Τελευταίες αναρτήσεις

20 Δεκεμβρίου 2013

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης σε συνάντηση με τον Χατζηοσμαν όταν ήταν υπουργός του Παπαδήμου

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssi

Η οικονομική κρίση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, έχει επιφέρει πρωτίστως στην πατρίδα μας μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση, όπου παρατηρείται η απόλυτη κατάπτωση των ηθικών αξιών. Αυτή η κατάπτωση δεν έχει αρχή ούτε βέβαια, τέλος και είναι καθημερινή. Είναι λυπηρό και ταυτόχρονα τραγικό να βλέπει ο πενόμενος και σκληρά δοκιμαζόμενος Ελληνικός λαός, έναν πρώην υπουργό της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, το Μιχάλη Λιάπη, να προβαίνει στην πλέον εξευτελιστική και ατιμωτική πράξη της πλαστογράφησης των πινακίδων κυκλοφορίας του πολυτελούς αυτοκινήτου του, όταν ο ίδιος και το κόμμα του αναγκάζουν τον Ελληνικό λαό σε καθημερινή οικονομική αιμορραγία! 

Μα τέτοιος εξευτελισμός, τέτοια ξετσιπωσιά; Και δυστυχώς, δεν αρκεί μια συγνώμη για να λάβει ο Μιχάλης Λιάπης την άφεση αμαρτιών από τον Ελληνικό λαό. Γιατί όταν προβαίνει σ΄ αυτήν την πράξη κουτοπονηριάς και περιθωριακής απατεωνιάς, τι να φανταστεί ο κάθε κακοπροαίρετος, ότι θα μπορούσε να έχει πράξει, την εποχή της παντοκρατορίας του, όταν δηλαδή, είχε όλο το βάζο γεμάτο με το μέλι της εξουσίας. 

Ποιος μπορεί να πιστέψει πως δεν έβαλε έστω το μικρό του δακτυλάκι για να γλύψει από το μέλι του βάζου! Όπως, άλλωστε έπραξε ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου (ήδη προφυλακισμένος) και Γιάννου Παπαντωνίου (κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις) και ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων. Γι΄ αυτόν τον «κολλητό» των Τσοχατζόπουλου- Παπαντωνίου, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εντόπισε τα πρώτα 14 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του στην Σιγκαπούρη ενώ ο Αντώνης Κάντας έδωσε όλα τα στοιχεία για δυο ακόμη λογαριασμούς σε Σιγκαπούρη και Ελβετία που περιέχουν άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια! 

Όταν λοιπόν, αυτά συμβαίνουν στην πατρίδα μας από τους πολιτικούς αλήτες των κομμάτων εξουσίας, που σαν σαρκοβόρα όρνεα κατατρώγουν τις σάρκες των Ελλήνων, που να μείνει χρόνος στα ξενόδουλα ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων συνεταίρων του βρώμικου συστήματος να ασχοληθούν με τα Εθνικά θέματα και τα οποία βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία; 

Ωστόσο, μέσα σ΄αυτήν την έρημο ενημέρωσης και παραπληροφόρησης, ευτυχώς υπάρχουν κάποιες πηγές που προσπαθούν να κρατούν ανήσυχο και σε εγρήγορση τον λαό μας. Μια από αυτές τις πηγές, είναι το τριμηνιαίο περιοδικό «Βορειοηπειρωτικό Βήμα», του οποίου ιδρυτής είναι η Μητρόπολη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και ιδιοκτήτης του περιοδικού, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.ΒΑ). Από αυτό λοιπόν, το πεφωτισμένο περιοδικό, αντλώ και καταγράφω από τη στήλη «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» το παρακάτω σχόλιο από το τελευταίο του τεύχος: 

Ο Χατζηοσμάν με την σημαία της ανεξάρτητης δυτικής Θράκης (πάνω στο γραφείο)

Ανθελληνική Τουρκική φιέστα: Τέλος πάντων, δεν λένε να σταματήσουν τις προσκλήσεις τους σε βάρος της Ελλάδος, οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι. Τον Ιούλιο που μας πέρασε, το δείπνο που διοργάνωσε στο πλαίσιο του Ραμαζανιού, στην Ανδριανούπολη, ο αυτοαποκαλούμενος «Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», μετατράπηκε σε ανθελληνική φιέστα. Ήσαν παρόντες δυο Τούρκοι υπουργοί, οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση σε βάρος της Ελλάδος, ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν ζουν ανθρώπινα. Ξεπερνώντας δε κάθε όριο προκλητικότητας ο εκ των παρόντων Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Μπιναλί Γιλντιρίρ, αποκάλεσε …. τούρκικα τα εδάφη της Θράκης! «Εκεί τα μέρη είναι δικά μας», είπε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος δε προς τους Έλληνες πολίτες και μουσουλμάνους στο θρήσκευμα κατοίκους της Θράκης, είπε: «Πάντα είμαστε δίπλα σας. Βρισκόμαστε πάντοτε στο μυαλό, στην καρδιά  και στην ψυχή μας και σας στηρίζουμε μέχρι το τέλος του αγώνα σας. Μια ισχυρή Τουρκία θα κερδίζει πάντοτε και παντού αυτόν τον αγώνα», κατέληξε καταχειροκροτούμενος. Αλήθεια υπάρχει κάποιος Έλληνας πολιτικός που να πει ότι η Ελλάδα έχει «στο μυαλό, στην καρδιά και στην ψυχή της» τους Βορειοηπειρώτες”; 

