1 Μαρτίου 2014

Πόσο θα αντέξει ο Ερντογαν μέχρι να τον καρατομήσουν....

Όποιος ηγέτης δεν κάθεται φρόνιμος, οι Αμερικανοί ή οι Γερμανοί τον βάζουν κάτω και τον λιώνουν ή τον… κρεμάνε.

Είδατε τι έπαθε ο Σαντάμ, που τον κρέμασαν δεμένο χειροπόδαρα και μοίρασαν και το βίντεο της κρεμάλας για να βλέπουν τι μπορεί να πάθουν οι ηγέτες που δεν κάθονται ήσυχοι…;

Είδατε τι έπαθε ο Καντάφι, που τον βρήκαν σε έναν υπόνομο κα τον έδεσαν πίσω από ένα φορτηγάκι και τον έσερναν στους δρόμους μέχρι να ξεψυχήσει (αφού πρώτα τον… παλούκωσαν);

Είδατε τι έπαθε ο Μουμπάρακ;

Ο μόνος που τους γλίτωσε μέχρι τώρα είναι ο Άσαντ, επειδή τον προστατεύουν οι Ρώσοι που χρησιμοποιούν για βάσεις τους τα λιμάνια της Συρίας.

Τώρα, όπως όλα δείχνουν, έχει έρθει η σειρά του τούρκου πρωθυπουργού… Ο Ερντογάν από αγαπημένο παιδί των Αμερικανών, έγινε το κόκκινο πανί και τον ετοιμάζουν και αυτόν για φυλακή ή κρεμάλα.

Οι Αμερικανοί τον θεωρούν πλέον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για τα συμφέροντά τους.

Πρώτον, γιατί τα έβαλε με τους Εβραίους.

Δεύτερον, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας κράτους από τους Παλαιστινίους.

Τρίτον, γιατί προσπαθεί να γίνει πιο αυστηρός στη χρήση της τουρκικής αεροπορικής βάσης τον Ιντσιρλίκ από τους Αμερικανούς, από την οποία μέχρι τώρα οι Αμερικανοί πραγματοποιούσαν όλες τις εξορμήσεις τους στην ταραχώδη αυτή περιοχή.

Τέταρτον, γιατί ο Ερντογάν τα έχει βρει με τους Ιρανούς, που μέχρι πρότινος ήταν ο μεγαλύτερος εχθρός των ΗΠΑ. 

Καταλαβαίνετε τώρα ποιοι δίνουν όλες αυτές τις κασέτες με τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων που βγαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ της Τουρκίας… 

Σίγουρα είναι έργο των Αμερικανών, γιατί μόνο αυτοί με τα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που έχουν μπορούν να παρακολουθούν πρωθυπουργούς…

Φαίνεται όμως ότι και ο Ερντογάν, εκτός από… κλέφτης είναι και πολύ μπουνταλάς, για να μιλάει για τέτοια θέματα από το τηλέφωνο…

πηγή KontraNews 

Ο έκθετος Ερντογάν και η... μονταζιέρα 

Αρθρογράφος της εφημερίδας «Zaman» αποδομεί τα επιχειρήματα του τούρκου πρωθυπουργού ότι οι ηχογραφημένες συνομιλίες είναι κατασκευασμένες. 

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο γιος του Μπιλάλ φέρεται να συζητούν σχέδια για να κρύψουν τεράστια χρηματικά ποσά σε μετρητά.

Με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να βλέπει παντού συνωμοσίες, έπειτα από τη δημοσίευση μιας σειράς ενοχοποιητικών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με τον γιο του Μπιλάλ, που ο ίδιος καταγγέλλει ότι είναι «κατασκευασμένες», η τουρκική εφημερίδα «Zaman» σπεύδει να καταθέσει τα δικά της επιχειρήματα για την υπόθεση αυτή.

Σε άρθρο της με τίτλο «Γιατί οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Ερντογάν δεν γίνεται να είναι προϊόν μοντάζ» ο δημοσιογράφος Εμρέ Ουσλού τονίζει: «Κατ' αρχάς το επιχείρημα του πρωθυπουργού δεν έχει καμία απολύτως βάση από ηθικής σκοπιάς καθώς τον τελευταίο καιρό οτιδήποτε έχει ξεστομίσει ο Ερντογάν είναι ψέμα: όλες του οι δηλώσεις, από το "έδειραν μια γυναίκα στο Καμπατάς" (σ.σ.: πρόκειται για τη Ζεχρά Ντεβελίογλου, η οποία κατήγγειλε πως την 1η Ιουνίου 2013 της επιτέθηκαν άγνωστοι διαδηλωτές στη συνοικία Μπεσίκτας διότι φορούσε ισλαμικό κάλυμμα κεφαλής), που η πρόσφατη δημοσίευση ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας διαψεύδει τον ισχυρισμό αυτόν, ως το "οι αστυνομικοί που μου έβαλαν  κοριούς στο τηλέφωνο ξέφυγαν" και "ο εισαγγελέας διέφυγε από την Τουρκία 22 φορές", αποδείχθηκαν αναληθείς, οπότε δεν μπορεί πλέον να μας πείσει για τίποτα». 

