12 Ιανουαρίου 2014

«Θέλουμε Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης», λέει η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

- «Οι ψηφοφόροι πρέπει να αποφασίσουν υπέρ ή κατά των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης (ΗΠΕ) κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών αυτή την άνοιξη», λέει η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Viviane Reding.

- Ο μόνος εχθρός για τους οραματιστές των ΗΠΕ είναι οι «ευρωσκεπτικιστές» και τα «ακροδεξιά» κόμματα που βρίσκονται σε πρωτιά στις δημοσκοπήσεις. (Καμία ανησυχία για τα αριστερά κόμματα).

- Οι εθνικές κυβερνήσεις θα υποβιβαστούν μπροστά στο υπερκράτος της ΕΕ.

- Εκστρατεία προπαγάνδας «για τα μυαλά των Ευρωπαίων» υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, ακόμα και με το φόβητρο ενός νέου παγκοσμίου πολέμου!
 
Η Viviane Reding, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και η μακροβιότερη Επίτροπος των Βρυξελλών, ζήτησε «μια πραγματική πολιτική ένωση» να τεθεί στην ατζέντα της ΕΕ για τις εκλογές την άνοιξη, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.

«Πρέπει να οικοδομήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης με την Επιτροπή ως κυβέρνηση και δύο σώματα - το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μια "Γερουσία" των κρατών μελών», είπε.

Το «όραμα» της Reding, το οποίο συμμερίζονται πολλοί στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, θα μετατρέψει την ΕΕ σε υπερκράτος υποβιβάζοντας τις εθνικές κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια σε ένα μικρό πολιτικό ρόλο ισοδύναμο με εκείνον που έχουν τα τοπικά συμβούλια στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το σχέδιό της, η Επιτροπή θα υπερέχει των εθνικών κυβερνήσεων και οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα αντικαταστήσουν την κυριαρχία των βουλευτών του κοινοβουλίου.

Οι εθνικοί ηγέτες, που συνέρχονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα πρέπει να μειωθούν σε ένα συμβουλευτικό, δευτερεύοντα ρόλο παρόμοιο με αυτόν της Βουλής των Λόρδων στην Μ. Βρετανία.
 
Ο Nigel Farage, ο ηγέτης του UKIP, είπε ότι η Reding αποκάλυψε την πραγματική δυνατότητα επιλογής που θα έχουν οι Βρετανοί ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα.

«Για τους ανθρώπους που έχουν εξουσία στις Βρυξέλλες, αυτή είναι η μόνη επιλογή που έχουν να προσφέρουν, καμία μεταρρύθμιση μόνο Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Στις 22 Μαΐου, ο βρετανικός λαός θα πρέπει να αναρωτηθεί αν θέλει αυτό και θα ψηφίσει αναλόγως», είπε.

«Είμαι βέβαιος ότι οι άνθρωποι θα πουν όχι σε αυτό το συγκεντρωτικό φανατισμό».

Τα σχόλια της Reding περιγράφουν το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ της δέσμευσης της Ευρώπης για "διαρκώς στενότερη ένωση" και της Βρετανίας, η οποία πιέζει για τη μείωση των εξουσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Υποθέτουμε ότι η Βρετανία θα εξέλθει από την ΕΕ και έτσι δεν κάνουμε καν τον κόπο να σκεφτόμαστε τις βρετανικές ευαισθησίες αυτή τη στιγμή», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Ενώ η Βρετανία μπορεί να διαγραφεί, η ανησυχία αυξάνεται επειδή η εχθρότητα έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ευρώπη και τα αντι - ΕΕ κόμματα προπορεύονται στις δημοσκοπήσεις στη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ελλάδα.
Ανώτερα στελέχη της ΕΕ, όπως η Reding, θέλουν οι ευρωπαϊκές εκλογές τον Μάιο να προχωρήσουν πέρα ​​από τις συζητήσεις για τη λιτότητα στην ευρωζώνη υιοθετώντας «ένα μεγάλο όραμα για την Ευρώπη».

