28 Οκτωβρίου 2013

Αποσπάσματα από την ομιλία του εφέδρου αξιωματικού (κατά τον αγώνα του 1940) Σπυρίδωνος Σταυρόπουλου προς παλαιούς συμπολεμιστές του το 1961.

ΑΠΟΣΜΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ‘’Χ’’  ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΤΟΤΕ ΕΦΕΔΡΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΕΣ ΤΟΥ 582 ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΖΙΚΟΥ, ΣΤΙΣ 28-10-1961.

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
«Αἱ Ἰταλικαὶ στρατιωτικαὶ δυνάμεις προσβάλλουν ἀπὸ τις 5.30 σήμερον τὰ ἡμέτερα τμήματα προκαλύψεως τῆς Ἑλληνοαλβανικῆς μεθορίου. Αἱ ἡμέτεραι δυνάμεις ἀμύνονται τοῦ πατρίου ἐδάφους». 

Υπάρχουν μέσα στη ζωή των  ἀνθρώπων, καθώς και μέσα στην  ζωή των Εθνών, μερικές ημερομηνίες που στέκονται σαν ορόσημα και υψώνονται σαν σκοπιές. Μια από τις ημερομηνίες αυτές, που βρίσκεται σε εξέχουσα θέση είναι και η 28η Οκτωβρίου του ’40.
……
Την κοσμοϊστορική απόφαση των  Ελλήνων να πολεμήσουν για  την διατήρηση μιας Ιστορίας 3000 ετών περιλαμβάνουν σε όλο τους το μεγαλείο, τα δύο διαγγέλματα του Προέδρου της Κυβερνήσεως ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑΞΑ και του ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ Β’ προς τον Ελληνικόν Λαόν.


Διάγγελμα Πρωθυπουργού προς τον Ελληνικόν  Λαόν.

28η κτωβρίου 1940
Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν δια την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της. Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηρά ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς το δικαίωμα να ζώμεν ως ελεύθεροι Ελληνες, μου εξήτησε σήμερον την 3ηςπρωινήν την παράδοσιν τμημάτων του εθνικού εδάφους, κατά την ίδιαν αυτής βούλησιν, και μου ανεκοίνωσεν ότι προς κατάληψιν αυτών, η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζεν την 6η 
πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρέσβυν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ'  εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο, ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας εναντίον της Ελλάδος.
Τώρα θα αποδείξωμεν εαν πράγματι έιμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Ολον το Εθνος ας εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε δια την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά σας και τας ιεράς παραδόσεις μας. Νυν υπέρ πάντων ο αγών 


Ιωάννης Μεταξάς

Διάγγελμα της Α.Μ. του Βασιλέως προς τον Ελληνικόν Λαόν.

28η Οκτωβρίου 1940
Ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως σας ανήγγειλε προ ολίγου υπό ποίους όρους ηναγκάσθημεν να κατέλθωμεν εις πόλεμον κατά της Ιταλίας, επιβουλευθείσης την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος.
Κατα την Μεγάλην αυτήν στιγμήν είμαι βέβαιος ότι κάθε Ελλην και κάθε Ελληνίς θα εκτελέσωσι το καθήκον των μέχρι τέλους και θα φανώσιν  αντάξιοι της ενδόξου ημών ιστορίας.
Με πίστη εις τον Θεόν και εις τα πεπρωμένα της φυλής, το Εθνος σύσσωμον και πειθαρχούν ως εις άνθρωπος θα αγωνισθή υπέρ βωμών και εστιών μέχρι τελικής νίκης. 

Γεώργιος Β'

Και  εμείς οι Έλληνες, που ταξιδεύουμε  συνεχώς μαζί με την Ιστορία μας, ακούσαμε και αυτή τη φορά με προσοχή τα παραγγέλματά της. Έτσι, ,πριν ακόμα ξημερώσει η επόμενη αυγή, δώσαμε την απάντηση «Τοῖς κείνων ρήμασι πειθόμενοι», δηλ. πιστοί στους νόμους και τις προσταγές της ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Στο άκουσμα της 28ης Οκτωβρίου 1940, αφήσαμε για λίγο την ψυχή μας να αναγαλλιάσει από εθνική υπερηφάνεια και την φαντασία μας να πετάξει χρόνια πίσω, πάνω στα χιονισμένα Βορειοηπειρωτικά βουνά. Εκεί θα δούμε ότι η Ελλάδα της Σαλαμίνας και του Μαραθώνα, της Πόλης του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου,  της Αλαμάνας και του Μεσολογγίου, του Κιλκίς και του Μπιζανίου, είναι μέσα στην Ελλάδα του 1940.
Και οι πρόγονοι μας, με τα κατορθώματά τους, μας βοήθησαν σε αυτό. Τα πόδια του παππού και του πατέρα σήκωσαν το σώμα του γιού να γίνει λεβέντης, να ανδρωθεί και να νικήσει.

