκαν σε μία σύντομη ιστορία της Υπογραφής του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, στις 17 Μαϊου 1914, που αποτελεί την συνέχεια της Ανακήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 1914. Διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί του Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως , Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα*, αυτού του άξιου διαδόχου του Σεβαστιανού, και της σύγχρονης δασκάλας του Γένους Χαράς Νικοπούλου*.



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΕΣΒΗ, ΛΕΥΤΕΡΗ  ΠΡΙΦΤΗ [ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ] 
Αγαπητές Συντοπίτισσες και Αγαπητοί Συντοπίτες, Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,

Χριστός Ανέστη και η Βόρειος Ήπειρος Ανέστη. Και εσείς, αδέλφια από τις υπόλοιπες σκλαβωμένες πατρίδες, που μας  τιμάτε με την παρουσία σας, ευχόμαστε η ανάσταση να έρθει και στα διά σας άγια χώματα.
-----------------------------------------------

Εδώ και λίγους μήνες, λίγοι Βορειοηπειρώτες, Κύπριοι και Ελλαδίτες, που αγωνιούμε για την τύχη του αλύτρωτου τμήματος της Ενιαίας Ηπείρου, πήραμε μία απόφαση, προκειμένου να καλύψουμε ένα κενό. Επί δεκαετίες παρακολουθούσαμε και παρακολουθούμε, ακόμα και σήμερα το Βορειοηπειρωτικό να βρίσκεται μόνιμα στο περιθώριο της επικαιρότητας. Την μοναδική προσπάθεια για την ανάδειξη του εθνικού μας ζητήματος, από πλευράς φορέων, έκανε η Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, η γνωστή Σ.Φ.Ε.Β.Α., υπό την ηγεσία του μακαριστού Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, αρχηγού του νέου Βορειοηπειρωτικού αγώνα και πνευματικού μας πατέρα, ως υπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Βορείου Ηπείρου. Οι αγωνιστές της Σ.Φ.Ε.Β.Α  εγκατέλειπαν σπουδές, εργασίες και οικογένειες, προκειμένου να αφοσιωθούν στην προβολή του Βορειοηπειρωτικού, βάζοντας σε κίνδυνο πολλές φορές και την σωματική τους ακεραιότητα.

Σήμερα ερχόμαστε ως ένας πυρήνας ατόμων που αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκίνησαν οι πρόγονοί μας το 1821. Συνέχισαν με τους Βαλκανικούς Πολέμους το 1912 – 1913, τον Βορειοηπειρωτικό Αγώνα το 1914, το Έπος του 1940 και κράτησαν ζωντανό οι Σφεβίτες από την δεκαετία του 1980.

Και αυτό αποδεικνύει ο χαιρετισμός που μας απέστειλε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, κ. ΑΝΔΡΕΑΣ.

----------------------------

Συμπαραστεκόμαστε στους αδερφούς μας Κυπρίους και στον δίκαιο αγώνα τους για την επανένωση της νότιας Ελλάδας, καθώς και τον πόνο τους για τους αγνοούμενους της εισβολής του Αττίλα, το 1974. Όμως, πρέπει να αναφέρω ότι όλοι μιλάμε για τους αγνοούμενους της Κύπρου, αλλά κανείς δεν μιλάει για τους αγνοούμενους από τον «σοσιαλιστικό παράδεισο» του Ενβέρ Χότζα, οι οποίοι και είναι περισσότεροι σε αριθμό.

Βλέπουμε τις πολυπληθείς κινητοποιήσεις των Ποντίων και την συχνή προβολή της πολιτιστικής τους παράδοσης και την μνήμη της Γενοκτονίας τους από τα Ελλαδικά ΜΜΕ. Αλλά, δυστυχώς, είναι γεγονός ότι όλοι μιλάμε για τους Ποντίους και κανείς για τον Πόντο. Και αυτό πρέπει να αποτελέσει, για εμάς τους Βορειοηπειρώτες, παράδειγμα προς αποφυγή. Τι εννοώ:  Σήμερα οι Πόντιοι τρίτης και τέταρτης γενιάς επισκέπτονται τις ρίζες τους ως ξένοι τουρίστες και βλέπουν τα σπίτια των προπαππούδων τους να κατοικούνται από αλλοεθνείς. Είναι χρέος δικό μας να μην επιτρέψουμε τα δικά μας εγγόνια να επισκέπτονται τον Βούρκο, τη Δρόπολη, τη Χειμάρρα και τις άλλες περιοχές της Βορείου Ηπείρου και αυτοί ως τουρίστες, εάν δεν έχουν ξεχάσει τις ρίζες τους.