«Αυτή η συζήτηση βρίσκεται σε μια αποφασιστική φάση τώρα. Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, οι πολίτες σε όλη την Ευρώπη θα είναι σε θέση να επιλέξουν την Ευρώπη στην οποία θέλουν να ζήσουν», είπε.

«Υπάρχουν πολλά που διακυβεύονται. Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών θα διαμορφώσουν την Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι ζωτικής σημασίας.

Θα είναι το καλύτερο όπλο μας ενάντια στους ευρωσκεπτικιστές : Να εξηγήσουμε στους πολίτες μας ότι η ψήφος τους μετράει πραγματικά».

Κατά την περίοδο μέχρι την πανευρωπαϊκή ψηφοφορία της άνοιξης, η ΕΕ ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία για τις καρδιές και τα μυαλά των ψηφοφόρων.
Μιλώντας στην Αθήνα, ο José Manuel Barroso, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, επεσήμανε ότι η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει τα εκατό χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για να προειδοποιήσει ότι ο ευρωσκεπτικισμός, τα ακροδεξιά και λαϊκίστικα αντι – ευρωπαϊκά κόμματα θα μπορούσαν να φέρουν τον πόλεμο πίσω στην Ευρώπη.

«Καμία άλλη πολιτική οικοδόμηση μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι καλύτερος τρόπος για την οργάνωση της ζωής για να μειωθεί η βαρβαρότητα σε αυτόν τον κόσμο», είπε.

 
"Βαρβαρότητα";
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπενθυμίσουμε αυτό καθώς θα τιμήσουμε φέτος την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν πρέπει ποτέ να θεωρούμε την ειρήνη, τη δημοκρατία ή την ελευθερία δεδομένες. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό να το υπενθυμίσουμε αυτό καθώς το Μάιο οι λαοί της Ευρώπης θα κληθούν να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές».

Η προσπάθεια του Barroso και της Reding να τονίσουν τα όσα διακυβεύονται στις εκλογές της ΕΕ δεν έτυχαν θερμής υποδοχής από όλες τις κυβερνήσεις .

«Η ομοσπονδιακή υπερβολή για τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι καθόλου χρήσιμη για την πλειοψηφία των χωρών που θέλουν μια μεταρρυθμισμένη ΕΕ να λειτουργήσει καλύτερα», δήλωσε ένας ευρωπαίος διπλωμάτης.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Ποσειδώνας
 
ΣΧΟΛΙΟ 
Δεν με εκφράζει το μπλε κουρελόπανο της Ε.Ε. με τα κίτρινα αστεράκια...
Δεν το αναγνωρίζω σαν σημαία και δεν με ενδιαφέρει...
Η σημαία μου είναι μια η ελληνική.
 
Είναι η σημαία για την οποία οι προγονοί μου έχυσαν το αίμα τους και θα χύσω κι εγώ το δικό μου και το παιδί μου το δικό του...
 
Δεν θέλω η πατρίδα μου να γίνει επαρχία της Ευρώπης και δεν θέλω ο λαός μας να είναι μια ισχνή κι ασήμαντη μειοψηφία σε ένα κράτος εκατομμυρίων ξένων....
 
Οπως έλεγε κι ο μακαρίτης Τάσος Παπαδόπουλος στην Κύπρο, δεν παρέλαβα κράτος και να παραδώσω κοινότητα....

Είμαι υπέρ της Ευρώπης των λαών και των ελευθέρων ανεξαρτήτων εθνών....
 
Αυτά όλα δεν σημαίνουν ότι είμαι εχθρός της Ευρώπης.
Κάθε άλλο, θεωρώ ότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί έχουμε πολλά κοινά και όλοι έχουν μεγάλες επιρροές από τον Ελληνικό Πολιτισμό...
 