Και νικήσαμε  στον αγώνα αυτόν, όπως νικήσαμε  πάντοτε στους ευγενείς αγώνες  υπέρ της ελευθερίας της ΦΥΛΗΣ  μας και της ανθρωπότητας ολοκλήρου. 

Νικήσαμε γιατί θέλαμε να νικήσουμε και στην απόφασή μας αυτή ήταν ολόκληρο το ‘Έθνος μας ΕΝΩΜΕΝΟ. Ο θαυμασμός της γης προς το υπεράνθρωπο έργο που το Έθνος μας επετέλεσε το 1940, θα μείνει στην Ιστορία της ανθρωπότητας με τα παρακάτω λόγια που είπαν σύμμαχοι και εχθροί:

Sumner Welles , υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, 22-10-1942:
Δικαίως εκλήθη χώρα των θαυμάτων. Ίσως το μέγιστον εξ αυτών των θαυμάτων είναι ο τρόπος με τον οποίον παραμένει  πιστή εις τας παραδόσεις και  ανανεώνει, από αιώνα εις αιώνα, το ένδοξον παρελθόν της.  

Franklin Delano RooseveltΠρόεδρος των ΗΠΑ,
Κατά το 1940, εσημειώθη ένα γεγονός, το οποίον θα διατρανώνει αιωνίως ότι η βία δεν αρκεί να καταπνίξει τον πόθο και την αφοσίωση του ανθρώπου προς την Ελευθερίαν και κάτι επί πλέον, την προθυμίαν του ανθρώπου να θυσιάσει την ζωή του, για να ζήσει η Ελευθερία αυτή. Η Ιστορία θα κηρύξει ως ημερομηνία του γεγονότος τούτου την 28 Οκτωβρίου1940. 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘’LONDON  TIMES”, 31-1-1941
Oi μάχες της Πίνδου και της Κορυτσάς απέδειξαν πρώτες στους αμφιβάλλοντες και τους απογοητευμένους ότι η ανδρεία και η ικανότητα θα μπορούσαν να υπερισχύσουν των υλικών μέσων και να νικήσουν μηχανοκίνητους εχθρούς .

 Sir Antony Eden, Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών 5 -3-1941:
- Eιπώθηκε στην Αθήνα πριν 2.300 χρόνια ότι το μυστικό της ευτυχίας είναι η Ελευθερία και το μυστικό της Ελευθερίας είναι η Ανδρεία.
- Αν το αποτυχόν, χάρις εις την νικηφόρον αντίστασιν της Ελλάδος. μεσογειακόν σχέδιον του Hitler επετύγχανεν, η επίθεσις της Γερμανίας εναντίον της Ρωσίας θα είχεν όλως διάφορα αποτελέσματα. Οι ήρωες που έχουν βάψει με το αίμα τους την ιεράν γην της Βορείου Ηπείρου, οι μαχηταί της Πίνδου και οι άλλοι, θα είναι οδηγοί μαζί με τους Μαραθωνομάχους, και θα φωτίζουν ανά τους αιώνας την οικουμένην.

Winston Churchill, Βρετανός Πρωθυπουργός  
-(κατά την εκδήλωση της Ιταλικής επιθέσεως, απέστειλε το ακόλουθο τηλεγράφημα στην Ελληνική κυβέρνηση): 
"Η Ιταλία εύρε τας απειλάς του εκφοβισμού ανωφελείς έναντι του ηρέμου θάρρους σας. Κατέφυγεν επομένως εις απρόκλητον επίθεσιν εναντίον της πατρίδος σας, αναζητούσα εις αστηρίκτους κατηγορίας δικαιολογίαν της αισχράς της επιθέσεως. Ο τρόπος με τον οποίον ο Ελληνικός λαός, υπό την αξίαν εμπιστοσύνης ηγεσίαν σας, αντιμετώπισε τους κινδύνους και τις προκλήσεις των τελευταίων μηνών, κατέκτησε τον θαυμασμόν του Βρετανικού λαού διά την Ελλάδα. Αι αρεταί αυταί θα ενισχύσουν τον Ελληνικόν λαόν και κατά την παρούσαν στιγμήν της δοκιμασίας. Θα σας παράσχωμεν την δυνατήν βοήθειαν μαχόμενοι εναντίον κοινού εχθρού και θα μοιρασθώμεν την κοινήν νίκην."

