26 Οκτωβρίου 2013

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

«Εύχομαι ο Θεός να αναπαυει την ψυχή του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ».
Παναγιώτατος Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Οικουμενικός Πατριαρχης Κωνσταντινουπόλεως.

Εύχομαι ο Θεός ν αναπαύει την ψυχή του πατέρα της εθνοκάθαρσης των χριστιανών της Μικράς Ασίας, του στυγνού δικτάτορα που κατέσφαξε εκατομύρια Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Κούρδων και Τούρκων αντιφρονούντων. Του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που σήμερα στην ίδια την Τουρκία αποκαλύπτεται ότι ήταν ένας διεστραμμένος αμφίβολου φύλου δικτάτορας και ένας αδίστακτος μέθυσος. Αλήθεια τι θα αισθανόσασταν αν μαθαίνατε ότι ο αρχιραβίνος εύχονταν ο Θεός να αναπαύει την… ψυχή του Χίτλερ;

Εμείς τι να πούμε; Είναι αλήθεια ότι ο Χριστός μας δίδαξε να αγαπάμε τους μισώντες ημών. Δίδαξε όμως και ότι όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου. Εμείς με ποιους είμαστε; με τους αγίους μας ή με τους δολοφόνους της πατρίδας μας και τους υπονομευτές και εχθρούς της ορθόδοξης θρησκείας μας; Είμαστε με τον Χριστό, ή με τον «άρχοντα του κόσμου»;

Οι νεομάρτυρες της Ορθοδοξίας δεν έπρεπε να μαρτυρήσουν για τον χριστιανισμό;
Μπορούσαν να γίνουν Γενίτσαροι, να αγαπάνε και να εύχονται για την.. ψυχή του σουλτάνου και για τους μπασίβουζούκους και ντερεμπέηδες που έσφαζαν τον κόσμο και τότε θα ήταν όλα ωραία και καλά και εμείς …καλύτερα. Μόνο που σήμερα δεν θα υπήρχαμε. Οι καιροί είναι επικίνδυνοι και όλοι θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και τι κάνουμε. Στο Βυζάντιο ο λαός συχνά ανέτρεψε πατριάρχες που ήταν ανίκανοι για το ύψιστο λειτούργημα τους. Το «αλάθητο» είναι μόνο για τους πάπες. Και καλύτερα να μην ανοίξουμε την συζήτηση για τις πράξεις και τα έργα του θρησκευτικού αρχηγού μας, ο οποίος χαρακτήρισε το… Κοράνι ιερό βιβλίο. Παρ’ όλα αυτά παραμένει ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης.

Μήπως θα ήταν καλύτερα για τον Παναγιώτατο να μην πάει στο υποτιθέμενο, (φτάνει πια το παραμύθι), πατρικό του Κεμάλ Ατατούρκ; Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το έκανε γιατί φοβήθηκε ότι θα είχε συνέπειες. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό για ένα Οικουμενικό Πατριάρχη της Ορθοδοξίας. Αν φοβήθηκε ότι θα είχε συνέπειες τότε τι να πούμε για τους Πατριάρχες και τους άλλους ιεράρχες που σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς δει φοβηθήκαν τίποτα, με συνέπεια να διωχτούν, να μαρτυρήσουν, ακόμα και να σφαγιαστούν για την Ορθοδοξία. Σήμερα βέβαια η εποχή μας δεν είναι η ίδια. Αν όμως ο Πατριάρχης είναι «πατριάρχης σκοπιμοτήτων», τότε τι αξία έχει που είναι Οικουμενικός Πατριάρχης των απανταχού Ορθοδόξων;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


πηγή



Share

1 σχόλιο:

Γιαννης Κατσεας είπε...

Οταν εχουμε για πατριαρχη εναν προσκυνημενο πρωην τουρκο αξιωματικο που το μονο του ζορι ειναι να μιλαει για τα δενδρα του Αμαζονιου και να συνπροσευχεται με τον καθε αιρετικο και σε μασονικες στοες,τοτε πως να περιμενουμε να μας οδηγησει πνευματικα????
Επιτελους φτανει ο προλογος του πνευματικου ηγετη που βρισκεται σε διωγμο απο τους τουρκους και γιαυτο εγραψε αυτα για τον κεμαλ.
Αυτος ειναι υπευθυνος για τον διωγμο των Εσφιγμενητων Πατερων που τον θεωρουν αιρετικο και δεν τον μνημονευουν με τους πιο απανθρωπους τροπους,ενω την ιδια στιγμη μιλαει για το αγιο κορανι...
Αραγε ειναι Ορθοδοξος η ισλαμιστης ??????
Αλλα οπως λεει και ο σοφος Ελληνικος λαος, το καθε αρνακι απο το ποδαρακι του κρεμεται..
Μονο που αυτος δεν ειναι ενα απλο αρνακι...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.