22 Απριλίου 2014

Μας σέρβιραν «Ποτάμι», θα χτίσουν «Γέφυρες»!... Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος.

Κάποιοι χαρακτήρισαν την ανακοίνωση ως «κεραυνό εν αιθρία» ενώ άλλοι υπαινίχθηκαν «παρασκηνιακά μαγειρέματα» σε γνωστά «χαλκεία» όπου, όπως ψιθυρίζεται, ζούνε και λειτουργούν αυτοί που προγραμματίζουν και ορίζουν την Τύχη της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Φαντάζεται κανείς σκοτεινά δωμάτια όπου γνωστοί και άγνωστοι «ολιγάρχες» καπνίζουν πούρα Αβάνας (κοστίζουν τα άτιμα και ας τα παράγουν «χαμηλόμισθοι» Κουβανοί Κομμουνιστές εργάτες ή καπνεργάτες «καπιταλιστικών» χωρών ΕΔΩ) και απολαμβάνουν βρέχοντας τα χείλη τους ένα ποτήρι από άγνωστες στους περισσότερους από εμάς γαλλικές σαμπάνιες που κοστίζει από ένα μηνιάτικο επιδόματος ΟΑΕΔ ή σύνταξης του ΙΚΑ μέχρι το ετήσιο εισόδημα ενός στρατηγού, ενός ανώτατου Δικαστικού λειτουργού, ενός καθηγητή Πανεπιστημίου (εάν ενδιαφέρεστε να τον δείτε σαν δίνω παρακάτω τον σχετικό τιμοκατάλογος): ΕΔΩ.

Αναφέρομαι, φυσικά, στη γέννηση της νέας πολιτικής Κίνησης με επικεφαλής τον κ Θεοδωράκη, που ήρθε ως Πολιτικό Κόμμα όχι από το «πουθενά» αλλά από εκείνα τα σπλάχνα του «σπαραζόμενου» ΠΑΣΟΚ που ΔΕΝ είχαν ήδη προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και ΔΕΝ παρέμειναν πιστά στον νέο Πρόεδρό του τον καθηγητή κ Βενιζέλο. 

Τις τελευταίες εβδομάδες μετά την διθυραμβική ανακοίνωση γέννησης του Κόμματος που βαφτίστηκε ΠΟΤΑΜΙ οι «δημοσκοπήσεις» δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ (που ήθελε και θέλει να μας Κυβερνήσει) και τη ΝΔ η οποία με το «υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ» του κ Βενιζέλου συνεχίζει, έστω με 152 ΝΑΙ, να μας Κυβερνά, να παίζουν «τραμπάλα» με επιπέδου «στατιστικού λάθους». 

Κάθε εχέφρων Έλληνας και Ελληνίδα αντιλαμβάνεται και συνειδητοποιεί ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ (έχοντας ενσωματώσει ένα τεράστιο κομμάτι του παλαιού ΠΑΣΟΚ) προαλειφότανε ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΤΑΝ να αναλάβει τις ευθύνες της ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Σοφή πολιτική στρατηγική καθώς ακόμα εξελίσσεται το δράμα της πλήρους και αμετάκλητης υποταγής μας στην τρόικα των δανειστών.

Ποιος θα ήθελε να παραλάβει μια «απασφαλισμένη χειροβομβίδα» και μαζί τις ιστορικές ευθύνες αδυναμίας να εφαρμόσει «υποσχέσεις» που ΔΕΝ μπορεί πλέον να εφαρμοστούν εκεί που οδηγήθηκαν τα πολιτικά πράγματα από το ΠΑΣΟΚ, την «υπηρεσιακή Κυβέρνηση» και τώρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

Ξαφνικά, έτσι στα γνωστά μας «καλά καθούμενα», οι στατιστικές εικόνες τις οποίες είχαμε συνηθίσει κατηγορώντας δημοσκόπους και ΜΜΕ για «μαγείρεμα» μπερδεύτηκαν και τώρα, προχωρώντας προς διπλές εκλογές, και ενόψει του Πάσχα, Κόμματα, πολιτικοί, ΜΜΕ και δημοσκόποι και μαζί τους εμείς οι απλοί (αλλά όχι, διαπιστωμένα, ούτε στο διηνεκές αγνοί και άδολοι ψηφοφόροι) φαίνεται να χάνουμε «και τα αυγά και τα… Πασχάλια»!.. 