- (όταν πια ο Ελληνικός Στρατός έγραφε το Έπος της Πίνδου, είπε το περίφημο
(εφημ. "Manchester Guardian", 19 Απρ. 1941):
"Του λοιπού δεν θα λέγεται ότι οι Έλληνες πολεμούν ως ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες."

Η ΕΣΣΔ, διά  του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μόσχας, αναγνώρισε την καθοριστική συμβολή της Ελλάδος στην καθυστέρηση και τελική αποτυχία της Γερμανικής επιθέσεως εναντίον της ΕΣΣΔ (επιχείρηση "Barbarossa"):

"Επολεμήσατε άοπλοι εναντίον πανόπλων και ενικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήτο δυνατόν να γίνει άλλως, διότι είσθε Έλληνες. Εκερδίσαμεν χρόνον διά να αμυνθώμεν. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευγνωμονούμε."

Ακόμη και  ο Χίτλερ εξέφρασε τον θαυμασμό του προς τον Στρατό μας.  Η ηρωική μάλιστα Ελληνική αντίσταση στα Οχυρά της Γραμμής Μεταξά τον έκανε να αναγνωρίσει σε λόγο του στο Ράιχσταγκ (Reichstag: Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο), στις 4 Μαΐου 1941:
Ενώπιον της Ιστορίας είμαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσω ότι, από τους μέχρι τώρα αντιπάλους μας, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με εξαιρετική γενναιότητα και δεν παραδόθηκε παρά όταν κάθε αντίστασή του ήταν αδύνατη. Ως εκ τούτου, απεφάσισα να μην κρατηθεί κανένας Έλληνας στρατιώτης αιχμάλωτος και οι αξιωματικοί να διατηρήσουν τα προσωπικά όπλα τους. 

Τα λόγια αυτά, που είπαν φίλοι και εχθροί, απετέλεσαν την ηθική αμοιβή προς το Έθνος.  Η ανθρωπότητα αναγνώρισε την αξίαν του τιτάνιου αγώνα μας. Και η νίκη μας ήταν η λαμπρότερη από όσες στους αιώνες κέρδισε η Ελλάδα, προς χάριν και των άλλων λαών:

- Νίκη που κερδίσαμε στα βουνά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΕΝΙΑΙΑΣ  ΗΠΕΙΡΟΥ. Από εδώ
  ξεκίνησε και έφθασε η Νίκη, κυνηγώντας τους Ιταλούς  βαθειά στην Αλβανία,
  ελευθερώνοντας τους  αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες.    
- Νίκη που πρωτοκερδίθηκε στο Καλπάκι, από τους πατεράδες  μας και που σήμερα
  σαν κληρονομιά πολύτιμη, σαν θησαυρό ανεκτίμητο, εμείς την φυλάμε, για να την
  παραδώσουμε, αθάνατη και  αιώνια, στα παιδιά μας. 
 
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΣΤΡΑΤΟΣ
ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΠΑΡΙΑΝΟΥ ΘΩΜΑΪΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΑΧΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
ΤΗΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ  ‘Χ’
ΑΠΟΦ. ΑΝΑΓΝ.  ΠΡΩΤ.  ΑΘΗΝΩΝ 3596 / 1989
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 64, 6ος  ΟΡΟΦΟΣ,
ΤΚ 106 77,
ΤΗΛ. 2103801836

E – MAIL: "ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ «Χ»"  
"THOMY PARIANOY" thomyparianou@yahoo.gr
http://ethnikiantistasix.blogspot.com



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι λατρεία είναι αυτή που τρέφετε για το ολέθριο, το ανθρωπάκι!?!?!?!?! http://www.pare-dose.net/2597