-----------------------

Αγαπητοί Συμπατριώτες, όταν κάποιοι θολοκουτουριάρηδες μιλούσαν για την Ιστορία, οι πρόγονοί μας την έγραφαν με το αίμα τους πάνω στα ένδοξα βουνά της Ηπείρου μας.

Αγαπητοί Συμπατριώτες, δεν γίναμε Έλληνες, γεννηθήκαμε Έλληνες και Έλληνες θέλουμε να πεθάνουμε. ΕΝΩΣΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ  ΚΟΝΙΤΣΗΣ  ΑΝΔΡΕΑ 

Αγαπητοί εν Κυρίω, Χριστός Ανέστη,

Εφέτος, την 17ην Μαΐου, συμπληρώνονται εκατόν (100) χρόνια από την υπογραφήν του «Πρωτοκόλλου της Κερκύρας». Το εν λόγω «Πρωτόκολλον» έδιδεν  ευρυτάτην αυτονομίαν εις την Βόρειον Ήπειρον, εν τω νεοσυστάτω αλβανικώ  κράτει, το είχον δε υπογράψει αι τότε «Μεγάλαι Δυνάμεις», ενώ το συνυπέγραψεν και η Αλβανία.

Εν τούτοις, όμως, η Αλβανία, όχι μόνον δεν εφήρμοσε τας διατάξεις του, αλλά τουναντίον έπραξε το παν δια να το ακυρώση εις την πράξιν, μάρτυς, δε της πρακτικής της αυτής ήτο το περίφημον «σχολικόν ζήτημα», κατά τα έτη 1934 – 1935. Μετά, δε, την κατάληψιν της εξουσίας, εν έτει 1945, από τον κομμουνιστήν δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, και έπειτα  από την ανακήρυξιν, υπ’αυτού, της Αλβανίας ως πρώτης αθεϊστικής χώρας εις τον κόσμον (Νοέμβριος 1967), η ζωή των Βορειοηπειρωτών κατέστη αφόρητος. Αι εξορίαι και αι φυλακαί «εστέναζον» κυριολεκτικώς από τα πλήθη των αδελφών μας, των οποίων το μόνον παράπτωμα ήταν ότι ήθελαν να μείνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί   και Έλληνες. Και αυτά μέχρι το 1990 -1991, όταν γκρεμίστηκαν τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα και έπνευσε …. δειλά ο πρώτος αέρας της ελευθερίας εις την πολυπαθή χώραν. 

Σήμερον, είκοσι πέντε έτη (25) μετά, ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει. Εν τούτοις, το «Πρωτόκολλον της Κερκύρας» εξακολουθεί να ισχύη. Και δοκιμάζω πολλήν χαράν, διότι ο Σύλλογός σας το προβάλλει ενώπιον του Ελληνικού Λαού. Εύχομαι καλήν επιτυχίαν εις την ευλογημένην προσπάθειάν σας. Ο Κύριος να σας χαριτώνει και να ευλογή.

Μετά πολλής αγάπης, εν Χριστώ Αναστάντι3
Ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης ΑΝΔΡΕΑΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΔΑΣΚΑΛΑΣ  ΤΟΥ  ΓΕΝΟΥΣ  ΧΑΡΑΣ  ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ  ΚΑΘΕ  ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ  ΜΟΥ  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΒΟΡΕΙΟ  ΗΠΕΙΡΟ.  ΕΥΧΟΜΑΙ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΕΝΩ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ  ΑΠΛΑ  ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ, ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΟ, ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΕΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΆΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΜΑΣ.

ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ, ΑΔΕΡΦΙΑ … ΝΑ ‘ΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ. 