Δεν είμαι όμως υπέρ της δημιουργίας πολυεθνικών κρατών αλλά υπέρ της φιλίας και της ειρήνης μεταξύ φίλων λαών...
 
Η συγκέντρωση της εξουσίας σε ένα και μόνο κυβερνητικό κέντρο εξυπηρετεί ύποπτους σκοπούς της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης.
Αυτά επιδιώκουν οι κύκλοι της ανομίας που θέλουν την παγκόσμια επικράτηση και προσπαθούν να επιβάλλουν την παγκόσμια διακυβέρνηση που έλεγε κι ο ΓΑΠ....
 
Ο αείμνηστος αρχιμ. π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος που είχε ασχοληθεί διεξοδικά με το θέμα του Σιωνισμού και της Μασωνείας έλεγε (πριν από 50 χρόνια) "πως επιδιώκεται με πονηρούς τρόπους και προφάσεις η ένωση της υφηλίου κάτω από μια παγκόσμια κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό οι μυστικές λέσχες δεν θα αναγκαστούν να προσπαθούν να καταλάβουν τις εξουσίες διαφόρων διαφορετικών κρατών αλλά θα έχουν να ελέγξουν μία και μόνη κυβέρνηση..."
 
Πριν λοιπόν από αυτό το μακρινό σχέδιο θα πρέπει να δημιουργήσουν μεγάλες ομάδες ενωμένων κρατών κάτω από ενιαία εξουσία (όπως η Ε. Ενωση)...
 
Το που μπορούν να μας οδηγήσουν τέτοιες κεντρικές απρόσωπες πολυεθνικές εξουσίες το έχουμε ζήσει για καλά στο πετσί μας στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια που παραδώσαμε την εξουσία στους ξένους με την δουλικότητα και την ανοχή των ντόπιων προδοτών πολιτικών....
 
Το μέλλον όλων μας αλλά κυρίως των παιδιών μας θα είναι ζοφερό αν επιτρέψουμε να συμβεί το μόρφωμα που θα ονομαστεί Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης...
 
Οι Ευρωπαϊστές ισχυρίζονται πως η Ευρώπη κινδυνεύει με πόλεμο αν επικρατήσουν οι Ευρωσκεπτικιστές....
Προσωπικά θεωρώ ότι αν επικρατήσουν οι Ευρωπαϊστές η Ευρώπη κινδυνεύει άμεσα από κοινωνικές εξεγέρσεις χωρίς προηγούμενο...
 
Κλείνοντας να τονίσω ένα πράγμα...
Η ιστορία μας σαν Ελληνες είναι βαριά αλλά κυρίως διδακτική...
Κι ένα απο τα μεγάλα διδάγματα προέρχεται από τον Εθνικό μας Υμνο. Τον Υμνο είς της Ελευθερίαν:
 
Μὲ τὰ ροῦχα αἱματωμένα
ξέρω ὅτι ἔβγαινες κρυφὰ
νὰ γυρεύῃς εἰς τὰ ξένα
ἄλλα χέρια δυνατά.
 
 
Μοναχὴ τὸ δρόμο ἐπῆρες, ἐξανάλθες μοναχή,
δὲν εἶν᾿ εὔκολες οἱ θύρες,
ἐὰν ἡ χρεία τὲς κουρταλῆ.


Ἄλλος σου ἔκλαψε εἰς τὰ στήθια
ἀλλ᾿ ἀνάσασιν καμιὰ
ἄλλος σοῦ ἔταξε βοήθεια
καὶ σὲ γέλασε φρικτά.


Ἄλλοι, ὀϊμέ! στὴ συμφορά σου,
ὅπου ἐχαίροντο πολύ,
«σύρε νά ῾βρῃς τὰ παιδιά σου,
σύρε», ἐλέγαν οἱ σκληροί.


Αν αναρωτιέστε για ποιους μιλάει ο εθνικός μας ποιητής δεν έχετε παρά να κοιτάξετε στις Βρυξέλλες.... 

ΘΑΝΟΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.