Ουδέποτε ανέκραξε "OXI..!" ο Ιωάννης Μεταξάς προς τους ιδεολογικούς του μπαμπάδες, αλλά ένα "alors c'est guerre" http://el.wikipedia.org/wiki/Alors,_c'est_la_guerre_!
Ήτοι, ειπώθηκε απλά ένα "αχ τι κρίμα, πόλεμος λοιπόν!", από τον πατριάρχη των ανόσιων ελινεθνικιστών.. Και αλήθεια τώρα, αφού είχε κότσια & άρχεις ο τρισμέγιστος ηγέτης του Τρίτου Πολιτισμού (die Dritte Zivilisation, στο πρότυπο του ζοφερού III' Reich), ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΥ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, ΣΤΙΣ ..3 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ; Μήπως διαπραγματεύονταν και αυτός με τον γυμνό του κώλο, όπως οι Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου και Σαμαράς..? http://stavrochoros.pblogs.gr/2013/10/gia-ena-ohi-poy-telika-htan-nai-.html .
Άλλωστε ο τορπιλισμός του καταδρομικού "Έλλη", δεν υπήρξε η μοναδική πρόκληση που είχε καταπιεί...!

Στην Ιταλία είχε ήδη ξεκινήσει από νωρίς επιχείρηση προπαγάνδας εις βάρος της Ελλάδας, ενώ παράλληλα είχε μπει σε εφαρμογή σχέδιο προκλητικών ενεργειών εναντίον της, όπως η πτήση μαχητικών αεροσκαφών εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, στη συνέχεια επιθέσεις αεροσκαφών σε ελληνικά πλοία, με αποκορύφωμα τον τορπιλισμό και βύθιση του καταδρομικού "Έλλη" στο λιμάνι της Τήνου, κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου από ιταλικό υποβρύχιο. Παρά την αδιαμφισβήτητη ενοχή των Ιταλών, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το πλοίο βυθίστηκε από πλοίο «αγνώστου εθνικότητας» (κοκοκό, από τους ημεδαπούς ομοϊδεάτες του Μπενίτο Μουσολίνι). Με αυτό τον τρόπο διατηρήθηκε η ουδετερότητα -τύποις. Εντούτοις ο ελληνικός Λαός γνώριζε ήδη τους πραγματικούς ενόχους του εξευτελισμού, εκτός -αλλά και εντός- των συνόρων της χώρας!

Βέβαια αξίζει λοιπόν να σημειωθεί ότι ακόμα και η επίδοση του τελεσιγράφου δεν υπήρξε "αιφνίδια". Αναμενόταν ήδη από ημέρα σε ημέρα, η δε ημερομηνία αυτή της επίδοσης θεωρούνταν η πλέον πιθανή δεδομένου ότι η 28η Οκτωβρίου αποτελούσε εθνική επέτειο του Φασισμού στην Ιταλία από το 1925. Αλλά και από ένα δίκτυο πληροφοριών που είχε αναπτυχθεί τότε, σε συνδυασμό με διάφορα γεγονότα, προμηνύονταν με βεβαιότητα η επερχόμενη πολεμική σύγκρουση...

Η αντίσταση του Έθνους υπήρξε απρόσμενα αποτελεσματική, και υπήρξε δεδομένη παράμετρος για Ιταλία, Γερμανία και Βουλγαρία, μέχρι την 10η Απριλίου του 1941, όταν ο διοικητής του Ρούπελ (ο ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος που μόλις την προηγουμένη ημέρα σε γερμανική απαίτηση για παράδοση, είχε απαντήσει απαξιωτικά ότι «τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται»!) έλαβε διαταγή κατάπαυσης του πυρός από τους ελινοφασίστες προϊσταμένους του, του Γενικού Επιτελείου...

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αγαπητε συναδελφε μπλογκερ Καματερε...
Καταρχην σε ευχαριστω για το σχόλιο σου.

Εκ δευτερου οφειλω να ομολογησω οτι είναι απο τις λιγες φορες που βλεπω σχολιο με επιχειρηματα τοσο ευκολο να απαντηθουν....

Αφηνω τις πηγες που αναφερεις γιατι ειναι σχεδον ολες .... τις πλακας.(με εξαιρεση την wikipedia η οποια ομως κι αυτη δεν αποτελει ουσιαστικα πηγή εφόσον γραφεται από σχολιαστες κλπ)...

Τελοσπαντων επι της ουσιας...

