31 Δεκεμβρίου 2013

Απλά ξέχασες το όνειρό σου.

Γράφει ο Άκης κουστουλίδης 

Και όμως έρχεται η στιγμή που αντικρίζεις μπροστά σου μια λευκή σελίδα.
Ξεφυλλίζεις το βιβλίο της ζωής σου και φτάνεις στην σελίδα που φοβίζει περισσότερο και από την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας σου που μπορείς να θυμηθείς.

Η θέα του άσπρου σε τυφλώνει προσκαλώντας όλο σου το παρελθόν σε μια μάχη με την αμφισβήτηση, σε έναν σίγουρο θάνατο όλων των απόψεων που χαράχτηκαν στην μνήμη της ιστορίας σου.

Φοβάσαι να γράψεις κάτι καινούργιο και τρομαγμένος γυρνάς τις σελίδες μία - μία προς το παρελθόν σου μπας και βρεις κάποια αίσθηση ασφάλειας μέσα σε μια σελίδα που θεωρείς ότι σ΄αντέχει ακόμη. 

Ακόμη πιο πολύ φόβο προκαλεί το παράδοξο γεγονός πως αρκετές σου  σελίδες είναι πλέον λευκές, άλλες έχουν ξεθωριάσει τόσο που οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους, τα γεγονότα έχασαν τις αισθήσεις τους μέσα στην φθορά του χρόνου και το όνειρο…… 

Το όνειρο ξεχάστηκε στην πρώτη σελίδα περιμένοντας σιωπηλό το θάνατο του ύπνου σου.

Μα εσύ επιλέγεις να κάνεις τον αδιάφορο και δηλώνεις κουρασμένος για να γυρίσεις τρις δεκαετίες δρόμο πίσω και να το ξανασυναντήσεις.
Προσπαθείς να ξεχάσεις πως ένα όνειρο ήταν η αιτία που γράφτηκε το βιβλίο της ζωής σου και συ θέλεις έτσι απλά να μπορείς να γυρίσεις την σελίδα.

Προσπαθείς να βάλεις έναν τίτλο στη λευκή σελίδα που ξεδιπλώθηκε μπροστά σου μα τα νοήματα των λέξεων χάθηκαν μέσα στην αμνησία του εγωισμού σου, ενός εγωισμού που αρνείται πεισματικά να σπάσει την αλαζονική του εικόνα και όμως εσύ θέλεις να τρέξεις στην επόμενη σελίδα της ζωής σου.

Προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου πως νιώθεις καλά μαζί του αλλά τα γεγονότα μαρτυράνε την φανταστική  μυρωδιά της ευτυχίας σου να χάνεται σαν συννεφάκι που το παρασέρνει ο αέρας.

Βρίσκεσαι χαμένος μέσα σε δρόμους που υποχρεώνουν τον εαυτό σου σε κυκλική πορεία και όμως εσύ ακόμη ψάχνεις έναν τίτλο για να σώσει την μιζέρια σου, ψάχνεις ένα γνωμικό που θα δικαιολογήσει  την στασιμότητά σου, μια στασιμότητα που νομίζεις πως θα σε γλιτώσει από τον πόνο της αλλαγής, μια αλλαγή που περιμένοντας μέσα στην τεμπελιά σου, απαιτείς να την κάνουν οι θεοί σου για σένα.

Κουράστηκες να περιμένεις την αλλαγή του κόσμου και στήνεις κατηγορητήρια  για τους πάντες, μα ξεχνάς το μίσος που σπέρνεις στην καρδιά σου, ξεχνάς τις ευθύνες της ύπαρξής σου, ξεχνάς το χρέος του σεβασμού προς την ζωή σου.

Νομίζεις πως αξίζεις τα πάντα και βουτάς μέσα στα άδυτα της απληστίας σου, κατασπαράζοντας ότι βρεθεί στον δρόμο σου, γίνεσαι ένας αδίστακτος κλέφτης χαράς, μα ποτέ σου δεν χαίρεσαι με όσα έχεις αποκτήσει και θέλεις άλλα τόσα και άλλα τόσα.

Βλέπεις τα χρυσά λάφυρα της απληστίας σου και όμως η ευτυχία είναι μακρυά, η σελίδα παραμένει τρομακτικά λευκή μπροστά σου και όμως εσύ συνεχίζεις να ερωτοτροπείς παθιασμένα με την φανταστική εικόνα του εαυτού σου.

Εχεις μείνει μόνος και δεν αντέχεις ούτε τον φανταστικό σου εαυτό, έχεις μείνει μόνος και όμως εξοργίζεσαι γιατί έχει φύγει το κοινό σου, εξοργίζεσαι που δεν σ΄ακολουθεί κανένας στις ιδέες που και εσύ ο ίδιος έχεις ξεχάσει.

Ναι, και λίγο πριν την τελική σύγκρουση με τον εαυτό σου θυμάσαι, θυμάσαι εκείνη την εφηβική φωνούλα που σου σιγοτραγουδούσε κάτι στιχάκια που λέγαν για αγάπη, θυμάσαι κάτι όρκους που έδινες στο φεγγάρι, θυμάσαι εκείνη την εποχή που κοίταζες τον ουρανό και ήθελες να αγγίξεις τ΄άστρα, θυμάσαι τότε που δεν ήθελες να κοιμηθείς για να μην σταματήσεις να ονειρεύεσαι, μα δεν μπορείς ακόμη να πιστέψεις πως σε πλάνεψε ο ύπνος και έκανες τρεις δεκαετίες δρόμο με δανικά ιδανικά.

Δεν μπορείς να πιστέψεις πως επέζησες μέσα σε ξένα όνειρα, δεν μπορείς να πιστέψεις πως έζησες μέσα σε φανταστικές ζωές ψεύτικων ινδαλμάτων, δεν μπορείς να πιστέψεις πως κατάντησες δούλος των ιδεών της  ελευθερίας σου και όμως εσύ απλά ξέχασες.
Ναι απλά ξέχασες το όνειρό σου στην πρώτη σελίδα του βιβλίου της ζωής σου και άφησες άλλους να γράφουν την ιστορία σου.

Απλά ξέχασες το δικαίωμα του να είσαι Άνθρωπος και επέλεξες να αγοράσεις θεϊκή υπόσταση μέσα στο υλικό κελί σου.

Τρεις δεκαετίες δρόμος και έπρεπε να  δεις την σάρκα σου να ματώνει και να πετσοκόβεται για να πιστέψεις πως είσαι άνθρωπος.

Και όμως μπορείς να γίνεις θεός μόνο αν παραμείνεις Άνθρωπος…..
Ξεδίπλωσε λοιπόν τα θεϊκά σου προτερήματα και γίνε ο Άνθρωπος που αξίζει να ζει μέσα στις σελίδες της ζωής σου ή απλά περίμενε το σκουπιδιάρικο που θα μαζέψει την ψυχή που πέταξες στα σκουπίδια. 

ὑπόγεια τάξις



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.