17 Φεβρουαρίου 2014

Με μαύρα γράμματα θα γράψει η ιστορία τη γενιά μας...

Με μαύρα γράμματα, στο νόημα, θα γράψει ο ιστορικός του μέλλοντος για τη γενιά μας όσον αφορά το ποια Ελλάδα θα παραδώσουμε.

Του Στρατή Μαζίδη

Ποια Ελλάδα θα παραδώσουμε όμως;

Την Ελλάδα των χρεών που θα της χορηγούνται δάνεια με επαχθείς όρους, ώστε να ξεζουμίζει το λαό για να τα αποπληρώνει.

Την Ελλάδα που συνέβαλε στην απώλεια της Κύπρου σε αρχικό στάδιο το 1974 και σε τελικό τόσο το 2013 όσο όπως πια διαφαίνεται το 2014.

Την Ελλάδα που δεν ανήκει στους Ελληνες αλλά στα εκατομμύρια των φανατικών πιστών του Αλλάχ και της Σαρία.

Την Ελλάδα που δε θα της ανήκουν οι θάλασσές της και τα νησιά της.

Την Ελλάδα που δε θα είναι κυρίαρχη στη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ηπείρο. Που ίσως κιόλας να μην της ανήκουν έτσι όπως το πάει σε λίγο καιρό.

Την Ελλάδα των λίγων εναπομείναντων εξαθλιωμένων Ελλήνων.

Την Ελλάδα ενός λαού που την κρίσιμη στιγμή δείλιασε, δεν τόλμησε και συνέχισε απαθής κι άλαλος την πορεία του προς την άβυσσο.

Την Ελλάδα που παρακολουθεί το λαό της στο παραμικρό του βήμα και τον τιμωρεί για αυτό.

Στην πραγματικότητα δε θα παραδώσουμε κράτος ανεξάρτητο αλλά ένα τόπο, μια επαρχία, κάτι οπωσδήποτε απροσδιόριστο, ίσως σαν φυλακή.

Δύσκολο αλήθεια ρόλο μας επεφύλαξε η ιστορία για να αναλάβουμε, αλλά και τραγικά εμείς ανταποκριθήκαμε. Ίσως γιατί πολύ χειρότερο κι οδυνηρό από μια ήττα είναι η αποδοχή της δίχως μάχη.

πηγή



Share

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να θέλω να κάνω...παρατήρηση, το συγκεκριμένο site από όπου προέρχεται το άρθρο, θεωρεί τιμή του να διαφημίζει τον "καρπερό" χώρο της αριστερά, όπως γράφει σε πρόσφατο άρθρο με τίτλο "πλημμύρα οι αριστεροί αλλά αχαμνή η αριστερά". Λες και δεν τους φάγαμε τους "αριστερούς" στα μούτρα σαράντα χρόνια τώρα. Λες και αυτοί ήταν σε άλλο πλανήτη, δεν ευθύνονται για την κατάντια μας. Κι όμως, αυτοί φέρουν την ευθύνη πρώτοι από όλους. Και στα οικονομικά και στα πνευματικά θέματα. Μην ξεχνάτε ότι μερικά χρόνια πριν, ένα site με τέτοιες εικόνες ιστορικών μορφών, όπως το δικό σας, θα το χαρακτήριζαν άπαντες οι 'προοδευτικοί επαναστάτες'...φασιστικό.
Ίσως μεγαλύτερη προσοχή στα site που επιλέγετε

Φιλικά

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητε μου φιλε ποτε μια καλοπροαιρετη παρατηρηση δεν υπηρξε κατι κακό για οποιονδηποτε και σε ευχαριστω.

Μου δινεις ετσι και το δικαιωμα να πω κι εγω 2 κουβεντες...

Καταρχην θα ηθελα να σου πω πως (θεωρωντας οτι εισαι νεος επισκεπτης) ποτε δεν ειπαμε στο δικο μας ιστολογιο οτι ανηκουμε στην δεξια ή στην αριστερα...
Ολα τα χρονια που υπαρχει αυτο το ιστολογιο ανηκει στην ακομματιστη πατριωτικη παραταξη.

Κοιτωντας λιγο προσεκτικοτερα θα το καταλαβεις...
Σαφεστατα και δεν ειμαστε ακροδεξιο ή φασιστικο ιστολογιο και νομιζω κι αυτο θα το καταλαβαινες...

Το αν φανατικοι διεθνιστες "προοδευτικοι" αριστεροι θα μας χαρακτηριζαν φασιστικο λογω των ηρωων που εχουμε παντου και του πατριωτικου χαρακτηρα μας λιγο με ενδιαφερει...

Το freepen ειναι φιλικο μας ιστολογιο και ποτε δεν αρνηθηκε οτι ειναι φιλοαριστερο.. (τουλαχιστον οι διαχειριστες κι οχι ολοι οι συντακτες)

Ομως μια προσεκτικοτερη παρατηρηση σου σε αυτο θα σου αποδειξει οτι ειναι και πατριωτικο, αλλα και οχι αγκυλωμενο σε αθεϊστικα και αντεθνικα θεματα (κι αυτο το γνωριζω πολυ καλα)

Μπορει ισως η πλειοψηφία των φιλικων μας ιστολογιων να προερχονται απο πατριωτικες φιλοδεξιες θεσεις, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν και πατριωτες αριστεροι οπως κι ακομματιστοι...