Ο Μεταξας δεν ειπε ΟΧΙ αυτο ειναι γεγονος, αλλα απλα αρνηθηκε τα αιτηματα του Ιταλου... η απαντηση του λοιπον εκλαμβανεται εννοιολογικα ως ΟΧΙ...
Το "alors c'est guerre" που ειπε στα γαλλικα στον ιταλο πρεσβη μιας και σε αυτην την γλωσσα επικοινωνησαν, δεν σημαινει ουτε καν σαν μεταφραση αυτο που εγραψες... (κι απορω που το βρηκες)
Η απαντηση ηταν ξερά κι απλα "Λοιπόν είναι πόλεμος"....
Τα αχ τι κριμα" και τις βλακειες δεν ξερω που τα ειδες... σιγα μην εβγαλε και μαντηλι για κατι που οπως λες παρακατω το περιμεναν οι Ελληνες απο καιρό...

Τον πρεσβη της Ιταλιας τον δεχτηκε προσπαθωντας να δειξει εστω και την υστατη ωρα την ευγενικη προσπαθεια να αποτρεψει τον πολεμο... Πιστευε ενδομυχα οτι μπορει οι ιταλοι να κανουν πισω αν εβλεπαν την ελληνικη αντιδραση... (γιατι οι ιταλοι θεωρουσαν οτι το τελεσιγραφο θα γινει πιθανως δεκτο λογω συντριπτικης υπεροπλοιας)

Τις βλακειες για τους γυμνοκωλους αστες για αυτους που αναφερεις οι οποιοι αποδεδειγμενα στηνουν κωλους....

Εχεις δικιο οτι ο ανανδρος τορπιλλισμος της Ελλης δεν ηταν η μοναδικη προκληση αλλα ηταν ομως η μεγαλυτερη και προσβλητικοτερη...

Τις προσβολες δεν τις ειχε καταπιει ουτε ο Μεταξας ουτε κι ο λαός μας κι ολοι γνωριζαν ποιος τις έκανε...
Η διπλωματία της ουδετεροτητας ομως επεβαλλε να το παιζουμε λιγο βλακες...
Κι οταν λεω "το παιζαμε" αυτο ακριβως εννοώ...

Ο Μεταξας ταυτοχρονα με αυτο που λες εσυ οτι καταπινε... προετοιμασε με τον καλυτερο δυνατο τροπο τον ελληνικο στρατό για τα επερχομενα...

Μιας κι εισαι μπλογκερ γιατι βλεπεις τα πραγματα μονοπλευρα και δεν προσπαθεις να βρεις ποια ηταν η προετοιμασια των Ελληνικων Ενόπλων Δυναμεων απο 2-3 χρόνια πριν τον πόλεμο με διαταγες του Μεταξα;

Ετοιμασε οσο ηταν δυνατον για την φτωχη Ελλαδα τον ελληνικο στρατό και ταυτοχρονα καθυστερησε διπλωματικα την επεμβαση των Ιταλων οι οποιοι είχαν καταλαβει την Αλβανια απο το 1939....

Εχεις λαθος να λες οτι η αντισταση του Εθνους υπηρξε απροσμενα αποτελεσματικη.... δεν ηταν απροσμενο τιποτα... Προετοιμαστηκαμε απο τον Μεταξα οσο καλυτερα μπορουσαμε... δεδομενων των συνθηκων.

Επίσης ξεχνας θαυμαζοντας τον ηρωα ταγματαρχη Δουρατσο οτι η συνθηκολογηση εγινε από τον Τσολακογλου χωρις την εγκριση του Βασιλια ή του Πρωθυπουργού Κορυζή!!!!

Βλεπεις ο Μεταξας είχε ήδη... "φυγει" από την μέση.
Τον ειχαν "καθαρισει" ηδη απο τον Ιανουαριο του 1941.... οι συμμαχοι!!!!!

Κι αυτο σου ξεφυγε;

Ο Μεταξας κοντευε να βρει καποια άκρη με τους Γερμανους με μυστικη διπλωματια, ωστε να σταματησει ο πολεμος και να αποφευχθει η εισβολη και των Γερμανων οπως εγινε τον Απριλιο... κι επρεπε να φυγει απο την μεση.... οπως κι εγινε.

Φυσικα η ιστορια θα κρινει αν τελικα αυτο θα ηταν προς οφελος ή οχι της Ελλαδας, αλλα τουλαχιστον να λεμε την ιστορικη αληθεια κι οχι κουραφεξαλα...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.