27 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ 4 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ και το 2014.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Οι τέσσερεις ¨4¨  μόνο Ολυμπιακοί κύκλοι που άναψαν στο Σότσι, ¨άναψαν¨ και αυτό που συμβαίνει το ¨2014¨ ;

Σύμπτωση, σημειολογία ή δρομολόγηση παγκόσμιων γεγονότων;

Ας τα αφήσουμε όλα αυτά στον ιστορικό του μέλλοντος όταν και οι προσωπικές μας ζωές θα είναι κομμάτι αυτής της Ιστορίας.

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα γιατί τώρα και όχι το 2015 ή μετά;

Ποιοι βιάζονται και σε τι στοχεύουν;

Ποιος έκανε την ζημιά, ποιος θέλει να ανατρέψει γεω- οικονομικο- στρατηγικές ισορροπίες;

 Η Γαλλία που ναυπηγεί πολεμικά σκάφη για την Ρωσία. Ή η Γερμανία που "ζεσταίνεται" χάρη στο ρωσικό φυσικό αέριο. Ή οι ΗΠΑ που είναι στην άλλη άκρη του πλανήτη και είναι οικονομικά επώδυνο για αυτές να υποστηρίξουν πλέον ένα πόλεμο στο  Ιράκ και το Αφγανιστάν η αλλαχού;

Σε μία προέκταση του χρόνου  μέσα στο 2015 και εντεύθεν πιθανώς να αποκτούσε η Δυτική Ευρωπαική ενδοχώρα κάποια ενεργειακή αυτονομία απο τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ελληνικής και Κυπριακής Υφαλοκρηπίδας. Φυσικά οι ήδη δρομολογημένες συμφωνίες μεταξύ Ελλάδος- Τουρκίας- Κύπρου θα υπογράφοντο  και ¨ούτε γάτα, ούτε ζημιά¨.

Τότε με άνεση οι Δυτικο- Ευρωπαίοι θα έλεγαν στον κ. Πούτιν  ζεσταινόμαστε από τα¨χρέη¨της Ελλάδας. Και μάλιστα και εμείς σαν Ευρώπη  πλέον θα καθορίζουμε την διακύμανση των ενεργειακών τιμών και  θα μπορούμε ακόμη να χρηματοδοτήσουμε ικανοποιητικά και την Ουκρανία ώστε να απεξαρτοποιηθεί από το Ρωσικό άρμα. 

Να γιατί αγαπημένοι συμπολίτες μου η Πατρίδα μας στοχοποιήθηκε και στο Παγκόσμιο εκκρεμές των γεωπολιτικών σχεδιασμών έγινε το κέντρο ισορροπίας του.

Και τώρα τι γίνεται; Ποιος πρόκαμε τα πράγματα και τα έκανε να τρέξουν πριν την ώρα τους; 

Με τις παρακάτω απλουστεύσεις χάριν της ανάγνωσης  προσεγγίζονται  υποθέσεις οι οποίες με την σειρά τους διαμορφώνουν πιθανές μελλοντικές καταστάσεις διαχειρίσιμες ή μη.

Τώρα που τα ενεργειακά πηγάδια της Ελλάδας και της Κύπρου είναι κλειστά!!!

Ποιος άραγε έχει όφελος όταν μία Ευρώπη και συγκεκριμένα η ΕΕ εξ αιτίας των γεγονότων στην Ουκρανία θα εισέλθει θέλοντας και μη σε μία διπλωματική φθορά με τον κατεξοχή  τώρα ενεργειακό πάροχο της που λέγεται Ρωσία;

Ένα μεγάλο κομμάτι της Ευρωπαικής ανάπτυξης είναι άμεσα συνδεμένο με τους αγωγούς που διατρέχουν την γή της Ουκρανίας.