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικά 24ωρα διέρρευσαν πέντε τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες φέρεται να έγιναν μεταξύ του Ερντογάν και του γιου του κατά τις οποίες συζητούν σχέδια για να κρύψουν τεράστια χρηματικά ποσά σε μετρητά. Στις συνομιλίες, που φέρεται να έγιναν τη 17η Δεκεμβρίου 2013, όταν η Εισαγγελία προχώρησε σε εκτεταμένη επιχείρηση κατά της διαφθοράς, ο φερόμενος ως Ερντογάν προειδοποιεί τον φερόμενο ως Μπιλάλ για χρήματα που είναι κρυμμένα σε διάφορα σπίτια.

Οσον αφορά το φλέγον ζήτημα, αυτό της... μονταζιέρας, ο Ουσλού είναι κατηγορηματικός:
«Τη στιγμή που διέρρευσαν οι συνομιλίες αυτές κάποιοι κύκλοι από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKΡ) έσπευσαν αμέσως να δηλώσουν, διά μέσου των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, πως οι συνδιαλέξεις αυτές έλαβαν χώρα σε μια χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός μιλούσε στην τηλεόραση. Κοιτώντας όμως το πρόγραμμα μεταδόσεων εκείνης της ημέρας είναι ξεκάθαρο πως αυτό είναι ψέμα. Οταν αυτή η αναλήθεια δεν "έπιασε", κάποιοι από το ΑΚΡ ισχυρίστηκαν πως η σύζυγος του Ερντογάν,Σουμεγέ, εκείνη την ημέρα βρισκόταν στο Ικόνιο και όχι στην Κωνσταντινούπολη, όπως υπονοείται από τις υποκλαπείσες συνομιλίες. Μάλιστα, ανέβηκαν και φωτογραφίες με τη Σουμεγέ, οι οποίες ωστόσο αποδείχθηκε ότι ήταν του 2012!

Οπότε το κόμμα έπρεπε τώρα να βρει ένα άλλο ψέμα να πει. Και το ερώτημα είναι: Αν οι τηλεφωνικές συνομιλίες είναι όντως προϊόν μοντάζ, γιατί το κυβερνών κόμμα να επιδοθεί σε μια ολόκληρη εκστρατεία ψεμάτων; Γιατί να παρουσιάσουν μια φωτογραφία του 2012 ως φωτογραφία του 2013 αν όντως το δίκιο είναι με το μέρος τους;».

«Αν λοιπόν ο Ερντογάν είναι τόσο σίγουρος, θα μπορούσε να φέρει έναν ανεξάρτητο ερευνητή για να αποφανθεί κατά πόσον οι συνομιλίες είναι ή όχι προϊόν μοντάζ. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ εύκολο» τονίζει ο Ουσλού, καταλήγοντας πως «ο Ερντογάν, αν ήταν τόσο σίγουρος για τον ισχυρισμό του, θα μπορούσε να φέρει από το εξωτερικό ως και ειδικούς της ΝΑSΑ για να τον υπερασπιστούν. Και αν όντως αποδεικνυόταν πως έχει δίκιο, θα μπορούσε να βγει και να πανηγυρίσει τη νίκη του. Αλλά, καθ' ότι δεν έκανε τίποτε από τα παραπάνω, είναι πασίδηλο πως οι ισχυρισμοί του περί μοντάζ έγιναν με έναν και μοναδικό σκοπό: να κουκουλώσει ακόμη περισσότερο τη διαφθορά (γύρω από το πρόσωπό του)». 

Νέα συνομιλία 

Εν τω μεταξύ το σκάνδαλο φουντώνει: μια νέα ηχογραφημένη συνομιλία του Ερντογάν κυκλοφόρησε πριν από μερικές ώρες. Σε αυτήν ακούγεται ο πρωθυπουργός να μιλάει και πάλι με τον Μπιλάλ και να του λέει να μην αποδεχθεί τη «μίζα» που του προσέφεραν αλλά να περιμένει για ακόμη μεγαλύτερη.

Το μεγαλύτερο από τα πλεονεκτήματα του ισλαμιστή πρωθυπουργού, το «ηθικό πλεονέκτημα», μοιάζει να κλονίζεται παρασύροντας ένα ολόκληρο σύστημα: θεοσεβούμενοι μεγαλοεπιχειρηματίες από «νέα τζάκια», μηχανισμοί προπαγάνδας και ΜΜΕ, δικαστικές διώξεις εναντίον του κεμαλικού βαθέος κράτους αλλά και εναντίον απλών πολιτών, αιματηρή κρατική καταστολή.

ΒΗΜΑ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.