Το «Πρωτόκολλο της Κέρκυρας» υπεγράφη γιατί κάπου το επέτρεψαν οι υπολογισμοί των συμφερόντων των τότε Μεγάλων Δυνάμεων, όμως δεν άλλαξε την κατάσταση στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου και οι μάχες εξακολούθησαν. Τα πράγματα ηρέμησαν όταν εξερράγη ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος .  Ως Πρόξενος της Ελλάδος  στην Κορυτσά, ο κ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ –ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ, ρώτησε γραπτώς την Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, αν ισχύει σήμερα το ‘Πρωτόκολλο της Κερκύρας’. Η Υπηρεσία, εν ολίγοις,  του απάντησε ως εξής: 

«Εις ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, το Πρωτόκολλο της Κερκύρας δεν ισχύει πλέον, υπό την έννοιαν ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες αυτές έχουν απορροφηθεί από την Χάρτα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε.
Συνεπώς, ό,τι περιεγράφετο, ως τέτοιο  δικαίωμα και ελευθερία στο Πρωτόκολλο του 1914 ευρίσκεται αυτήν την στιγμή καταγεγραμμένο και ισχύει παγκοσμίως εις το πλαίσιον της Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών». 

Αυτό σημαίνει ότι το Ελληνικό Κράτος είχε κάθε ευκαιρία και δυνατότητα να πιέσει την Αλβανία να εφαρμόσει την Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών από το 1948 και μετέπειτα, αλλά δεν το έκανε ποτέ. Υπάρχει και το δεύτερο σκέλος. Στην απάντησή της η εν λογω υπηρεσία, είπε το εξής:

«Υπάρχει το σκέλος της Διεθνούς Προσωπικότητας της Βορειοηπειρωτικής Πολιτείας, για το οποίο η ίδια δεν μπορεί να απαντήσει αν ισχύει ή δεν ισχύει, πάντως ουδέποτε κατηργήθη, ουδέποτε προσεβλήθη, έστω και προφορικώς το καθένα, και συνεπώς είναι μέρος μίας γραπτής διεθνοόυς συμφωνίας, η οποία δεν ίσχυσε ποτέ, για ένα χρονικό διάστημα 100 ετών». 

Συνεπώς, ένας καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, ενδεχομένως και ένας γνώστης της Διεθνούς Πρακτικής, θα έπρεπε να μας πουν εάν αυτά τα μεγάλα χρονικά  διαστήματα, στα οποία υπήρξε ακινησία επί του ζητήματος, είναι αρκετά για να παγιώσουν μία υπάρχουσα κατάσταση και να κάνουν μία διεθνή συνθήκη να μην ισχύει. Όμως, το ερώτημα το οποίο τίθεται εδώ, στην Ειδική Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, ουδέποτε απασχόλησε το επίσημο Ελληνικό Κράτος, δεν το απασχόλησε ποτέ αν ισχύει το Πρωτόκολλο της Κερκύρας και τι πρέπει να κάνει  στο πλαίσιο του «ισχύει ή δεν ισχύει»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ  ΕΙΡΗΝΗΣ  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΠΠΑ 

Βορειοηπειρώτες και Βορειοηπειρώτισσες, 

Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι ανάμεσά σας, ανάμεσα σε πολύ καλούς Έλληνες. Όπως γνωρίζετε, ο σύζυγός μου, ο Ηπειρώτης Βουλευτής Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου ‘’ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ’’, Χρήστος Παππάς, βρίσκεται προφυλακισμένος, από τον Σεπτέμβριο 2013, διωκόμενος, αποκλειστικά και μόνο, για τις ιδέες του και την εθνική του δράση. Αλλά, και από τα κελιά της τιμής το φωνάζει, όπως και κατά τις επισκέψεις του μέσα την Βόρειο Ήπειρο, στο Βουλιαράτι και στην Χειμάρρα «Λευτεριά στην Βόρειο Ήπειρο, Βόρειος Ήπειρος, Γη Ελληνική». 

Μέσα από τα κελιά της τιμής, όπου βρίσκεται άδικα και παράνομα προφυλακισμένος, από ένα άθλιο καθεστώς που ξεπουλά την πατρίδα μας και  εξαθλιώνει τον λαό μας, ενδιαφέρεται για τα ζητήματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, με παρεμβάσεις προς το Υπουργείο των Εξωτερικών. Από τα κελιά της τιμής που βρίσκεται, σας μεταφέρω την αγάπη του και τους αγωνιστικούς του χαιρετισμούς: 

«Η καρδιά μου βρίσκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Βορειοηπειρωτών αδελφών μας που υφίστανται διπλή τυραννία,   αυτή της Αλβανικής Κατοχής, η οποία καταπατά τα κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες δικαιώματά τους, και αυτή της κακής μητριάς των Ελλαδικών Κυβερνήσεων που θεωρούν τους Βορειοηπειρώτες αποπαίδια και τους θυμούνται υποκριτικά κάθε φορά που θέλουν να υφαρπάξουν τις ψήφους τους.