Από πλευράς μου θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:

  • Ο 55χρονος ιμάμης και βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν αποτελεί σίγουρα μια ιδιαίτερη περίπτωση πολιτικού για τη Θράκη και έχει αφήσει έντονη τη σφραγίδα της παρουσίας του στην μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής. Είναι συνιδρυτής και στη συνέχεια πρόεδρος του Κόμματος Ειρήνης και Φιλίας μαζί με τον αποθανόντα Αχμέτ Σαδίκ, είναι δε, εκφραστής της σκληρής εθνικιστικής γραμμής στην μουσουλμανική μειονότητα της Ροδόπης. Υπήρξε Πρόεδρος της σκληροπυρηνικής «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκικης μειονότητας Δυτικής Θράκης», η οποία είναι καταργημένη με ανέκκλητη και οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου! Παρ΄ όλα ταύτα εξακολουθεί την ανθελληνική της προπαγάνδα με την ανοχή των εφησυχασμένων ελληνικών κυβερνήσεων, και χωρίς ποτέ να έχουν εγκαλέσει για προδοτική στάση τον εν λόγω βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
  • Ο Δήμος Αδριανουπόλεως, κατόπιν ενεργειών του Δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως, Ευάγγελου Λαμπάκη, «αδελφοποιήθηκε» στα τέλη του 2011 με το Δήμο της Αλεξανδρουπόλεως. Αυτή η απόφαση ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από μέρους των κατοίκων της Αλεξανδρουπόλεως και κατηγορούν τον Ευάγγελο Λαμπάκη πως στο πλαίσιο αυτής της αδελφοποίησης δέχεται αποστολές μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων για διάφορες τουρκοφιέστες στη Θράκη μας. Και οι οποίες βεβαίως, στηρίζονται από το Τούρκικο Προξενείο της Κομοτηνής. Τον κατηγορούν επίσης, πως άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του Δημάρχου Αδριανουπόλεως, Σεντεφτσί (18/5/2011) σε φιλοξενούμενο σχολείο της κατεχόμενης Κύπρου, όταν δήλωνε: «η Βόρεια Κύπρος είναι τμήμα της Τουρκικής Δημοκρατίας».ΕΔΩ. Αλλά τι να περιμένει ο Ελληνισμός από ένα δήμαρχο, τον Δήμαρχο Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος σε ομιλία του προς Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Προξένου της Ελλάδος στην Πόλη (δεν αντέδρασε), βάφτισε τους Τούρκους, Θρακιώτες; Το επίσης, λυπηρό είναι ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την έγκριση και του Επιμελητηρίου Έβρου. ΕΔΩ
Τι να περιμένει ο Ελληνισμός από ένα δήμαρχο, τον Δήμαρχο Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος τοποθετήθηκε υπέρ της ανεξαρτητοποιήσεως της Θράκης μας. Και είναι άκρως Εθνικά επικίνδυνη αυτή η προσέγγιση, άσχετα εάν έχει τα δίκια του, όσον αφορά την εγκατάλειψη της Θράκης μας από το Αθηνοκεντρικό κράτος. Όμως, δεν είναι δυνατόν σε μια προσπάθεια καταγγελίας και εξοβελισμού του Αθηνοκεντρικού κράτους, να μεταχειρίζεται ως μέτρο πίεσης της εξουσίας, την Ανεξαρτησία της Θράκης μας. Γιατί θα πρέπει να γνωρίζει ο Ευάγγελος Λαμπάκης, πως τέτοιες θέσεις και δηλώσεις, τους μόνους που εξυπηρετούν είναι τους Τούρκους και τον αλυτρωτισμό τους. ΕΔΩ  

Συνεπώς, ο Ελληνικός λαός, στις ζοφερές ημέρες που διάγει ο ίδιος και η πατρίδα του, θα πρέπει να βρει τα αποθέματα ψυχής να κρατήσει όρθια την Ελλάδα μας. Να θυμάται πως και το 1893 η Ελλάδα μας πτώχευσε (δυστυχώς επτωχεύσαμεν του Χαρίλαου Τρικούπη) και το 1897 επεβλήθη στη χώρα μας ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος, παρόμοιος του σημερινού ΔΝΤ. Όμως, η πατρίδα μας σύντομα ανέκαμψε και το 1912-13 απελευθέρωσε εδάφη μας και πλήθος υπόδουλων Ελλήνων. Γιατί αδέλφια,  μπορεί να πτωχεύσαμε οικονομικά, όμως, δεν πρέπει ποτέ να πτωχεύσουμε ηθικά και πνευματικά.             Άλλωστε, «Η Ελλάδα προώρισται να ζήσει και θα ζήσει» (Χαρίλαος Τρικούπης)!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.