Αν η Ρωσία ανοίγει και κλείνει την ενεργειακή στρόφιγγα αυτό δεν θα σημαίνει ότι θα ανοιγοκλείνουν και όλοι οι οικονομικοί δείκτες της ΕΕ;

Παράλληλα και η υπο κατάρρευση οικονομία της Ουκρανίας θέλει ισχυρές και άμεσες χρηματικές ροές γιατί πίστεψε στην Ευρώπη και ο χειμαζόμενος λαός της θέλει εδώ και τώρα αποτελέσματα πριν λειτουργήσουν μνημόνια και άλλες συνθήκες. Με λίγα λόγια οι άνθρωποι βιάζονται γιατί σε λίγο θα πεινάνε και θα κρυώνουν.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Μία κόπωση και πολλά ¨εγκεφαλικά¨στις Βρυξέλλες που θα γινονται αποδέκτες και περιφερειακών προβλημάτων τα οποία θα αναδεικνύονται και θα αποδυναμώνουν  πρότερους οικονομικούς σχεδιασμούς.

Ο Αγγλοσαξωνικός άξονας σαν ενεργειακά αυτάρκης θα ¨καμαρώνει¨για την οικονομία του!! Συγκρίνοντας με αυτήν της Ευρώπης και ο νοών νοείτω.

Οι Κινέζοι προς το παρόν θα εφησυχάζουν γιατί διασώθηκαν τα αμερικανικά ομόλογα και οι Σαουδάραβες θα τρίβουν τα χέρια τους για νέες παραγγελίες!!

Αυτό είναι το  ενδιάμεσο σενάριο γιατί καλό σενάριο δεν υπάρχει για το 2014.

Το κακό σενάριο του 2014 θα εξαρτηθεί από την ιδιομορφία της Ρωσικής ιδιοσυγκρασίας που τώρα είναι πλέον ενισχυμένη με Εθνικά και Θρησκευτικά  χαρακτηριστικά.

Απλώς στο κακό σενάριο  η οποιαδήποτε τοπική ή γενική στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία  θα επιταχύνει όλα τα παραπάνω και θα οδηγήσει πιθανώς την ΕΕ σε ¨απόγνωση¨.

Να μην μείνουν και οι Ευρωπαίοι παραπονεμένοι ότι δεν γνώρισαν και αυτοί απόγνωση  όπως την ¨σέρβιραν¨στους Έλληνες ¨τεμπέληδες¨.

Θα μου πείτε φίλοι μου σχεδόν όλους τους ανέφερες και ξέχασες τον Τούρκο;
Όχι δεν τον ξέχασα γιατί αυτός θα είναι και ο ¨πρωταγωνιστής¨του έργου που λέγεται 2014.

Ήδη άρχισε τις πρόβες…

“Σε περίπτωση διχοτόμησης της Ουκρανίας, η Κριμαία δεν θα πάει στην Ρωσία αλλά στην Τουρκία!” Γράφει ξεκάθαρα ο Nerdun Khadzhyoglu, στην Χουριέτ, δίνοντας χείρα βοηθείας στους ναζιστές του Κιέβου. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Ταταροι κατευθύνονται στην Κριμαία για να πνίξουν στο αίμα τις ειρηνικές διαδηλώσεις των Ρωσόφωνων που ζουν εκεί και απαιτούν την ασφάλεια και την βοήθεια της Ρωσίας.

“Η Τουρκία δεν είναι πλέον αδύναμη όπως το 1944, για να παρακολουθεί απαθής τον Στάλιν να εκτοπίζει τους Τούρκους από την Κριμαία. Το παιχνίδι έχει αλλάξει. Σήμερα η Ρωσία δεν διαθέτει την στρατιωτική ισχύ για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο” olympiada στο Φεβρουαρίου 26, 2014

Όταν η Τουρκία εκφράζει τέτοια ψυχοπαθολογική αυθάδεια στην Ρωσική στρατιωτική μηχανή σκεφτείτε απλά τι έχει στο μυαλό της για εμάς.Το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνεται και η αλεπού από τα πόδια γιατί όλα τα σχέδια των μεγάλων και ισχυρών καταλήγουν στο σχέδιο του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ο πέμπτος ¨¨ολυμπιακός¨¨ κύκλος που δεν άναψε στο Σότσι θα άναψει σαν ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ πάνω από την Ορθόδοξη Αγία Σοφία.

Σας ευχαριστώ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.