Εμείς, οι Έλληνες Εθνικιστές τιμούμε τους αγώνες του Βορειοπηρωτικού Ελληνισμού.

Αδίκως και παρανόμως προφυλακισμένοι, μέσα από τα σίδερα των φυλακών της τιμής, δηλώνουμε παρόντες και, με κάθε μέσον, αρωγοί στον δίκαιο εθνικό τους αγώνα.

Αταλάντευτη  θέση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος είναι «Βόρειος Ήπειρος, Γη Ελληνική». 

Στην ερώτηση, έχουμε θέμα την εγκατάλειψη του Εθνικού Βορειοηπειρωτικού  Ζητήματος. Μεταξύ άλλων, ερωτά τους  κ.κ. Υπουργούς: 

Θα εφαρμόσουμε, επιτέλους, εθνική εξωτερική πολιτική στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα;
Θα θέσουμε το Β.Η.κό ζήτημα στις Αλβανικές αρχές και τους Διεθνείς Οργανισμούς;
Με ποιους τρόπους θα στηρίξουν την επιβίωση των Β.Η. τών στις πατρογονικές τους εστίες;

Τι θα πράξουν για το θέμα της διμερούς συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες, την οποίαν η Αλβανία δεν θέλει να εφαρμόσει, παρά το γεγονός ότι την υπέγραψε;

Θα χρησιμοποιήσουμε επιτέλους το διπλωματικό όπλο που μας παρέχει η ιδιότητα του κράτους -μέλους   της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου η Αλβανία να παράσχει εγγυήσεις για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Β.Η.τών;

Τι προτείνει:

- Αναγνώριση των νομών Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Κορυτσάς, ως Μειονοτικών Ζωνών. Εντός των Μειονοτικών Ζωνών να απαγορεύεται η πληθυσμιακή αλλοίωση σε βάρος του Ελληνικού Στοιχείου.
- Θεσμική παρουσία των Β.Η.τών, βάσει ποσόστωσης, σε δημόσιες υπηρεσίες, στρατό και

  αστυνομία, εντός των Μειονοτικών Ζωνών.
- Θέσπιση συγκεκριμένων κυρώσεων, τις οποίες θα επιβάλει το Ελληνικό Κράτος στην
Αλβανία, σε περιπτώσεις που παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Β.Ηπείρου. - Ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας στα Ιωάννινα, που να στελεχώνεται από έμπειρους διπλωμάτες, οι οποίοι θα έχουν ως αντικείμενο ευθύνης και ενασχόλησής τους την πρόοδο και ενίσχυση της ΕΕΜ της Αλβανίας. 
- Κατοχύρωση του δικαιώματος των Ελλήνων της Αλβανίας να χρησιμοποιούν τον όρο «Βόρειος ¨Ήπειρος» και «Βορειοηπειρώτης». 


Όλα αυτά, Κυρίες και Κύριοι, τα οποία είναι δίκαια αιτήματα του Β.Η.κού Ελληνισμού, δεσμευόμαστε σήμερα ενώπιόν σας να τα πραγματοποιήσουμε άμεσα. Δεσμευόμαστε ότι, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα διεθνοποιήσουμε   το Β.Η.κό ζήτημα, που είναι ζήτημα εθνικό, αλλά και ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

Φίλες και Φίλοι Βορειοηπειρώτες και Βορειοηπειρώτισσες, οι πρόγονοί σας πολέμησαν σαν τα λιοντάρια για να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά σας στην πατρογονική γη της Β.Η.ρου και τα απέκτησαν με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας. Τώρα, εν καιρώ ειρήνης και Ευρωπαϊκού κεκτημένου, αυτά τα δικαιώματα αμφισβητούνται. Η ‘’ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ’’ λέει όχι στις μεθοδεύσεις αυτές. Είτε το θέλει είτε δεν το θέλει το Αλβανικό  μόρφωμα και οι κάθε λογής ανθέλληνες, η Βόρειος Ηπειρος είναι Γη Ελληνική. 