Θα δούμε, θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε απίστευτα πράγματα οδεύοντας προς τις διπλές ΕΚΛΟΓΕΣ… 

Στο ελληνικό πολιτικό παλκοσένικο σύγχρονων «Μαυρογιαλούρων» σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ από το «πρωτογενές πλεόνασμα» που μας το σέρβιραν με «πλύση εγκεφάλου» τα «συστημικά» ΜΜΕ θα διανεμηθεί για προσωρινή «ανακούφιση» ενός εκατομμυρίου ταλαιπωρημένων ιθαγενών και μάλιστα ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!...

Θα ζήσουμε στιγμές απερίγραπτου κάλλους με αυτή την διανομή.

Θα ενταθούν οι συζητήσεις για επιμήκυνση του χρέους (που κανείς εχέφρων και γνώστης οικονομικών δεν δέχεται ότι η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει) και για παράλληλη ελαφρά μείωση των επιτοκίων.

Θα αυξηθούν γεωμετρικά οι αναφορές στην Ελληνική Οικονομική ανάκαμψη και τη δυνατότητα να βγούμε για «δανεισμό στις Αγορές» ίσως με Κρατικά ομόλογα 5-ετούς διάρκειας και με επιτόκια γύρω στο 6%.

Την ίδια χρονική περίοδο θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα ποσοστά ανεργίας σε όλες τις ηλικίες, οι ουρές σε δωρεάν συσσίτια, οι αριθμοί πολιτών που ΔΕΝ μπορούν να πληρώσουν τα «χρέη στο Κράτος…» και, ως δραματική παράπλευρη «απώλεια» οι αυτοχειρίες…

Υπάρχουν εκείνοι που αρχίζουν να πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την αίγλη και την δυναμική που είχε αποκτήσει (αφού, βέβαια, είχε ενσωματώσει ένα τεράστιο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ 4πλάσσιο και 5πλάσιο της δικής του ιστορικής δύναμης).

Υπάρχουν επίσης εκείνοι που προεξοφλούν ότι οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος θα συνεργαστούν μετεκλογικά σε ένα νέο πολιτικό μόρφωμα. 

Κάποιοι «ψυχανεμίζονται» ότι το ΠΟΤΑΜΙ γεννήθηκε για να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες Εθνικές εκλογές. 

Δανειστές και αγορές ΔΕΝ πρόκειται να δεχτούν συζητήσεις από μια αμιγή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…

Υπάρχει το προηγούμενο της «αθέτησης» υποσχέσεων τύπου Ζάππειο ένα, δύο, τρία… δεκατρία από τον κ Σαμαρά στην σύναψη ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥ «γάμου» με το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ του κ Βενιζέλου και, ουσιαστικά, αθέτηση υποσχέσεων με την αιτιολογία της ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ… 

Γιατί να αποκλείσουμε τη σύναψη ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥ «γάμου» μεταξύ του κ Τσίπρα και του κ Θεοδωράκη με στόχο την κατάληψη της ΕΞΟΥΣΙΑΣ που θα δώσει και την απαραίτητη «αιτιολογία» κυβιστικών εφαρμογών όπως τις ζήσαμε με τον κ Σαμαρά στην αδυναμία εφαρμογής υποσχέσεων για κατάργηση ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και άρνηση καταβολής «οφειλομένων» στην τρόικα;

Με άλλα λόγια, τώρα έχουμε το ΠΟΤΑΜΙ οπότε μπορούμε να χτίσουμε γέφυρα για την κατάληψη της Εξουσίας και την «υποχρεωτική» αθέτηση υποσχέσεων… 

Προβλέπω παραγγελίες για αρκετά κουτιά πούρων Αβάνας, που κατασκευάζονται από χέρια φτωχών Κουβανών, για να κατευθύνονται σε χέρια πλούσιων «καπιταλιστών» και προβλέπω παραγγελίες για κιβώτια με φιάλες σαμπάνιας όπου το ένα ποτηράκι θα αξίζει πολύ περισσότερο από το Προεκλογικό επίδομα της κυανοπράσινης Συν-Κυβέρνησης. 

Προέχει, στο διηνεκές: Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.