Τελευταίες αναρτήσεις

24 Φεβρουαρίου 2014

Εκ μέρους της Αρπαχτής Bank.

γραφει ο αρισταρχος 

“Με ποιο δικαίωμα βλέπει τα στοιχεία μου τα χρωστούμενά μου…” 

Ώρες ώρες μετανιώνω που έχω σταθερό τηλέφωνο.  Ξεκινάει από τις εννιά το πρωί και όλη μέρα χτυπάει δαιμονισμένα να το σηκώσω για ν’ ακούσω μια γλυκιά, είναι αλήθεια, φωνούλα σαν από ηχογράφηση να μου απαριθμεί τα στοιχεία της εταιρίας ”εκ μέρους της τράπεζας μπλα μπλα… με κωδικό τόσο και λέγομαι έτσι, είστε ο κύριος τάδε; ” Πως ν’ αρνηθείς τον εαυτό σου επειδή σε πήρε τηλέφωνο κάποιο χαμσί και σε πιλατεύει. “Πέστε μου τους τέσσερις πρώτους αριθμούς από το ΑΦΜ σας και σας προειδοποιώ πως η συνομιλία μας καταγράφεται μπλα μπλα…”

Πρωί πρωί και το χνώτο μου βαρύ, το μυαλό ακόμα σε μισονάρκωση από τον ύπνο αδυνατεί να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και αντιδράει. Ένα βαθύ χασμουρητό με το ανάλογο τέντωμα και μια φαγούρα στη μέση. Αν ήταν εύκολο, το ακουστικό θα έσκαγε στον τοίχο και εγώ θα γύριζα τις πλάτες σιγοτραγουδώντας “είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόϊ”. Αλλά δεν μ’ αφήνει να το κάνω αυτή, η πως την λένε, η… μωρέ λυπάμαι το κακόμοιρο που επέλεξε αυτό, το… ας πούμε δουλειά, σαν λύση απελπισίας στην ανεργία του, ειδάλλως…

Λες αυτοί που έχουν την επιχείρηση να μη το ξέρουν; Πολύ καλύτερα από εμάς. Τεντώνομαι πάλι με βαθύ χασμουρητό μέχρι εξάρθρωσης και ξύνομαι, αυτή τη φορά στο κεφάλι. Περίεργο που με πιάνει η φαγούρα σε τέτοια κατάσταση, όμως η φωνούλα απτόητη συνεχίζει. “Σας ενημερώνω για ένα χρέος που έχετε στην κλεφτομπάνκ κύριε…” Εδώ βαράει επανάσταση ο εγκέφαλος. Ξυπνάει και ανεβάζει γράδα. Ποια είναι αυτή που θα μου πει πόσα και που τα χρωστώ; Δεν ξέρω εγώ και ξέρει αυτή; Με ποιο δικαίωμα βλέπει τα στοιχεία μου τα χρωστούμενά μου κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο βλέπει σ’ αυτό το μαραφέτι του διαβόλου που το βάφτισαν… υπολογιστή. “Καλά ρε κοπέλα μου, αν είχα δεν θα πλήρωνα; Λες να μην ξέρω τι χρωστάω; ”. “Κύριε χρωστάτε τρεις δόσεις και αν μέχρι τις 22 του μήνα δεν καταθέσετε το ένα τρίτο τουλάχιστον το ποσό θα γίνει απαιτητό στο σύνολό του και μάλιστα με τόκους υπερημερίας μπλα μπλα… ” Άϊ σιχτήρ που θα μου πεις… όμως όχι, απλά εγώ δεν θέλω να τ’ ακούω γιατί, αν είχα θα πλήρωνα και θάμουν και κύριος, ενώ τώρα είμαι ένας μπαταξής!(κατά συνθήκη).

Οι κοχλίες των αυτιών μου κατέβασαν ξαφνικά την ένταση και η φωνή χάνεται κάπου στον τηλεφωνικό λαβύρινθο. Δεν ακούω τίποτα και το ακουστικό μπαίνει μαλακά στην θέση του. Εκεί στο κέντρο του κρανίου μου ανάμεσα στα δυό μου μάτια στο μετωπιαίο. Εκεί νιώθω την συγκέντρωση σαν κουβάρι και δεν θέλω να ξεμπερδευτεί, να ξετυλιχτεί. Εκεί μένω σαν φυτό με μηδέν συναίσθημα, μηδέν οπτική και με μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει ο μείζων στρογγύλος  μυς να συγκρατήσει όρθιο το κεφάλι. Κάποιες πεταλουδίτσες περνούν από μπροστά μεταφέροντας σκόρπιες και ασύνδετες σκέψεις του τύπου “ρε πως καταντήσαμε, πως θα πληρώσω, που θα τα βρω, να κάνω καφέ, να πάρω τηλέφωνο, δεν έχω λεφτά…” Στιγμιαίες και αδύναμες που χάνονται όπως ήρθαν και ‘γω δεν έχω πάρει ακόμη απόφαση που θα πάω και τι θα κάνω. Πάω τελικά προς την τουαλέτα γιατί απλά με πάει εκεί η κύστη μου.

Μέχρι εννιά το βράδυ το τηλέφωνο θα χτυπήσει δυό τρεις ακόμη φορές. Μπέρδεψα τα τηλέφωνα και δεν σηκώνω το ακουστικό πουθενά, καραντίνα σε φίλους και εχθρούς. Καλύτερα, από κοντά και να μυρίζω το χνώτο της παρέας μου. Και το χειρότερο είναι πως θα πρέπει να μου γίνει συνήθειο για τα επόμενα χρόνια και για όσο δεν θα βρίσκω σωστή και καλοπληρωμένη δουλειά(sic).

Ζητάω πολλά; 

αἰέν ἀριστεύεινShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.