Τόσο ο παράνομα και άδικα προφυλακισμένος σύζυγός μου, Χρήστος Παππάς, ο συναγωνιστής μας στην ‘’ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ’’, άξιο παιδί της Βορείου Ηπείρου, ο Γιάννης Μέμος όσο και εγώ θα αγωνιστούμε και μέσα και έξω από τις φυλακές του ανθελληνικού καθεστώτος  για τα δίκαια του Ελληνισμού, τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών. 

ΖΗΤΩ Η  ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΓΙΑΝΝΗ  ΜΕΜΟΥ

Ο Γιάννης Μέμος, νεαρός Βορειοηπειρώτης από την Φοινίκη, είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον Λαϊκό Σύνδεσμο ‘’ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ’’] 

Ελληνίδες, Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,

Σήμερα, 17 Μαΐου, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου  της Κερκύρας, όπου αναγνωρίστηκε η Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Τότε, οι πατέρες μας δεν υποχώρησαν και δεν υποδουλώθηκαν στις τότε Μεγάλες Δυνάμεις. Η  περιοχή μας υπήρξε από αρχαιοτάτων χρόνων Ελληνική.  Δυστυχώς σήμερα, αυτό αμφισβητείται από κάποια  ξεπουλημένα ΜΜΕ και όχι μόνον, όπου προ ημερών  τηλεοπτικός σταθμός (γνωστός και μη εξαιρετέος), είχε το θράσος να αποκαλέσει τους συμπατριώτες μας ‘’Αλβανούς’’. Ας το πάρουν απόφαση όλοι αυτοί ότι ο μαχόμενος Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου πλέον έχει αφυπνιστεί και δεν θα στηρίξει κανέναν από τα μεγάλα κόμματα, που του στέρησαν το δικαίωμα για μια ανθρώπινη ζωή, μοιράζοντας κούφιες υποσχέσεις, με μοναδικό σκοπό και στόχο, να γεμίσουν ψήφους. Όλοι αυτοί, το μόνο που έκαναν ήταν να μας θεωρούν ‘’Αλβανούς’’ και να αδιαφορούν για μας. Ένα τρανταχτό  παράδειγμα είναι και η διακοπή συντάξεων του ΟΓΑ. Αντί να ενισχύσουν τους εναπομείναντες Έλληνες της περιοχής, προσπαθούν να τους αφανίσουν. 

Αδέλφια, 

Μην πέσετε στην παγίδα που μας ετοιμάζουν. Αυτά τα πέντε χρόνια, θα είναι τα πιο κρίσιμα για εμάς. Όλοι εμείς, την 25η Μαΐου, πρέπει να δώσουμε την ψήφο μας εκεί που ξέρουμε και σε αυτούς  που μας υποστήριξαν τόσα χρόνια, και όλοι ξέρετε ποιοι ήταν. Και ήταν ένας συνοδοιπόρος μας και συμπαραστάτης των εθνικών μας αγώνων, ο  Λαϊκός Σύνδεσμος ‘’ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ’’. Ας αφήσουμε τα στερεότυπα των δεξιών και των αριστερών, ας μείνουμε ενωμένοι, χωρίς διαιρέσεις, αγωνιζόμενοι για το κοινό καλό και την επιβίωση της εθνικής μας ταυτότητας. Ας φανούμε αντάξιοι των πατέρων μας, ώστε να μπορούμε να τους κοιτάξουμε κατάματα και να τους πούμε ότι συνεχίζουμε την προσπάθειά τους 100 χρόνια μετά, κρατώντας άσβεστη την φλόγα της αγάπης για την πατρίδα μας και θεωρώ και ελπίζω, με την βοήθεια του Θεού και του Αγίου Προστάτη μας, Πατρο –Κοσμά του Αιτωλού, η νίκη θα είναι δική μας.

Ζήτω ο Μαχόμενος Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου

Έπιμέλεια  Κειμένου: ΘΩΜΑΪΣ  ΠΑΡΙΑΝΟΥ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.