12 Απριλίου 2014

Τα επτά πράγματα που ΔΕΝ ξέρουμε για τους Σομαλούς πειρατές! Πόσα ψέματα λένε τα ΜΜΕ;

1) Οι Σομαλοί πειράτες, σε αντίθεση με τα όσα μας "πληροφορεί" η προπαγάνδα των ΜΜΕ είναι υπερασπιστές της πατρίδας τους.

Το 1991 η κυβέρνηση της Σομαλίας κατέρρευσε. Από τότε ο λαός ζει σε άθλιες συνθήκες και υπάρχει ένα γενικότερο χάος. Οι Ευρωπαίοι και γενικότερα τα ανεπτυγμένα κράτη ως τσιράκια των πολυεθνικών το είδαν αυτό σαν μια καταπληκτική ευκαιρία να καταληστέψουν την χώρα και να εναποθέσουν τα πυρηνικά τους απόβλητα στην θάλασσα.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης η περιοχή που εκτείνεται 12 μίλια στην θάλασσα απο την ακτή μιας χώρας ανήκει στην χώρα αυτή.

Καμιά περίπτωση πειρατείας δεν έχει σημειωθεί έξω από τα 12 μίλια.

2) Ευρωπαϊκά σκάφη ρίχνουν απόβλητα.

Απο την στιγμή που η κυβέρνηση της Σομαλίας κατέρρευσε, άρχισαν να εμφανίζονται πλοία που ρίχναν τοξικά και  πυρηνικά απόβλητα στην θάλασσα που προέρχονταν απο ευρωπαϊκά εργοστάσια και νοσοκομεία.

Ο παράκτιος πληθυσμός άρχισε να αρρωσταίνει... άρχισε να εμφανίζει διάφορα σημάδια στο δέρμα ναυτία και εμετούς. Και πολλά μωρά γεννιόνταν παραμορφωμένα.

Μετά απο το τσουνάμι του 2005 πολλά βαρέλια ξεβράστηκαν στην παραλία.
Εκατοντάδες αρρώστησαν και γύρω στα 300 άτομα πέθαναν. 

3) Παράνομο ψάρεμα.

Ευρωπαϊκά σκάφη ψαρεύουν στην Σομαλία καταληστεύοντας έτσι την κύρια πηγή εισοδήματος των Σομαλών. Κάθε χρόνο ψαρεύονται θαλασσινά αξίας περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ από τα νερά της Σομαλίας, με αποτέλεσμα οι ντόπιοι ψαράδες και οι οικογένειες τους να πεινάνε. 

4) Οι Σομαλοί πειρατές είναι ψαράδες

Λόγω της απουσίας ναυτικού και κυβέρνησης οι Σομαλοί ψαράδες σχημάτισαν ενα είδος εθελοντικής ακτοφυλακής για να εμποδίσουν το παράνομο ψάρεμα και τις ρίψεις αποβλήτων στην θάλασσα της χώρας τους.

5) Οι Σομαλοί πειρατές έχουν κώδικα εμπλοκής:

Σύμφωνα με τον κώδικα αυτό το να κάνουν κακό στο πλήρωμα και τους επιβάτες ενός πλοίου απαγορεύεται. Αυτό άλλωστε θα έδινε πάτημα στις κυβερνήσεις του ανεπτυγμένου κόσμου να αναπτύξουν τακτικές (μηδενικής διαπραγμάτευσης). 

6) Η πειρατεία έγινε η κύρια πηγή εισοδήματος για τους Σομαλούς.

Λόγω  του ότι η οι ψαράδες έχουν καταστραφεί οικονομικά απο την εισβολή των ευρωπαίων, τώρα η πειρατεία είναι η κύρια πηγή εσόδων. Έχει υπολοσιστεί οτι περίπου 339 με 413 εκατομμύρια δολάρια έχουν κερδίσει οι πειρατές ανάμεσα στο 2005 με 2012
Ο κάθε πειρατής κερδίζει περίπου 30 000 με 75 000 δολάρια και 10 000  bonus  για τον πρώτο άνδρα που θα πατήσει το πόδι του σε εχθρικό σκάφος.

7) H Προπαγάνδα των ΜΜΕ

Τα ΜΜΕ έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στον κόσμο να σκέφτεται ότι οι Σομαλοί πειρατές είναι αγροίκοι κλέφτες. Τον Απρίλιο του 2009 Ομπάμα κατέστρωσε μια μακροχρόνια στρατηγηκή για να αποκαταστήσει την "τάξη" στην χώρα "σε ξένη χώρα", και να τοποθετήσει εκεί βολικά το ναυτικό των ΗΠΑ ως εγγυητή της ειρήνης.

Επίσης το Χόλυγουντ έβγαλε μια άκρως προπαγανδιστική ταινία με τίτλο (Captain Philips), o οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής απο Σομαλούς πειρατές. Το έργο δέχτηκε κριτική για τα ψεύδη και τις ανακρίβειες του, παρ όλα αυτά έκανε 107 εκατομμύρια δολάρια πωλήσεις παγκοσμίως. 

liesgreece.blogspot.gr
το είδαμε ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΟ
Πάντως η προσωπική μου άποψη αν και δεν έχω πραγματικά όπως και το άρθρο καμιά μα καμία εμπιστοσύνη στα νεοταξίτικα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ είναι ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα και με τα όσα λέει το δημοσίευμα...
Απλά όμως να έχουμε υπόψιν ότι υπάρχει και η αντίθετη άποψη από όσα μας φλομώνουν καθημερινά τα ΜΜΕ(ξαπάτησης)....

Η πραγματικότητα είναι ότι η Σομαλία είναι μια κατεστραμμένη ολοκληρωτικά πάμφτωχη αφρικανική χώρα στην οποία το πάνω χέρι έχουν διάφορες μεγάλες ή μικρές ένοπλες συμμορίες (όπως σε κάθε διαλυμένη χώρα)...
Οι συμμορίες αυτές προσπαθούν να επιβιώνουν σε βάρος του άμαχου πληθυσμού...

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι σε μια χώρα όπως η Σομαλία υπάρχουν πάρα πολλά σκυλοκράτη του λεγόμενου ανεπτυγμένου κόσμου που εποφθαλμιούν οτιδήποτε μπορούν να αρπάξουν ή να κάνουν ότι τους κατέβει... ακόμα και εναπόθεση τοξικών αποβλήτων.... (όπως λέει το άρθρο)
 
Τώρα το εάν οι πειρατές προέρχονται από τον άτυχο λαό ή από τις ίδιες τις συμμορίες αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.