24 Οκτωβρίου 2013

Ο Κόντογλου για τον σιχαμερό μεχμέτη.

Ο ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ
 
ΑΦΟΥ φτάσαμε και σε αυτό το έσχατο σημείο αυτοεξευτελισμού της Νεοελληνικής προσωπικότητας, να βλέπουμε και να βαυκαλιζόμαστε με τα εγκλήματα του Μωάμεθ τον Πορθητή, που ξεπάστρεψε ό,τι πιο Ιερό και Όσιο βρήκε στην Ελληνορθόδοξη ιστορία μας, ας δώσουμε φωνή στον Φ. Κόντογλου να μιλήσει μέσα από το μνημούρι του και να μας απαντήσει… 
 
ΑΝΑΜΕΣΑ Σ" ΕΝΑ ΣΩΡΟ σκληρόκαρδους πολέμαρχους πού ανήκανε στην Ανατολή, κανένας δέ ματόχωσε τον κόσμο σάν και κείνο τ' αφορεσμένο Τουρκί πού τό γρά­ψανε στην ιστορία Μεμέτη Καταχτητή. Αυτός δεν πρέπει να παρασταθεί μέ σκημα άνθρωπου, μόνο σάν εκείνα τά φοβερά τέρατα της Αποκάλυψης. Μ' όλο πόχουνε περάσει τόσα χρόνια από τότες που ψόφησε, ή Χριστιανοσύνη ακόμα χλομιάζει σάν ακούσει τ' όνομα αύτουνού τ' Αντίχριστου. Τά βουνά κι οί ακατέλυτες στεριές, και τά ποτάμια, τά νησιά, τά πέλαγα, τά βράχια κι οί κάμποι, τά δέντρα, τά θεριά, ακόμα κι οί Άγιοι, κάθε ζω­ντανό καί κάθε άψυχο, ως τά σήμερα, τόν θυμούνται καί σνγκρυάζουνται.
 
Ποιος έκοψε κεφάλια σάν κι αυτόν, ποιος άλλος σούβλισε, ποιος πριόνισε, ποιος παλούκωσε, ποιος επινόησε βα­σανιστήρια, ποιος ατίμασε γυναίκες, ποιος έμόλεψε παλληκαρόπουλα. ποιος ρεζίλεψε τιμημένα σπίτια, ποιος ξέθαψε κόκαλα, ποιος κατάπιε πολιτείες σούμπιτες. ποιος σουργούνεψε χιλιάδες χώρες καί χωριά, ποιος έκανε νά τρέμει στεριά καί θά­λασσα, κι ούλα τά βασίλεια ν' άσπροκαλιάζουνε σάν τίς κότες πού τίς κλώθει ο αϊτός!... 
 
Κάποτε σαν έφταξε ό φημισμένος ζουγράφος Μπελλίνης στην Πόλη, άρχεψε ό σουλτάνος νά τόν ρωτά γιά τήν τέχνη του και νά περιεργάζεται τα έργα πού 'χε φέρει μαζί του. Το λοιπόν άπ' ούλα πιό πολύ τ' άρεσε μιά ζουγραφιά πού παράσταινε τήν αποκεφάλιση τ' Αη-Γιάννη Πρόδρομου. Ωστόσο γύρισε κι είπε του Μπελλίνη, πώς αυτό τό θαυμαστό εργόχειρο είχε ένα ψεγάδι πού χαλούσε τήν επιτυχία του, κι αυτό τό ψεγάδι ήτανε ό κομμένος λαιμός τ" άη-Γάννη. Και. σάν τα’ απάντησε ό ζουγράφος πώς τόν είχε ξεσηκωμενον από σφαμενο πρόβατο, ό σουλτάνος πρόσταξε παρευθύς τόν τζελάτη νά κόψει μπροστά τους έναν σκλάβο, γιά νά δεί ό Μπελλίνης τί λογής είναι ό λαιμός τ' άνθρωπου! 
 
(Φ. Κόντογλου-Η ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ-Εκδ. ΑΓΚΥΡΑ)
Επιμέλεια-π.Διονύσιος Ταμπάκης-Ναύπλιον.
 