Εγω προσωπικα σαν διαχειριστης ποτε δεν κρινω ενα ιστολογιο με το αν ειναι δεξιο αριστερο ή οτιδηποτε αλλα μονο με το εαν υπηρετει τις ιδιες με εμας αρχες της πατριδας και της πιστης...

Να εισαι σιγουρος οτι οταν οι αγωνιστες του 1821 ελεγαν πως αγωνιζονται για του Χριστου την Πίστη την Αγία και της Πατριδος την Ελευθερια σιγουρα δεν ειχαν στο νου τους δεξιους κι αριστερους κλπ...

Τωρα αν καποιοι αριστεροι επελεξαν να απορριψουν αυτο το συνθημα και να γινουν προδοτες του Γενους μας, κακο του κεφαλιου τους...

Υπαρχουν ομως σιγουρα κι αριστεροι που το σεβονται απολυτα...
Και σε αυτους συγκαταλεγονται σιγουρα και τα παιδια του freepen.

Θα συμφωνησεις μαζι μου οτι καποτε σε αυτον τον τοπο για να παμε μπροστα πρεπει επιτελους να βρουμε καποιες κοινες συνισταμενες ολοι οι Ελληνες... Και να παψει αυτος ο αισχρος διαχωρισμός αναμεσα στους πατριωτες αριστερους και δεξιους...
Η αγαπη μας για την Ελλαδα πρεπει να ειναι πανω απο κομματα και παραταξεις.

Να εισαι καλα φιλε μου και σε ευχαριστω πολυ για το σχόλιο σου.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο ίδιος ανώνυμος και ευχαριστώ για την απάντησή σου. Δεν ανήκω σε συγκεκριμένο χώρο, αν και ψηφίζω συγκεκριμένο κόμμα, και όχι δεν ανήκω στην ακροδεξιά (Χ.Α.)
Αναγνωρίζω την ανάγκη να πέσουν οι διαχωριστικές γραμμές και να ενωθούν οι Έλληνες, όμως αυτό φοβάμαι ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι μάλλον ουτοπικό. Η έμφυτη, από αρχαιοτάτων χρόνων εμφυλιοπολεμική μας διάθεση, έχει πολλαπλασιαστεί τον 20ο αιώνα, τον αιώνα της πολυδιάσπασης του κοινωνικού σώματος, και της παντελούς έλλειψης κοινής γλώσσας και κοινών τόπων. Και αυτός ο γλωσσικός και κοινωνικός κατακερματισμός, ιστορικά και αντικειμενικά, είναι αποτέλεσμα της αριστερής διαλεκτικής (πάλη των τάξεων = εμφύλιος πόλεμος). Με αυτό το πνεύμα μίλησα περί αριστεράς και όχι γιατί εγώ θεωρώ τον εαυτό μου δεξιό κλπ.
Όπως και νάχει μακάρι τα παιδιά του freepen να είναι τόσο πατριώτες όπως λες, δεν τα γνωρίζω, θα έχεις λόγο για να το λες αυτό.
Όμως η αριστερά δυστυχώς έχει αγκυλώσεις που φοβάμαι ότι δεν θα αφήσουν ποτέ τον όποιο πατριώτη στους κόλπους τους να αρθρώσει σωστό λόγο, ελληνικό και ορθόδοξο.
Μακάρι φυσικά να κάνω λάθος.
Σίγουρα συμφωνώ με την ανάγκη να καταρριφθούν τα διαχωριστικά τείχη του αίσχους. Αυτό βέβαια προϋποθέτει κάτι: οι αριστεροί να πάψουν να μιλούν για αριστερά, πάλη των τάξεων κλπ Άλλωστε ο τίτλος "πλημμύρα της αριστεράς" δεν νομίζω ότι προάγει την ένωση των πατριωτικών πυρήνων, όποιας πολιτικής καταγωγής. Προσωπικά, και προφανώς δεν είμαι ο μόνος, όταν ακούω για τέτοιου είδους πλημμύρες, κάτι...παθαίνω. Και όχι άδικα.

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Ανωνυμε φιλε μου χαιρομαι πραγματικα που βρισκουμε κοινο τοπο συζητησης.
Χαιρομαι επισης που δεν αυτοπροσδιοριζεσαι δεξιος ή ακροδεξιος αλλα κυριως απλα πατριωτης.
Ισως πραγματικα να ειναι ουτοπικο να οραματιζομαστε την ενωση των Ελληνων με γνωμονα μονο την αγαπη για την Ελλαδα.
Ομως ισως αυτες οι νησιδες στο ιντερνετ οπως η δικη μας να κανουν αυτην ακριβως την δουλεια...
Εδω θα βρεις αρθρα των δεξιων, των ακροδεξιων, των κεντρώων, των αριστερων και σπανιοτερα και των ακροαριστερων...

Ποτέ φυσικα δεν θα βρεις αρθρο να διαφημιζει ή να προτρεπει υπερ καποιου σγκεκριμενου κομματος γιατι αυτο δεν ειναι στις προθεσεις μας και το εχω ξεκαθαρισει τουλαχιστον στους τακτικους συνεργατες συντακτες μας...

Ο καθενας μπορει να λεει ελευθερα την αποψη του εκτος απο το να διαφημιζει κομματα μεσα απο το ιστολογιο μας...

Σε ευχαριστω παρα πολυ για το σχολιο σου και ελπιζω σε καποιο προσεχες μηνυμα σου να δωσεις εστω ενα μικρο ονομα να μπορουμε να εχουμε μια πιο συγκεκριμενη επικοινωνια.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.