22 Ιανουαρίου 2014

Ραντεβού στα......


Είδαμε την παγκόσμια και ιστορική πρωτοτυπία να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας. Το προφίλ του τρομοκράτη είναι ανάλογο με το προφίλ του εξουσιαστή. Στη θέση του Σαμαρά θα μπορούσες άνετα με ένα κουστούμι και μία γραβάτα να έχεις τον Χριστόδουλο Ξηρό και σύμφωνα με αυτά που είδαμε όλοι στο χθεσινό “επαναστατικό” βίντεο, αν του Σαμαρά του κατέβαζες το μαλλί προς τα κάτω, του έβγαζες τα γυαλιά και του φορούσες μία μπλούζα με τον Γκεβάρα άνετα έπαιρνε την θέση του νεοέλληνα “τρομοκράτη”.

Ακόμα και τους “τρομοκράτες” δεν τους έφτιαξαν στα μέτρα του απλού πολίτη αλλά του εξουσιαστή. Διότι η φάτσα αλλά και η βαριεστημάρα του Ξηρού να διαβάζει τον “επαναστατικό” λόγο ταιριάζει πολύ καλύτερα στο προφίλ του βουλευτή που έχει τόσο σίγουρη την μονιμότητα της κοινοβουλευτικής καρέκλας που βαριέται να σε πείσει ότι είναι άξιος εκπρόσωπός σου, παρά με τον Έλληνα που αυτή την στιγμή δεν τον χωράει ο τόπος από τον θυμό. 

Δεν χρειαζόταν το έτοιμο κείμενο του Γιωτόπουλου για να πειστούμε ότι ο Ξηρός είναι υπάλληλος του συστήματος και ότι “η εξαφάνιση του Ξηρού συνδέεται με την προσπάθεια της κυβέρνησης να μεγαλοποιήσει την απειλή της τρομοκρατίας”. Όσο και ο Γιωτόπουλος ήταν “επαναστάτης” άλλο τόσο και η επανάσταση έχει και είχε εκπροσώπους άεργους, αγράμματους και επικίνδυνα νηστικούς για δόξα και χρήμα. Αν βάλεις στον Γιωτόπουλο ένα κουστουμάκι θα μπορούσε άνετα να είναι ο δίδυμος αδελφός του Κάρολου Παπούλια.

Το κείμενο που υπογράφει ο Γιωτόπουλος, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα δελτίο τύπου-προειδοποίηση της εξουσίας προς τους πολίτες της χώρας Ελλάδας ότι αν σκεφτούν έστω και αυθόρμητα να αντιδράσουν σε όσα η εξουσία τους επιβάλλει θα αντιμετωπιστεί ως τρομοκρατική ενέργεια ενάντια στην δημοκρατία αλλά και στην ειρήνη που επιβάλλει η Ε.Ε. 

Αυτό βέβαια στο είπε προφορικώς και ο βαριεστημένος “επαναστάτης” Ξηρός στο βίντεο του: “Πόλεμο ενάντια στην ΕΕ, στα Μνημόνια κ.λπ”. Ο ένας σε καλεί σε πόλεμο ενάντια σε αυτά που γνωρίζεις ότι σε συνθλίβουν και ο άλλος σε προειδοποιεί ότι αν το κάνεις θα χαρακτηριστείς ως τρομοκράτης.
 
Πιάσαν και τα γεφύρια της Αγανάκτησης και του Θυμού σου. Κλείνουν με όλα τα μέσα τα στενά για την παραμικρή πιθανότητα λαϊκής έκρηξης που μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα και από εκεί που δεν το περιμένουν στο έμμεσο μέλλον. Ακόμα και η μικρή αγανάκτηση που μπορεί να έχεις όταν ένας υπάλληλος του κράτους κόψει το νερό ή το ρεύμα ενός συμπολίτη σου θα πρέπει να την τιθασεύσεις .Διότι όταν ο Ξηρός σου λέει ότι “κάντε ομάδες και ξυλοφορτώστε όσους κόβουν το ρεύμα και το νερό Ελλήνων” σε κατατάσσει αυτόματα στην “τρομοκρατική ομάδα” του άεργου “επαναστάτη”.
 
Από την άλλη μεριά έχεις και την αμεσότατη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αθανασίου, ο οποίος ξαφνικά βάζει στην δικιά του κομματική Πολιτεία τους κατοίκους της Ελλάδας. Ξαφνικά γίναμε όλοι φίλοι και αδελφοί ενώ μέχρι χθες ήμαστε οι κλέφτες και λωποδύτες που μάς κυνηγούσε το καλό Κράτος για να το πληρώσουμε επειδή έτσι αυτό γουστάρει. “Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες από αυτούς που τους επιβουλεύονται”, δήλωσε ο υπουργός. Μα ο “επαναστάτης” Ξηρός δεν δήλωσε πουθενά ότι επιβουλεύεται κανέναν πολίτη της Ελλάδας, αντιθέτως δήλωσε εχθρός του Κράτους που “καταδυναστεύει τους πολίτες της”. Γιατί λοιπόν ο κατεστραμμένος πολίτης, κατά τον κύριο Αθανασίου, είναι πιθανό θύμα της “τρομοκρατίας”; Πώς ξαφνικά “οι νόμοι και οι θεσμοί, η Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα” κατά τον κύριο Αθανασίου “είναι η απάντηση στους τρομοκράτες”; Πού είναι οι νόμοι, οι θεσμοί, η Δικαιοσύνη και το Σύνταγμα επί 4 ολόκληρα χρόνια όταν με νόμους γκιλοτίνες, καταστρατήγηση του Συντάγματος, αυτοσυντριβή των θεσμών και απαξίωση της Δικαιοσύνης από ελεύθερος πολίτης κατάντησες επαίτης του πλανήτη; Πώς γίναμε ίσα κι όμοια ξαφνικά μέσα από ένα 3λεπτο βίντεο της κακιάς ώρας;
 
Τέλος, ο “επαναστάτης” Ξηρός μάς έδωσε ραντεβού στα γουναράδικα όπως κι ένας άλλος γελωτοποιός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχνάνε βέβαια και οι δυο γελωτοποιοί ότι τα Γουναράδικα τα βιώνει καθημερινά μεγάλη μερίδα του λαού. Στα παλούκια μέχρι αυτή την στιγμή έχουν καρφωθεί πάνω από 10,000 κεφάλια Ελλήνων που καμιά επανάσταση δεν ξεκίνησαν και ούτε όνειρο είχαν να γίνουν κανενός το σύμβολο. Την ώρα που ανάμεσα στα μπούτια και στα βυζόκωλα αυτοί δίνουν την παράστασή τους οι άνθρωποι δίχως μέλλον για την επόμενη ώρα υποφέρουν και στενάζουν, ενώ το μόνο σίγουρο που έχουν είναι ένα παλούκι για το δικό τους κεφάλι.
 
Να σάς κλείσω κι εγώ μια συνάντηση στην οποία βρισκόμαστε όλοι μαζί 24 ώρες το 24ωρο.
Ραντεβού στα Πουτανάδικα.
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.