το είδαμε στο Λόγια του Αέρα 
 
ΣΧΟΛΙΟ
Ας θαυμάσουν οι ξεπουλημένοι το τουρκικό σήριαλ του ΑΝΤ 1 για την Αλωση που ανέφερε ότι ετοιμάζει το ανθρωπάριο Λάτσιος....
Και επειδή εκεί θα δείτε ότι ο Μωάμεθ ήταν ένας γενναίος και καλός ηγέτης (όπως θαυμάσατε και τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή!!!)... απολαύστε και πως τελείωσε την ζωή του ο Λουκάς Νοταράς το δεξί χέρι του αυτοκράτορά μας Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.... από τον κίναιδο Μωάμεθ τον Πορθητή....

.... "Το ίδιο απόγευμα όμως ο Νοταράς αποκεφαλίστηκε μαζί με το γαμπρό του και το μικρότερο γιό του. Kατά την επικρατέστερη άποψη αρνήθηκε να παραχωρήσει οικειοθελώς τον τρίτο και νεώτερο γιο του ηλικίας 14 ετών στο σουλτανικό χαρέμι κατόπιν υπερβολικής οινοποσίας κατά τη διάρκεια της γιορτής. Όλοι οι ευγενείς οι αναφερόμενοι στον κατάλογο που συντάχθηκε κατόπιν αναφοράς του Νοταρά στον Μωάμεθ συνελήφθησαν ή εξαγοράστηκαν από τους δεσμώτες τους αντί χιλίων άσπρων και καρατομήθηκαν τα δε παιδιά τους μοιράστηκαν την τραγική τύχη των γιων του Νοταρά."



Share

5 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Γιατί δεν γράφετε κάτι πιο επίκαιρο στο ίδιο "μήκος κύματος", αντί ν' αναφέρεσθε στο τι είπε ο Φ. Κόντογλου για τον Μωάμεθ; Αυτές τις μέρες ο "πατριάρχης" Βαρθολομαίος προσευχήθηκε για την ανάπαυσι της ψυχής του άλλου σφαγἐως του Ελληνισμού, του Κεμάλ Ατατούρκ, θυμίζοντας έτσι σε όσους τα "ξεχνούν" αυτά και στηρίζουν αυτόν τον Αιρεσιάρχη εκθεμελιωτή του Χριστιανισμού ότι ΔΕΝ είναι χριστιανός. Ο Κεμάλ και αβάπτιστος και Αντίχριστος και σφαγέας αμετανόητος ήταν! Πώς λοιπόν θα τον αναπαύσει ο Θεός, αφού ο ίδιος ο Κεμάλ επέλεξε συνειδητώς τον Σατανά και την Κόλασι; Άρα ο Βαρθολομαίος δεν πιστεύει στο Ευαγγέλιο.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Καλε μου φιλε Δημητρη χρονια πολλα για την ονομαστικη σου εορτη.
Εδω στο δικο μας ιστολογιο δεν εχουμε σκοπο να χτυπουμε παντοιοτροπως την Εκκλησία μας για τα ατοπηματα των κληρικων... χαμηλοβαθμων ή υψηλοβαθμων...

Αυτο το κανουν καποια αλλα ιστολογια και υπαρχουν αρκετα.

Ειναι θεμα επιλογης.

Παντως και μεσω του σχολιου ειπωθηκε αυτο που ηθελες να πεις....
(και φυσικα συμφωνω με το σχόλιο σου)

Για τον Κεμαλ εχουμε πει κι εμεις αρκετα....

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Εν τουτοις θα υπαρξει σχετικη αναρτηση για ενα τετοιο σοβαρο θεμα....

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Αγαπητέ μου Θάνο, σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου. Θα περιμένω να δω την κριτική που θ' ασκήσετε στον Βαρθολομαίο.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου στο ξαναειπα μην περιμενεις εντυπωσιακες αντιδρασεις απο το ιατολογιο μας η γραμμη μας ειναι αυτη που σου περιέγραψα...
Προτιμω να εκθειαζω το εργο αξιων κληρικων παρα να χτυπω την εκκλησια με οποιονδηποτε τροπο...
Αν εστω κι εναν πιστό τον χάσουμε απο την Εκκλησια εξαιτίας των ατοπημάτων των κληρικων αλλα και μεσω μιας δικης μας αναρτησης τοτε χαθηκαμε...

Παντως αναφορα εγινε ηδη μεσω του αρθρου του σπουδαιου αναλυτη Νικου Χειλαδακη...

http://koukfamily.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2361.html

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.